Namestitev VPN-ja na Fire TV Stick: Takole! | VPNO pregled

Namestitev VPN-ja za vaš Amazon Fire TV Stick je lahko kar nekaj težav, zato smo poskušali z navodili po korakih navesti vse možne rešitve. Najlažji način je s prenosom VPN aplikacije neposredno na svoj Fire TV Stick. Vendar pa obstajata le dva ponudnika, ki ponujata takšno aplikacijo. Na srečo obstajajo drugi načini, kako to storiti. Na primer, lahko namestite VPN na usmerjevalnik ali na virtualni usmerjevalnik v računalniku ali Macu. Končno lahko namestite tudi VPN z Android APK. Upajmo, da vam bo ta članek pomagal uspešno namestiti VPN, da boste lahko izkoristili njegove funkcije, ko pretakate svoj Fire TV Stick.


Amazon Fire Stick Set Up ilustracija

Zakaj bi namestili VPN na svoj Amazon Fire TV Stick

Amazon Fire TV Stick je idealen način za uporabo vseh storitev pretakanja na vašem televizorju. Z VPN lahko zagotovite, da se to zgodi varno in anonimno. Poleg tega lahko dobite dostop do več gradiva, tako da zaobidete geografske omejitve. Preberite vse o tej popolni kombinaciji v našem članku o uporabi VPN-ja v kombinaciji z Amazon Fire TV Stick.

Namestite aplikacijo VPN na svoj Amazon Fire TV Stick

Tako ExpressVPN kot IPVanish imata aplikacijo, ki jo lahko naložite na svoj Fire TV Stick. V naslednjih korakih smo kot primer uporabili ExpressVPN.

 1. Poiščite »ExpressVPN« v svoji knjižnici aplikacij Fire TV Stick.
 2. Prenesite aplikacijo ExpressVPN.
 3. Odprite aplikacijo ExpressVPN in izpolnite svoje osebne podatke, da se prijavite v svoj račun ExpressVPN. Še nimate računa? Pojdite na njihovo spletno mesto, da ga ustvarite.
 4. Ko vnesete svoje podatke za prijavo, se aplikacija aktivira. Zdaj morate spremeniti nekatere nastavitve. Pojavi se avtomatsko sporočilo ExpressVPN. Kliknite »v redu”.
 5. V pojavnem oknu vas ExpressVPN vpraša, ali niste v redu s tem, da se želijo povezati prek VPN-ja. Kliknite »v redu”.
 6. Zdaj vas bo ExpressVPN vprašal, ali želite anonimno deliti informacije z njimi, da lahko izboljšajo svoje storitve. Ta možnost ni obvezna, zato lahko kliknete »dovoli“Ali”ne dovoli”.
 7. Aplikacija je zdaj nameščena in pripravljena za uporabo. Ko odprete aplikacijo, boste videli, ali je vklopljena ali izklopljena. Ko pritisnete gumb, vaš VPN deluje in lahko varno in anonimno pretakate svoj Amazon Fire TV Stick.
 8. Če želite prekiniti povezavo, preprosto pritisnite isti gumb v aplikaciji ExpressVPN.
 9. Neobvezno: Če želite zaobiti geografske omejitve, lahko izberete strežnik v drugi državi. V aplikaciji ExpressVPN kliknite gumb, ki piše “izberite lokacijo“In izberite strežnik, s katerim se želite povezati.

Namestite VPN na vaš usmerjevalnik

UsmerjevalnikČe želite naenkrat zaščititi vse domače naprave, lahko na usmerjevalnik namestite tudi svoj VPN. Če želite to narediti, morate spremeniti vdelano programsko opremo na usmerjevalniku, to se imenuje utripa. Niso vsi usmerjevalniki primerni za utripanje, zato se prepričajte, da imate pravi usmerjevalnik. Še več, ta utripanje lahko poškoduje vaš usmerjevalnik, če se ne naredi pravilno, zato pred začetkom preverite naš vodič o namestitvi VPN-ja na usmerjevalnik. V tem priročniku razlagamo, kakšno vrsto usmerjevalnika in VPN bi morali imeti, če želite, da deluje. Prav tako lahko preberete, katere korake morate varno utripati.

Pomembna prednost namestitve VPN-ja na usmerjevalnik je, da so vse vaše naprave, ki so povezane v omrežje, zaščitene z omrežjem VPN. V vseh posameznih napravah vam ne bo treba namestiti programske opreme VPN.

Namestite VPN na virtualni usmerjevalnik

Navidezni usmerjevalnikČe ne morete ali ne želite spremeniti vdelane programske opreme na usmerjevalniku, lahko tudi računalnik ali Mac spremenite v virtualni usmerjevalnik. V osebni računalnik lahko namestite VPN v računalnik ali Mac in priključite Fire TV Stick na virtualni usmerjevalnik. Namestitev VPN-ja na vaš PC ali Mac je zelo enostavna, saj ponudniki ustvarijo odlične čarovniške namestitve, da vam pomagajo pri tem. Točka Wi-Fi, ki jo ustvarite na zaščiteni napravi, bo zdaj zaščitila vse naprave, ki se povežejo s to dostopno točko, vključno z vašim Fire TV Stick.

Namestite Android APK na svoj Amazon Fire TV Stick

Končni način, ki ga lahko uporabite za zaščito vašega Fire TV Stick z VPN, je namestitev android APK. APK (Android Package) je vrsta datoteke, ki aplikacijo razdeli na različne majhne pakete. Lahko ga primerjate z zip datotekami. Če aplikacije ni v Trgovini Play, lahko s to vrsto datotek namestite aplikacijo v napravo Android.

To lahko storite na dva načina: z neposrednim prenosom ali s prenosom na drugo napravo Android. Obe metodi se začneta z istimi koraki, potem pa je postopek precej drugačen. Zato o njih ločeno razpravljamo spodaj.

Po tem lahko preberete tudi, kako lahko na datoteki Fire TV Stick odprete in posodobite te datoteke.

Namestitev VPN-ja na vaš Amazon Fire TV Stick z neposrednim prenosom APK-ja

 1. Prepričajte se, da vaš Amazon Fire TV Stick omogoča zunanje aplikacije, lahko to storite na naslednji način:
  1. Pojdi do “nastavitve“V Amazon Fire TV Stick in nato v”sistem”.
  2. Pomaknite se navzdol in pojdite na »možnosti razvijalca”.
  3. Vklopite možnost »aplikacije iz neznanih virov”.
 2. Pojdite na spletno mesto svojega ponudnika VPN in poiščite URL za njihovo APK datoteko.
 3. Pojdite na svoj Amazon Fire TV in vnesite »prenosnik“V iskalni vrstici.
 4. Namestite »aplikacija za prenos“In odprite.
 5. Vstavite URL datoteke APK in jo prenesite.
 6. Datoteka APK bo nameščena neposredno. Če temu ni tako, pojdite na »prenosi“V aplikaciji Downloader in kliknite datoteko APK, da jo namestite.
 7. Aplikacija vašega ponudnika VPN bi morala biti zdaj pripravljena za uporabo. V nasprotnem primeru vam svetujemo, da se obrnete na podporo strankam ponudnika VPN.

Namestitev VPN-ja na vaš Amazon Fire TV Stick z in APK na drugo Android napravo

Za to metodo morate imeti še eno napravo Android, to je lahko telefon, prenosni računalnik ali tablični računalnik, kar ni pomembno.

 1. Prepričajte se, da vaš Amazon Fire TV Stick omogoča zunanje aplikacije, lahko to storite na naslednji način:
  1. Pojdi do “nastavitve“V Amazon Fire TV Stick in nato v”sistem”.
  2. Pomaknite se navzdol in pojdite na »možnosti razvijalca”.
  3. Vklopite možnost »aplikacije iz neznanih virov”.
  4. Pojdi do “sistem“In kliknite” približno “in izberite”omrežje”.
  5. Zapišite IP naslov vaše Amazon Fire TV.
 2. Prenesite in namestite aplikacijo ponudnika VPN prek trgovine Google Play na svoji drugi napravi Android.
 3. Prenesite in namestite aplikacijo “Aplikacije2Fire“V vaši drugi napravi Android.
 4. Odprite »Aplikacije2Fire“In kliknite tri pike v zgornjem desnem kotu in pritisnite”nastaviti”.
 5. V oknu, ki se odpre, vpišete IP naslov Amazon Fire TV, ki ste ga zapisali prej. Nato kliknite »prihranite”.
 6. Pojdite do treh majhnih pik v zgornjem desnem kotu polja »Aplikacije2Fire“Znova aplikacijo in izberite”naložite aplikacije”.
 7. Izberite aplikacijo ponudnika VPN. Aplikacija se bo zdaj samodejno namestila na vaš Fire TV. Če to ne deluje, priporočamo, da se obrnete na podporo uporabnikom ponudnika VPN.

Odpiranje aplikacije VPN, ki je bila nameščena s programom APK

Nameščena aplikacija APK se ne bo takoj prikazala v standardnem meniju aplikacij. Če želite odpreti aplikacijo in uporabiti storitev VPN, morate slediti tem korakom:

 1. Pojdite v meni Start na vaši Fire TV.
 2. Pojdi do “nastavitve” in potem “aplikacije”.
 3. Izberite »upravljanje nameščenih aplikacij”.
 4. Videli boste seznam aplikacij, ki ste jih naložili na svoj Fire TV. Izberite aplikacijo VPN, ki jo želite uporabiti, in kliknite »zaženite aplikacijo”.
 5. V aplikaciji se morate prijaviti na svoj račun VPN. Od tega, kako to storite, je odvisno od ponudnika VPN. Najverjetneje boste morali vnesti svoj e-poštni naslov in geslo.
 6. Izberite lokacijo strežnika, s katerim se želite povezati, in vklopite VPN. VPN bo vklopljen, dokler ne izklopite Amazon Fire TV Stick ali ne prekinete povezave z aplikacijo VPN.

Posodobitev aplikacije APK na My Fire TV Stick

Ko ročno namestite aplikacijo na svoj Fire TV Stick, se ta ne posodobi samodejno. Teoretično vam aplikacije ni treba posodabljati, dokler deluje in povezava je stabilna in varna. Kljub temu je dobro, da se zaradi varnosti posodabljate enkrat. To boste morali storiti ročno, na naslednji način:

 1. Pojdi do “nastavitve“Na vašem Fire TV Stick.
 2. Izberite »aplikacije“In kliknite”upravljanje nameščenih aplikacij”.
 3. Izberite aplikacijo VPN in pritisnite »prisilna ustavitev”.
 4. Zdaj morate znova namestiti aplikacijo VPN. To lahko storite tako, kot ste to storili prvič.
 5. Ko ga znova namestite na svoj Fire TV Stick, se prikaže okno z vprašanjem, ali želite namestiti in posodobiti aplikacijo. Izberite »da”.
 6. Aplikacija bo zdaj posodobljena. Takoj, ko to storite, se morate znova prijaviti v aplikacijo, da vzpostavite povezavo s svojim VPN.

Končne misli

Čeprav je namestitev VPN-ja za vaš Amazon Fire TV Stick lahko nekaj težav, je možno, če sledite tem korakom. Z uporabo datotek APK lahko prenesete aplikacijo VPN, ki je ni v trgovini Google Play, in jo namestite na svoj Fire TV Stick. To lahko storite bodisi neposredno na Fire TV Stick bodisi prek druge naprave Android. Ko ga namestite, ga lahko odprete in uporabite svoj VPN na svojem Fire TV Stick. Ne pozabite, da se ročno nameščena aplikacija ne bo samodejno posodobila. To pomeni, da boste morali ročno posodabljati aplikacijo vsakič znova. Uživajte v pretakanju na vaš Fire TV stick varno, anonimno in svobodno! Na vaš Fire TV stick varno, anonimno in prosto!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me