Top 5 resnično brezplačnih ponudnikov VPN leta 2020. Poiščite najboljše brezplačne VPN-jeve!

Ta članek navaja najboljše brezplačne VPN-je tega trenutka. VPN omogoča, da internet bolj anonimno in varno uporabljate, saj vam omogoča šifrirano povezavo. Večina ponudnikov VPN zahteva plačilo, da lahko uporabite svoje varno omrežje strežnikov. Vendar pa obstaja nekaj ponudnikov VPN, ki ponujajo ponudnik brezplačna VPN povezava.


Ko začnete iskati, boste opazili, da je nekaj brezplačnih storitev VPN sprejemljive kakovosti. Tudi najboljše brezplačne naročnine VPN imajo pogosto omejitve podatkov ali omejitev hitrosti. Nekateri ponudniki ponujajo omejeno osnovno aplikacijo brezplačno z namenom, da vas prepričajo, da boste kasneje prejeli plačano naročnino. V tem članku boste izvedeli več o brezplačnih storitvah VPN, kako delujejo in zakaj bi morali biti z njimi previdni. Poleg tega bomo priporočili pet odličnih brezplačnih storitev VPN, ki jih lahko začnete uporabljati takoj.

Preskusi s ponudniki Premium VPN: Vredno upoštevati

Morda boste iskali brezplačno VPN za anonimno brskanje in nalaganje hudournikov ali zaobiti spletno omejitev, ki preprečuje dostop do Facebooka na vašem delovnem mestu ali šoli ali celo zemljepisni blok. Čeprav bodo nekateri brezplačni VPN-ji v teh primerih svoje delo opravili zelo dobro, vam vsi ne bodo mogli dati tega, kar potrebujete. Strani, ki jih želite odpreti, morda ne bodo mogli odblokirati. Poleg tega številne storitve trdijo, da so “brezplačne”, vendar vseeno vzemite nekaj od vas, tudi če ne gre za denar. Nekateri brezplačni VPN-ji, na primer Hola, prodajajo svojo podatkovno povezavo drugim. Drugi brezplačni ponudniki celo beležijo spletna mesta, ki jih obiščete, da lahko te podatke prodajo marketinškim agencijam. Z drugimi besedami, morda mislite, da je vaše spletno življenje zaščiteno z VPN, vendar je medtem vaša zasebnost še bolj ogrožena.

Morda boste razmišljali o brezplačnem VPN-ju, ker želite preizkusiti (posebno) VPN, preden se boste zavezali za mesečno plačilo. To je razumljivo, vendar z brezplačno naročnino morda ne boste dobili popolne izkušnje. Plačljivi VPN-ji so na splošno bolj varni in ponujajo več možnosti, kot so neomejene podatke, neomejene hitrosti, ustrezna podpora strankam in dostop do ameriške različice Netflixa, kjer koli že ste. Če ste previdni pri svojem denarju, vendar želite vrhunski VPN, obstaja veliko ponudb, ki jih iz srca priporočamo: Surfshark. Za le nekaj dolarjev (trenutno pod 2 dolarja na mesec) dobite vse prednosti premium VPN. Surfshark ponuja tudi 30-dnevno garancijo vračila denarja, ki bi lahko bila koristna, če navsezadnje ne boste uživali v VPN – čeprav dvomimo, da bo tako.

Če preprosto iščete najboljši VPN na trgu, poskusite ExpressVPN. Ta VPN je stabilen, hiter in ima strežnike v skoraj 100 državah. Imajo velikodušno garancijo za vračilo denarja, ki vam omogoča, da preizkusite njihovo storitev 30 dni brez tveganja. Če se prijavite za enoletno naročnino prek spodnjega gumba, boste dobili celo tri mesece dodatnega – brezplačno.

Na srečo obstaja nekaj zanesljivih možnosti, če je brezplačen VPN res tisto, kar iščete. Morda boste naleteli na omejitve podatkov ali omejitev hitrosti, vendar so brezplačni ponudniki VPN na spodnjem seznamu na splošno precej dobri. VPN-ji, o katerih bomo tukaj razpravljali, so popolnoma zastonj. Ni vam treba registrirati svojih plačilnih podatkov ali uporabljati garancije za vračilo denarja. Brezplačno je zastonj pri teh ponudnikih VPN.

Najboljši brezplačni VPN

trofejaKdaj se brezplačna storitev VPN šteje kot dovolj dobra za naš seznam? No, a dober brezplačen VPN bi moral biti vsaj – uganili ste – brezplačen. Poleg tega morate biti pozorni še na nekaj stvari: omejitve podatkov, omejitve hitrosti, število hkratnih povezav (na različnih napravah), ki jih omogoča, in strežniške lokacije, ki jih ponuja VPN. Prosti VPN-ji imajo pogosto kombinacijo različnih omejujočih dejavnikov glede podatkov, hitrosti interneta in razpoložljivosti strežnika. Kot tak je najprimernejši brezplačni VPN odvisen od vaših osebnih želja in potreb.

Če želite hiter VPN, poskusite najti brezplačno storitev VPN, ki ima strežnike v vaši državi in ​​nima omejitve hitrosti (kar bi bilo lahko težko zaradi omejenega števila strežnikov, ki jih ponuja večina brezplačnih VPN). Ali nameravate uporabiti VPN za pretakanje? Potem je pomembno, da imate veliko omejitev podatkov (ali v idealnem primeru sploh ne omejitev) in dobre hitrosti. Kadar pa gre za pretakanje, se plačljive storitve VPN običajno bolje plačujejo v ta namen zaradi večje hitrosti in pomanjkanja omejitev podatkov. Čeprav so brezplačne naročnine VPN običajno slabše kakovosti kot plačane, obstaja nekaj, ki bi jih bilo vredno poskusiti.

Najprej vam podarimo prvih 5 najboljših brezplačnih VPN-jev v naključnem vrstnem redu. Če želite vedeti več o teh ponudnikih, se pomaknite navzdol in nadaljujte z branjem.

Naših top 5 brezplačnih VPN-jev

Brezplačni ponudnik VPN
Omejitev hitrosti
Mesečna omejitev podatkov
Število lokacij strežnika
Netflix ZDA
Prenos anonimno
ProtonVPNNe *Noben3DaNe
Skrij.meNe10 GB5NeDa
TunnelBearNe500 MB (1,5 GB, če jih delite prek Twitterja)23NeNe
WindscribeNe2 GB (10 GB, če registrirate svoj e-poštni naslov)10NeDa
ZoogVPNDa2 GB3DaDa

* Brezplačna storitev ProtonVPN ima na voljo omejeno število strežnikov. Kadar je veliko uporabnikov hkrati na teh strežnikih, kar je pogosto, lahko to negativno vpliva na vašo hitrost interneta.

Spodaj boste našli nekaj podrobnejših informacij o brezplačnih VPN-jih na našem seznamu.

ProtonVPN

protonski pas

Specifikacije ProtonVPN Free

 • Hudourniki:
 • Netflix: +
 • Hkratne povezave: 1
 • Lokacije strežnika: 3
 • Omejitev podatkov: Noben
 • Omejitev hitrosti: Noben
 • Cena: Popolnoma brezplačno

ProtonVPN je priljubljen ponudnik VPN iz Švice, ki ponuja tudi brezplačno storitev. Njihova programska oprema je zelo uporabniku prijazna, raven varnosti pa odlična. Brezplačna različica ProtonVPN nima omejitve podatkov ali omejitve hitrosti, čeprav njihovi strežniki lahko postanejo precej počasni, ko jih hkrati uporablja veliko ljudi, kar je pogosto. ProtonVPN ne podpira prenosov torrentov, občasno pa vam omogoča dostop do Netflixa, odvisno od strežnika.

Vendar vas moramo obvestiti, da je najbolje uporabiti brezplačno poskusno obdobje ProtonVPN, če želite Netflix gledati z VPN. Ta preizkus vam ponuja vrhunske funkcije, tako da boste imeli dostop do veliko več strežnikov kot le do osmih strežnikov v Združenih državah Amerike, na Nizozemskem in na Japonskem. Med najnovejšim testom združljivosti ProtonVPN z Netflixom (27. marca – preizkusili smo brezplačno preizkusno različico, ker je naš tester samodejno dobil dostop do tega ob registraciji novega računa), smo ugotovili, da je veliko strežnikov ProtonVPN blokirano pri Netflixu. Vendar smo na koncu našli strežnik, s katerim smo lahko gledali Netflix. Zato vam svetujemo, da uporabite brezplačno preskusno različico za Netflix, tako da je večja verjetnost, da boste našli strežnik, ki deluje s storitvijo za pretakanje.

Če uporabljate to brezplačno različico, vas bo programska oprema redno poskušala prepričati, da nadgradite na plačljivo različico. ProtonVPN vam omogoča dostop do trije lokacije strežnika: tri so na Nizozemskem, tri na Japonskem in dve v ZDA. ProtonVPN Free lahko uporabljate vklopljeno ena naprava naenkrat, vendar če vidite, da je brezplačna, bi se teoretično lahko večkrat prijavili na različne e-poštne naslove.

Poleg brezplačne storitve ProtonVPN smo pregledali tudi premijsko (plačano) različico tega ponudnika. Na splošno smo zelo zadovoljni s ProtonVPN, naš celoten pregled pa si lahko preberete tukaj.

Skrij.me

skrivaj.me logotip

Specifikacije Skrij.me VPN

 • Hudourniki: +
 • Netflix:
 • Hkratne povezave: 1
 • Lokacije strežnika: 5
 • Omejitev podatkov: 10 GB na mesec
 • Omejitev hitrosti: Ne
 • Cena: Popolnoma brezplačno

Hide.me ponuja tako plačljiv kot brezplačen VPN. Brezplačna naročnina vam omogoča dostop do pet strežnikov: na Nizozemskem, v Kanadi, Singapurju in dveh v ZDA. V brezplačni različici Hide.me je omejitev podatkov 10 GB na mesec. Naenkrat boste lahko zaščitili le eno od svojih naprav, vendar storitev ohranja pravilnik “brez dnevnika”.

S podporo za Windows, iOS, MacOS, Android in FireOS lahko Hide.me uporabljate v skoraj vseh napravah. Storitev tudi omogoča promet P2P, tudi s svojo brezplačno naročnino VPN. To pomeni, da lahko prenesete hudournike, čeprav boste verjetno razmeroma hitro dosegli omejitev podatkov, če boste v ta namen uporabili VPN. Brezplačna različica Hide.me vam omogoča tudi 24-urni dostop do podpore strankam.

TunnelBear

Logotip Tunnelbear

Specifikacije TunnelBear VPN

 • Hudourniki:
 • Netflix:
 • Hkratne povezave: 5
 • Lokacije strežnika: 20
 • Omejitev podatkov: 500 MB – 1,5 GB na mesec
 • Omejitev hitrosti: Ne
 • Cena: Popolnoma brezplačno

TunnelBear je še ena dobra možnost, če iščete brezplačen VPN. Vmesnik je jasen, zabaven in enostaven za uporabo. Namestitev VPN je hitra in enostavna. Poleg tega sta varnost in šifriranje do par. Brezplačna različica TunnelBear ne omejuje hitrosti. Vendar pa ima a omejitev podatkov na 500 MB na mesec. To omejitev lahko podaljšate do 1,5 GB s promocijo TunnelBear na Twitterju.

Tudi s svojo brezplačno različico vam TunnelBear omogoča izbiro med vsemi 23 strežnikov. To je super, saj pomeni, da se strežniki ne bodo upočasnili toliko kot strežniki, ki pripadajo brezplačnim VPN-jem, le z nekaj strežniki. Kar zadeva lokacije strežnika, vaše možnosti vključujejo (vendar niso omejene na) ZDA, Združeno kraljestvo, Kanada, Nemčija, Japonska, Nizozemska in Italija. Uporabili smo lahko več različnih spletnih pretočnih storitev, in sicer Hulu, BBC iPlayer in YouTube. TunnelBear je na voljo za Windows, Mac, Android in iOS. Ta ponudnik ima nekaj omejitev, vendar je še vedno popolnoma dober brezplačen VPN. Če želite prenesti brezplačno različico, kliknite »Cene« na vrhu njihovega spletnega mesta. Nato izberite brezplačno naročnino.

Windscribe

Pasica za vetrovni vpis

Specifikacije Windscribe VPN

 • Hudourniki: +
 • Netflix:
 • Hkratne povezave: Neomejeno
 • Lokacije strežnika: 11
 • Omejitev podatkov: 2GB – 10GB na mesec
 • Omejitev hitrosti: Ne
 • Cena: Popolnoma brezplačno

Windscribe ima uporabniku prijazno programsko opremo in aplikacije, ki jih je enostavno namestiti. Ta brezplačni VPN ima omejitev podatkov na 2 GB na mesec. Če pa se odločite deliti svoj e-poštni naslov z Windscribe, boste to lahko uporabljali do 10GB mesec. Še enkrat, ne pozabite, da je to tehnično plačilo: plačate z e-poštnim naslovom in dobite več podatkov v zameno. Tudi ob tej omejitvi vam bo hitro zmanjkalo podatkov po dnevu močne uporabe interneta, zlasti pri prenosu ali pretakanju. Poleg tega brezplačna različica Windscribe ne nudi enake stopnje varnosti kot plačljiva različica. Ne da manjka varnost Windscribe-a, lahko pa bi bilo še bolje.

Ponudbe Windscribe 11 strežnikov v različnih državah do svojih brezplačnih uporabnikov. To bi moralo biti veliko za povprečnega brezplačnega uporabnika VPN. Še več, Windscribe lahko uporabljate v poljubnih napravah.

ZoogVPN

Zoog banner

Specifikacije Zoog VPN

 • Hudourniki: +
 • Netflix: +
 • Hkratne povezave: 1
 • Lokacije strežnika: 3
 • Omejitev podatkov: 2 GB na mesec
 • Omejitev hitrosti: Da
 • Cena: Popolnoma brezplačno

ZoogVPN je brezplačna storitev VPN z dokaj varno povezavo. Zoog VPN ne beleži vašega internetnega prometa. Vseeno kažejo, da je njihova plačljiva različica bolj varna od brezplačne različice. ZoogVPN ima trije strežniki na voljo brezplačnim uporabnikom: ena v Amsterdamu (Nizozemska), ena v Londonu (Velika Britanija) in ena v Washingtonu (ZDA). Brezplačno različico lahko uporabljate le v ena naprava ob času. Poleg tega ima ZoogVPN oba a omejitev podatkov na 2 GB na mesec in a omejitev hitrosti. Ta ponudnik VPN je dokaj hiter, vendar če njegovi strežniki doživljajo velik promet, bodo prvi opazili brezplačne uporabnike. Njihove povezave se bodo upočasnile.

Brezplačni VPN vs plačljiv VPN

Pri uporabi brezplačnih storitev VPN morate biti previdni. Študija med več kot 300 brezplačnimi aplikacijami VPN je pokazala, da mnogi od njih ne delujejo pravilno ali ne ravnajo dobro z vašimi podatki. Zahteva se dostop do vseh vrst nepotrebnih občutljivih informacij (kot so vaši stiki, fotografije in družbeni mediji), nekateri brezplačni ponudniki pa vašo napravo celo okužijo z vohunsko in drugo zlonamerno programsko opremo. Kitajske družbe imajo tudi številne brezplačne storitve VPN, kar lahko povzroči nekaj suma o njihovih namerah in ravni varnosti VPN-jev. Ker vsi danes uporabljamo internet neprekinjeno, se splača uporabiti dobro in zanesljivo storitev VPN.

Plačane storitve VPN bodo na splošno bolj pozorne na vašo zasebnost in nudile bolj napredno raven varnosti, pa tudi številne druge dodatne funkcije. Na primer, povezave so ponavadi hitrejše, dovoljeno je več hkratnih povezav (tako da lahko naročnino delite s prijatelji in družino ali preprosto uporabite en račun na prenosniku in telefonu) in morda boste celo dobili dostop do pretakanja storitve, kot je Netflix. Torrente lahko varno prenesete in vam ne bo treba skrbeti glede omejitev podatkov. Večina teh funkcij ni na voljo z brezplačnimi storitvami. Še več, plačane VPN naročnine so postale precej poceni. Če želite vedeti, kateri ponudniki so najboljše storitve VPN v tem trenutku, vas želimo napotiti na ta pregled:

Poceni VPN-ji

Med plačanimi VPN so velike razlike v cenah. Še posebej, če iščete brezplačen VPN, vas lahko cene nekaterih vrhunskih ponudnikov VPN šokirajo. Na srečo obstaja več ponudnikov VPN, ki ponujajo fantastične VPN povezave za zelo nizke cene. Za samo nekaj dolarjev na mesec lahko dobite res dober VPN in uživate v svojem brezskrbnem miru glede varnosti internetne povezave in podatkov. Dober primer odličnega VPN, ki stane malo, je Surfshark. Želite izvedeti več o različnih poceni VPN-jih tam zunaj? Morda boste želeli preveriti naš članek:

Brezplačni VPN-ji brez omejitev podatkov

Kot ste že videli, je večina dobrih brezplačnih VPN-jev z omejitvami podatkov. Uporabniki brezplačnih VPN so na ta način omejeni, ker vzdrževanje VPN strežnikov in VPN povezav stane denar. Omejitve podatkov vam ponudniku omogočajo, da spoznate njihovo storitev VPN, ne da bi to stalo preveč denarja. Kljub temu obstaja ena dobra brezplačna VPN brez omejitve podatkov: ProtonVPN. Namesto omejitve podatkov je lahko brezplačna različica tega VPN-ja na trenutke precej počasna, saj so vsi njegovi brezplačni uporabniki razporejeni na samo tri strežnike. Ko se ti strežniki preveč natrpajo, se bo vaša hitrost zmanjšala. Proton upa, da je zaradi tega dolgotrajna uporaba njihove brezplačne storitve manj privlačna. Če zmanjšane hitrosti za vas niso težave (na primer, ko med pretakanjem ne potrebujete svojega VPN-ja), je ProtonVPN vsekakor vredno razmisliti.

Velika slabost podatkovnih omejitev brezplačnih VPN-jev je, da vas pogosto ne bodo mogli gledati celotni film ali oddajo. Če si nekaj ogledate v spletnem toku ali celo na Netflixu, boste čez približno uro ali dve že dosegli omejitev podatkov. Tudi če hitrost povezave ne predstavlja težave, bo vaš užitek ob gledanju kratkotrajen.

Brezplačni VPN-ji brez omejitev hitrosti

Ker večina brezplačnih VPN-jev že uporablja omejitve podatkov, ne vidijo potrebe po uveljavljanju omejitev hitrosti. Posledično so ti VPN-ji pogosto prav tako hitri kot plačani VPN-ji. Nekateri brezplačni VPN-ji se odločijo, da ne bodo uporabili omejitve hitrosti, ker so njihovi brezplačni strežniki tako zasedeni, da povezava tako ali tako ne bo zelo hitra. Na srečo obstajajo ponudniki, ki kot del brezplačnih naročnin ponujajo razmeroma veliko strežnikov, na primer TunnelBear in Windscribe. To pomeni, da so hitrosti, čeprav je povezava VPN brezplačna, še vedno zelo spodobne. Še posebej TunnelBear jasno kaže, kako bi izgledala plačana naročnina z njimi, saj vam omogočajo dostop do vseh njihovih strežnikov.

Brezplačen VPN za vse vaše naprave

Večina dobrih brezplačnih VPN-jev ponuja programsko opremo in aplikacije, ki so združljive z najpogostejšimi napravami in operacijskimi sistemi. To pomeni, da je takšne VPN enostavno namestiti v računalnik, pametni telefon in tablični računalnik. Nekateri VPN ponujajo celo programsko opremo za manj znane operacijske sisteme, kar omogoča uporabo brezplačnega VPN na primer v Linuxu. Spodaj bomo na kratko razpravljali o različnih napravah.

Brezplačen VPN za računalnik ali Mac

Za Windows in Mac je na voljo večina brezplačnih VPN-jev. Način za uporabo VPN-ja v računalniku obstajata na dva načina: ali naložite aplikacijo za svoj operacijski sistem ali dodate razširitev brskalnika v brskalnike. Nekateri VPN so na voljo samo kot razširitev brskalnika, na primer za Chrome ali Firefox. To pomeni, da NE ščitijo vsega vašega internetnega prometa, vključno s hudourniki in e-pošto. Edina stvar, ki jo razširitev brskalnika VPN ščiti, je internetni promet, ki teče skozi vaš brskalnik, na primer spletno bančništvo prek spletnega mesta vaše banke.

Različni operacijski sistemi zahtevajo različne vrste programske opreme VPN. Uporabniki Linuxa bodo pogosto imeli težje nastavitev povezave VPN kot uporabniki Windows ali Mac. Namestitev VPN-ja v operacijskem sistemu Windows ali Mac je navadno le prenos in nameščanje programa, medtem ko bodo uporabniki Linuxa pogosto morali ročno konfigurirati povezavo VPN..

Brezplačen VPN za iOS in Android

VPN na mobilnem telefonuPoleg VPN-jev za namizne računalnike so vse bolj priljubljeni tudi VPN-ji za pametne telefone. Ne samo, da svoje pametne telefone uporabljamo vedno več, tudi pogosteje jih povežemo z nezaščitenimi omrežji Wi-Fi kot z računalnikom. Brezplačni VPN je zato zagotovo dodana vrednost za vsakega uporabnika pametnih telefonov, ki se pogosto znajde zunaj in uporablja ta omrežja. Poleg Windows in Mac skoraj vsi dobri brezplačni VPN ponujajo programsko opremo za Android in iOS. Vsi VPN-ji, ki smo jih našteli zgoraj, so najboljši brezplačni VPN-ji trenutne programske opreme za Android in iOS.

Brezplačen VPN za tablični računalnik

Pametni telefoni niso edine naprave z operacijskim sistemom Android in iOS: tudi iPadi in tablični računalniki Android. Namestite in nastavite brezplačno programsko opremo VPN na tabličnem računalniku je zelo enostavno, če jo že imate v telefonu, saj to deluje tako za oba. To je idealno, če želite na primer gledati ameriško različico Netflixa na vašem iPadu. Tako kot za pametne telefone imajo tudi vsi zgoraj našteti brezplačni VPN-ji programsko opremo za iPad in tablične računalnike Android.

Brezplačne lokacije strežnika VPN

Kar zadeva lokacije strežnikov, večina brezplačnih VPN ponuja majhno velikost vzorca svoje plačane naročnine, razen za TunnelBear. TunnelBear vam omogoča dostop do celotnega globalnega omrežja strežnikov.

Brezplačni VPN
Lokacije strežnika
ProtonVPNZDA, Nizozemska in Japonska
Skrij.meZDA (Vzhod, Zahod, Srednja država), Nizozemska, Nemčija in Kanada
TunnelBearVsi njihovi globalni strežniki, vključno z ZDA in Združenim kraljestvom
WindscribeZDA, Velika Britanija, Nizozemska, Kanada, Hong Kong, Francija, Nemčija, Švica, Norveška in Romunija
ZoogVPNZDA, Velika Britanija in Nizozemska

Zaključek: Kaj je najboljši brezplačni VPN?

Brezplačni VPN-ji so primerni, če jih uporabljate samo vsake toliko časa in ne potrebujete preveč podatkov. Na primer, brezplačen VPN je priročen za hitro obhod bloka naslova IP (geo-). Brezplačne storitve VPN, o katerih smo govorili v tem članku, na splošno podpirajo več platform in operacijskih sistemov. Ne glede na to, ali iščete brezplačen VPN za iPad, brezplačni VPN za Android ali brezplačni VPN za iPhone, bi zgoraj omenjene storitve VPN morale delovati za vašo napravo. Ko pa začnete uporabljati brezplačen VPN za Netflix ali Popcorn Time, boste verjetno naleteli na težave z omejitvami podatkov in omejitvijo hitrosti. Podobno boste imeli tudi omejitve za nalaganje oddaj in filmov z brezplačno različico. Posledično boste verjetno večino časa potrebovali plačljivo VPN, če želite prenesti ali izkoristiti storitve video in avdio pretakanja.

Na vprašanje, katera brezplačna storitev VPN je najboljša, ni enostavno dati jasnega odgovora. Če želite uporabiti brezplačno storitev VPN, potem izberite enega od ponudnikov, ki smo jih navedli. Še posebej, ker številne brezplačne aplikacije VPN v Trgovini Play in App Store ne delujejo pravilno – ali so celo škodljive za vašo napravo / zasebnost – priporočamo, da ne prenesete prvega brezplačnega VPN-ja, ki ga najdete. Na primer, ostanite daleč stran od brezplačnega VPN Hola. Navsezadnje se internetna varnost začne z dobrim VPN, slab VPN pa lahko ima nasproten učinek.

Spodaj boste našli tabelo, ki vsebuje najboljše ocene brezplačnih ponudnikov VPN, ko upoštevamo različne kriterije:

Kriterij
Najboljša brezplačna možnost VPN
HitrostWindscribe
PodatkiProtonVPN
Lokacije strežnikaTunnelBear
VarnostProtonVPN
Enostavnost uporabeTunnelBear
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me