Ինչպես ջնջել բոլոր զգայուն տվյալները ձեր սմարթֆոնից կամ պլանշետից

Սմարթֆոններն ու պլանշետները հեղափոխություն են կատարել աշխարհի հետ շփման ձևով: Հնարավոր չէ գտնել հին դեղին էջերի հեռախոսային գրքերը: Ձեր հասցեի գիրքը այժմ ապրում է ձեր հեռախոսում: Նույնիսկ փոխվել են մեր խանութի և բանկի ձևերը: Գրպանիդ այդ փոքրիկ համակարգիչը այժմ պահում է ձեր կյանքի մասին գրեթե բոլոր կարևոր տեղեկատվությունը: Սա նշանակում է, որ եթե դուք չեք ջնջում այդ տեղեկատվությունը նախքան նորագույն մոդելի վերազինումը, ինչ-որ մեկը կարող է մուտք ունենալ ձեր մասին չափազանց զգայուն տեղեկություններ: Զարմանալի նորությունն այն է, որ գործարանի վերաբեռնումը կարող է բավարար չլինել ձեր տվյալները ջնջելու համար.


Ինչու ջնջելն անվտանգ չէ

Deleteնջել Տվյալների iPad iPhone- ըՎերցրեք մի կտոր մաքուր, սպիտակ, թղթի վրա և դրա վրա գրեք ձեր հասցեն մատիտով: Այժմ ջնջեք ձեր հասցեն: Սա, ըստ էության, այն է, ինչ տեղի է ունենում ձեր սմարթֆոնի կամ պլանշետի գործարանային վերաբեռնման դեպքում: Մենք բոլորս տեսել ենք առեղծվածներ, երբ դետեկտորը վերցնում է մի կտոր թուղթ, որը ջնջվել է, և մատիտը սալելով դրա վրա, նրանք կարողանում են կարդալ նախկինում դրա մասին գրվածը: Եթե ​​այդ թղթի կտորը պահեք մինչև լույս, հավանաբար կարող եք կարդալ անգամ հասցեն: Ինչ-որ մեկի համար հեշտ է մուտք գործել որոշ ծրագրեր, որոնք կարող են վերականգնել ֆայլերը և տվյալները, որոնք ջնջվել են գործարանային վերաբեռնմամբ: Լավ նորությունն այն է, որ կան մի քանի պարզ քայլեր, որոնք կարող եք ձեռնարկել, որպեսզի ձեր տվյալներն իսկապես հեռանան ձեր հին սարքից.

Կոդավորումը վերջնական ջնջիչ է

Նախքան գործարանի վերափոխումը փորձելը, ծածկագրեք տվյալները ձեր սարքի վրա: Առանց կոդավորման բանալիների, իրականում անհնար է վերականգնել ձեր տեղեկատվությունը: Տեղեկատվությունը դեռ առկա է, ինչպես ցանկացած գործարանի վերափոխմամբ, բայց այն ամենը, ինչ հնարավոր է ստանալ, կոդավորված տվյալներն են: Սա ձեզ պաշտպանում է ձեր զգայուն տեղեկատվությունից, որը ձեզանից հետո ստանում է մեկը, ով ձեր սարքն ունի.

Սարքերի մեծ մասում կոդավորումը պարզ հարց է: Եթե ​​դուք տիրապետում եք Apple սարքի iOS 8.0 և ավելի ուշ գործարկող Apple սարքին, ձեր սարքն ինքնաբերաբար կոդավորված է, և այն բացելու համար Apple- ը չունի կոդավորման բանալին: Եթե ​​դուք գործնական վերականգնում եք Apple սարքի վրա, ոչ ոք, ով չունի ձեր գաղտնաբառի ծածկագիր, չի կարող վերականգնել տվյալները: Android սարքերի համար, որոնք աշխատում են Marshmallow- ով կամ ավելի ուշ, ձեր տեղեկատվությունը պետք է գաղտնագրված լինի ըստ լռելյայն.

ջնջել տեղեկատվությունը android

Եթե ​​դուք ունեք մի փոքր ավելի հին Android սարք, կարող եք ստուգել, ​​թե արդյոք ձեր հեռախոսը կոդավորված է, կամ կոդավորված է ձեր տեղեկատվությունը: Դուք կարող եք դա անել ՝ գնալով կարգավորումների ընտրացանկ և կտտացնելով անվտանգության էկրանին: Սա կարող է լինել տարբեր ներդիրների տակ ՝ կախված ձեր սարքից: Կարող է նաև պիտակ լինել «կողպեքի էկրան և անվտանգություն»:

կողպեքի էկրանը և անվտանգությունը

Երբ եք գտել աջ էկրանը, կտտացրեք անվտանգությունը և գտնեք «Գաղտնագրված սարքը» տարբերակը: Կրկին, կախված ձեր սարքից, այն կարող է պիտակավորված լինել «Գաղտնագրում», «Գաղտնագրում» կամ նման մի բան.

կոդավորող սարք

Կոդագրման էկրանը նախազգուշացնում է ձեզ, որ կոդավորումը երկար գործընթաց է: Դուք կցանկանաք սպասել մի ժամանակի, որի համար գոնե մեկ ժամվա ընթացքում ձեզ հարկավոր չէ հեռախոսը, և, հավանաբար, կցանկանաք ձեր սարքը միացված լինել, երբ գաղտնագրումը կատարվում է: Գաղտնագրվելուց հետո ձեր սարքի վերաբերյալ տեղեկատվությունն ապահովված է.

Անջատեք բոլոր հաշիվները

Անկախ նրանից, թե դուք օգտագործում եք և Apple- ը կամ Android սարքը, ձեր հաշիվներից դուրս գալը լավ գաղափար է: Սա պատրաստում է սմարթֆոնը կամ պլանշետը գործարանի վերափոխման և նոր սեփականատիրոջը փոխանցելու համար.

iOS սարքեր

IOS սարքերի համար անջատեք App Store- ը, iMessage- ը և iCloud- ը: Հետևեք այս քայլերին.

  1. Մուտք գործելուց առաջ, համոզվեք, որ չվնասեք ձեր միացված սարքերը, ինչպիսին է ձեր Apple Watch- ը
  2. Պարամետրերից ՝ գտեք «Հաղորդագրություններ» և անջատեք iMessage տարբերակը
  3. Գտեք ‘iTunes- ը & App Store- ի կարգաբերումը, կտտացրեք ձեր Apple ID- ի էլ. Փոստին, ապա կտտացրեք «Դուրս գալ»:
  4. Վերջապես, Պարամետրերում, հպեք «iCloud» – ը ՝ էկրանի ներքևի մասում գտնեք «Դուրս գալ» կամ գտեք ձեր անունը և այնուհետև կտտացրեք ‘դուրս գալ: Ձեր սարքն այժմ պատրաստ է սրբել և վերականգնել.

խնձորի գրանցում

Android սարքեր

Android սարքերի համար, եթե ունեք ավելի հին սարք, հնարավոր է, որ դուք կարողանաք ուղղակիորեն շրջանցել այս պահին գործարանային վերագործարկում կատարելու համար: Ավելի նոր սարքերում Android- ը գործնականում միացված է գործարանի վերականգնումից, ինչը թույլ կտա նոր սեփականատիրոջը սարք մուտք գործել, եթե նախ ձեր հաշիվները պատշաճ կերպով չեզոքացնեք.

Նախ անջատեք ձեր էկրանի կողպեքը: Ձեր պարամետրերում հարկ կլինի գտնել կողպեքի էկրանի կարգավորումները: Սա կարող է լինել մի քանի տարբեր պիտակների տակ ՝ կախված ձեր սարքից, բայց այն սովորաբար պիտակավորված է ՝ «Կողպեք էկրանային անվտանգություն», «կողպեք էկրան», «կողպեք էկրան և անվտանգություն» կամ նման մի բան:.

էկրանավորման տեսակը

Ընտրեք «Ոչ մեկը» ձեր կողպեքի էկրանն անջատելու համար.

պարամետրերը անձնական

Հաջորդը ՝ դուրս եկեք ձեր Google հաշիվը սարքի վրա: Կարգավորումների ցանկից «Օգտագործողներ և հաշիվներ» կամ «հաշիվներ».

հաշիվները

Թակել «Հաշիվներ» ՝ ձեր մուտք գործած սարքի տարբեր հաշիվները բերելու համար: Կարող եք ցանկանալ դրանցից յուրաքանչյուրը անհատապես դուրս գալ, բայց ընդհանուր առմամբ Google- ից դուրս գալը բավարար է ձեր պաշտպանությունն ապահովելու համար.

Գտեք «Google» – ը և այնուհետև կտտացրեք այս սարքի վրա մուտք գործած յուրաքանչյուր Gmail հաշիվ ՝ այն հեռացնելու համար: Կտտացրեք «Ավելին» էկրանի վերին աջ անկյունում և դուրս գալու համար ընտրեք «Հեռացրեք հաշիվը».

Պատրաստ է վերակայել

Այս քայլերը կատարելուց հետո այժմ կարող եք գործարանային վերակայում կատարել `ձեր տվյալների անվտանգությունն ապահովելով.

iOS- ը

Ձեր iOS սարքում, պարամետրերի ցանկից կտտացրեք «Ընդհանուր», ընտրեք «Վերականգնել» և, վերջապես, ընտրեք «‘նջել բոլոր բովանդակությունը և պարամետրերը»:

ջնջել խնձորի ամբողջ բովանդակությունը վերականգնելը

Դուք ունեք ջնջելուց առաջ ձեր տվյալները iCloud- ին պահելու տարբերակ: Ընտրեք կա՛մ կրկնօրինակել ձեր տվյալները, կա՛մ «ջնջել հիմա»: Ձեր տվյալներն այժմ ջնջվել են ձեր սարքից.

Android- ը

Android սարքում, ձեր պարամետրերի ընտրացանկում, փնտրեք «Կրկնօրինակեք & Վերականգնել »: Դա հաճախ, բայց ոչ միշտ, կարելի է գտնել ձեր պարամետրերի համակարգի ընտրացանկում.

Ընտրեք «Կրկնօրինակեք և վերագործարկեք» `վերականգնելու էկրանին հայտնվելու համար և ձեր սարքը վերակայելու տարբերակը ընտրեք.

կրկնօրինակում և վերականգնել
Նախ համոզվեք, որ անջատեք «Ավտոմատ վերականգնում» տարբերակը: Այս ընտրանքը հետ է բերում ձեր պահված պարամետրերը և տվյալները սարքը վերափոխելու ժամանակ: Կտտացրեք սլայդին, որպեսզի այն անջատվի.

Վերջապես, ընտրեք «Գործարանային տվյալների վերականգնում» `ձեր սարքը վերականգնելու համար: Android- ը բերում է այն հաշիվների ցանկը, որոնք դուք դեռ մուտք եք գործել ձեր սարքում, եթե այդպիսիք կան: Ընտրեք «Վերագործարկեք սարքը» էկրանի ներքևի մասում, որպեսզի հաստատեք վերաբեռնման ձեր ընտրությունը.

Հետևելով այս պարզ քայլերին, կարող եք ապահովել, որ ձեր տեղեկատվությունը մնում է անվտանգ, նույնիսկ ձեր սարքը նոր սեփականատիրոջը անցնելիս.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map