Περιορισμοί στο εξωτερικό στο εξωτερικό: Πώς να το παρακάμψετε | Επισκόπηση VPNO

Το Facebook είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και πανταχού παρούσες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων στη σύγχρονη ιστορία. Ο ιστότοπος διαθέτει πάνω από 1.23 δισεκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο και, κατά μέσο όρο, 486.183 χρήστες έχουν πρόσβαση στο Facebook κάθε λεπτό.


Παρά τη συντριπτική δημοτικότητά του, εξακολουθούν να υπάρχουν χώρες που έχουν περιορίσει σημαντικά ή απαγόρευσε εντελώς τη χρήση του Facebook. Σε ακραίες περιπτώσεις, ολοκληρωτικές κυβερνήσεις, όπως αυτές που βρέθηκαν στη Βόρεια Κορέα ή το Ιράν, έχουν συμπεριλάβει το Facebook σε γενικές απαγορεύσεις σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων για πολιτικούς λόγους.

Παραδόξως, ορισμένες πιο φιλελεύθερες χώρες και κυβερνήσεις περιορίζουν ή φιλτράρουν την κυκλοφορία στο Facebook. Παρόλο που θα μπορούσατε να περιμένετε τέτοιους περιορισμούς στην Κούβα ή την Κίνα, οι κυβερνήσεις χωρών όπως το Μπαγκλαντές, η Ινδία και το Βιετνάμ έχουν απαγορεύσει το Facebook ταυτόχρονα.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Reporters Without Borders έχει συμπεριλάβει ακόμη και χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Γερμανία στη λίστα «Εχθροί του Διαδικτύου». Αυτό, αφού εισήγαγαν νομοθεσία που τους επιτρέπει να φιλτράρουν περιεχόμενο διαδικτύου και κοινωνικών μέσων για τους σκοπούς της «εθνικής ασφάλειας».

Αν λοιπόν διαπιστώσετε ότι αποκλείεται η πρόσβασή σας στο Facebook ή ανησυχείτε ότι το περιεχόμενό σας φιλτράρεται ή παρακολουθείται, πώς παρακάμπτετε αυτούς τους περιορισμούς?

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς και γιατί το Facebook περιορίζεται, ποιες χώρες το περιορίζουν και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τεχνολογία όπως εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) και διακομιστές μεσολάβησης για να ξεπεράσετε αυτούς τους περιορισμούς.

Γιατί οι χώρες περιορίζουν το Facebook?

Αποκλεισμός FacebookΌπως συμβαίνει με πολλούς ιστότοπους κοινωνικών μέσων, το Facebook απαγορεύεται συχνά επειδή χρησιμεύει ως φόρουμ για κοινωνικές, θρησκευτικές ή πολιτικές σκέψεις στις οποίες ορισμένες κυβερνήσεις δεν θέλουν να έχουν πρόσβαση οι πολίτες τους. Ο περιορισμός της πρόσβασης στο Facebook είναι γενικά, αν και όχι πάντα, ως μέρος μιας πιο σημαντικής προσπάθειας περιορισμού της πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Στις περιπτώσεις χωρών όπως το Ιράν και το Πακιστάν, οι απαγορεύσεις στο Facebook μπορούν να ενθαρρύνονται θρησκευτικά. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού είναι όταν η κυβέρνηση του Πακιστάν εμπόδισε την πρόσβαση στο Facebook το 2010 ως απάντηση σε έναν παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό για την υποβολή σχεδίων του προφήτη Μωάμεθ που φιλοξενείται σε μια σελίδα στο Facebook. Σύμφωνα με ορισμένους ισλαμικούς νόμους, απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ.

Σε χώρες όπως η Τουρκία και η Κίνα, εφαρμόζονται περιορισμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εμποδίσουν τους πολίτες τους να έχουν πρόσβαση σε πολιτικές ιδέες που θεωρούνται επικίνδυνες για το κράτος. Τα στοιχεία για αυτό φαίνονται στον αυξανόμενο περιορισμό της Τουρκίας στην ελεύθερη ομιλία, στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά μέσα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016.

Πώς απαγορεύεται ή περιορίζεται το Facebook?

Σε γενικές γραμμές, οι περιορισμοί του Facebook συμβαίνουν σε χώρες όπου η κυβέρνηση έχει μεγάλο έλεγχο στις εταιρείες που ενεργούν ως πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP). Μόλις εγκριθεί η νομοθεσία που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποκλείσει ορισμένους ιστότοπους από τη μαύρη λίστα, οι συγκεκριμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου συνήθως υποχρεούνται να εμποδίζουν τους πελάτες τους να έχουν πρόσβαση σε απαγορευμένο περιεχόμενο.

Οι κυβερνήσεις χωρών όπως η Τουρκία και ο UEA ασκούν αυστηρό έλεγχο στους ISP τους. Απαιτούν από αυτούς να εγγραφούν στην κυβέρνηση. Αυτές οι εταιρείες χρειάζονται ένα «πιστοποιητικό δραστηριότητας» για να κάνουν επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτής της εγγραφής, πρέπει να συμμορφωθούν με τις δραστηριότητες λογοκρισίας της κυβέρνησης ή να αντιμετωπίσουν αυστηρές τιμωρίες.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους ένας ISP μπορεί να αποκλείσει την επισκεψιμότητα σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Μία από τις πιο κοινές μεθόδους είναι ο αποκλεισμός τομέων σε επίπεδο DNS. Μεμονωμένες κυβερνήσεις, όπως αυτές στην Τουρκία και το Ιράν, χρησιμοποιούν πιο εξελιγμένη τεχνολογία, όπως φιλτράρισμα πακέτων, για να εμποδίσουν ενεργά την πρόσβαση των χρηστών σε απαγορευμένο περιεχόμενο.

Ποιες χώρες περιορίζουν το Facebook?

Όλες οι χώρες που αναφέρονται παρακάτω έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο Facebook σε ένα σημείο ή άλλο. Στα πιο περιορισμένα κράτη, όπως η Βόρεια Κορέα και το Ιράν, απαγορεύεται εντελώς η πρόσβαση στο Facebook. Σε άλλους, όπως η Τουρκία και η Κούβα, ο ιστότοπος των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν περιλαμβάνεται επίσημα στη μαύρη λίστα, αν και οι εθνικοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου χρησιμοποιούν το γκάζι σύνδεσης για να κάνουν πολύ δύσκολη την πρόσβαση.

Βόρεια Κορέα

Δεν αποτελεί έκπληξη για μια από τις πιο μυστικές και περιορισμένες χώρες στον κόσμο, η πλειοψηφία των Βορειοκορεατών δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αντ ‘αυτού, το ολοκληρωτικό κράτος λειτουργεί ένα πολύ περιορισμένο ενδοδίκτυο, γνωστό ως Kwangmyong. Ένα δίκτυο 3G είναι διαθέσιμο σε ξένους επισκέπτες. Ωστόσο, οι χρήστες του παρακολουθούνται σε μεγάλο βαθμό και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στη συντριπτική πλειονότητα των ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένου του Facebook.

Ιράν

Το Ιράν απαγόρευσε αρχικά το Facebook μετά τις αμφισβητούμενες εκλογές του 2009 ως απάντηση στους φόβους ότι τόσο τα κινήματα της αντιπολίτευσης όσο και οι ριζοσπαστικές ομάδες χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα για να σχεδιάσουν εκδηλώσεις και να ανταλλάξουν μηνύματα. Όπως και η Βόρεια Κορέα, η πρόσβαση στα κοινωνικά μέσα στο Ιράν είναι πολύ περιορισμένη. Ένας μεγάλος αριθμός ιστότοπων παρατίθεται στη μαύρη λίστα από την ιρανική κυβέρνηση.

Κίνα

Η πρωτοβουλία λογοκρισίας και επιτήρησης που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, γνωστή ως «Το Μεγάλο Τείχος της Κίνας» έχει εμποδίσει την πρόσβαση στο Facebook από το 2009. Αυτός ο αρχικός περιορισμός τέθηκε σε ισχύ μετά τις ταραχές του 2009 στο ürümqi. Η κυβέρνηση πρότεινε ότι οι ακτιβιστές Xinjiang χρησιμοποιούν το Facebook για να επικοινωνήσουν και να σχεδιάσουν τις ταραχές.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει πιθανούς ξένους επενδυτές, η πρόσβαση στο Facebook είναι διαθέσιμη αν βρίσκεστε εντός της ζώνης ελεύθερου εμπορίου 17 τετραγωνικών μιλίων στη Σαγκάη.

Κούβα

Σύμφωνα με την κουβανική νομοθεσία, μόνο πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιλεγμένοι φοιτητές ιατρικής επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τα σπίτια τους. Όποιος άλλος θέλει να συνδεθεί υποχρεούται να χρησιμοποιήσει αδειοδοτημένες διαδικτυακές καφετέριες. Το να ζητάτε 6 έως 10 $ για μια ώρα πρόσβασης στο Διαδίκτυο μπορεί να μην φαίνεται πολύ σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Ωστόσο, είναι σε μια χώρα όπου ο μέσος μισθός είναι περίπου 20 $ ανά μήνα. Αυτό καθιστά την πρόσβαση στο Διαδίκτυο απαγορευτικά δαπανηρή.

Επιπλέον, έχει αναφερθεί ότι οι κυβερνητικοί πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου χρησιμοποιούν συστηματικά το γκάζι ταχύτητας σύνδεσης για να περιορίσουν την πρόσβαση σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων, με φόρτωση των σελίδων που χρειάζονται αρκετά λεπτά.

Μπαγκλαντές

Το 2010 η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές αποκλείει την πρόσβαση στο Facebook. Αυτό μετά από σατιρικά κινούμενα σχέδια κυβερνητικών αξιωματούχων και του προφήτη Μωάμεθ φιλοξενήθηκαν σε μια σελίδα στο Facebook. Η απαγόρευση άρθηκε έκτοτε, αλλά η κυβέρνηση του Awami-League συνεχίζει να παρακολουθεί την πρόσβαση στον ιστότοπο των κοινωνικών μέσων. Στοχεύουν χρήστες που δημοσιεύουν “πειστικό ή βλασφημικό περιεχόμενο”.

Αίγυπτος

Αρχικά η Αίγυπτος απέκλεισε την πρόσβαση σε μια σειρά από ιστότοπους κοινωνικών μέσων κατά την απόπειρα ανατροπής του Αιγύπτου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Από τότε δεν υπάρχει επίσημη μαύρη λίστα. Ωστόσο, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τακτικά το γκάζι σύνδεσης για να περιορίσει την πρόσβαση στα κοινωνικά μέσα. Επιπλέον, παρακολουθούν τη χρήση του Διαδικτύου και την επικοινωνία αυτών στην Αίγυπτο για λόγους «εθνικής ασφάλειας».

Τατζικιστάν

Από τον Νοέμβριο του 2012, το Τατζικιστάν έχει αποκλείσει την πρόσβαση στο Facebook. Αυτός ο περιορισμός τέθηκε σε εφαρμογή ως απάντηση στα αρνητικά σχόλια που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο σχετικά με τον Πρόεδρο Emomalii Rahmon και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ινδία

Απαντώντας σε ισχυρισμούς ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνταν από αντιεθνικά και αντικοινωνικά στοιχεία που υποστηρίζονται από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Στρατού του Πακιστάν και του Πακιστάν, η Ινδία επέβαλε εξάμηνη απαγόρευση στο Facebook, το Twitter και άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στην κοιλάδα του Κασμίρ. το 2016.

Υπήρξαν πολλά άλλα περιστατικά αποκλεισμού του Facebook στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένης της τριήμερης απαγόρευσης στο Facebook και σειρά άλλων κοινωνικών ιστοτόπων, κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Punjab, Haryana και Chandigarh, που προκλήθηκαν από τη σύλληψη του Baba Ram Rahim Sing.

Πακιστάν

Το Πακιστάν απαγόρευσε το Facebook ως απάντηση στην ίδια σελίδα στο Facebook, η οποία προώθησε έναν παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό για την παραγωγή σχεδίων του προφήτη Μωάμεθ, που έκανε το Μπαγκλαντές να αποκλείσει την πρόσβαση στον ιστότοπο.

Η πρόσβαση έχει αποκατασταθεί έκτοτε, αλλά η κυβέρνηση του Πακιστάν συνεχίζει να αποκλείει μεμονωμένες σελίδες στο Facebook προκειμένου να φιλτράρει θρησκευτικό και πολιτικό περιεχόμενο που θεωρούν επιβλαβές για τους πολίτες τους..

Βιετνάμ

Τον Μάιο του 2016, η κυβέρνηση του Βιετνάμ μπλόκαρε επίσημα την πρόσβαση στο Facebook για δύο εβδομάδες προκειμένου να περιορίσει την επικοινωνία μεταξύ ομάδων διαμαρτυρόμενων μαθητών. Αν και δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες επίσημες απαγορεύσεις, το παρατηρητήριο τερματισμού του Διαδικτύου Netblocks σημείωσε αρκετές περιπτώσεις στις οποίες το Facebook δεν ήταν προσβάσιμο στο Βιετνάμ σε περιόδους αστικών και πολιτικών ταραχών.

Πώς μπορείτε να παρακάμψετε τους περιορισμούς στο Facebook?

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να παρακάμψετε τους περιορισμούς στην πρόσβαση στο Facebook, από την απλή αλλαγή των ρυθμίσεων DNS έως τη χρήση του προγράμματος περιήγησης Tor. Ωστόσο, μακράν η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN. Παρακάτω μπορείτε να μάθετε πώς αυτές οι μέθοδοι μπορεί να σας βοηθήσουν να παρακάμψετε τους περιορισμούς.

Αλλαγή των ρυθμίσεων διακομιστή DNS

Μία από τις πιο απλές, και επομένως πιο συχνά χρησιμοποιούμενες, μέθοδοι περιορισμού της πρόσβασης στο Facebook είναι ο ISP να φιλτράρει την κίνηση που διέρχεται από τους διακομιστές DNS. Αλλάζοντας τον προτιμώμενο διακομιστή DNS σας στο Google Public DNS, μπορείτε να παρακάμψετε αυτούς τους περιορισμούς.

Για να αλλάξετε τον διακομιστή DNS σε υπολογιστή με Windows, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου > Δίκτυο και διαδίκτυο > Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης και επιλέξτε “Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα”.
  • Κάντε δεξί κλικ στον ενεργό προσαρμογέα σύνδεσης και επιλέξτε “Ιδιότητες”.
  • Κάντε δεξί κλικ στην καταχώρηση “Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)” και επιλέξτε “Properties”.
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή “Χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες διευθύνσεις DNS” και εισαγάγετε 8.8.8.8 ως τη διεύθυνση διακομιστή DNS που έχετε επιλέξει.

Με λίγη τύχη, αυτό θα είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να παρακάμψετε τους περιορισμούς της κυβέρνησής σας.

Το δίκτυο Tor

Εάν η αλλαγή του διακομιστή DNS δεν επαρκεί για να παρακάμψετε τους περιορισμούς ISP κατά την πρόσβαση στο Facebook, τότε το πρόγραμμα περιήγησης Tor μπορεί να είναι το κλειδί σας για να επιστρέψετε στα κοινωνικά μέσα.

Το πρόγραμμα περιήγησης Tor λειτουργεί με τη δρομολόγηση της κίνησής σας μέσω ενός αριθμού κατανεμημένων ρελέ σε όλο τον κόσμο. Η χρήση αυτών των ρελέ καθιστά πολύ δύσκολο για τις κυβερνήσεις ή τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας.

Το μειονέκτημα του προγράμματος περιήγησης Tor είναι ότι η αναδρομολόγηση της επισκεψιμότητας αυξάνει σημαντικά την καθυστέρηση. Αυτό επιβραδύνει τη σύνδεσή σας και την ταχύτητα λήψης. Κατά συνέπεια, μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές φωνητικής συνομιλίας, όπως το Skype. Επιπλέον, όπως είδαμε, ορισμένες χώρες σάς επιτρέπουν να μεταβείτε στο Facebook, αλλά προσπαθήστε να το καταστήσετε αδύνατο, καταστρέφοντας το διαδίκτυο. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor θα σας επιβραδύνει περισσότερο, καθιστώντας πραγματικά αδύνατο να μεταβείτε στο Facebook.

VPN

VPN-σύνδεση-ΔιαδίκτυοΤα VPN αντιπροσωπεύουν μακράν την καλύτερη επιλογή για πρόσβαση στο Facebook όπου κι αν βρίσκεστε στον κόσμο. Ένα VPN ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ του υπολογιστή σας και μιας σειράς διακομιστών σε όλο τον κόσμο. Αυτό κρύβει τόσο τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες όσο και εμποδίζει τους ISP να εμποδίζουν την πρόσβασή σας σε ιστότοπους ή περιεχόμενο.

Η χρήση ενός VPN έχει και άλλα οφέλη. Ο κρυπτογραφημένος χαρακτήρας της επικοινωνίας του υπολογιστή σας με το διακομιστή VPN σας βοηθά να σας προστατεύσει από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, ενώ η ικανότητά σας να κατευθύνετε την κίνηση μέσω διακομιστών σε μια σειρά χωρών σας επιτρέπει να ξεπεράσετε το γεωγραφικό αποκλεισμό και να παρακολουθήσετε όλα τα αγαπημένα σας αθλητικά γεγονότα.

Ποια VPN είναι τα καλύτερα για πρόσβαση στο Facebook?

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε ένα VPN για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τον σωστό πάροχο VPN. Χρειάζεστε ένα VPN που είναι αξιόπιστο και διαθέτει όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε για να προστατεύσετε τα δεδομένα σας από μια κατασκοπευτική κυβέρνηση. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές από τις προτάσεις μας.

NordVPN

Το NordVPN προσφέρει ένα φανταστικό πακέτο σε ανταγωνιστική τιμή. Φημισμένοι για τη γρήγορη και ασφαλή υπηρεσία τους, διαθέτουν μεγάλο αριθμό διακομιστών παγκοσμίως, προσφέροντάς σας μια σειρά από επιλογές για τη δρομολόγηση της κίνησής σας.

Χρησιμοποιώντας το Obfsproxy για να αποφύγετε τη Βαθιά επιθεώρηση πακέτων και τη λειτουργία πολιτικής “χωρίς καταγραφή”, το NordVPN σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο που θέλετε. Δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για κανέναν που σας παρακολουθεί. Εάν δεν είστε απολύτως ευχαριστημένοι με την υπηρεσία τους ή θέλετε να το δοκιμάσετε πριν από τη δέσμευσή σας, το NordVPN προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

CyberGhost

Με τη φήμη ότι είναι εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση, το λογισμικό της CyberGhost σάς επιτρέπει να συνδέεστε στην υπηρεσία τους από επτά διαφορετικές συσκευές, ιδανικό για να ενημερώνεστε για τα κοινωνικά σας μέσα σε όλα τα ηλεκτρονικά σας.

Με μεγάλο αριθμό διακομιστών που προσφέρονται και εξαιρετικές ταχύτητες συνδέσεων, το CyberGhost θα σας συνδέσει στο Facebook σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν δεν είστε 100% ευχαριστημένοι, προσφέρουν επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

IPVanish

Εάν αισθάνεστε την ανάγκη για ταχύτητα, τότε το IPVanish είναι η υπηρεσία VPN για εσάς. Το IPVanish θεωρείται ευρέως ως μια από τις ταχύτερες υπηρεσίες VPN. Προσφέρουν εξαιρετικές ταχύτητες σύνδεσης στο ευρύ φάσμα των παγκόσμιων διακομιστών.

Οι υπηρεσίες του IPVanish έχουν πολύ λογικές τιμές. Υποστηρίζουν την ποιότητα του συστήματός τους, προσφέροντας στους πελάτες τους εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών εάν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τη σύνδεσή σας.

Τελικές σκέψεις

Για πολλούς ανθρώπους, οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook είναι ο πρωταρχικός τρόπος τους για να διατηρούνται συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά τους. Η κατάργηση αυτής της σύνδεσης λόγω της χώρας στην οποία βρίσκεστε μπορεί να είναι πολύ απογοητευτική, για να μην αναφέρουμε κάπως απομόνωση.

Δυστυχώς, πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να αποκλείουν ή να φιλτράρουν την πρόσβαση στο Facebook για πολιτικούς και θρησκευτικούς λόγους. Απλώς αποκόπτουν τους πολίτες και τους επισκέπτες τους από τις συνδέσεις κοινωνικών μέσων.

Η επίλυση αυτών των περιορισμών δεν είναι εύκολη, αλλά δεν είναι αδύνατη. Η επαναδιαμόρφωση του διακομιστή DNS σας στο διακομιστή δημόσιου DNS Google μπορεί να σας οδηγήσει στους πιο απλούς περιορισμούς. Ωστόσο, για πιο διαδεδομένο φιλτράρισμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Tor Browser ή ένα VPN.

Ενώ το πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι ένας εξαιρετικός τρόπος περιήγησης ανώνυμα, έχει κάποια μειονεκτήματα. Η χρήση των πολλών ρελέ της για την αναδρομολόγηση της κυκλοφορίας σας αυξάνει την καθυστέρηση. Αυτό σημαίνει ότι θα παρατηρήσετε κάποια επιβράδυνση στη σύνδεσή σας. Επιπλέον, ορισμένες χώρες που περιορίζουν συστηματικά την πρόσβαση σε περιεχόμενο Διαδικτύου, όπως η Κίνα, καταβάλλουν ολοένα και περισσότερες προσπάθειες για να βρουν και να μπλοκάρουν καταστήματα Tor.

Ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθείτε στο Facebook σε μια περιορισμένη χώρα είναι μακράν η χρήση υπηρεσίας VPN. Τα VPN είναι εύκολο στην εγκατάσταση, εύκολο στη χρήση και έρχονται με μια σειρά από πλεονεκτήματα που υπερβαίνουν απλώς την πρόσβαση σε έναν ιστότοπο. Με ένα VPN σε ισχύ, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας στο Διαδίκτυο. Η κρυπτογραφημένη σύνδεση του VPN σημαίνει ότι ούτε κυβερνήσεις ούτε εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.

Αν είστε λάτρεις των σπορ ή θέλετε απλώς να παρακολουθήσετε το BBC iPlayer από το εξωτερικό, τότε αυτό που ψάχνετε είναι ακριβώς ένα VPN. Καθώς η επισκεψιμότητά σας μπορεί να φαίνεται να προέρχεται από οποιαδήποτε χώρα, ένα VPN σας οδηγεί σε αυτό το ενοχλητικό γεω-αποκλεισμό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας εκπομπή και να ενημερώσετε τα κοινωνικά σας μέσα χωρίς περιορισμούς.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me