როგორ წაშალოთ ყველა მგრძნობიარე მონაცემი თქვენი სმარტფონიდან ან პლანშეტიდან

სმარტფონებმა და პლანშეტებმა რევოლუციონირება მოახდინეს მსოფლიოში ურთიერთქმედების გზა. არსად გვხვდება ძველი ყვითელი გვერდების ტელეფონის წიგნები. თქვენი მისამართების წიგნი ახლა თქვენს ტელეფონში ცხოვრობს. მაღაზიის და ბანკის გზებიც კი შეიცვალა. ჯიბეში არსებული პატარა კომპიუტერი ახლა თითქმის ყველა მნიშვნელოვან ინფორმაციას ინახავს თქვენს ცხოვრებაში. ეს ნიშნავს, რომ თუ თქვენ მთლიანად არ წაშლით ამ ინფორმაციას უახლეს მოდელზე განახლებამდე, ვინმეს შეეძლო თქვენს შესახებ ძალზე მგრძნობიარე ინფორმაციაზე წვდომა. გასაკვირი ისაა, რომ ქარხნის გადატვირთვა შეიძლება საკმარისი არ იყოს თქვენი მონაცემების გასაშლელად.


რატომ არ არის წაშლილი უსაფრთხო

წაშალეთ მონაცემთა iPad iPhoneმიიღეთ სუფთა, თეთრი, ქაღალდის ნაჭერი და დაწერეთ თქვენი მისამართი ფანქრით. ახლა წაშალეთ თქვენი მისამართი. ეს არსებითად ხდება იმასთან, როდესაც თქვენი სმარტფონის ან ტაბლეტის ქარხნის გადატვირთვა ხდება. ჩვენ ყველანი ვნახეთ საიდუმლოებები, სადაც დეტექტივს აიღებს ნაჭრის ქაღალდს, რომელიც წაშლილი იყო და მასზე ფანქრის ჩაკეტვით შეძლებენ წაიკითხონ ის, რაც აქ იყო დაწერილი. თუ თქვენ გაქვთ ეს ფურცელი შუქამდე, მისამართიც კი შეგიძლიათ წაიკითხოთ. ვინმესთვის ადვილია წვდომა ზოგიერთ პროგრამაზე, რომელსაც შეუძლია აღადგინოს ფაილები და მონაცემები, რომლებიც წაშლილია ქარხნის გადატვირთვის საშუალებით. კარგი ამბავი ის არის, რომ არსებობს რამდენიმე მარტივი ნაბიჯი, რომლის გადადგმაც შეგიძლიათ თქვენი მონაცემების ჭეშმარიტად წასვლის უზრუნველსაყოფად.

დაშიფვრა არის Ultimate Eraser

ქარხნის გადატვირთვის გამოყენებამდე, დაშიფვრეთ მონაცემები თქვენს მოწყობილობაზე. დაშიფვრის ღილაკების გარეშე, თქვენი ინფორმაციის რეკონსტრუქცია პრაქტიკულად შეუძლებელია. ინფორმაცია ჯერ კიდევ არსებობს, როგორც ეს ნებისმიერი ქარხნის გადატვირთვის პირობებშია, მაგრამ ამ ყველაფრის მოძიება დაშიფრული მონაცემებია. ეს გიცავთ თქვენი მგრძნობიარე ინფორმაციის მიღებას ვინმეს მიერ, რომელსაც თქვენი მოწყობილობა აქვს შემდეგ.

უმეტეს მოწყობილობებში დაშიფვრა მარტივი საკითხია. თუ თქვენ ფლობენ Apple მოწყობილობას iOS 8.0 ან შემდეგ, თქვენი მოწყობილობა ავტომატურად დაშიფრულია და Apple არ გააჩნია დაშიფვრის გასაღებად. თუ Apple მოწყობილობაზე ქარხნის გადატვირთვას ასრულებთ, ვერავინ შეძლებს მონაცემების აღდგენას. Android მოწყობილობებისთვის, რომლებიც Marshmallow ან გვიან მუშაობენ, თქვენი ინფორმაცია დაშიფრული უნდა იყოს ნაგულისხმევი.

ამოიღეთ ინფორმაცია android

თუ თქვენ გაქვთ ოდნავ ძველი Android მოწყობილობა, შეგიძლიათ შეამოწმოთ თუ თქვენი ტელეფონი დაშიფრულია ან დაშიფრულია თქვენი ინფორმაცია. ამის გაკეთება შეგიძლიათ პარამეტრების მენიუში გადასვლისა და უსაფრთხოების ეკრანზე დაჭერით. ეს შეიძლება იყოს სხვადასხვა ჩანართების ქვეშ, თქვენი მოწყობილობიდან გამომდინარე. მას ასევე შეიძლება ეტიკეტი ჰქონდეს ისეთი რამ, როგორიცაა “დაბლოკვის ეკრანი და უსაფრთხოება”.

დაბლოკვის ეკრანი და დაცვა

მას შემდეგ რაც იპოვნეთ მარჯვენა ეკრანი დააწკაპუნეთ უსაფრთხოების დაცვაზე და იპოვნეთ “დაშიფრული მოწყობილობის” ვარიანტი. კიდევ ერთხელ, თქვენი მოწყობილობიდან გამომდინარე, ეს შეიძლება იყოს ეტიკეტირებული „დაშიფვრა“, „დაშიფვრა“ ან მსგავსი რამ.

დაშიფვრის მოწყობილობა

დაშიფვრის ეკრანი გააფრთხილებს, რომ დაშიფვრა გრძელი პროცესია. გსურთ დაელოდოთ იმ პერიოდს, რომლის დროსაც არ დაგჭირდებათ ტელეფონი, სულ მცირე, ერთი საათის განმავლობაში და ალბათ გსურთ თქვენი მოწყობილობის ჩართვა, სანამ შიფრაცია ხდება. დაშიფვრის შემდეგ, თქვენი მოწყობილობის შესახებ ინფორმაცია უზრუნველყოფილია.

გამოდით ყველა ანგარიშიდან

იყენებთ თუ არა Apple- ს ან Android- ს მოწყობილობას, თქვენი ანგარიშებიდან გამოსვლა კარგი იდეაა. ეს ამზადებს სმარტფონს ან პლანშეტს ქარხნის გადატვირთვისთვის და გადასცემს ახალ მფლობელს.

iOS მოწყობილობები

IOS მოწყობილობებისთვის, გამოდით App Store- დან, iMessage და iCloud. Მიყევი ამ ნაბიჯებს:

  1. გამოსვლის დაწყებამდე, დარწმუნდით, რომ არ დაუზიანებთ თქვენს მიერ დაკავშირებულ მოწყობილობებს, მაგალითად Apple Watch
  2. პარამეტრებისგან იპოვნეთ “შეტყობინებები” და გამორთეთ iMessage ვარიანტი
  3. იპოვნეთ ‘iTunes & App Store– ის პარამეტრი, დააჭირეთ თქვენს Apple ID– ის ელ.წერს და შემდეგ დააჭირეთ ღილაკს „გამოსვლა“
  4. დაბოლოს, პარამეტრებში, შეეხეთ ‘iCloud’ ეკრანის ბოლოში იპოვნეთ “გამოსვლა” ან იპოვნეთ თქვენი სახელი და შემდეგ შეეხეთ “გამორთეთ”. თქვენი მოწყობილობა ახლა მზად არის გაწმენდისა და გადატვირთვისთვის.

ვაშლის ხელმოწერა

Android მოწყობილობები

Android მოწყობილობებისთვის, თუ თქვენ უფრო ძველი მოწყობილობა გაქვთ, შესაძლოა ამ ეტაპზე პირდაპირ გამოტოვოთ ქარხნის გადატვირთვის გაკეთება. ახალ მოწყობილობებზე, Android- ში ნაგულისხმევი ჩართულია ქარხნის გადატვირთვის დაცვა, რაც ხელს უშლის ახალ მფლობელს მოწყობილობაში შესვლისას, თუ პირველ რიგში სწორად არ გააქტიურებთ თქვენს ანგარიშებს.

პირველი გამორთეთ თქვენი ეკრანის დაბლოკვა. თქვენს პარამეტრებში, თქვენ უნდა მოძებნოთ დაბლოკვის ეკრანის პარამეტრები. ეს შეიძლება განთავსდეს რამდენიმე განსხვავებული ეტიკეტის მიხედვით, თქვენი მოწყობილობიდან გამომდინარე, მაგრამ იგი ჩვეულებრივ იარლიყება „დაბლოკვის ეკრანის დაცვა“, „დაბლოკვის ეკრანი“, „დაბლოკვის ეკრანი და დაცვა“ ან მსგავსი რამ.

ეკრანის ტიპის ტიპი

შეარჩიეთ “არცერთი” თქვენი საკეტის ეკრანის გასაქტივებლად.

პარამეტრები პირადი

შემდეგი, გამოდით თქვენი Google ანგარიშიდან მოწყობილობაზე. პარამეტრების მენიუდან “მომხმარებლები და ანგარიშები” ან “ანგარიშები”.

ანგარიშები

დააჭირეთ ღილაკს „ანგარიშები“ მოწყობილობაში შესული სხვადასხვა ანგარიშის შესაქმნელად. შეიძლება გინდოდეთ თითოეული მათგანის ინდივიდუალურად გამოყოფა, მაგრამ ზოგადად Google– ისგან შესვლა საკმარისია თქვენი დაცვის უზრუნველსაყოფად.

იპოვნეთ ‘Google’ და შემდეგ დააჭირეთ ამ მოწყობილობაზე, რომელზეც ხართ ჩართული, ამ მოწყობილობაზე ამოიღეთ. ეკრანის ზედა მარჯვენა კუთხეში დააჭირეთ ღილაკს “მეტი” და შეარჩიეთ “ანგარიშის წაშლა”.

გადატვირთვისთვის მზად არის

ამ ნაბიჯის გადადგმის შემდეგ, ახლა შეგიძლიათ შეასრულოთ ქარხნის გადატვირთვა, თქვენი მონაცემების დაცვით.

iOS

თქვენს iOS მოწყობილობაზე, პარამეტრების მენიუდან, დააჭირეთ “გენერალს”, აირჩიეთ “გადატვირთვა” და ბოლოს აირჩიეთ “წაშალე ყველა შინაარსი და პარამეტრები”.

წაშალეთ ყველა შინაარსის ვაშლის გადატვირთვა

თქვენ გაქვთ თქვენი მონაცემების iCloud- ს სარეზერვო შესაძლებლობა, სანამ წაშლა. შეარჩიეთ თქვენი მონაცემების სარეზერვო ან “წაშლა ახლა”. თქვენი მონაცემები ახლა წაშლილია თქვენი მოწყობილობიდან.

Android

Android მოწყობილობაში, თქვენი პარამეტრების მენიუში, მოძებნეთ „სარეზერვო & გადატვირთვა ” ეს ხშირად, მაგრამ არა ყოველთვის, შეგიძლიათ იხილოთ თქვენი პარამეტრების სისტემის მენიუში.

აირჩიეთ “სარეზერვო და გადატვირთვის” გადატვირთვის ეკრანზე გადასასვლელად და აირჩიეთ თქვენი მოწყობილობის გადატვირთვის შესაძლებლობა.

სარეზერვო და გადატვირთვა
პირველი, დარწმუნდით, რომ გამორთეთ “ავტომატური აღდგენა” ვარიანტი. ეს პარამეტრი უკან დააბრუნებს თქვენს შენახულ პარამეტრებს და მონაცემებს მოწყობილობის გადატვირთვისას. დააჭირეთ სლაიდერი, რომ ეს გამორთოთ.

დაბოლოს, აირჩიეთ „ქარხნის მონაცემების გადატვირთვა“ თქვენი მოწყობილობის გადასატანად. Android- მა წარმოადგინა იმ ანგარიშების სია, რომელზეც ჯერ კიდევ შესული ხართ თქვენს მოწყობილობაში – ასეთის არსებობის შემთხვევაში. აირჩიეთ “გადატვირთვის მოწყობილობა” ეკრანის ბოლოში, რომ დაადასტუროთ თქვენი გადატვირთვის არჩევანი.

ამ მარტივი ნაბიჯების დაცვით, თქვენ შეგიძლიათ უზრუნველყოთ თქვენი ინფორმაცია იყოს უსაფრთხო, თუნდაც თქვენი მოწყობილობის ახალ მფლობელზე გასვლისას.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map