VPN na vaši Android TV. Popolna kombinacija!

Uporabnikom prijazen operacijski sistem Android se na pametnih televizorjih vedno pogosteje uporablja. Na Android TV lahko preprosto dostopate do trgovine Google Play in na svoj televizor naložite veliko (pretočnih) aplikacij. Ker vse to počnete prek internetne povezave, je pametno razmišljati o uporabi VPN (Virtual Private Network). Navsezadnje VPN ponuja številne prednosti, povezane z zasebnostjo in varnostjo, ter možnost dostopa do veliko drugače omejene geo vsebine.


Na Android TV imate dostop do vseh priljubljenih storitev pretakanja, kot so Netflix, Hulu, HBO in še več. Na žalost storitve pretakanja ne ponujajo enake vsebine po vsem svetu. Obstaja veliko geografskih omejitev, ki lahko omejijo vaš užitek ob gledanju. Z VPN lahko zaobidete te geografske omejitve in pridobite dostop do vseh filmov in serij v svojih najljubših storitvah pretakanja. Poleg tega je to lahko koristno, ko ste na počitnicah, vendar si želite ogledati oddajo na eni od nacionalnih storitev pretakanja v vaši državi. Z VPN se lahko povežete s strežnikom v svoji državi in ​​si ga tako ali tako ogledate.

Prednost VPN-ja na Android TV

Obstaja več razlogov, zakaj bo zasebno omrežje močno izboljšalo vašo Android TV izkušnjo.

  • Varnost: Kadar koli se povežete z internetom, to pomeni tveganje za vaše naprave in spletno varnost. Z VPN so vaši podatki šifrirani, zato je mnogo težje, da vas drugi vohunijo. Tudi zaradi ponudnika internetnih storitev je težko videti, katera spletna mesta obiščete ali katere filme pretakate.
  • Anonimnost: VPN vam omogoča, da spremenite svoj IP naslov. Tako sledenje spletnim aktivnostim do vaše lokacije ali osebe postane veliko bolj zapleteno.
  • Svoboda: Kot smo že omenili, je to najpomembnejši razlog za združitev uporabe Android TV z dobrim VPN. Če se povežete s strežnikom VPN, dostopate do interneta z naslovom IP strežnika VPN in zdelo se vam bo, kot da ste drugje na svetu. Tako lahko preprosto zaobidete številne geografske omejitve.

Najboljši VPN za Android TV

Dober ponudnik VPN je varen, hiter, ima strežnike v različnih državah in je uporabniku prijazen. Hitrost vaše povezave je pomembna, kadar želite predvajati serije ali filme, saj ni zabavno čakati večnost, da se film shrani. Število lokacij strežnikov VPN je pomembno, če želite obiti geografske omejitve. Iz teh razlogov pogosto ni dobro uporabljati brezplačne storitve VPN na Android TV. Brezplačne storitve pogosto omejujejo hitrost, podatke in strežnike, včasih pa so lahko tudi nevarne. Naslednji ponudniki VPN ponujajo odlične storitve, ki dobro delujejo s sistemom Android TV.

Najboljši VPN za Android TV: ExpressVPN

ExpressVPN je hiter, varen, uporabniku prijazen in ima načelo ničelnih dnevnikov. Programska oprema ExpressVPN je na voljo za Windows, Mac, iOS, Android in Linux. V več kot 94 različnih državah imajo več kot 3000 lovilcev, kar vam bo verjetno ponudilo dovolj možnosti, da obidete geografske omejitve. Najpomembneje je, da imajo enostavno aplikacijo za Android TV, ki namesti in uporablja ExpressVPN kos pogače. Niste prepričani, ali je ExpressVPN najboljši ponudnik za vas? Preizkusite njihove storitve z njihovo 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Najboljši proračunski VPN za Android TV: Surfshark VPN

Surfshark ni le hiter in zanesljiv VPN, ampak tudi zelo cenovno dostopen. Njihova najcenejša naročnina stane nekaj manj kot 2 dolarja na mesec. Po tej ceni dobite VPN, ki ponuja odlične varnostne protokole, a tudi več kot spodobno hitrost za pretakanje, veliko strežnikov (več kot 1000 v 61 različnih državah) za geoblokiranje in zelo uporabniku prijazno aplikacijo za Android.

Najboljši VPN za geoblokiranje za Android TV: NordVPN

NordVPN resnično blesti, ko gre za morda najpomembnejšo aplikacijo VPN za uporabnike Android TV: premagovanje geografskih omejitev. Navsezadnje NordVPN ni le odličen VPN za odlično ceno z dobrimi hitrostmi in odličnimi varnostnimi lastnostmi. Ponuja tudi dodatno funkcijo, ki je zelo priročna za deblokiranje (pretakanje) vsebin, ki jih ExpressVPN in Surfshark še ne ponujata (še): namenski IP naslov. Namenski IP-naslov je edinstven IP-naslov, ki precej otežuje pretočne storitve, kot je Netflix, zaznavanje, da uporabljate VPN. Razlog, da je to koristna funkcija, je, da storitve pretakanja pogosto blokirajo uporabnike VPN. Poleg tega NordVPN ponuja tudi prikrite strežnike, s čimer je še težje zaznati uporabnike NordVPN.

Z drugimi besedami, če iščete odličen VPN za spodobno ceno, ki je odlična za deblokiranje geografsko omejene vsebine, vam od srca priporočamo NordVPN.

VPN proti DNS na vaši Android TV

Če želite samo obiti geografske omejitve, bi bil SmartDNS lahko tudi za vas. Z DNS lahko spletna mesta mislijo, da dostopate do interneta z druge lokacije. Slaba stran DNS je, da ne šifrira vaše povezave kot VPN ali skriva vašega IP naslova. Poleg tega se plača tudi veliko možnosti SmartDNS, zato boste morda plačali tudi za VPN in dobili več v zameno.

Z DNS morate paziti na ugrabitev DNS. Vaš ponudnik internetnih storitev bo šel mimo DNS in na vašo povezavo pripisal IP, kar pomeni, da ne boste mogli zaobiti geo-blokiranja. V najslabšem primeru bi se lahko vaše naprave okužile z zlonamerno programsko opremo. Zaradi tega vedno priporočamo uporabo VPN-ja nad uporabo DNS-a.

Kodi na Android TV z VPN

kodi tv vpnKodi je priljubljena storitev pretakanja, ki je idealna za uporabo v kombinaciji s televizorjem Android. Aplikacija na enem mestu združuje vse vaše najljubše storitve pretakanja in omogoča enostavno preklapljanje med različnimi storitvami. Zaradi tega je priljubljena aplikacija za namestitev na Android TV. Priporočamo, da Kodi vedno uporabljate v kombinaciji z VPN. Tako lahko ostanete varni in anonimni. To je nujno pri aplikaciji, ki omogoča uporabniško izdelane dodatke, ki niso vedno preverjeni.

Namestitev VPN-ja na televizor Android

Na vaš televizor Android je na voljo več načinov namestitve VPN-ja. Najlažje je z aplikacijo VPN iz trgovine Google Play. Če želite naenkrat zaščititi vse svoje naprave, je morda lažje namestiti VPN na usmerjevalnik.

Končne misli

VPN je idealen, če želite kar najbolje izkoristiti svoje storitve pretakanja na Android TV. Zemljepisne omejitve lahko zaobidete, tako da si lahko med počitnicami ogledate svoje najljubše oddaje ali dostopate do vsebine, ki je običajno na voljo samo v določenih državah. Ker imate preprost dostop do Google Play Store na Android TV, je zelo enostavno prenesti aplikacijo VPN. VPN vam bo zagotovil več vsebine in vas hkrati varno in anonimno vodil. Nihče ne bo mogel videti, kaj gledate na Android TV, razen vas. Priporočamo ExpressVPN, Surfshark ali NordVPN v kombinaciji s televizorjem Android, če pa želite še enega najboljših najboljših ponudnikov VPN-ja, si oglejte še prvih 5 VPN-jev.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me