Πρόσβαση στο WhatsApp στο εξωτερικό: Πώς να παρακάμψετε τους περιορισμούς

Η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν με ασφάλεια μηνύματα κειμένου, βιντεοκλήσεις και αρχεία μεταξύ τους. Σε μια εποχή που οι παραβιάσεις δεδομένων είναι συχνές, το WhatsApp απευθύνεται σε πολλούς ανθρώπους. Δυστυχώς, το WhatsApp απαγορεύεται στην Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και περιορίζεται σε πολλές άλλες χώρες. Ωστόσο, είναι δυνατό για τους χρήστες του WhatsApp να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία σε αυτές τις χώρες. Ακολουθεί μια επισκόπηση των περιορισμών WhatsApp στο εξωτερικό και πώς να τα ξεπεράσετε.


Ποιες χώρες περιορίζουν το WhatsApp και γιατί?

Η Κίνα έχει απαγορεύσει σε μεγάλο βαθμό το WhatsApp τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούλιο του 2017, η κινεζική κυβέρνηση άρχισε να αποκλείει πολλές λειτουργίες WhatsApp. Αυτές περιελάμβαναν κοινή χρήση αρχείων, βίντεο και φωνητικές συνομιλίες. Η Κίνα άρχισε το μπλοκ λίγες εβδομάδες αργότερα. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2017, η κυβέρνηση απέκλεισε όλες τις δυνατότητες της εφαρμογής. Η απαγόρευση παραμένει επί του παρόντος σε ισχύ, παρά τις ανησυχίες ότι διαταράσσει τις κινεζικές επιχειρήσεις.

Ενώ η απαγόρευση της Κίνας για το WhatsApp είναι γνωστή, άλλες χώρες περιορίζουν επίσης την εφαρμογή. Το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγορεύουν το WhatsApp, καθώς και το Snapchat και το FaceTime. Η Σαουδική Αραβία περιόρισε ορισμένες δυνατότητες του WhatsApp στο παρελθόν, ειδικά φωνητικές κλήσεις, αλλά άφησε την απαγόρευση το 2016. Άλλες χώρες που έκλεισαν προσωρινά το WhatsApp περιλαμβάνουν τη Βραζιλία, την Ουγκάντα, τη Ζιμπάμπουε, την Αίγυπτο και το Μαρόκο.

Γιατί απαγορεύουν το WhatsApp?

Λογότυπο WhatsappΑξίζει να εξερευνήσετε γιατί ορισμένες χώρες απαγόρευσαν προσωρινά ή έκλεισαν το WhatsApp. Οι πολίτες της Βραζιλίας είχαν μεγαλύτερη ελευθερία στο διαδίκτυο. Η χώρα υιοθέτησε ακόμη και ένα σύνταγμα διαδικτύου που υποστηρίζει την ουδετερότητα του Διαδικτύου το 2014. Αλλά το 2015 και το 2016, η κυβέρνηση μπλόκαρε το WhatsApp δύο φορές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε μια διαφωνία με τον ιδιοκτήτη του WhatsApp στο Facebook σχετικά με την παράδοση δεδομένων για τη διερεύνηση εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Η βραζιλιάνικη κυβέρνηση έκτοτε έχει εκδώσει περισσότερους νόμους που καταπολεμούν το έγκλημα στον κυβερνοχώρο. Αλλά αυτοί οι νόμοι περιορίζουν επίσης την ελευθερία του Διαδικτύου πολλών Βραζιλιάνων.

Η Τουρκία μπλόκαρε το WhatsApp τον Νοέμβριο του 2016 μετά τη σύλληψη μελών του Κουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (PDP). Η τουρκική κυβέρνηση προσφεύγει όλο και περισσότερο στη λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Αυτό γίνεται κυρίως για να αποφευχθεί η κάλυψη μέσων από ορισμένα πολιτικά γεγονότα. Ισχυρίζονται ότι αυτές οι ενέργειες αποσκοπούν στην πρόληψη αστικών αναταραχών. Ωστόσο, περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία των Τούρκων πολιτών στο Διαδίκτυο.

Η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε τις φωνητικές κλήσεις σε υπηρεσίες WhatsApp, Skype και άλλες υπηρεσίες VoIP (Voice over Internet Protocol) πριν από το 2017. Αυτό έκανε πιο δύσκολο για τους κατοίκους της Σαουδικής Αραβίας να επικοινωνούν με τον έξω κόσμο. Ο στόχος ήταν να περιοριστεί η ροή ξένων ιδεών και πληροφοριών στη χώρα. Το βασίλειο άρχισε την απαγόρευση το 2017 για να προωθήσει τις επιχειρήσεις και την οικονομική ανάπτυξη. Η ιδέα ότι υπηρεσίες όπως το WhatsApp και το Skype πρέπει να περιορίζονται για να προστατεύονται από αρνητικές επιρροές μοιράζεται η Κίνα.

Περιορισμοί WhatsApp και το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας

Η απαγόρευση WhatsApp της Κίνας σχετίζεται με τις προσπάθειες της χώρας να λογοκρίνει την ελεύθερη και ανοιχτή επικοινωνία. Το πρόγραμμα λογοκρισίας στο Διαδίκτυο της Κίνας, γνωστό ως το Μεγάλο Τείχος της Κίνας, είναι ένα από τα πιο περιοριστικά στον κόσμο. Η κυβέρνηση σχεδίασε το Τείχος προστασίας για να αποκλείει πληροφορίες που απειλούν τις κομμουνιστικές αρχές της. Λειτουργεί επίσης για τον περιορισμό της εξάπλωσης ξένων και δυτικών ιδεών στη χώρα.

Το WhatsApp προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην κινεζική κυβέρνηση επειδή διαθέτει προηγμένες δυνατότητες κρυπτογράφησης. Η τεχνολογία κρυπτογράφησης εμποδίζει τρίτα μέρη να βλέπουν συνομιλίες και μηνύματα που αποστέλλονται μέσω WhatsApp. Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση φοβάται ότι οι Κινέζοι πολίτες θα ανταλλάξουν αντικομμουνιστικό περιεχόμενο μέσω του WhatsApp. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εφαρμογή περιορίζεται μαζί με πολλούς άλλους ιστότοπους.

Η Κίνα διαθέτει άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WeChat, το οποίο είναι παρόμοιο με το WhatsApp αλλά χωρίς τις δυνατότητες κρυπτογράφησης. Δεν προκαλεί έκπληξη, υπηρεσίες όπως το WeChat παρακολουθούνται συχνά από την κυβέρνηση. Επιπλέον, το WeChat παρέχει πληροφορίες στην κινεζική κυβέρνηση κατόπιν αιτήματος. Αυτή η πρακτική αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι πολύ ύποπτη για την ιδιωτική επικοινωνία. Ως αποτέλεσμα, η Κίνα λογοκρίνει σε μεγάλο βαθμό τους πολίτες της.

Πώς να ξεπεράσετε αυτούς τους περιορισμούς

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς οι κυβερνήσεις περιορίζουν το WhatsApp για να ξεπεράσουν αυτούς τους περιορισμούς. Όταν μια κυβέρνηση αποφασίζει να αποκλείσει το WhatsApp, ειδοποιεί όλους τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) στη χώρα. Οι ISPs υποχρεούνται να αποκλείουν τις συνδέσεις των χρηστών τους με την εφαρμογή, ώστε να μην μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Δεδομένου ότι όλοι οι ISP πρέπει να συμμορφώνονται, η εφαρμογή αποκλείεται σε κάθε σύνδεση στο Διαδίκτυο στη χώρα.

Παρά αυτές τις απαγορεύσεις στο WhatsApp, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην υπηρεσία χρησιμοποιώντας ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε VPN για πρόσβαση σε απαγορευμένο περιεχόμενο ιστού. Το VPN κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και τα μεταδίδει μέσω διακομιστή μεσολάβησης, ο οποίος σας εκχωρεί διαφορετική διεύθυνση IP. Αυτό αποκρύπτει την πραγματική διεύθυνση IP και την τοποθεσία σας και στέλνει τα δεδομένα σας μέσω άλλης χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιος στην Κίνα μπορεί να περιηγηθεί στο μπλοκ WhatsApp.

Κατάλληλες επιλογές VPN για κατάργηση αποκλεισμού του WhatsApp

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο WhatsApp σε χώρες που περιορίζουν τη χρήση του, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε σε μια υπηρεσία VPN. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεπεράσετε τους περιορισμούς και να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες της εφαρμογής. Ταυτόχρονα, δεν είναι όλα τα VPN αξιόπιστα. Πρέπει να βρείτε μια υπηρεσία VPN με προηγμένες δυνατότητες ασφαλείας, ένα μεγάλο δίκτυο διακομιστών και γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης. Ακολουθούν ορισμένες επιλογές VPN που είναι κατάλληλες για την κατάργηση αποκλεισμού του WhatsApp.

Αποκτήστε πρόσβαση στο WhatsApp με ExpressVPN

Το ExpressVPN βαθμολογείται ως η καλύτερη συνολική υπηρεσία VPN αυτής της στιγμής όσον αφορά την ταχύτητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο με περισσότερους από 3000 διακομιστές σε περισσότερες από 90 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μετακινηθείτε σε μπλοκ WhatsApp σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Στην πραγματικότητα, το ExpressVPN είναι ένα από τα καλύτερα VPN που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν επισκέπτεστε την Κίνα.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές δυνατότητες ασφαλείας στο ExpressVPN για να σας κρατήσουν ασφαλείς καθώς χρησιμοποιείτε το WhatsApp. Οι λειτουργίες περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση 256-bit για την προστασία των δεδομένων σας, προστασία διαρροών DNS και διακόπτη kill για να σταματήσει η μετάδοση δεδομένων μέσω μιας μη προστατευμένης σύνδεσης. Πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν έναν ελεγκτή IP και μια πολιτική μη καταγραφής για την περαιτέρω προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Αυτή η υπηρεσία είναι επίσης αξιοσημείωτη για τις υψηλές ταχύτητές της, οι οποίες σας επιτρέπουν να στέλνετε κείμενα, μηνύματα και φωνητικές κλήσεις μέσω WhatsApp χωρίς καθυστερήσεις. Είναι επίσης αρκετά εύκολο στην πλοήγηση και την εγκατάσταση, γεγονός που το καθιστά μια καλή επιλογή για αρχάριους VPN, καθώς και για πιο έμπειρους χρήστες.

Αποκτήστε πρόσβαση στο WhatsApp με το CyberGhost

Το CyberGhost είναι μία από τις απλούστερες διαθέσιμες επιλογές VPN, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για νέους χρήστες VPN. Δεν χρειάζεται να είστε υψηλής τεχνολογίας ή να έχετε προηγούμενη εμπειρία με VPN για να μάθετε το CyberGhost.

Η διαδικασία κατάργησης αποκλεισμού του WhatsApp είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το λογισμικό CyberGhost και να επιλέξετε την επιλογή Κατάργηση αποκλεισμού βασικών ιστότοπων. Από εκεί μπορείτε να καταργήσετε τον αποκλεισμό του WhatsApp με ένα μόνο κλικ. Το πρόγραμμα θα διαμορφώσει επίσης αυτόματα όλες τις ρυθμίσεις για εσάς.

Εκτός από την ευκολία χρήσης, το CyberGhost έχει πολλά άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά. Το δίκτυό του αποτελείται από χιλιάδες διακομιστές σε 60+ διαφορετικές χώρες. Όπως και το ExpressVPN, προσφέρει κρυπτογράφηση 256-bit, δεν έχει πολιτική καταγραφής και διαθέτει γρήγορες ταχύτητες. Αυτό καθιστά εύκολη την ασφαλή χρήση όλων των δυνατοτήτων WhatsApp.

Χρήση VPN στην Κίνα

Ανεξάρτητα από την επιλογή που έχετε επιλέξει, εάν ταξιδεύετε στην Κίνα υπάρχουν πρόσθετες εκτιμήσεις. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στην Κίνα, θυμηθείτε να επιλέξετε προσεκτικά τον παροχέα σας και να κατεβάσετε το VPN πριν φύγετε από το σπίτι. Αυτό συμβαίνει επειδή η Κίνα απαγορεύει επίσης τις υπηρεσίες VPN. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα με τη χρήση του WhatsApp στην Κίνα.

Τελικές σκέψεις

Πολλές χώρες περιορίζουν υπηρεσίες όπως το WhatsApp για διάφορους λόγους. Ορισμένα έθνη όπως η Κίνα ανησυχούν για τους ανθρώπους που στέλνουν αντικυβερνητικά μηνύματα. Ή ενδιαφέρονται να κρατήσουν τις ανεπιθύμητες επιρροές μακριά από τους πολίτες τους. Προσωρινές απαγορεύσεις WhatsApp συχνά συμβαίνουν σε περιόδους αστικών αναταραχών ή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Πολλές φορές οι χώρες καταφεύγουν στη λογοκρισία για τη μείωση των ταραχών ή των ταραχών. Σε κάθε περίπτωση, η προθυμία της κυβέρνησης να περιορίσει την ελευθερία των πολιτών της είναι μια πολύ αμφιλεγόμενη πρακτική.

Τα καλά νέα είναι ότι παρά τους κυβερνητικούς περιορισμούς, οι πολίτες και οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο WhatsApp. Εάν αγοράσετε ένα VPN από έναν αξιόπιστο πάροχο, έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε το WhatsApp στο εξωτερικό. Όσο ρυθμίζετε το VPN πριν φύγετε από το σπίτι, μπορείτε να ξεπεράσετε τους περιορισμούς WhatsApp σε οποιαδήποτε χώρα.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me