Namestitev VPN-ja na vaš usmerjevalnik: enostaven vodnik za DD-WRT

Namestitev VPN-ja na usmerjevalnik je odlična ideja, če želite uporabljati internet s svobodo, varnostjo in anonimnostjo. Če želite namestiti VPN na usmerjevalnik, boste potrebovali DD-WRT. To je nadomestna programska oprema (programska oprema), ki se uporablja za dodajanje dodatnih funkcij vašemu usmerjevalniku. Ena od teh lastnosti je možnost namestitve in uporabe VPN-ja na usmerjevalniku. Preberite vse o tej programski opremi in sledite preprostemu priročniku, ki vam razloži, kako naj jo namestite. Po tem boste pripravljeni na brezplačno in anonimno brskanje po spletu na vseh svojih napravah.


Kaj je DD-WRT

ddwrt logotipDD-WRT je odprtokodna programska oprema za Linux brezžične usmerjevalnike, ki temelji na Linuxu tipa IEEE 802.11 a / b / g / h / n. Deluje bodisi na čipu Broadcom bodisi Atheros. DD-WRT ponuja napredne možnosti, ki jih ne bi našli pri običajni vdelani programski opremi ali usmerjevalnikih. Nekatere od teh dodatnih možnosti so dobra podpora za VPN (zlasti OpenVPN), brezžično premostitev / ponavljajoče se protokole za WDS, varne brezžične komunikacije Radius Authentication in napredno upravljanje kakovosti storitev za dodeljevanje pasovne širine. V tem članku lahko preberete vse o namestitvi VPN-ja na usmerjevalnik s pomočjo DD-WRT.

Zakaj bi na usmerjevalnik namestili VPN?

Z namestitvijo VPN-ja na usmerjevalnik zaščitite vse povezane naprave naenkrat.

VPN ščitVPN ščiti ves vaš internetni promet tako, da ga usmerja skozi šifrirane predore. Tretje osebe ne morejo videti ničesar, kar počnete v spletu, ko uporabljate VPN.

Poleg tega prevzamete naslov IP strežnikov VPN in s tem zagotovite, da je vaš IP naslov skrit v svetu. Vaš IP naslov omogoča, da vas spletna mesta, ki jih obiščete, prepoznajo in vas celo spremljajo, če bi želela. Z VPN to ne bo mogoče in boste popolnoma anonimni.

Končno VPN ponuja veliko svobode. Ker VPN omogoča povezovanje s strežniki v različnih državah, lahko spremenite svojo virtualno lokacijo. Lahko se pretvarjate, da dostopate do interneta od nekje drugje. Tako lahko zaobidete kakršne koli geografske omejitve, pa naj bodo to omejitve na vašem najljubšem mestu za pretakanje ali pa očitna cenzura vaše vlade..

Običajno namestite VPN na napravo, ki jo želite uporabiti za dostop do interneta. Vendar pa danes uporabljamo veliko različnih naprav. Če želite zaščititi vse naprave doma ali v enem delu, lahko na usmerjevalnik namestite VPN.

Vnaprej nameščeni usmerjevalniki VPN

Če želite svoj usmerjevalnik uporabljati kot odjemalca VPN, mora biti vaš usmerjevalnik nastavljen na poseben način. Ta način nastavitve usmerjevalnika za VPN se imenuje utripajoči. Spodaj boste lahko prebrali, kako lahko to storite sami. Najlažji način pa je nakup usmerjevalnika, ki je že nastavljen za delo z VPN. Temu pravimo vnaprej utripajoči usmerjevalniki.

Ti vnaprej utripajoči usmerjevalniki so pogosto nastavljeni za določenega ponudnika VPN. Ko torej kupite usmerjevalnik, morate dobiti naročnino tudi pri določenem ponudniku VPN.

Večina teh vnaprej utripajočih usmerjevalnikov prihaja iz ZDA. Ne pozabite, da se lahko adapterji v vaši državi razlikujejo. Ne pozabite naročiti adapterja, ki omogoča povezavo usmerjevalnika z napajalnim pasom v vaši državi.

Zahteve za VPN na vašem usmerjevalniku

Če želite namestiti VPN na usmerjevalnik, potrebujete naslednje:

Usmerjevalnik z DD-WRT je nameščen na njem (poglejte podprte naprave in preverite, ali je na usmerjevalnik mogoče namestiti vdelano programsko opremo DD-WRT)

VPN naročnina, ki ponuja OpenVPN. OpenVPN je protokol, ki ga ne nudijo vsi ponudniki VPN, zato se prepričajte, da je ponudnik zanj. Kot trdne ponudnike VPN, ki ponujajo ta protokol, lahko priporočamo NordVPN in Surfshark.

Namestite DD-WRT na vaš usmerjevalnik

UsmerjevalnikPriročnik za namestitev programske opreme DD-WRT na vaš usmerjevalnik je za vsakega usmerjevalnika drugačen. Torej najprej:

-Poiščite usmerjevalnik v podatkovni bazi usmerjevalnikov na spletnem mestu DD-WRT in prenesite datoteko.

-Prenesite ustrezno datoteko .bin.

-Preberite navodila za strojno opremo in si oglejte, kako lahko na usmerjevalniku bliskate novo strojno programsko opremo.

-Obstajajo trije načini, kako lahko bliskovno predvajate novo programsko opremo:

  • Web-GUI
  • TFTP
  • ukazna vrstica

Pomaknite se navzdol in poiščite ustrezen način utripanja, če želite več informacij.

Flash DD-WRT prek Web-GUI

Ta metoda je najboljša izbira med drugim za usmerjevalnike Linksys.

1.Ponastavite usmerjevalnik (s pritiskom na gumb za ponastavitev na zadnji strani usmerjevalnika)

2.Prijavite se v sistem upravljanja usmerjevalnika tako, da odprete naslov IP usmerjevalnika (pomaknite se navzdol in si oglejte, kako lahko to storite)

3.Skozi meni poiščite kraj, kjer lahko posodobite usmerjevalnik ali vanj vstavite novo programsko opremo

4.Vklopite novo strojno programsko opremo (Pomembno: tega postopka ne prekinjajte, ker lahko vaš usmerjevalnik nepopravljivo pokvari)

5.Ponovno ponastavite usmerjevalnik

Ročno poiščite IP usmerjevalnika

Sledite tem korakom za ročno iskanje IP usmerjevalnika v sistemu Windows.

Korak 1. Pojdite na “start” in pritisnite “Run”

V Windows 10 je to težko najti, zato lahko s pritiskom na tipko WIN (tisti gumb z oknom na njem) uporabite tudi bližnjico na tipkovnici in r hkrati. Videlo se bo to okno:

Usmerjevalnik cmd

2. korak. Vtipkajte “cmd” in pritisnite OK

ukaz usmerjevalnika

3. korak. Vnesite “ipconfig” in pritisnite enter

usmerjevalnik IP

IP naslov, ki ga najdete po privzetem prehodu ali standardnem prehodu, je IP naslov vašega usmerjevalnika. Zdaj kopirajte to številko v naslovno vrstico spletnega brskalnika, da pridete do usmerjevalnika.

Flash DD-WRT Firmware prek TFTP

Najpogosteje je najprimernejši način bliskovnega vmesnika GUI, v nekaterih primerih, specifičnih za strojno opremo, pa lahko izberete TFTP. TFTP je varna metoda za utripanje usmerjevalnika.

TFTP je zelo preprost in zahteva le dva klika. Ta metoda je še posebej odlična v primeru okvare spletnega grafičnega vmesnika ali če se zdi, da je usmerjevalnik nedosegljiv.

Flash vdelane programske opreme DD-WRT prek ukazne vrstice

Ta metoda je uporabna samo za usmerjevalnike, na katerih je že nameščen DD-WRT in ko je Telnet / SSH vklopljen. To je edini način za brezžično nadgradnjo, ker so datoteke naložene s strežnikov DD-WRT in jih je mogoče preveriti s kontrolno vsoto.

1. Telenet ali SSH na usmerjevalnik DD-WRT

2.Prenesite vdelano programsko opremo v mapo usmerjevalnika / tmp z wget ali scp

cd / tmp
wget https://dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/stable/dd-wrt.v2x_generic.bin

3.Primerjajte kontrolno vsoto z izvirnikom

md5sum dd-wrt.v2x_generic.bin

4.Flash vdelano programsko opremo

napišite dd-wrt.v2x_generic.bin linux

5.Znova zaženite

Namestite VPN na DD-WRT

Zdaj ste na usmerjevalniku utripali DD-WRT in bo zdaj lahko gostil VPN povezavo. Čestitamo, najtežji del je narejen! Zdaj pa namestite VPN na DD-WRT:

1. Prijavite se na usmerjevalnik (tako kot prej, poiščite naslov IP in ga vnesite v naslovno vrstico v brskalniku).

2. Pojdite na »Nastavitev« in nato na »Osnovna namestitev«.

3. Pojdite na del, ki piše »Nastavitev omrežnega naslova strežnika« (DHCP) in vnesite naslove DNS strežnika ponudnika VPN in shranite te nastavitve.

4. Izklopite IPv6 (Uporaba IPv6 včasih pokaže puščanje IP).

5. Odprite razdelek »Storitve« in kliknite na zavihek »VPN«. Vklopite odjemalca OpenVPN s klikom na omogoči del, ki piše “Zaženi OpenVPN odjemalec”.

usmerjevalnik

6. Zdaj vnesite podatke svojega ponudnika VPN (npr. NordVPN: prijava, geslo, naslov strežnika in vrsta protokola VPN).

7. V ustrezno polje vnesite vsebino potrdila in datoteko s ključi.

8. Takoj, ko podatke shranite z »Uporabi nastavitve«, se vzpostavi povezava s strežnikom VPN. Ves internetni promet zdaj potuje prek VPN strežnika. Če želite preveriti, ali je vse opravljeno, pojdite na zavihek »status« in v razdelek »OpenVPN«.

Končne misli

Ali želite, da so vse vaše naprave doma zaščitene z VPN? Potem je dobra ideja, da na usmerjevalnik namestite VPN. Najprej morate na usmerjevalnik namestiti DD-WRT in vaš ponudnik VPN mora ponuditi OpenVPN protokol, da bo to delovalo. Upajmo, da vam je zgornji vodnik pomagal pri namestitvi VPN-ja na usmerjevalnik. Ne pozabite, da lahko kupite tudi vnaprej utripajoče usmerjevalnike, ki vam bodo prihranili veliko težav.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me