Бил на Сената би забранил TikTok от американските правителствени телефони | VPNoverview.com

Републиканският сенатор Джош Хоули въведе законодателство, забраняващо на федералните служители да използват приложението за социални медии TikTok. Той обвини компанията, че споделя данни с китайското правителство. Законопроектът е одобрен в къщата и сега очаква гласуване в сената. През 2019 г. TikTok беше най-изтегленото приложение в САЩ.


TikTok има връзки с китайското правителство

Законопроектът, който иска да забрани използването на TikTok от всички федерални служители на всички устройства на федералното правителство, беше представен в къщата на 12 март от републиканските сенатори Джош Хоули и Рик Скот. Основната причина за този ход е, че TikTok е собственост на китайската компания ByteDance. Според китайското законодателство се изисква споделяне на потребителски данни с правителството, ако те поискат. Следователно това може да се разглежда като риск за сигурността за потребителите в САЩ.

По време на въвеждането в къщата Хоули заяви следното: „TikTok е собственост на китайска компания, която включва членове на Комунистическата партия на Китай в своя съвет и по закон се изисква да споделят потребителски данни с Пекин. Компанията дори призна, че събира потребителски данни, докато приложението им работи на заден план “.

Забраната е одобрена като част от Закона за правата на служителите по сигурността на транспорта (H.R.1140). Законодателството на TikTok беше добавено към законопроекта с изменение, одобрено единодушно.

Пентагонът, Държавният департамент, Департаментът за вътрешна сигурност и TSA забраниха на служителите си да използват TikTok на държавни устройства в миналото. Това беше направено поради опасения за сигурността и притеснения относно възможно шпиониране от китайското правителство.

Приложението преди се използваше за набиране на кадети за армията, но сенаторът Чък Шумер предизвика някои опасения относно сигурността на платформата. Говорител на ВМС заяви, че обикновено персоналът има право да използва популярни приложения за социални медии на своите правителствени устройства, въпреки че понякога определени приложения са забранени поради рискове за сигурността. TikTok стана един от онези миналия декември.

Отговорът на платформата

TikTok по-рано каза, че не съхранява американски потребителски данни в Китай. Това означава, че китайците нямат достъп до тази информация. Информацията се съхранява съгласно американското законодателство. Но в САЩ има все по-голяма загриженост за Китай и липсата на свободна реч и безопасността в интернет. Хората се притесняват, че информацията все пак ще попадне в китайските ръце.

Говорител на TikTok заяви, че би искал да се срещне с някои законодатели, за да обсъди въпросите. „Въпреки че смятаме, че притесненията са неоснователни, ние ги разбираме и продължаваме да укрепваме допълнително нашите защитни мерки, като същевременно увеличаваме диалога си с депутатите, за да помогнем да се обясни политиката ни“, каза той.

Декларация за поверителност на TikTok

Когато погледнете политиката за поверителност на TikTok, виждате, че те събират много информация за вас, която може да бъде споделена. Това потенциално може да бъде опасно. Те събират данни за вашето местоположение, съобщения и поведение на сърфиране.

„Ние събираме информация за устройството, което използвате за достъп до Платформата, включително вашия IP адрес, уникални идентификатори на устройства, модел на вашето устройство, вашия мобилен оператор, настройка на часовата зона, разделителна способност на екрана, операционна система, имена и видове на приложения и файлове, натискане на клавиш модели или ритми и платформа. “

И тогава сте избрали да не свързвате никакви други социални мрежи с вашия акаунт. Всеки път, когато въвеждате информация в приложението, тя ще се използва за създаване на потребителски профил. Само като настроите профил в платформата, вие вече им давате толкова много. И това е преди дори да публикувате нещо.

Настройки за безопасност

Може да е добре да знаете, че настройките за безопасност по подразбиране в TikTok не са най-добрите за вашата поверителност. Когато влезете в акаунта си и кликнете върху „Поверителност и безопасност“, намирате някои опции, за да направите своите преживявания в TikTok малко по-безопасни. Под „Безопасност“ ще можете да видите, че настройката по подразбиране за повечето опции е „Всички“. Може да искате да го преразгледате и да го промените, така че да го виждат само firends. Особено, ако сте непълнолетен, използващ платформата. За съжаление има много хора онлайн, които имат лоши намерения.

Благотворително даване

На фона на този спор TikTok следва други големи технологични компании в борбата срещу кризата в Корона. Компанията обяви миналата седмица, че ще подкрепя медицински лични, учители и общности. TikTok отдели 250 милиона долара настрана, за да го направи. На всичкото отгоре те предават рекламно пространство на обществени здравни организации и фирми, които искат да се възстановят, на стойност още 125 милиона долара.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me