Стриймингът, гледането на телевизия и изтеглянето се увеличава благодарение на коронавируса. Кои филми и сериали гледат хората? | VPNoverview.com

От въвеждането на защитни мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус, в стрийминг услугите, телевизионните канали и торент сайтове се наблюдава рязко увеличение на броя на абонатите, зрителите и посетителите. Различни медийни доклади и данни от изследванията потвърждават тази тенденция, включително Forbes, Torrentfreak и Comscore. Въпреки че това може да не е изненада, поразително е, че филмите и сериалите за вирусни огнища са много популярни. Телевизията на живо също отбеляза увеличение на зрителността.


Брой на абонатите на Disney + Седмични абонати

От събота, 14 март до понеделник, 16 март, броят на абонатите на Disney + се утрои в сравнение с предходната седмица. Това е най-големият растеж за Disney + досега през 2020 г. Много добре дошъл ръст, тъй като Disney трябваше да затворят тематичните си паркове в САЩ, Европа и Азия поради избухването на COVID-19.

Какво гледат хората по Disney + по време на епидемията от коронавирус?

След по-строги защитни мерки, въведени поради избухването на COVID-19, Disney + реши да избута напред датата на излизане на някои филми и сериали. Следователно Frozen 2 и Marvel агенти на S.H.I.E.L.D. вече са достъпни на Disney +. Следователно не е изненада, че тези два филма са в топ 10 на водещите филми и сериали на Disney +, заедно с някои новоиздадени класици, Disney + Originals и детска поредица.

Тенденционни филми и сериали по Дисни+
1. Замразени 2
2. Кралят на лъвовете (2019)
3. Замразени
4. Клуб Мики Маус
5. Marvel агенти на S.H.I.E.L.D.
6. Междузвездни войни: Войните на клонингите
7. Моана / Ваяна
8. Мандолориецът
9. София първа
10. Аладин (2019)

Netflix е видял своята абонатна база с 47%

Netflix се справя добре от години, но изглежда, че епидемията от COVID-19 повишава още повече фигурите им. Netflix наблюдава, че абонаментната му база нараства с 47% между 14 и 16 март. Това се подкрепя от данни, докладвани от Forbes, която е базирана на потребителската група на Netflix в САЩ. Акционерите на Netflix изглежда споделят убеждението, че Netflix ще се възползва от ефекта на пашкулиране. Докато много други компании се борят с резкия спад на цената на акциите си, акциите на Netflix се повишиха със 7% само през февруари. Според съобщение на Yahoo обаче се очаква растежът да се забави в дългосрочен план или броят на абонатите отново ще намалее. Това е така, защото Netflix е луксозен продукт и с предстоящия очакван икономически спад благодарение на избухването на коронавирус, абонаментите за тези продукти вероятно ще бъдат анулирани.

Какво гледат хората в Netflix по време на епидемията от коронавирус?

Филми, свързани с вируси и вирусни огнища, в момента са много популярни. Следователно не е неочаквано документалният филм „Пандемия“ да се движи в Netflix. В допълнение, следните филми и сериали също привличат много зрители:

Актуални филми и сериали в Netflix (САЩ)
1. Тигър крал
2. Всички американски
3. самостоятелно направено
4. Платформата
5. Любовта е сляпа
6. Том Сегура: Топка свиня
7. Писмото за краля
8. Обитателят
9. Boss Baby: Обратно в бизнеса
10. 100 човека

В много страни хората гледат американската Netflix. Това е така, защото американската база данни Netflix разполага с много по-широк спектър от филми и сериали. Следователно много хора извън САЩ търсят начини да получат достъп до американската версия на Netflix.

Някои стрийминг услуги Вижте двойно броя на новите клиенти

В някои страни поточните услуги отбелязват значително увеличение на броя на абонатите. Говорител на холандската стрийминг услуга Videoland съобщава: „Когато бяха въведени защитни мерки срещу огнището на коронавирус, видяхме, че броят на новите клиенти на Videoland се удвоява.“

Videoland пусна и втория сезон на „Mocro Mafia“ по-рано от планираното, тъй като имаше голямо търсене от страна на потребителите поради мерките на COVID-19, въведени. „Сега, когато много хора остават у дома, Videoland и актьорският състав на Mocro Mafia получиха многобройни съобщения от хора, които ни молят да пуснем новия сезон по-рано.“

Други местни стрийминг услуги като Cinetree, услуга за стрийминг на артсъус филми, също наблюдават увеличение на броя на абонатите. „Броят на посещенията се е увеличил значително през последните седмици“, заяви основателят на Cinetree, актрисата Хана Вербоум, в интервю за холандския вестник AD.

Поточни услуги по-ниско качество на видеото

По искане на Европейската комисия Netflix и YouTube временно понижиха качеството на своите видеоклипове. Това е така, защото увеличаването на броя на видеоклиповете, които се предават, в противен случай може да претовари интернет. Следователно европейският комисар Тиери Бретон представи този възможен въпрос на вниманието на няколко технологични компании. Amazon, Disney +, Apple TV +, Facebook и Instagram също са понижили качеството на своите видеоклипове. В резултат качеството на аудио и видео на поточните видеоклипове е малко по-ниско, но поне интернет остава достъпен, дори за медийно отчитане на епидемията от коронавирус..

Телевизионните оценки рязко се повишават, новини и текущи въпроси са особено популярни

Телевизията е една от основните форми на масова информация в много страни. Във времена на криза, като сегашната коронавирусна криза, когато повечето хора остават вкъщи от необходимост, гледането на телевизия става все по-популярно. Следователно много телевизионни канали забелязват значително увеличение на броя на гледанията си.

В Холандия независимата организация Stichting KijkOnderzoek разгледа поведението на хората, които трябва да останат вкъщи като част от мерките за коронавирус. През последните две седмици хората гледат телевизия на живо с петнадесет минути по-дълго на ден от обикновено. Досега времето на екрана през 2020 г. се е увеличило с 33 минути на ден в сравнение със същия период на миналата година. Програмите в жанра без художествена литература са особено популярни. Програмите за новини и текущи въпроси като новини и пресконференции за кризата на VOCID-19 представляват 38% от общото време за гледане. Не е изненадващо, че има значителен спад в броя на наблюдаваните спортни събития, тъй като те до голяма степен бяха отменени поради COVID-19.

Торентите също са забелязали увеличение на честотата на изтегляне по време на кризата с коронавируса

Според Torrentfreak е имало скок в броя на посетителите на торент сайтове след въвеждането на защитните мерки за коронавирус в Италия.

Интерес представлява и филмът „Зараза“. Този филм е за свързана с вируса пандемия. Сега той е включен в топ 10 на най-изтеглените торенти, въпреки че филмът е пуснат през 2011 г. След като миналата седмица групата за изтегляне на торент YTS пусна две нови повторения на „Contagion“, филмът е изтеглен стотици хиляди пъти, достатъчно, за да спечели място в седмичната топ 10 на най-свалените филми на Torrentfreak. Според Torrentfreak това е първият път, когато по-стар филм пробива в топ 10 списъка години след излизането си за първи път.

Кои филми и сериали са изтеглени най-много по време на епидемията от коронавирус?

Както обикновено, топ 10 списъкът на Torrentfreak се състои основно от наскоро пуснати филми. Забележително е обаче, че почти 10-годишният филм Contagion си осигури място в този топ 10 списък.

Топ 10 изтегляния на торенти
1. Междузвездни войни: Епизод IX
2. Невидимият човек
3. 1917г
4. Соник: Таралежът
5. Джуманджи: Следващото ниво
6. Ловът
7. Замразени 2
8. Напред
9. Зараза
10.Банкерът

Този списък включва и Frozen 2, въпреки че този филм е легално достъпен чрез Disney +. Интересното е, че очевидно някои предпочитат да изтеглят този филм чрез торент мрежи, вместо да се абонират за стрийминг услуга, въпреки че рискуват да получат тежки глоби за изтегляне.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map