Revenge Porn: Πώς να το αποτρέψετε από το να συμβεί σε εσάς

Μια ανησυχητική τάση στην εποχή του Διαδικτύου είναι η επικράτηση της εκδίκησης πορνό. Σε περιπτώσεις εκδίκησης πορνό, ιδιωτικές, σεξουαλικές φωτογραφίες ή βίντεο ενός ατόμου διανέμονται στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το θύμα, συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογικής δυσφορίας και της αμαυρωμένης φήμης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για την εκδίκηση πορνό και πώς να προστατευτείτε από αυτό.


Τι είναι η εκδίκηση πορνό?

Η εκδίκηση πορνό ορίζεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ως «κοινή χρήση ιδιωτικού, σεξουαλικού υλικού, είτε φωτογραφιών είτε βίντεο, άλλου ατόμου χωρίς τη συγκατάθεσή του και με σκοπό να προκαλέσει αμηχανία ή αγωνία». Εκτός από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, ο δράστης συχνά κοινοποιεί προσωπικά στοιχεία για το θύμα, όπως στοιχεία επικοινωνίας ή διεύθυνση κατοικίας. Εκτός από την πρόκληση ψυχολογικής βλάβης, η ασφάλεια του ατόμου μπορεί να διακυβευθεί εάν κοινοποιούνται τα προσωπικά τους στοιχεία.

Το πορνό εκδίκησης συμβαίνει συνήθως μετά τη λήξη μιας σεξουαλικής σχέσης. Ένας συνεργάτης δημοσιεύει έπειτα οικείες φωτογραφίες ή βίντεο στο διαδίκτυο ως εκδίκηση. Από εκεί προέρχεται ο όρος «εκδίκηση πορνό». Ωστόσο, σε πολλά μέρη οι δράστες μπορούν να διωχθούν χωρίς το στοιχείο εκδίκησης. Αρκεί να κυκλοφορήσει το περιεχόμενο χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου ατόμου με την πρόθεση να το βλάψει.

Πόσο κοινό είναι?

Το πορνό εκδίκησης είναι δυστυχώς πιο συνηθισμένο από ό, τι πιστεύουν πολλοί. Μια μελέτη του 2017 από την Cyber ​​Civil Rights Initiative ανακάλυψε ότι 1 στους 8 Αμερικανούς χρήστες κοινωνικών μέσων έχουν αποτελέσει στόχο εκδίκησης πορνό. Η μελέτη στρατολόγησε 3.044 άτομα και το 8% υπήρξε θύμα μη συναινετικής πορνογραφίας (NCP) σε κάποιο σημείο. Περίπου 5,2% των συμμετεχόντων παραδέχτηκαν ότι διαπράττουν NCP. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι γυναίκες είχαν 1,7 φορές περισσότερες πιθανότητες να είναι θύματα από τους άνδρες.

Μια μελέτη του 2016 από τα δεδομένα & Το Ινστιτούτο Ερευνών της Κοινωνίας διαπίστωσε ότι περίπου 10 εκατομμύρια Αμερικανοί είτε ήταν θύματα του NCP είτε απειλήθηκαν από αυτό. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι νέες γυναίκες, οι μειονότητες και εκείνες που αναγνωρίζονται ως LGBTQ είναι πιθανότερο να είναι θύματα εκδίκησης πορνό. Στην πραγματικότητα, το DMCA.com, το οποίο παρέχει υπηρεσίες προστασίας στο Διαδίκτυο, δηλώνει ότι το 95% των περιπτώσεων που βλέπουν είναι γυναίκες και έφηβες.

Τι μπορώ να κάνω γι ‘αυτό?

Εάν είστε θύμα πορνό εκδίκησης, υπάρχουν νόμοι που μπορούν να σας βοηθήσουν. Πολλές χώρες έχουν εγκρίνει νομοθεσία που καθιστά το πορνό εκδίκηση έγκλημα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εκδίκηση πορνό είναι παράνομη και μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση. Πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Δανία έχουν επίσης εθνικούς νόμους κατά της εκδίκησης πορνό. Οι ΗΠΑ δεν έχουν εθνικό νόμο, αν και 38 πολιτείες έχουν νομοθεσία που στοχεύει στην εκδίκηση πορνό. Ορισμένες άλλες χώρες που ποινικοποιούν το πορνό εκδίκησης περιλαμβάνουν το Ισραήλ, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες.

Γενικά, η εκδίκηση πορνό είναι παράνομη, αν και οι νόμοι είναι νέοι σε πολλά μέρη. Εάν είστε στόχος εκδίκησης πορνό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ερευνήσετε τους εθνικούς ή κρατικούς νόμους σας. Πρέπει να μάθετε ποια νομοθεσία έχει ψηφιστεί και πώς να προχωρήσετε. Μόλις είστε σαφείς σχετικά με τους νόμους, μπορείτε να μιλήσετε με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου. Εναλλακτικά, μπορείτε να μιλήσετε με έναν δικηγόρο για να λάβετε συμβουλές για το πώς να προχωρήσετε. Εάν ζείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια άλλη επιλογή είναι να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή για την κρίση Cyber ​​Civil Rights Initiative εάν χρειάζεστε βοήθεια ή συμβουλή.

Πώς να αφαιρέσετε το περιεχόμενο

Λογότυπο CCRI

Παρόλο που οι τοπικές αρχές μπορούν να βοηθήσουν στη δίωξη των δραστών πορνό εκδίκησης, συχνά δεν είναι σε θέση να κατεβάσουν τις φωτογραφίες. Η κατάργηση του περιεχομένου είναι γενικά ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Για να ξεκινήσετε, πραγματοποιήστε μια διαδικτυακή αναζήτηση και εντοπίστε όσα περισσότερα αντίγραφα του περιεχομένου μπορείτε. Προσπαθήστε να προσδιορίσετε πού εμφανίστηκε για πρώτη φορά και καταργήστε πρώτα από αυτόν τον ιστότοπο και μετά μεταβείτε στους άλλους ιστότοπους. Είναι σημαντικό να εκτελέσετε αυτά τα βήματα χωρίς καθυστέρηση, επειδή όσο περισσότερο δημοσιεύεται το περιεχόμενο, τόσο πιο πιθανό είναι να αντιγραφεί σε άλλους ιστότοπους και κοινωνικά δίκτυα.

Για να καταργήσετε την εικόνα, πρέπει να την αναφέρετε στην πλατφόρμα στην οποία βρίσκεται. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα δίκτυα κοινωνικών μέσων: Google, Reddit, Snapchat και Tumblr. Φροντίστε να παραμείνετε ήρεμοι όταν κάνετε το αίτημα και απλώς αναφέρετε τα γεγονότα. Ένας χρήσιμος πόρος για να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία κατάργησης είναι ο διαδικτυακός οδηγός κατάργησης του Cyber ​​Civil Rights Initiative.

Εάν το επιλέξετε, μπορείτε επίσης να προσλάβετε έναν δικηγόρο ή μια υπηρεσία κατάργησης για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία κατάργησης. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία κατάργησης, ερευνήστε την προσεκτικά για να προσδιορίσετε ποιες ενέργειες θα πραγματοποιήσουν και πόσο χρεώνουν. Είτε προσλαμβάνετε μια υπηρεσία είτε πραγματοποιείτε τη διαδικασία μόνοι σας, φροντίστε να αναλάβετε δράση το συντομότερο δυνατό.

Πώς να αποτρέψετε την εκδίκηση πορνό από εσάς

Υπάρχουν πολλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πορνό εκδίκησης σε εσάς. Εδώ είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

Ποτέ μην μοιράζεστε οικείες φωτογραφίες

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατευτείτε είναι να μην μοιράζεστε ποτέ οικείες φωτογραφίες με κανέναν. Ακόμα κι αν εμπιστεύεστε το άτομο, υπάρχει ακόμα κίνδυνος να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Η αλήθεια είναι ότι ένας σύντροφος ή φίλος είναι συνήθως ο δράστης της εκδίκησης πορνό. Εάν κάποιος τραβήξει μια οικεία φωτογραφία σας, ζητήστε του να τη διαγράψει και βεβαιωθείτε ότι το κάνει. Τέλος, μην δημοσιεύετε ποτέ προσωπικές φωτογραφίες σας στο διαδίκτυο.

Αποφύγετε τη λήψη σαφών φωτογραφιών του εαυτού σας

Για μέγιστη προστασία ενάντια στην εκδίκηση πορνό, μην τραβάτε καθόλου σαφείς φωτογραφίες για τον εαυτό σας. Εάν δεν θέλετε η οικογένεια, οι φίλοι ή οι εργοδότες να βλέπουν τη φωτογραφία, είναι καλύτερα να μην την τραβήξετε. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες, μπορεί να καταλήξουν σε λάθος χέρια. Οι παραβιάσεις δεδομένων είναι συχνές αυτές τις μέρες και οι χάκερ μπορούν να κλέψουν τις ιδιωτικές φωτογραφίες των ανθρώπων και να τις διανείμουν. Αυτό συμβαίνει συχνότερα σε διασημότητες, αλλά μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι οποιαδήποτε συσκευή με κάμερα μπορεί να συνδεθεί στο Διαδίκτυο.

Αλλάξτε τις φωτογραφίες σας για να προστατεύσετε την ταυτότητά σας

Εάν επιλέξετε να τραβήξετε οικείες φωτογραφίες σας, αλλάξτε τις για να αποκρύψετε την ταυτότητά σας. Είναι καλύτερο να μην συμπεριλάβετε το πρόσωπό σας ή να θολώσετε το πρόσωπό σας, ώστε κανείς να μην μπορεί να σας αναγνωρίσει. Είναι καλύτερο να θολώσετε και το φόντο. Απενεργοποιήστε επίσης τυχόν επιλογές γεωγραφικής σήμανσης στις συσκευές σας. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατέψετε την ταυτότητά σας και θα πρέπει να τις εκμεταλλευτείτε.

Μιλήστε με τα παιδιά σας σχετικά με τους κινδύνους του sexting

Εάν έχετε παιδιά, είναι σημαντικό να μιλήσετε μαζί τους σχετικά με τους κινδύνους που μοιράζονται οικείες φωτογραφίες τους. Αν και αυτό μπορεί να είναι ένα άβολο θέμα, τα παιδιά σας πρέπει να κατανοήσουν τους κινδύνους που ενέχονται. Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι φωτογραφίες που μοιράζονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Να γνωρίζετε το περιβάλλον σας

Να είστε προσεκτικοί με το περιβάλλον σας, ειδικά αν είστε σε κλαμπ, πάρτι ή δημόσια εκδήλωση. Ορισμένες από αυτές τις εκδηλώσεις παρουσιάζουν φωτογράφους και οποιαδήποτε φωτογραφία που τραβάει μπορεί να καταλήξει στο διαδίκτυο. Μακριά από αυτούς τους φωτογράφους εάν δεν θέλετε να συμβεί αυτό. Πάνω απ ‘όλα, μην αφήνετε κανέναν να σας φωτογραφίσει σε συμβιβαστική θέση.

Τελικές σκέψεις

Η εκδίκηση πορνό είναι μια επικίνδυνη τάση που έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, αλλά τα πιο κοινά θύματα είναι νεαρές γυναίκες. Παρόλο που υπάρχει νομοθεσία για την εκδίκηση πορνό, εξακολουθεί να αναπτύσσεται και δεν υπάρχει παντού. Και ακόμη και όταν διώκονται οι δράστες, η ψυχολογική αγωνία του θύματος μπορεί να υπομείνει για χρόνια.

Το να μην τραβάτε οικείες φωτογραφίες είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στην εκδίκηση πορνό. Λαμβάνοντας κάποιες βασικές προφυλάξεις, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τις πιθανότητες εκδίκησης πορνό που συμβαίνει σε εσάς.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me