Επιθέσεις DDoS: Υπερφόρτωση ιστότοπων με αιτήματα

Ίσως έχετε ακούσει για επιθέσεις DDoS στις ειδήσεις. Οι ιστότοποι μεγάλων εταιρειών και οργανισμών δεν είναι προσωρινά διαθέσιμοι λόγω αυτών των επιθέσεων. Αλλά πώς είναι δυνατόν; Και γιατί συμβαίνει αυτό; Εδώ μπορείτε να μάθετε όλα όσα πάντα θέλετε να γνωρίζετε για τις επιθέσεις DDoS.


Τι είναι μια επίθεση DDoS?

Το DDoS σημαίνει “κατανεμημένη άρνηση υπηρεσίας” και γίνεται όλο και πιο κοινό. Με μια επίθεση DDoS οποιοσδήποτε ιστότοπος μπορεί να καταργηθεί προσωρινά από τους χάκερ. Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι ένας ιστότοπος καθίσταται εξαιρετικά αργός, αλλά συμβαίνει επίσης ότι ένας ιστότοπος δεν είναι καθόλου προσβάσιμος στους χρήστες.

Για να οργανώσετε μια επίθεση DDoS χρειάζεστε ένα botnet. Πρόκειται για ένα μεγάλο δίκτυο μολυσμένων συσκευών που μπορεί να ελεγχθεί από το “λεγόμενο” bot herder, το άτομο που έχει τον έλεγχο των bot. Οι κάτοχοι αυτών των συσκευών συχνά δεν γνωρίζουν ότι αποτελούν μέρος ενός botnet.

Ο Botmaster εκτελεί επίθεση DDoS

Σε γενικές γραμμές μια επίθεση DDoS συμβαίνει ως εξής:

  1. Ο χάκερ δημιουργεί ή αγοράζει ένα botnet
  2. Το botnet έχει εντολή να επισκεφτεί έναν ιστότοπο. χιλιάδες συσκευές ταυτόχρονα ζητούν πρόσβαση σε έναν ιστότοπο
  3. Οι διακομιστές του ιστότοπου δεν μπορούν να χειριστούν τον αριθμό των αιτημάτων
  4. Ο ιστότοπος είναι (προσωρινά) απρόσιτος για πραγματικούς χρήστες

Οι βοσκοί Bot δημιουργούν μερικές φορές botnets για πώληση σε πάρτι που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν για επιθέσεις DDoS. Μπορείτε να βρείτε αυτούς τους πωλητές botnet στον σκοτεινό ιστό, το μέρος στο Διαδίκτυο όπου δεν πηγαίνει το ευρύ κοινό.

Οι εταιρείες φιλοξενίας που προσπαθούν να κάνουν είναι πολύ δύσκολο για την επιτυχία των επιθέσεων DDoS, αλλά δεν μπορούν να τις αποτρέψουν εντελώς.

Λόγοι για επιθέσεις DDoS

Οι επιθέσεις DDoS ξεκινούν για μια σειρά διαφορετικών λόγων, και μερικές φορές είναι δύσκολο να ανακαλύψουμε γιατί μια συγκεκριμένη εταιρεία ή οργανισμός έχει στοχευτεί επειδή οι εισβολείς μπορούν να παραμείνουν ανώνυμοι. Ακολουθούν μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ξεκινούν οι επιθέσεις DDoS.

Εκβιασμός

Ένας στόχος μιας επίθεσης DDoS μπορεί να είναι ο εκβιασμός. Επιτίθενται σε ένα μεγάλο ίδρυμα όπως μια τράπεζα. Μετά την επίθεση τους απειλούν με μια ακόμη μεγαλύτερη επίθεση αν δεν πληρώσουν λύτρα σε bitcoin. Το κίνητρο εδώ είναι χρήματα.

Εκδίκηση

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις επιθέσεων DDoS που είναι γνωστό ότι ήταν εκδίκηση (xx όπου η επιθυμία για εκδίκηση ήταν το κύριο κίνητρο). Ο εισβολέας μπορεί να είναι θυμωμένος με μια εταιρεία για οποιονδήποτε λόγο και να τους επιτεθεί με ένα botnet.

Power Play

Ένας άλλος λόγος για τις επιθέσεις DDoS είναι μια επίδειξη δύναμης. Οι χάκερ θέλουν να δείξουν τι είναι ικανοί και το απεικονίζουν καταργώντας ιστότοπους και υπηρεσίες μεγάλων εταιρειών. Επιπλέον, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δήλωση για να δείξει ότι όσοι έχουν την εξουσία στον πραγματικό κόσμο δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν το Διαδίκτυο.

Διασκέδαση

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά ορισμένες επιθέσεις DDoS εκτελούνται επίσης για διασκέδαση. Μερικοί χάκερ δοκιμάζουν απλώς τη δύναμη που μπορούν να ασκήσουν στην κοινωνία. Μια πρόσφατη επίθεση σε πολλές μεγάλες τράπεζες στις Κάτω Χώρες εκτελέστηκε από ένα 18χρονο αγόρι που αργότερα σημείωσε ότι το έκανε μόνο για χάρη της. Αυτό είναι σοκαριστικό επειδή δείχνει πόσο εύκολο είναι να επιτεθείτε σε μεγάλα ιδρύματα στο διαδίκτυο.

Επιθέσεις DDoS σε άτομα

Ελεγκτής παιχνιδιώνΟι επιθέσεις DDoS μπορούν επίσης να ξεκινήσουν σε μία μόνο διεύθυνση IP. Το μόνο που χρειάζεται ένας εισβολέας είναι η διεύθυνση IP σας. Αυτός ο τύπος επίθεσης DDoS είναι πιο συνηθισμένος σε ανταγωνιστικά διαδικτυακά παιχνίδια. Οι χάκερ θα ξεκινήσουν επίθεση εναντίον του αντιπάλου τους για να τους αποκλείσουν λόγω της κακής τους σύνδεσης. Αυτό μπορεί να φαίνεται ακραίο αλλά έχει συμβεί αρκετά συχνά.

Στα περισσότερα παιχνίδια παίζετε μέσω επίσημων severs και η IP σας αποκρύπτεται αυτόματα. Ωστόσο, με ορισμένα παιχνίδια υπολογιστή που υποστηρίζουν διακομιστές τρίτων, αυτό δεν συμβαίνει. Αυτοί οι διακομιστές τρίτων δεν προσφέρουν την ίδια προστασία ταυτότητας με τους επίσημους διακομιστές τυχερών παιχνιδιών.

Με την αποστολή πολλών αιτημάτων στη διεύθυνση IP σας, θα έχετε δυσκολία πρόσβασης στον διακομιστή παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να αποκλείεστε ή απλώς να μην μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο παιχνίδι.

Για να αποτρέψετε μια επίθεση DDoS στο πρόσωπό σας, για παράδειγμα σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω.

Προστασία από επιθέσεις DDoS

Προστασία για ιστότοπους

Οι περισσότερες υπηρεσίες φιλοξενίας προσφέρουν μια βασική προστασία από επιθέσεις DDoS. Ωστόσο, είναι αδύνατο να προστατευθεί πλήρως ένας ιστότοπος από επιθέσεις DDoS. Επειδή οι επιθέσεις εκτελούνται από ένα μεγάλο botnet που υπάρχει από διαφορετικές διευθύνσεις IP, δεν μπορούν απλώς να αποκλείσουν τη διεύθυνση IP επειδή υπάρχουν πάρα πολλές από αυτές. Επιπλέον, δεν μπορούν να είναι σίγουροι ποιες είναι οι πραγματικές διευθύνσεις IP και ποιες είναι οι διευθύνσεις IP bot.

Οι συσκευές που αποτελούν μέρος ενός botnet μπορούν να φαίνονται σαν κανονικά αιτήματα σε έναν ιστότοπο, επομένως δεν θα τα αποκλείσουν. Ωστόσο, το άθροισμα όλων αυτών των αιτημάτων είναι υπερβολικό για χειρισμό των διακομιστών. Επιπλέον, τα botnets γίνονται μεγαλύτερα, καθιστώντας αδύνατη την προστασία των ιστότοπων.

Εάν διαθέτετε ιστότοπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο φιλοξενίας σας για να δείτε ποια μέτρα λαμβάνουν κατά των επιθέσεων DDoS. Δεν προσφέρουν όλοι οι πάροχοι φιλοξενίας την ίδια προστασία έναντι αυτών των τύπων επιθέσεων. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, εάν θέλουν πραγματικά να καταργήσουν τον ιστότοπό σας μπορούν και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό.

Προστασία για προσωπικές συσκευές

Μπορείτε να προστατευτείτε από προσωπικές επιθέσεις DDoS. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί κρύβοντας την πραγματική σας διεύθυνση IP. Ένα VPN ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο κρυπτογραφεί όλη την κίνηση στο Διαδίκτυο και αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας. Με ένα VPN συνδέεστε στο Διαδίκτυο μέσω των διακομιστών VPN και παίρνετε τη διεύθυνση IP αυτών των διακομιστών. Για να ξεκινήσουν μια επίθεση DDoS σε εσάς πρέπει να γνωρίζουν την πραγματική σας διεύθυνση IP. Έτσι, με ένα VPN κανείς δεν θα μπορεί να επιτεθεί στην προσωπική σας συσκευή.

Προστατέψτε τον εαυτό σας με ένα VPN

VPN-σύνδεση-ΔιαδίκτυοΌπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένα VPN μπορεί να βοηθήσει στην απόκρυψη της διεύθυνσης IP σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε εντελώς ανώνυμοι στο διαδίκτυο. Ωστόσο, ένα VPN κάνει πολύ περισσότερα. Κρυπτογραφεί επίσης όλη την επισκεψιμότητά σας, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να δει τι κάνετε στο διαδίκτυο και προστατεύεται το απόρρητό σας στο διαδίκτυο. Επιπλέον, ένα VPN σας βοηθά να παρακάμψετε τυχόν γεωγραφικούς περιορισμούς, παρέχοντας σας πλήρη διαδικτυακή ελευθερία. Μπορείτε να παρακάμψετε οποιαδήποτε μορφή διαδικτυακής λογοκρισίας.

Τελικές σκέψεις

Οι επιθέσεις DDoS ξεκινούν με τη βοήθεια ενός botnet. Αυτό το δίκτυο κυττάρων που κοιμάται μπορεί να κληθεί να επισκεφθεί έναν συγκεκριμένο ιστότοπο ταυτόχρονα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρή επιβράδυνση ενός ιστότοπου ή ακόμη και να κλείσει εντελώς. Οι χάκερ εκτελούν αυτές τις επιθέσεις από εκδίκηση, για κέρδος ή ακόμα και για διασκέδαση. Λόγω της κλίμακας αυτών των επιθέσεων είναι σχεδόν αδύνατο για τους ιστότοπους να προστατευθούν από αυτές. Ωστόσο, ορισμένες επιθέσεις DDoS ξεκινούν σε μεμονωμένες διευθύνσεις IP στο gaming. Μπορείτε να προστατευτείτε από αυτόν τον τύπο επίθεσης με ένα VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me