Гледайте Формула 1 онлайн, където и да сте! | VPNOverview

Формула 1 е спорт, който привлича зрители от цял ​​свят. Тъй като това е такъв международен спорт, като състезанията се провеждат по целия свят, много страни телевизират състезанията. Все още има държави, в които обаче състезанията не се излъчват. Ако искате да гледате Формула 1 в една от тези страни, ще ви трябва чужд уебсайт, който предава Формула 1 и VPN (Виртуална частна мрежа).


Използвайте VPN, за да гледате Формула 1 онлайн

Защо се нуждаете от VPN, за да гледате Формула 1 онлайн? Е, причината е проста: заради правата за гледане. Поради своята популярност, Формула 1 има доста скъпи телевизионни права. Това означава, че излъчващата компания трябва да плати много пари, за да покаже състезание. Обикновено това не е проблем, но тези излъчващи компании купуват само правата да покажат състезание в собствената си държава. Ако не живеете в тази страна, няма да можете да гледате състезанието, дори и онлайн. Много лесно е и тези излъчващи компании и техните уебсайтове да ви блокират да гледате тяхното съдържание от F1 от друга държава. Те просто използват така наречения геоблок за блокиране на чужди IP адреси.

Ето защо имате нужда от VPN. VPN е начин да защитите вашата интернет връзка, като настроите защитен VPN тунел, който ви свързва с интернет чрез външен VPN сървър. Този процес ви предоставя и различен IP адрес: този на VPN сървъра, към който сте свързани. Ако изберете сървър в друга държава, ще използвате IP адреса на този сървър и уебсайтовете ще мислят, че сте в тази страна. Можете да използвате това за отключване на специфично за региона съдържание като потоци, видеоклипове и уебсайтове. За да гледате Формула 1, я използвате, за да отключите поток, предоставен от излъчваща компания в друга държава.

състезателна колаНапример: оперираме от Холандия. Въпреки че Формула 1 става все по-популярна тук заради Макс Верстапен (много популярен холандски водач на Формула 1), не можем винаги да гледаме Формула 1, тъй като нашата местна компания за излъчване няма права за излъчване. За да гледаме Формула 1, трябва да се свържем с British Sky Sports. Използвайки VPN, можем на практика да променим местоположението на интернет връзката си, така че уебсайтът Sky Sports да смята, че сме във Великобритания. Това ни позволява да гледаме техните потоци от Формула 1 без никакъв проблем.

Искате повече подробна информация за VPN услугите? Вижте тази статия: обясни VPN.

Кога ви трябва VPN, за да гледате F1?

Ще ви трябва VPN, за да гледате Формула 1 в определени ситуации. Някои примери за тези ситуации са:

 • Вие сте на почивка или в командировка но искате да гледате предаване на Формула 1 от вашата страна (например заради коментара).
 • Намираш се в държава, където не излъчват Формула 1 изобщо.
 • Не харесвате предоставения коментар от телевизионните оператори във вашата страна (това е доста популярна причина в Холандия).

5-минутно ръководство стъпка по стъпка: как да гледате Формула 1 навсякъде

Ако четете тази статия, има вероятност просто да гледате състезание във Формула 1 възможно най-бързо. Ето защо имаме просто ръководство стъпка по стъпка, за да ви помогнем да започнете след по-малко от пет минути, независимо къде се намирате в света. Ето какво трябва да направите:

 1. Абонирайте се за достоен VPN доставчик. Имате ли проблеми с избора си? Отличен доставчик за гледане на Формула 1 е ExpressVPN. Този VPN е надежден, бърз и евтин. Освен това, ако не сте доволни от VPN, можете да използвате гаранцията за връщане на пари през първите 45 дни от абонамента си. Започнете веднага, като щракнете върху оранжевия бутон по-долу.
 2. След като получите абонамент за ExpressVPN, вие изтеглете приложението VPN на вашите устройства (лаптоп, смартфон, таблет и т.н.). Ще можете да намерите правилното изтегляне на официалния уебсайт на вашия VPN доставчик.
 3. След като изтеглите, стартирайте приложението, изберете VPN сървър в страната, от която искате да стриймвате и да се свързвате. Приложенията ExpressVPN са много лесни за използване, така че няма да се налага да се притеснявате. Ако усещате, че се нуждаете от малко повече напътствия, можете да намерите повече информация в нашия преглед на ExpressVPN.
 4. Ще бъдете свързани със сървъра за няколко секунди. Сега можете да сърфирате в мрежата, сякаш наистина сте в страната на избрания от вас сървър. VPN ще поддържа защитената връзка във фонов режим на вашия компютър. Сега ти можеш гледайте потоци от Формула 1.

Начинът, по който получавате достъп до поток от Формула 1, се различава за всяка страна. В някои страни ще ви трябва абонамент за услугата, която предоставя потоците. Ако изберете британски сървър, например, можете да използвате потоци, предоставени от British Sky Sports, за да гледате състезания. Останалата част от тази статия ще ви даде още няколко предложения за различните VPN, които можете да използвате, потоци в различни страни и ще ви разкаже повече за това как работят VPN и техните предимства.

Най-добрите VPN услуги за гледане на Формула 1

Избирането на правилната VPN услуга за вас може да бъде доста неприятно. За щастие, има някои аспекти, върху които можете да се съсредоточите, ако искате да гледате Формула 1 с VPN. Най-важните аспекти в този случай са: скорост, местоположение на сървъра, цена и използваемост. По-долу ще намерите списък с три VPN услуги, които са добре пригодени за гледане на Формула 1 онлайн. Търсите по-обширен списък? Вижте нашия списък от доставчици на VPN от първи ред.

ExpressVPN за Формула 1

ExpressVPN е много добре оценен VPN, който е бърз, има много сървъри в много страни и е много лесен за използване. Това го прави един от най-добрите, ако не и най-добрият за гледане на F1. В допълнение към страхотните спецификации, този VPN предоставя страхотна поддръжка на клиенти и има 30-дневна гаранция за връщане на парите. Всичко това прави ExpressVPN предпочитаният VPN за повечето ентусиасти във Формула 1.

NordVPN за Формула 1

NordVPN е отличен, много популярен VPN, който върши работата си много добре, ако искате да го използвате за гледане на Формула 1. Този доставчик не поддържа никакви регистрационни файлове и има специални сървъри както за стрийминг, така и за P2P трафик. Що се отнася до деблокиране на потоци, NordVPN е може би най-добрият доставчик, който бихте могли да изберете.

Освен това NordVPN е невероятно сигурен и достига високи скорости със своите сървъри. Следователно няма да е необходимо често да чакате потока да се буферира. Можете да изпробвате NordVPN само за няколко евро на месец. Освен това ще имате и 30-дневна гаранция за връщане на парите, от която бихте могли да се възползвате, ако доставчикът не ви харесва.

CyberGhost за Формула 1

CyberGhost е предпочитаният VPN за всеки зрител, който търси добра стойност, без да се налага да жертва производителност. Този доставчик е изключително удобен за потребителите VPN, който се представя като цяло. Това, комбинирано с една от най-ниските цени на всяка премиум VPN, прави CyberGhost добър VPN за гледане на Формула 1. Не сте сигурни дали CyberGhost е за вас? Без притеснения, CyberGhost има 45-дневна гаранция за връщане на парите за всички абонаменти.

За да инсталирате един от тези 3 VPN, просто изпълнете следните стъпки:

Инсталирайте VPN стъпка по стъпка Desktop

Как да настроя VPN за гледане на Формула 1 онлайн?

Настройването на VPN за гледане на Формула 1 не е толкова трудно. Повечето VPN софтуер се инсталира по същия начин като другия софтуер. На настолен и лаптоп компютър изтегляте програма и я инсталирате. На таблетни устройства и смартфони изтегляте приложение от официалния магазин за приложения.

За други устройства написахме няколко полезни ръководства, които да ви помогнат да инсталирате VPN:

 • Инсталиране на VPN на вашия рутер
 • Инсталиране на VPN на вашия Smart TV
 • Инсталиране на VPN на вашия Amazon Fire TV Stick
 • Инсталиране на VPN на вашия Android TV
 • Инсталиране на VPN на вашия Google Chromecast

Канали и състезания във Формула 1

Както споменахме по-рано, имате нужда от две неща, ако искате да гледате Формула 1: уебсайт, който излъчва състезанието и VPN да промените вашия IP адрес в правилната държава, за да отключите съдържанието на уебсайта.

Търсите уебсайт или компания за излъчване, която излъчва Формула 1? Вижте списъка по-долу, в който се споменават няколко известни доставчици на потоци от Формула 1. Не сте сигурни кога е следващото състезание? Разкрихме ви и: под списъка на излъчващите компании можете да намерите преглед на всички състезания през този сезон F1.

Канали и уебсайтове, които излъчват Формула 1

 • ESPN (САЩ)
 • Канал 4 (Великобритания)
 • Sky Sports (UK)
 • RTL + (Германия)
 • Sport Telenet (Белгия)
 • RTBF (Белгия, френски)
 • F1 TV (Множество държави. Това е нова интерактивна услуга, която ви позволява да изберете любимите ъгли на камерата.)

Календар на Формула 1 2020

Сега, когато знаете точно как и къде да гледате Формула 1, където и да сте, очевидно ще искате да знаете кога са всички състезания! Ето защо по-долу включихме удобна таблица, която включва всички състезания за тази година и ви казва кога те се провеждат.

За съжаление, много състезания във Формула 1 от този сезон бяха отменени. Това се дължи на коронната криза, която в момента се случва по целия свят. Голяма част от състезанията на Гран При бяха отложени до неизвестно по-късно време – ако въобще ще се случват. Таблицата по-долу показва всички състезания, които са отменени, тези, които са отложени и тези, които все още могат да се случат. Всяка нова информация ще бъде разкрита възможно най-скоро.

Дата
най-голямата награда
местоположение
13-15 март 2020 г. (отменен)АвстралияАлберт Парк
20-22 март 2020 г. (отложено)БахрейнМеждународен кръг на Бахрейн
3-5 април 2020 г. (отложено)ВиетнамХаной
17-19 април 2020 г. (отложено)КитайМеждународна верига в Шанхай
1-3 май 2020 г. (отложено)ХоландияЗандвоорт
8-10 май 2020 г. (отложено)ИспанияCircuit de Catalunya
21-24 май 2020 г. (отложено)МонакоМонако
5-7 юни 2020 г. (отложено)АзербайджанBaku City Circuit
12-14 юни 2020 г. (отложено)КанадаCircuit Gilles Villeneuve
26-28 юни 2020 г.ФранцияПол Ричард
3-5 юли 2020гАвстрияПръстен с червен бик
17-19 юли 2020гВеликобританияСилвърстоун
31 юли – 2 август 2020 г.HongaryХунгароринг
28-30 август 2020 г.БелгияСпа Франкоршамп
4-6 септември 2020 г.ИталияМонца
18-20 септември 2020 г.СингапурСингапур
25-27 септември 2020 г.РусияСочи Автодром
9-11 октомври 2020 г.ЯпонияСузука
23-25 ​​октомври 2020 г.Съединени щатиВеригата на Америка
30 октомври – 1 ноември 2020 г.МексикоAutodromo Hermanos Rodriguez
13-15 ноември 2020гБразилияИнтерлагос
27-29 ноември 2020 г.Абу ДабиЯс Марина

Отказ от отговорност: Моля, имайте предвид, че тази статия има за цел само да предостави съвети как да гледате Формула 1 по целия свят и какво да правите в случай на гео ограничение или цензура. Въпреки това, винаги е ваша отговорност да вземете предвид последното съгласие на потребителите на всички (стрийминг) услуги, които използвате, и да действате в съответствие с тези споразумения. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me