Nameščate VPN v Android? Enostavna graška z našimi vodniki! | VPNO pregled

Če imate naročnino VPN, obstaja velika možnost, da jo želite uporabiti tudi v napravah Android. Konec koncev te dni mnogi od nas preživijo celo več svojega spletnega časa na svojem mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku kot na računalniku. Na vašo napravo Android obstaja več načinov namestitve VPN-ja. V tem članku bomo obravnavali in razložili štiri od teh. Za tiste od vas, ki želite takoj priti do njega, bomo začeli z verjetno najhitrejšim in najpreprostejšim načinom: z namensko aplikacijo VPN za Android. Če potrebujete več informacij, ne skrbite. Konec koncev ta članek razpravlja tudi o najboljših storitvah VPN za Android in o treh drugih načinih za namestitev VPN-a v vaše naprave Android.


Namestitev VPN-ja v Android s pomočjo aplikacije VPN

Uporaba namenske aplikacije za Android je po našem mnenju najpreprostejši in najhitrejši način namestitve in konfiguracije VPN-ja na Android. To priporočajo uporabnikom Android. Vendar se prepričajte, da vaš VPN ponuja namensko aplikacijo za Android, če se spustite po tej poti. Navsezadnje tega ne storijo vsi ponudniki VPN. Vendar imajo praktično vsi priljubljeni ponudniki VPN v teh dneh spodobno ali celo dobro aplikacijo za Android.

Ali niste prepričani, kaj je najboljša aplikacija VPN za vašo napravo Android? Oglejte si razdelek, ki obravnava to v nadaljevanju članka, ali če želite začeti uporabljati VPN takoj, izberite enega od naših prvih 5 ponudnikov VPN. Vsi VPN-ji na tem seznamu ponujajo odlično aplikacijo za Android.

Zdaj brez dodatnih preberite kratki vodnik spodaj, če želite izvedeti, kako v napravi Android namestiti VPN s pomočjo namenske aplikacije iz trgovine Google Play.

1. Pridobite naročnino in račun pri želenem ponudniku VPN.

2. Prenesite aplikacijo Android ponudnika ponudnika VPN iz trgovine Google Play.

Iskanje v trgovini Google Play: VPN

3. Namestite aplikacijo.

4. Odprite aplikacijo. Verjetno se bo prikazalo sporočilo, v katerem vas aplikacija vpraša za dovoljenje za vzpostavitev povezave VPN z napravo. Kliknite “dovoli” ali “da” (ali kateri koli gumb, ki ga želite klikniti, da navedete svoje dovoljenje).

5. Prijavite se s storitvijo VPN. Verjetno ste do zdaj že prejeli e-poštno sporočilo od svoje storitve VPN, ki vsebuje navodila za prijavo in / ali boste verjetno sami ustvarili geslo. S temi podrobnostmi se prijavite v storitev VPN.

6. Po prijavi boste na nadzorni plošči aplikacije VPN, kjer boste videli različne možnosti, odvisno od ponudnika VPN.

7. Izberite lokacijo strežnika in strežnik, na katerega se želite povezati.

Izbira strežnika Surfshark Android

8. VPN je zdaj vklopljen. Večina naprav Android bo pokazala, da se izvaja VPN. To večinoma storijo tako, da na vrhu zaslona prikažejo malo ikono.

Kateri je najboljši VPN za mojo napravo Android?

Če ste zaenkrat preskočili naš kratek in priročen vodič, ker potrebujete nekaj več informacij, na primer za najboljši VPN za vas, ne skrbite. Razumemo, da ni vsem že jasno, kateri VPN je najboljši za njih. Pri toliko ponudnikih VPN se danes ta izbira lahko zdi nekoliko premočna.

Na srečo izbira dobrega ponudnika VPN ni tako težka, kot si morda mislite. Konec koncev, tako kot pri vsakem drugem nakupu, se morate tudi pri izbiri ponudnika VPN zavedati svojih želja in potreb. Ali želite na primer uporabiti VPN za deblokiranje in uživanje v pretočni vsebini, kot je ameriška različica Netflixa? Ali pa si želite le več zasebnosti po zelo ugodni ceni?

Ker razumemo, da imajo tudi uporabniki Androida zelo različne zahteve, ko gre za njihovo storitev VPN, smo spodaj vključili tri odlične VPN-je za Android, ki imajo vse svoje prednosti. Seveda so vsi trije ti ponudniki popolnoma združljivi z Androidom in ponujajo odlično aplikacijo za Android.

ExpressVPN: najboljši vsestranski in pretočni VPN za Android

Po našem mnenju je ExpressVPN najboljši vsestranski VPN za Android. ExpressVPN je izjemno hiter, ima veliko strežnikov (3000+ strežnikov v 94 državah) in ga je enostavno namestiti v Android. Še več, hitri strežniki ExpressVPN so ta VPN odlični za pretakanje (in celo nalaganje) v Android. Skupaj s funkcijo ExpressVPN za odblokiranje geografsko omejene vsebine, kot je ameriška različica Netflix (če niste iz ZDA), njene impresivne hitrosti pretakanja naredijo ExpressVPN kot nalašč za vse vaše zabavne potrebe na Androidu!

Poleg tega je ExpressVPN zelo varen VPN, ki ponuja odlično šifriranje podatkov. To je seveda dobro vedeti. Konec koncev, mnogi od nas uporabljajo svoje (prenosne) naprave Android za povezavo z javnimi vročimi točkami wifija in podobno. Brez zaščite so zanesljive VPN, na primer ExpressVPN, lahko zelo nevarne.

NordVPN: najboljši deblokiranje VPN za Android

Kljub nizki ceni NordVPN ponuja vse, kar bi pričakovali od pravega premium VPN-ja. Za začetek lahko uporabniki sistema Android z naročnino NordVPN izbirajo med dvema najboljšima protokoloma za šifriranje VPN: OpenVPN (UDP) in OpenVPN (TCP). Poleg tega NordVPN ponuja dobre hitrosti in impresivno izbiro strežnikov (5200+ strežnikov v 59 državah).

Veliko strežniško omrežje NordVPN je zelo priročno med eno izmed najbolj uporabnih aplikacij NordVPN: izogibanje geografskim omejitvam in cenzuro. Konec koncev je NordVPN odličen za deblokiranje geoblokirane vsebine, na primer ameriške različice Netflix, ko niste v ZDA, ali Googla ali drugih aplikacij in spletnih mest, ko ste na Kitajskem. Številne lokacije strežnikov NordVPN zagotavljajo, da lahko odblokirate vsebino iz množice različnih držav. Eden od razlogov, da je NordVPN tako dober za deblokiranje, je zaradi dveh zelo uporabnih funkcij, ki jih ponuja: namenskih IP-naslovov in prikritih strežnikov. Če želite izvedeti več o teh funkcijah, samo kliknite na povezave.

Surfshark: najvišji premium VPN za Android

Premijski proračun VPN? Je to sploh mogoče? Zahvaljujoč Surfsharku vemo, da je! Surfshark kaže, da je ta malo verjetna formula vrhunske kakovosti in cenovne dostopnosti uporabna tudi za Android. Konec koncev, Surfshark ponuja nekaj najbolj zanesljivih protokolov za šifriranje, med katerimi sta OpenVPN (UDP) in OpenVPN (TCP). Mnogi strokovnjaki na te protokole gledajo kot na dva najvarnejša (če ne najbolj varna obdobja), najhitrejši in najučinkovitejši šifrirni protokol. Surfshark kot tak ponuja veliko hitrost, ne glede na to, ali brskate, pretakate, prenašate ali celo igrate igre. Poleg tega ponuja Surfshark nekaj odličnih dodatnih funkcij, od katerih nekatere običajno ponujajo le cenovnejši tekmeci. Surfshark na primer ponuja stikalo za zaustavitev, statične IP-naslove, dvojne povezave VPN in funkcijo belega seznama. Vse to pride po ceni samo 1,99 dolarja pri Surfsharku.

Nazadnje je Surfshark eden redkih ponudnikov VPN (zlasti znotraj njegovega cenovnega razreda), ki vam omogoča uporabo ene naročnine na toliko naprav, kot želite. Surfshark vam tako omogoča, da uživate v vseh prednostih VPN-ja na vseh svojih napravah (Android)!

Namestitev omrežja VPN za Android brez uporabe aplikacije

Večina ponudnikov VPN danes ponuja aplikacije za številne različne operacijske sisteme, vključno z Androidom. Vendar to ne velja za vse ponudnike VPN. Še več, morda raje namestite VPN na usmerjevalnik, ker želite povezati vse svoje (Android) naprave z VPN. Na žalost številne storitve VPN ne ponujajo aplikacije, ki to podpira (še). Na koncu pa obstajajo tudi ljudje, ki bi iz kakršnega koli razloga preprosto raje postavili VPN ročno.

V vsakem primeru, ne glede na vaš razlog, da ne uporabljate VPN aplikacije, spodaj najdete tri druge načine za vzpostavitev VPN povezave v Androidu.

Namestitev VPN-ja v Android s spreminjanjem omrežnih nastavitev

Če ne morete ali ne želite namestiti aplikacije VPN v napravo Android, obstaja še en relativno enostaven način za nastavitev VPN: sprememba omrežnih nastavitev. Ta metoda je uporabna, če na primer VPN ne ponuja namenske aplikacije za Android. Preberite hiter in preprost vodnik spodaj, če želite izvedeti, kako deluje ta metoda.

 1. Pridobite naročnino in račun pri ponudniku VPN po vašem izboru.
 2. Pojdite na nastavitve naprav Android.
 3. Pojdite na razdelek o omrežjih in izberite »VPN«.
 4. Prišli boste do zaslona, ​​na katerem so prikazane vse vaše VPN povezave (zato verjetno še nobena ne). Ko dodate povezavo VPN, jo lahko konfigurirate tudi na tem zaslonu. V vsakem primeru zaenkrat izberite »Dodaj VPN«.
 5. Zdaj boste videli zaslon, na katerem lahko izpolnite podrobnosti svojega ponudnika VPN in podatke za prijavo. Podrobnosti o VPN običajno najdete na spletnem mestu ponudnika. V nasprotnem primeru se lahko obrnete na službo za stranke VPN.
 6. Ko izpolnite vse podatke, jih preprosto shranite. Običajno to storimo tako, da v zgornjem desnem kotu izberemo malo “ikone”.
 7. Zdaj se povežite z VPN. To stori s pritiskom na gumb za malo stikalo, s tem postane modra.

Drugi načini nastavitve VPN-ja na Android

UsmerjevalnikPoleg namestitve in nastavitve VPN naravnost v napravi Android lahko napravo povežete tudi z drugo napravo, ki ima povezavo VPN. To lahko dosežete z nastavitvijo VPN-ja na (virtualnem) usmerjevalniku. Tako bodo vse naprave (Android), povezane z usmerjevalnikom, imele povezavo VPN, ne da bi vam bilo treba naložiti in namestiti katere koli VPN aplikacije ali konfigurirati omrežne nastavitve v napravah Android. Spodaj si preberite, kako deluje ta metoda.

Namestitev VPN na vaš usmerjevalnik

Namestitev VPN-ja na usmerjevalnik ni popolnoma brez tveganja. Konec koncev, to vključuje nekaj malega ujemanja z vdelano programsko opremo usmerjevalnika, imenovano tudi “utripajoča”. Če tega ne storite pravilno, lahko vaš usmerjevalnik poškoduje. Zato vedno upoštevajte naša navodila, da se izognete večjim težavam.

 1. Najprej preverite, ali je na vaš določen usmerjevalnik mogoče namestiti VPN. Naš članek o najboljših VPN usmerjevalnikih ponuja pomoč pri tem.
 2. Odklopite vdelano programsko opremo usmerjevalnika in namestite VPN. Če želite to narediti, upoštevajte ta uporaben in obsežen vodnik.
 3. Ko utripate vdelano programsko opremo usmerjevalnika in namestite VPN, preprosto povežete svojo napravo Android z usmerjevalnikom. Zdaj bo samodejno povezan z VPN, tako kot vse druge naprave, povezane z usmerjevalnikom.

Namestitev VPN na virtualni usmerjevalnik (PC ali Mac)

Če ne morete ali ne želite utripati vdelane programske opreme usmerjevalnika, obstaja še ena možnost. V tem primeru lahko svoj računalnik PC ali Mac uporabite kot virtualni usmerjevalnik in nastavite VPN na tem virtualnem usmerjevalniku. To pomeni, da bo vaš računalnik v bistvu deloval kot dejanski usmerjevalnik za vse povezane naprave (Android). To pomeni, da bodo vse te naprave povezane tudi z vašim VPN. Za uporabo te metode sledite spodnjim navodilom spodaj.

 1. V računalnik namestite VPN. Običajno gre le za prenos aplikacije za računalnik ali računalnik Mac. Če imate težave, poglejte v razdelek o pregledu VPN. Tu boste našli veliko pregledov VPN, vključno z navodili za namestitev.
 2. V računalniku omogočite funkcijo vročega mesta. Način, kako to storiti, se razlikuje glede na računalnik in operacijski sistem. V mnogih računalnikih boste preprosto krmarili do internetnih povezav in nato do “nastavitev”, kjer boste našli razdelek, ki se imenuje “mobilna hitra točka” ali kaj podobnega.
 3. Na to vročo točko povežite napravo Android. Zdaj je vaša naprava povezana tudi z vašim VPN.
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me