Актуализиране на мащаба: Платформата продължава да се бори | VPNoverview.com

Съобщаваме за проблемите, пред които Zoom е изправен пред заобикалянето на личния живот и сигурността по време на кризата в Корона. За съжаление, проблемите все още не са решени. Изпълнителният директор на Zoom обяви в началото на април, че работи усилено за решаване на проблемите. Zoom стана изключително популярен сега, когато хората са в домашни условия.


Бившият ръководител на сигурността във Facebook

Zoom отговаря на всички критики, като предприема още една стъпка към подобряване на проблемите на личния живот и сигурността. Компанията обяви на 8 април, че са довели бившия шеф на сигурността във Facebook Алекс Стамос. Той ще действа като външен консултант, като помага за отстраняване на проблемите със сигурността. Стамос се обърна към Zoom, след като той публикува тема в Twitter, като прави предложения за решаване на някои от проблемите им със сигурността.

Компанията също така създаде изцяло нов съвет за поверителност и сигурност. Някои от членовете са ръководители на сигурността от големи компании като VMware, Netflix, Uber и Electronic Arts. Всички те ще играят роля в съветването на изпълнителния директор как да се справи с огромната задача, която му предстои.

Увеличаване, заведено от акционер

Един от акционерите на Zoom съди компанията за „надценяване на мерките й за сигурност“. Той твърди, че е загубил пари след цялата лоша публичност около липсващата сигурност. Това медийно внимание доведе до намаляване на цената на акциите му.

Това не е единственият процес, с който Zoom може да се изправи. Миналия месец компанията беше съдена, защото те бяха споделили данни с Facebook.

Данните на потребителите са изпратени до Китай

Изследователите откриха, че някои данни за потребителите на Zoom са обработвани в Китай. Някои разговори в Северна Америка бяха пренасочени през Китай. Тези данни понякога включват ключове за криптиране. Тези клавиши могат да се използват за отключване на разговори, които са били запазени. Zoom контролира тези ключове за криптиране, тъй като платформата не е криптирана от край до край. Следователно той има достъп до обажданията на потребителите.

Обикновено обажданията са свързани чрез близкия сървър. Но когато не можете да се свържете, например поради пикова употреба например, ще преминете през вторичен център за данни. Zoom обясни, че когато увеличил капацитета на сървъра си, той случайно позволил на два китайски центъра за данни да приемат повиквания. Тези центрове за данни служат като резервно копие само в случай на претоварване в мрежата.

Zoom са въвели регламенти за предотвратяване на неоторизиран достъп до което и да е от това съдържание, въпреки че трябва да се твърди, че целият достъп е неоторизиран, тъй като те са частни срещи. Проблемът е, че китайските власти могат да изискват Zoom да предаде ключове за криптиране, така че китайците да виждат какво има на сървърите им. Проблемът е отстранен, но не е ясно кои потребители или колко са засегнати.

Училищата са забранили платформата

Нарастващите опасения относно неприкосновеността на личния живот и сигурността доведоха до забрана за увеличение в няколко училища. Училищата няма да седят и да чакат всички проблеми да бъдат решени. Ню Йорк напълно забрани Zoom. Вместо това те молят училищата да работят с екипите на Microsoft. Училищата в Невада предприемат подобни мерки, за да избегнат опасна среда за своите учители и ученици.

Не само американските училища са загубили вяра в сигурността на Zoom. Сингапур също спря използването на инструмента. Министерството на образованието реши това, след като студентите станаха жертва на Zoombomber.

Предотвратяване на Zoombombing

Zoom вече е предприел някои стъпки, за да предотврати “Zoombombing”. От 5 април хората ще трябва да използват парола, за да влязат в среща. Идентификационните номера на срещите често се използват повторно или дори се досещат, което кара хората да нападат срещи на други хора. Zoom също е активирал функцията на чакалнята по подразбиране, така че всички, които искат да влязат в среща, трябва да бъдат приети от домакина.

Големите компании и правителствените агенции Ban Zoom

Ракетната компания Elon Musk SpaceX наскоро забрани служителите да използват платформата. Компанията разработва технологии, считани за жизненоважни за националната сигурност, тъй като НАСА е един от най-големите клиенти на SpaceX. Тази забрана дойде след предупреждение от ФБР за сигурността на Zoom.

Google също реши да забрани софтуера Zoom от лаптопи на служители, тъй като той не отговаря на техните стандарти за сигурност. Те все още ще позволят използването на платформата чрез мобилни приложения и браузъри.

Не само компании, които обработват защитена информация за забрана Zoom, няколко правителства също предприемат мерки, за да гарантират своята сигурност.

Сенатът на САЩ каза на членовете си да не използват приложението вече. Тайван и Германия също са поставили ограничения за използването на Zoom. Има много смисъл, че властите изразяват опасенията си относно платформата, тъй като срещите не са криптирани от край до край. Правителствата се страхуват, че информацията им се оставя на улицата.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me