Как да гледате BBC iPlayer извън Обединеното кралство | VPNOverview

Гледането на BBC iPlayer, когато не сте в Обединеното кралство, може да бъде доста предизвикателство. Ако има серия или програма на BBC, която искате да гледате онлайн, може да откриете, че нямате достъп до BBC iPlayer. За щастие, има начин за лесен достъп до BBC iPlayer, където и да сте по света. Гледайте всичките си любими сериали, документални филми и новини, като осигурите връзката си и пренасочвате вашия онлайн трафик с VPN. Тази статия ще обясни как точно да направите това.


Гледайте BBC iPlayer извън Обединеното кралство с VPN

Лого на BBC iPlayerVPN означава Virtual Private Network. VPN създава екраниран тунел между вашето устройство и интернет. В резултат на това никой няма да може да види къде се намирате и кои уебсайтове посещавате. Ако настроите VPN по правилния начин, което е много лесно да се направи, BBC iPlayer няма да може да види, че не сте във Великобритания, така че можете просто да получите достъп.

VPN предоставя повече онлайн поверителност, сигурност и свобода. В случая на BBC iPlayer, последният е особено важен. VPN ви дава свободата да гледате любимите си програми навсякъде по света. Това е възможно, защото VPN скрива вашия IP адрес. Вместо това ви е зададен IP адресът на VPN сървъра, който използвате.

Поради това гледането на BBC iPlayer от всяка точка на света ще стане лесно с VPN връзка. Всичко, от което се нуждаете, е абонамент за добър и надежден VPN доставчик със сървъри във Великобритания. VPN доставчиците обикновено работят с прости приложения и софтуер, които ви позволяват да направите вашата анонимна интернет връзка. Повечето VPN имат софтуер, който можете да използвате на всичките си устройства, от Mac до Windows и iPhone до Android. След като имате добър VPN, ще можете да гледате BBC iPlayer за нула време.

Гледайте BBC iPlayer с VPN: Бърз план за стъпка по стъпка

Искате ли да гледате BBC iPlayer веднага, без всъщност да сте във Великобритания? За това ще ви трябва VPN. Ето кратко ръководство стъпка по стъпка, което ще ви предостави безплатен достъп до минути.

 1. Вземете абонамент с добър доставчик на VPN и Създай профил. Един доставчик, който препоръчваме е NordVPN. Можете също така да превъртите надолу към списъка ни с най-добрите VPN за BBC iPlayer или да се насочите направо към топ 5 на най-добрите VPN на този момент.
 2. Изтеглете софтуера за VPN на устройството, което искате да използвате, за да гледате BBC iPlayer. Това може да бъде на вашия компютър Mac или Windows, но също така и на вашия iPhone или Android смартфон.
 3. Влезте в VPN софтуера с акаунта, който сте създали в стъпка 1. В повечето случаи всичко, което трябва да направите, е да попълните потребителското си име и паролата.
 4. Изберете VPN сървър във Великобритания и се свържете към VPN. Кликването върху местоположението на сървъра често е достатъчно. В други случаи може да се наложи да щракнете върху бутона „включен“ в софтуера за VPN.
 5. Отидете на уебсайта на BBC iPlayer и поток към съдържанието на сърцето ви!

Най-добрите VPN за BBC iPlayer

Не всички доставчици на VPN са подходящи да гледат BBC iPlayer с. На първо място ще ви трябва VPN със сървъри в Обединеното кралство. Освен това може да искате да изберете доставчик на VPN, който предлага прилична скорост, така че не е нужно да чакате шоуто ви да се буферира по време на поточно предаване. И накрая, важно е избраният от вас VPN да има софтуер, който съответства на вашата операционна система, например Windows или iOS.

Ето списък с VPN доставчици, които препоръчваме да гледате BBC iPlayer.

ExpressVPN: бърз поток без буфериране

ExpressVPN е вероятно най-добрият VPN доставчик за BBC iPlayer. Те предлагат сървъри на различни места в Обединеното кралство, така че можете лесно да превключите на друг, ако сървърът не работи. Освен факта, че това ви дава много избор, всички сървъри също са много бързи: ExpressVPN беше безспорен победител в нашите тестове за скорост. Тази максимална скорост прави ExpressVPN подходящ доставчик за стрийминг като цяло, не само за BBC iPlayer. Също така стриймингът с Kodi е лесен с ExpressVPN.

ExpressVPN е наличен за Windows, Mac, Android, iOS и Linux и има 30-дневна гаранция за връщане на парите. Освен това можете да използвате услугата на до пет устройства едновременно.

NordVPN: специализирани сървъри за BBC iPlayer

NordVPN има хиляди сървъри, включително много в Обединеното кралство. Не всички от тези сървъри работят с BBC iPlayer, но често се добавят нови. Ето защо, може би с малко поглед, винаги ще намерите сървър, който работи, дори iPlayer да блокира някои от тях. Освен това NordVPN предлага специални сървъри, които можете да използвате, за да активирате функцията за изтегляне на BBC iPlayer. Това са следните британски сървъри: 481, 483, 717-720, 745-752, 757-764, 974-977, 1022-1025, 1044-1045. За да изберете един от тези сървъри, отидете на списъка с местоположения на сървъра в софтуера NordVPN и кликнете върху трите точки зад „Обединеното кралство“.

NordVPN е доста бърз VPN и работи за Windows, Mac, iOS и Android, както и за Linux. Освен това NordVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите. Можете да използвате това, за да изпробвате услугата, преди да си вземете дългосрочен абонамент.

Други доставчици: CyberGhost и Surfshark

Различни други VPN доставчици се опитват да направят BBC iPlayer достъпен и за своите потребители. По време на тестване обаче те не работиха за нас. IP адресите на VPN сървърите често се променят от време на време, защото доставчиците продължават да добавят нови сървъри и да заменят старите. Това означава, че има вероятност доставчиците, изброени по-долу, да работят отново скоро.

На първо място е CyberGhost. Преди това CyberGhost беше известен като една от по-добрите безплатни VPN услуги, но оттогава се превърна в напълно платена услуга. Все пак CyberGhost е много приличен вариант. Те предлагат специализирани сървъри за всички видове стрийминг услуги, включително Netflix USA, Disney Plus и, разбира се, BBC iPlayer. Въпреки че този VPN не може да деблокира BBC iPlayer за нас в момента на тестване, те работят по този проблем и работещ сървър трябва да бъде отново готов скоро.

Вторият вариант, който за съжаление не работи за нас в момента е Surfshark. Surfshark е евтина и добра алтернатива на по-скъпите VPN услуги, като ExpressVPN. В много случаи Surfshark е идеален за стрийминг. Когато става въпрос за Netflix например, този доставчик ви дава достъп до различни библиотеки по целия свят. Очакваме скоро Surfshark да може отново да деблокира BBC iPlayer.

Обяснени са ограниченията на BBC iPlayer

Може би се чудите защо продължавате да се сблъсквате с тези географски ограничения, когато посещавате BBC iPlayer. Истината е следната: BBC има правата да излъчва определени сериали и филми в рамките на Обединеното кралство. Ако хора извън Великобритания се опитат да гледат тези предавания, те няма да получат достъп до BBC iPlayer. В други места други телевизии имат правата върху тези серии и програми, така че BBC не може да ви ги показва.

BBC проверява вашия IP-адрес, за да определи вашето местоположение, когато посетите техния iPlayer. Ако вашият IP адрес се намира извън Обединеното кралство, ще ви бъде отказан достъп. Тук се включва VPN: той променя вашия IP адрес, така че BBC смята, че сте във Великобритания. С други думи, така или иначе ще можете да заобиколите блока и да получите достъп до желаното от вас съдържание.

Отблокиране-с-а-VPN

Това не работи само за iPlayer на BBC. Има много онлайн платформи, услуги и уебсайтове, които са достъпни само от определени места. Може би страната, в която живеете, използва цензура, за да скрие далеч големи части от интернет. В такива случаи може да помогне и VPN. Можете да го използвате, за да получите например достъп до Facebook, или да гледате футболни мачове навсякъде по света. Както споменахме по-рано, VPN може да ви даде достъп до по-голяма библиотека на Netflix.

Заключителни мисли: Гледайте BBC iPlayer с VPN

И NordVPN, и ExpressVPN работят перфектно с BBC iPlayer. Когато използвате един от тези VPN, ще можете да гледате всички свои любими серии, като Eastenders, Masterchef и Peaky Blinders, на iPlayer на BBC. Други доставчици, като Surfshark и CyberGhost, също обещават да предоставят достъп до BBC iPlayer, въпреки че тези услуги не работиха за нас, когато ги тествахме. Моля, обърнете внимание, че тези VPN мрежи може да ви дадат достъп, но не е гарантирано, че ще работят. Ако предпочитате да търсите добро VPN, за да гледате сами BBC съдържание, разгледайте нашите VPN прегледи.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map