Европейско първенство 2020: Гледайте всички мачове по целия свят!

Компютърен екран с топкаВъпреки че има много вълнуващи спортове в света, футболът (или футболът в САЩ) остава най-популярният. Най-интригуващата част от този динамичен и забавен спорт може би е просто да гледате как различни държави се бият с него на международна сцена. Всъщност Европейското и Световното първенство са важни времена за много футболни фенове по целия свят.


За много жители на европейските страни, които играят в ЕК, гледането на мачовете е лесно. Повечето от тези страни са определили компании, които са оторизирани да излъчват тези мачове. Това означава, че футболните фенове могат да гледат (повечето) мачове на един от основните телевизионни канали в страната си или услуги за стрийминг. Но какво ще стане, ако не живеете в някоя от тези страни? Ами ако сте на почивка или в чужбина за работа по време на Европейското първенство?

Гледането на мачове на ЕК извън Европа често е трудно

Ако живеете в неевропейска държава, намирането на начин да гледате ЕК може да бъде доста скучна работа. Същото е и когато пътувате. Например, може да живеете в Европа, но да сте на почивка в Мексико по време на ЕК. Обичайните ви потоци няма да работят, тъй като не им е позволено да се излъчват извън Европа. Това е пример за това, което се нарича ограничение за географски потоци. Нещо подобно се случва, ако живеете в САЩ и имате ESPN + абонамент. Ще можете да гледате мачове на ЕК на живо с това, но веднага щом преминете границата, абонаментът ви няма да е от полза. В крайна сметка, съдържанието на ESPN е блокирано извън САЩ. Разбира се, ако нямате ESPN + абонамент за начало, няма да можете да гледате мача и у дома.

Хората от други страни, като Канада, Австралия, Япония или Китай, се сблъскват с подобни проблеми през цялото време. Това може да затрудни или дори невъзможно гледането на ЕК. Няма защо да се притеснявате. Няма да ви се налага да пропускате всички най-добри ходове на любимите си футболисти тази година. Има много лесен начин да гледате ЕО по целия свят, независимо къде се намирате. Просто използвайте VPN (виртуална частна мрежа).

Гледайте ЕК с VPN

Един добър VPN се предлага с няколко страхотни предимства. Едно от тези предимства е увеличената свобода в интернет (например да гледате ЕК). Как е възможно? Е, VPN анонимизира вашия интернет трафик, като се свърже към VPN сървър в друга държава. Повечето добри VPN мрежи ще имат сървъри в страни по целия свят. След като се свържете с VPN сървър в друга държава, връзката ви ще получи локален IP адрес, съответстващ на този сървър.

На практика това означава, че свързването към VPN сървър в Холандия ще промени показания ви IP адрес на холандски, независимо дали сте в САЩ, Китай или някъде другаде. Много уебсайтове и приложения разчитат основно на IP адресите на потребителите, за да определят къде се намират. С други думи: ако се свържете към VPN сървър в Европа, много стрийминг услуги ще мислят, че всъщност сте в Европа и ще ви дадат достъп до европейските потоци на живо. Следователно VPN може да ви помогне да заобиколите ограниченията в интернет.

Деблокиране с VPN

По същия начин, ако сте на почивка в Азия, все още можете да използвате абонамента си за ESPN +, като просто активирате VPN. Направете VPN да се свърже със сървър в САЩ и ESPN ще ви помисли, че сте в Щатите и ще ви даде достъп до потоци. Разбира се, този метод не работи само с ЕК, но с всякакви събития, уебсайтове, видеоклипове, потоци и т.н..

Други предимства на VPN: Спестете пари от гледането на ЕК

Промяната на вашия IP адрес с VPN може дори да ви спести пари. Например, има холандско приложение за стрийминг, наречено NPO Start, което позволява на хората в Холандия да гледат, наред с други програми, Европейската комисия безплатно. Ако се свържете с холандски VPN сървър, можете и вие! Както вероятно можете да разберете досега, използването на VPN отваря множество от (деблокиращи) възможности. Но най-вече ще ви помогне да гледате ЕК, независимо къде се намирате в света!

Както споменахме в началото на тази статия, силно препоръчваме ExpressVPN като VPN да се използва за деблокиране на всички видове потоци, включително тези, показващи Европейското първенство. ExpressVPN е мълниеносен VPN с голяма скорост на потока. Използването на VPN за гледане на ЕО обикновено е много лесно. Ето едно бързо и лесно ръководство, което ви показва как точно да го направите!

Стъпка по стъпка: Гледайте ЕК с VPN

  1. Вземете абонамент с надежден VPN доставчик. Отново наистина препоръчваме ExpressVPN:

    Ако предпочитате да изберете различна VPN, не забравяйте да получите такава, която предлага добри скорости за поточно предаване и сървърите, от които се нуждаете, за да гледате EC на избраната от вас поточна услуга. Например, ако искате да използвате абонамента си ESPN +, за да гледате ЕК, докато сте на почивка в чужбина, уверете се, че VPN има сървъри в САЩ. За предложения от добри доставчици, които отговарят на двата критерия, разгледайте нашия преглед на петте най-добри доставчици на VPN към момента.

  2. Изтеглете софтуера за VPN на устройството, на което искате да гледате мачовете. Повечето популярни VPN предлагат прости приложения за почти всяко устройство, стига да са съвместими с вашата ОС. Съмнявате се дали това е така за VPN, който искате да използвате? Можете да проверите това с помощта на нашия инструмент за сравнение на прегледи. Ако искате някаква помощ при инсталирането на предпочитания от нас VPN, ExpressVPN, погледнете нашия преглед ExpressVPN.
  3. Отворете VPN софтуера и свържете се с правилния сървър (което означава такова в сървърно място, което работи с вашата поточна услуга).
  4. Отидете на уебсайта на вашата поточна услуга, влезте и отидете до мача, който искате да гледате.
  5. Наслади се аплодирайте любимия си екип на ЕК!

Защо да използвате VPN (за да гледате европейските първенства)?

футболни играчиВече подчертахме една важна причина за мнозина да използват VPN: ако използвате „нормална“ връзка, може да нямате достъп до любимото си онлайн съдържание, като например потоци, показващи Европейското първенство. Използването на VPN, докато сте онлайн, има много повече предимства. А VPN е чудесен начин да увеличите вашата онлайн свобода, онлайн поверителност и онлайн сигурност като цяло. В крайна сметка, VPN криптира целия ви интернет трафик, използвайки така наречения протокол за криптиране, което прави много по-трудно другите страни да ви шпионират онлайн. За да добавите към това, VPN ръководи вашия трафик на данни към външен сървър през VPN тунел, преди да бъде изпратен в интернет. Това означава, че също така ви прави анонимни до определен момент.

Накратко, VPN не ви позволява само да получите достъп до блокирано съдържание, но също така ви предпазва от големи компании, които се опитват да получат и продават вашите данни, и от киберпрестъпници, които се опитват да получат вашите банкови данни. Излишно е да казвам, че въпреки че VPN е чудесно решение за защита на личните данни и сигурност, то е едно от многото. Има много други мерки, които бихте могли и трябва да предприемете, тъй като те значително ще допълнят допълнителната сигурност и поверителност, предлагани от VPN. За да научите повече за тези мерки, разгледайте нашия раздел за безопасност в интернет.

Въпреки това VPN играят решаваща роля за опазването на вашата интернет безопасност. Например, представете си, че сте на почивка и единственият начин да гледате любимия си отбор да се състезава в ЕК е чрез стрийминг през обществена Wi-Fi мрежа. Обществените Wi-Fi мрежи са като виртуални магазини за бонбони за хакери и киберпрестъпници. Много е лесно да се шпионира хората, които използват обществена Wi-Fi мрежа. Тоест, ако тези хора не използват правилните инструменти, за да се пазят, например VPN. Винаги има шанс да станете жертва на киберпрестъпност. Ако обаче използвате VPN, този шанс става значително по-малък. Освен това, ако въпреки добавената защита, вашите данни попаднат в неправилни ръце, те ще бъдат кодирани и следователно нечетливи.

Мога ли да използвам безплатен VPN, за да гледам европейските първенства?

Някои VPN предлагат услугите си безплатно. Това може да звучи примамливо – в крайна сметка всичко е по-добре, когато е безплатно. Или е така? За съжаление, повечето безплатни доставчици на VPN не могат да се конкурират с техните първокласни колеги, що се отнася до качеството и използваемостта. Например, много безплатни VPN доставчици налагат ограничения за скорост или данни. Дори и да не го правят, връзката им често ще бъде доста бавна, независимо. Това е така, защото безплатните VPN мрежи предлагат (далеч) по-малко сървъри от платените доставчици. Като такива, техните сървъри често са много по-пренаселени, което създава изоставане.

Просто така се случва, че както забавянията, така и ограниченията на данните често са проблематични за стриймърите. В крайна сметка се нуждаете от множество данни и добри скорости за изтегляне, за да можете правилно да гледате поток. Както видяхме по-горе, точно тук много безплатни VPN изпълняват подраздел. Ето защо, ако искате да спестите пари, по-скоро ще ви посъветваме да помислите за получаване на евтин VPN. Ето едно, което може да искате да изпробвате.

Съвет за бонус: Surfshark – отличен VPN за отлична цена

Ако търсите VPN, който успява да комбинира отлично качество с ниска цена, от все сърце препоръчваме Surfshark. Surfshark е сравнително нов VPN доставчик, който предлага голям брой бързи и стабилни сървъри, удобни за потребителя приложения и множество полезни допълнителни опции, като статични VPN сървъри и двойна VPN връзка. Ще можете да получите всичко това само за 1,99 долара на месец. Освен това, Surfshark предлага още едно голямо предимство. Той е един от малкото доставчици, който ви позволява да използвате един абонамент на толкова устройства, колкото искате. Накратко, ако не искате да пропуснете нито една цел на ЕК, но и не искате да разбиете банката, Surfshark е подходящата VPN за вас!

График на европейските първенства

Разбира се, сега, когато знаете как за да гледате европейското първенство, вероятно искате да знаете кога тя се провежда. Ето таблица с различните етапи на Европейското първенство и кога те се провеждат, за да ви помогнат:

сцена
Дата
Групова фаза12-24 юни
8-и финал27-30 юни
Четвърт финали3-4 юли
Полуфинали7-8 юли
Финал12 юли
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me