Стартиране на Disney Plus: Как да гледате с VPN | VPNoverview.com

Тази седмица Disney Plus стартира в САЩ, Канада и Холандия. Следващата седмица феновете в Австралия и Нова Зеландия също ще имат достъп до впечатляващата библиотека, свързана с Дисни. За съжаление, нещата не са толкова вълшебни, ако живеете или пътувате извън тези страни: няма лесно да получите достъп до там. Някои потребители на VPN услуги се сблъскват със същите проблеми, независимо къде живеят.

Какво е Disney Plus?

Disney Plus е новата, много очаквана стрийминг услуга, собственост на Disney. Точно като Netflix, Apple TV + и Amazon Prime, това е услуга за видео по поръчка със сложна библиотека от предавания, сериали и филми, които можете да гледате по всяко време от почти всяко устройство. Освен типичните филми и предавания за Дисни, стрийминг услугата предлага и нови версии от Pixar, Marvel, Star Wars и National Geographic.

Според изпълнителния директор на Disney Боб Игер, почти всеки един филм от каталога на Disney в крайна сметка ще бъде достъпен на Disney Plus. Това ще включва всички анимационни филми, които по-рано бяха затворени в „Сейфа на Дисни“. Някои могат да бъдат в редактирана версия или с предупреждение, когато „съдържанието се смята, че съдържа остарели културни изображения“. Примери са Song of the South, който Дисни е погребан през 80-те, и расистка сцена в оригиналната версия на Dumbo. С това архивно съдържание, Disney Plus вероятно ще привлече и абонати извън феновете на Disney, Star Wars и фенове на супергерои, добавяйки към основната група семейни потребители, които обичат всички неща на Disney и вероятно ще дойдат и останат.

Самостоятелната услуга на Disney Plus е без реклами и може да предава в 4K Ultra HD. Един акаунт може да има до 7 профила и ще позволява поточно предаване на 4 устройства едновременно. Можете да гледате съдържание на вашия компютър, но също и на iOS, AppleTV, Android, Google Chromecast, Roku, Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One и скоро Amazon Fire TV.

Държави, където Disney Plus е и не е наличен

На 12 ноември феновете в САЩ, Канада и Холандия бяха първите, които могат да се абонират за Disney Plus. За 19 ноември е планирана втора дата на стартиране, която ще добави Австралия и Нова Зеландия към сместа. Очаква се Обединеното кралство и Западна Европа да последват до март 2020 г., Латинска Америка до август 2020 г., а Азия Тихоокеанският и Източна Европа до септември 2021 г. Азиатски страни като Индия, Индонезия и Тайланд понастоящем не са в списъка.


Лицензионните споразумения и други препятствия означават, че Disney все още няма да може да предложи същата библиотека във всяка страна. Придобиването на международното право на разпространение на цялото му съдържание ще бъде дълъг процес, но важна стъпка, за да се даде възможност за глобално стартиране.

Начинът, по който Disney определя на кой потребител е позволено да гледа определено съдържание и кой не, се основава на IP адресите на тези потребители. Ето как стрийминг услугите често блокират потребителите, разположени извън наличните региони. Някои потребители са намерили начин за това с помощта на VPN услуга. С VPN услуга те могат да променят своя IP адрес на IP адрес в друга държава. По този начин уебсайтът, към който се опитват да се свържат – в този случай Disney Plus – ще смята, че се намира в конкретната държава и ще им позволи да се регистрират и използват абонамента си, сякаш наистина са там.

Гледане на Disney Plus с VPN

Много хора използват VPN, за да осигурят интернет връзката си. Тя им позволява да сърфират в интернет анонимно и безопасно. Освен това VPN има много повече предимства. Все повече и повече стрийминг услуги се опитват да блокират VPN потребителите. Disney Plus е една от тези услуги. Това означава, че дори и да живеете в държава, в която трябва да имате достъп до Disney Plus в момента, няма да можете да гледате съдържание, докато вашата VPN е включена. Този проблем прави много по-трудно за много хора да използват Disney Plus.

Ако искате да знаете как можете да гледате Disney Plus безопасно с VPN независимо, можете да разгледате тази статия. Можете също да сравните доставчици на VPN и да научите повече за това как да настроите VPN на този уебсайт.

10 милиона абонати и преброяване

Тази седмица Disney потвърди, че вече надмина 10 милиона регистрации. Това включва както плащащи, така и неплащащи абонати, тъй като Disney предлага безплатна седемдневна пробна версия.

Потребителите изпитаха няколко проблеми, което Disney отнесе на огромното търсене, което платформата генерира през първата си седмица на обслужване. Разбира се, някои проблеми със зъбите не са неочаквани и едва ли ще бъдат дългосрочен проблем.

Анализаторът на Morgan Stanley, Бенджамин Суинбърн, наскоро увеличи прогнозата си, прогнозирайки, че стрийминг услугата на Disney ще достигне 130 милиона абонати до 2024 г., включително Hulu, Disney Plus и ESPN Plus. За сравнение през третото тримесечие на 2019 г. Netflix преброи над 158 милиона плащащи поточни абонати по целия свят, както и 5,5 милиона безплатни пробни клиенти.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me