Pazi na ameriški Netflix po vsem svetu. Takole! | VPNOverview.com

Ali menite, da ste že videli vsako oddajo in film na Netflixu? Pomisli še enkrat! Netflix je v zadnjih nekaj letih precej narastel (in bo verjetno še naprej tako) in je na voljo v številnih državah. Vendar ima vsaka država drugačno različico Netflixa s svojo knjižnico filmov in oddaj. V tem članku bomo razložili, zakaj je tako in kako lahko dostopate do različnih baz podatkov Netflix. Dostop do filmov in serij, ki jih Netflix ponuja v drugi državi, je preprosto. Ali si želite ogledati ameriško različico Netflixa (ki ima največ filmov in serij), tudi če niste v ZDA? Stick okoli. Za vas imamo rešitev.

Z VPN lahko preprosto zaobidete spletne geografske omejitve. To velja tudi za omejitve, ki jih uveljavlja Netflix. Preprosto uporabite strežnik VPN, ki se nahaja v drugi državi, in videli boste različico Netflixa te države. Vendar pa vsi ponudniki VPN ne morejo dobiti dostopa do vseh vaših najljubših oddaj. Potrebujete dober VPN, ki se aktivno trudi obiti bloke Netflix. Konec koncev tudi Netflix, tako kot mnoge druge storitve pretoka, preprečuje dostopom do Netflix-a uporabnikom VPN z blokiranjem IP naslovov s strežnikov VPN. Kljub temu še vedno obstajajo VPN-ji, ki lahko zaobidejo omejitve, ki jih izvaja Netflix. Spodaj najdete štiri najboljše ponudnike VPN za gledanje Netflixa.

Štirje najboljši ponudniki VPN za Netflix

Če želite gledati ameriško različico Netflixa z VPN, morate v ZDA uporabiti VPN strežnik, ki ga Netflix ne blokira. Poleg tega mora biti strežnik dovolj hiter, da vam ne bo treba čakati, da se videoposnetki odložijo. Potem ko smo preizkusili več ponudnikov VPN na več funkcijah, potrebnih za brezskrbno gledanje Netflixa, smo sestavili top 4 najboljših ponudnikov za Netflix. Tukaj so:

1. Hitro pretakanje Netflixa s programom ExpressVPN

ExpressVPN je odličen VPN za gledanje Netflixa, predvsem zaradi visoke hitrosti njegovih strežnikov in povezav. To je še posebej koristno za pretakanje, saj pomeni, da se vašim videoposnetkom ne bo treba stalno shranjevati. Še več, ExpressVPN ponuja veliko število strežnikov v različnih državah in si je z leti ustvaril močan ugled. Ponujajo tudi odlično podporo strankam in uporabnikom prijazne aplikacije za vse naprave.

ExpressVPN ni najcenejša možnost, vendar je razlog, da je na vrhu našega seznama ne glede na to. V svojih prizadevanjih, da bi zaobšli geobloke Netflixa, ExpressVPN nenehno posodablja njihove strežnike, tako da so vedno na voljo strežniki, ki omogočajo dostop do Netflixa kjer koli na svetu. Če vas Netflix kljub temu blokira, vam bo služba za pomoč ExpressVPN pomagala najti pravi strežnik. Z drugimi besedami, gledanje Netflixa s tem VPN ne bo problem. Če želite prebrati več o tem ponudniku, si lahko ogledate naš pregled ExpressVPN.


2. Oglejte si Netflix s posebnimi strežniki CyberGhost

CyberGhost je popoln ponudnik VPN, ko gre za gledanje Netflixa. Ponujajo veliko število strežnikov, razporejenih v več kot 60 držav. Tako lahko izberete, katero različico Netflixa ter katere oddaje in filme želite dostopati. Poleg tega so njihovi strežniki odlični in ne bodo preveč upočasnili vaše povezave. Zaradi posebnih možnosti pretakanja programske opreme VPN CyberGhost se lahko preprosto povežete z delujočim strežnikom Netflix. Aplikacija CyberGhost ponuja seznam posebnih strežnikov, ki so optimizirani za vse vrste pretočnih storitev po vsem svetu. To pomeni, da boste lahko CyberGhost uporabljali za preprosto in hitro gledanje Netflixa. Ne bo vam treba sam iskati delujočega strežnika, kot je to primer pri večini drugih VPN-jev.

Aplikacija CyberGhost je enostavna za uporabo in ima celo poseben način pretakanja. Odlična aplikacija za začetne uporabnike VPN. Če med pretakanjem naletite na težave, se lahko obrnete na odlično službo za stranke CyberGhost in ta vam bo pomagala. Vse skupaj je CyberGhost zagotovo eden najboljših ponudnikov VPN-ja, če si želite ogledati ameriško različico Netflixa. Več o tem ponudniku najdete v našem razširjenem pregledu CyberGhost.

3. Preprosto pretakajte Netflix z NordVPN

NordVPN je zelo priljubljen ponudnik VPN, ki dobro sodeluje z ameriškim Netflixom. NordVPN aktivno deluje na dostopnosti Netflixa. Imajo posebno funkcijo Smart Play, s katero je zelo enostavno obiskati ameriško različico Netflixa. Njihova tehnologija Smart Play (šifrirana funkcija SMART-DNS) se samodejno prikaže, kot da ste v ZDA, ko brskate po spletnem mestu Netflix. Ko je vzpostavljena povezava z ameriškim Netflixom, strežniki ne bodo več preusmerjeni. Ta funkcija zmanjšuje izgubo hitrosti, ki se običajno zgodi, ko uporabljate VPN. Očitno je Netflix zaznati to vrsto obvoda.

Velik plus je, da je NordVPN zelo ugodna za kakovost, ki jo ponujajo. NordVPN ponuja tudi namenske IP naslove in zakrčene strežnike, ki zagotavljajo dodatno “maskirnost” za vašo VPN povezavo. To je lahko koristno, saj včasih Netflix hkrati blokira več “rednih” VPN uporabnikov (z blokiranjem strežnika). Kljub temu vam bo običajna povezava NordVPN že v večini primerov zagotovila dostop do ameriškega Netflixa. Če se zdi, da Netflix ne deluje, preprosto osvežite stran ali izberite drug strežnik v aplikaciji. Vas zanima kakšen ponudnik? Preberite vse o varnih in priročnih dodatnih možnostih NordVPN v našem pregledu NordVPN.

4. Dostop do različnih knjižnic Netflix s programom Surfshark

Surfshark je relativno nov ponudnik, ki se je hitro povzpel na vrh trga VPN. Njihova programska oprema je izjemno uporabniku prijazna, hitrosti pa so tudi odlične. Možnosti, da boste zaradi tega ponudnika trpeli zaradi kakega zaostanka, so zelo majhne. Če za gledanje Netflixa uporabljate Surfshark, boste lahko dobili dostop do številnih različnih različic Netflixa. Surfshark lahko odblokira petnajst različnih knjižnic Netflix. Na primer z nizozemskim strežnikom boste dobili dostop do nizozemske različice platforme, medtem ko bo ameriški strežnik Netflix USA. Če obiščete Netflix s strežnikom, ki ne more odblokirati lokalne različice platforme, boste samodejno poslani na ameriški Netflix.

Poleg dostopa do Netflixa ima Surfshark še številne dodatne možnosti, ki bodo izboljšale vašo spletno izkušnjo. Surfshark na primer uporablja izredno varne protokole in omogoča, da anonimno prenesete tudi hudournike. Vse te storitve ponujajo za izjemno ugodno ceno, zaradi česar so zelo vredni VPN. Nekaj ​​drugega je Surfshark odličen VPN za gledanje Netflixa: samo z eno cenovno dostopno naročnino lahko povežete neomejeno število naprav. Z drugimi besedami, s storitvijo Surfshark lahko vi in ​​vaša celotna družina gledate (ameriško) Netflix na kateri koli napravi, ki jo želite! Preberite celoten pregled Surfshark, če želite izvedeti več o tem ponudniku.

Različne vsebine na Netflixu

Netflix je storitev pretakanja, ki ponuja veliko število filmov in serij. Kot morda veste, so filmi in oddaje, ki jih lahko gledate, odvisni od tega, kje ste na svetu. Ne preseneča, da ameriški Netflix ponuja največjo količino vsebine. Večina drugih držav ima dostop le do približno tretjine celotne količine vsebin Netflix. To ni zato, ker Netflix poskuša biti zloben do svojih strank. Podjetje dejansko ima pogodbe z distributerji v vseh državah, ki jih mora spoštovati. Ti distributerji potiskajo Netflix, da nadzoruje, kje lahko uporabniki dostopajo do določene vsebine. Na srečo lahko te omejitve zaobidete z VPN.

Izvirniki Netflixa, kot je 13 Razlogi zakaj, oranžna je nova črna, krona pa se predvaja po vsem svetu. V teh primerih ima Netflix pravice in se mu ni treba ukvarjati s srednjim moškim. Enako na žalost ne velja za preostale serije in filme, ki jih ponuja. Tu je nekaj serij in filmov, ki so na voljo na ameriški različici Netflixa, vendar ne povsod po svetu. Prvič, tukaj je nekaj serij:

 • Vsi ameriški
 • Grey’s Anatomy
 • Novo dekle
 • Parki in rekreacija
 • Portlandia
 • Zasebna praksa
 • Odpravite
 • Nadnaravno
 • Urad (ZDA)
 • Območje somraka
 • Dvojni vrh

Netflix US ima tudi veliko filmov, ki niso na voljo povsod:

 • Resni človek
 • Modri ​​Valentin
 • Izgorevanje
 • Frances Ha
 • Božja lastna država
 • Njen
 • Kavelj
 • Indiana Jones in napadalci izgubljene arke
 • Brezsramni gadovi
 • Žiro sanje o sušiju (dokumentarni film)
 • Kill Bill (vol. 1 + 2)
 • Mary Poppins se vrača
 • Pan-ov labirint
 • Rožmarinova dojenčica
 • Polbrata
 • Stopostotno potovanje
 • Jastog
 • Princesa in žaba

Obstaja več načinov obvladovanja omejitev območja za Netflix. Vendar se Netflix poskuša boriti proti tem “deblokantnim trikom”. Zato nekatere od teh metod ne delujejo (vedno) več. V naših očeh je VPN najboljša metoda za pregledovanje Netflixa prosto in udobno. VPN uporabniku zagotavlja tudi svobodo, anonimnost in varnost. Na vrhu tega članka najdete štiri najboljše VPN-je, s katerimi si želite ogledati Netflix. Povedali vam bomo, kako smo se odločili za te štiri in zakaj je bolje, da ne uporabljate brezplačnega VPN-ja. Na koncu bomo opisali tudi nekaj alternativ VPN, na primer uporabo proxyja ali brskalnika Tor.

Koliko filmov in serij ima Netflix?

Obstaja spletno mesto z imenom uNoGS, ki vzdržuje posodobljeno bazo podatkov knjižnice Netflix v določenih državah. S pomočjo teh podatkov smo naredili graf, ki prikazuje, koliko vsebine ima Netflix USA v primerjavi z drugimi državami:

Netflix knjižnica različnih držav

Kot lahko vidite, je Netflix USA na vrhu seznama, tesno pa mu sledijo druge države z veliko angleško govorečimi (Kanada, Velika Britanija, Indija in Avstralija). Ni presenetljivo, da imajo države z veliko prebivalci na voljo več filmov in oddaj kot tiste z manj prebivalci. Na primer, Mehika (špansko govoreča država) in Brazilija (portugalsko govoreča država) imata večjo Netflixovo knjižnico oddaj in filmov kot Španija oziroma Portugalska. Vendar pa se veliko anglosaksonskih držav temu pravilu odreče v primerjavi s svojimi kolegi, ki ne govorijo angleško, kot je razvidno zgoraj. Avstralci imajo na voljo več vsebine kot Nemci, čeprav živi v Nemčiji več kot trikrat več ljudi.

Upoštevajte, da se filmi in serije, ki jih Netflix ponuja različnim državam, nenehno spreminjajo. Vsebina se dodaja in odstranjuje vsak dan, tako da bodo številke nenehno nihale. Kljub temu bodo razlike ostale. Na splošno ima ameriška različica Netflix največjo knjižnico z največ vsebine.

Zakaj Netflix ne deluje z vsakim VPN-jem?

Netflix ne deluje vedno, ko uporabljate VPN. To je zato, ker podjetje aktivno poskuša zaustaviti ljudi, ko poskušajo zaobiti njihove geografske omejitve. Kot smo že omenili, ima Netflix zakonske pogodbe s producenti in distributerji filmov po vsem svetu, kar pomeni, da je velik del njihove vsebine mogoče prikazati le v določenih državah. V britanski različici Netflix ne boste našli vseh ameriških serij in filmov niti obratno.
Da bi uveljavil ta ‘pravila’, Netflix uporabi lokacijo, priloženo vašemu IP naslovu, da ugotovi, ali bi morali imeti dostop do določene vsebine. Če na primer uporabite nemški IP naslov za spletno povezavo, boste ob prijavi v račun videli nemško različico Netflixa. VPN lahko to spremeni, ker spremeni IP naslov, ki ga uporabljate za dostop do interneta.

Vendar Netflix ve, da se to zgodi. Zato poskušajo ugotoviti IP naslove, ki jih uporabljajo VPN, s pregledovanjem prometnih številk in nato blokirati te naslove IP. Namesto da bi lahko gledali kateri koli film ali serijo na Netflixu, mnogi uporabniki VPN zato vidijo sporočilo o napaki, ki navaja, da morajo izklopiti svoje proxy povezavo / orodje za deblokiranje, da lahko uporabljajo platformo.

napaka netflix

Na srečo Netflix poskuša omogočiti svoje oddaje in filme dostopne kjer koli na svetu. To bi pomenilo, da bi imeli vsi uporabniki Netflixa pravočasno dostop do popolnoma enakih filmov in serij. Vseeno bo minilo nekaj časa, preden bomo dosegli to točko. Zaenkrat bo dober VPN, ki ga Netflix ne blokira, največ možnosti, da z vašim računom dosežete tuje vsebine Netflix..

Uporaba VPN za obhod zemljepisnih omejitev

Preizkusili smo več ponudnikov VPN na naslednjih funkcijah in ustvarili top 4 najboljših ponudnikov VPN za gledanje (ameriških) Netflix.

Dostop do Netflixa

Za ogled Netflixa mora ponudnik VPN izpolnjevati več zahtev. Kot smo že omenili, se Netflix pri teh vrstah storitev zapira. Netflix bo prikazal sporočilo o napaki, če zazna uporabo VPN-ja. Vsi ponudniki VPN ne poskušajo (in uspejo) zaobiti te omejitve, zato je to najpomembnejša lastnost, ki smo jo preizkusili. Če Netflixa s ponudnikom nismo mogli gledati, ga nismo vključili na ta seznam. Upoštevajte, da poskušamo posodabljati čim pogosteje, toda glede na to, da gre za stalno in nazaj med storitvami Netflix in VPN, se lahko dostopnost Netflixa prek določenih strežnikov in celo ponudnikov izjemno hitro spremeni.

Hitrost

VPN ščitDruga značilnost, ki je pomembna pri gledanju Netflixa s VPN, je hitrost. Ko gledate Netflix, ne želite čakati, da se vaš film ali epizoda naloži. Zato je hitrost zelo pomembna za to uvrstitev. Uporaba VPN lahko vašo povezavo upočasni, saj se vaš internetni promet pogosto preusmeri v različne države. Razumljivo, večja je razdalja med strežniki, počasnejša je povezava. Toda med različnimi ponudniki so tudi velike razlike v hitrosti. Pri nekaterih ponudnikih razlike skoraj ne opazite, pri drugih pa so lahko počasne hitrosti precej frustrirajoče.

Enako velja za stabilnost povezave. Naše izkušnje s hitrostjo in stabilnostjo povezave se lahko nekoliko razlikujejo od vaše, če živite zunaj Evrope. Na srečo večina ponudnikov omogoča, da preizkusite njihove storitve za določen čas, preden se naročite na naročnino.

Storitev za stranke

Ker morajo ponudniki VPN nenehno najti načine blokade geolokacij, se lahko zgodi, da bo Netflix blokiral določene strežnike, ki jih uporablja ponudnik. To je trenutek, ko postane pomembna storitev za stranke. Če ima ponudnik dobro storitev za stranke, vas bo lahko vodil do strežnika, ki ga Netflix še ne blokira.

Namenski naslov IP

Druga storitev, ki jo imajo nekateri ponudniki, je namenski IP. Netflix večinoma odkrije IPN naslove VPN, ko vidi, da veliko ljudi hkrati uporablja Netflix z istega naslova IP. Ponudniki VPN vam bodo s pomočjo namenskega IP-ja dali osebni IP, na primer v ZDA. Edina oseba, ki uporablja ta IP naslov, verjetno ne bo povzročila nobenega suma pri Netflixu. Vendar ta funkcija pogosto stane dodatno in nekoliko zmanjša vašo zasebnost.

Različne naprave

Če uporabljate Netflix približno toliko kot mi (kar je veliko), si verjetno želite ogledati filme tudi na različnih napravah. Vaš pametni televizor, prenosni računalnik, tablični računalnik in pametni telefon bi lahko predvajali vsebine Netflix. Ali lahko tam dosežete tudi vsebino Netflix v tuji državi? Odgovor je pritrdilen: nekateri VPN delujejo tudi na vseh teh različnih napravah. Vsi VPN-ji, ki jih priporočamo za Netflix, imajo uporabne aplikacije, ki jih je mogoče enostavno prenesti in namestiti na vaš pametni telefon, pa tudi na tablični računalnik in pametni televizor. Z drugimi besedami, lahko uživate v večji ponudbi filmov in serij v kateri koli napravi, ki jo imate: iPhone, iPad, Mac, Windows PC, Chromecast, Android TV in druge naprave Android.

Brezplačen VPN za uporabo z Netflixom

Čeprav obstajajo nekateri brezplačni ponudniki VPN, ki vam bodo omogočili zaobiti geografske omejitve, jih ne priporočamo. Najprej lahko brezplačni ponudniki VPN informacije, ki jih pridobijo o vas, uporabijo za prodajo drugim strankam. Te bodo verjetno močnejše kot plačane storitve zaradi močnejših finančnih spodbud. Drugič, obstaja velika verjetnost, da bodo okužili vaš računalnik z zlonamerno programsko opremo, ker morda ne bosta zaščita in notranja varnost. Poleg tega večina od njih ne ponuja nobene storitve za stranke. To pomeni, da vam ne bodo mogli pomagati, če potrebujete pomoč pri dostopu do ameriške vsebine Netflix ali naletite na kakršne koli druge težave.

Plačajte manj za naročnino na Netflix z VPN

Če še nimate naročnine na Netflix, lahko za lep popust uporabite tudi VPN. Opravili smo obsežne raziskave o različnih cenah naročnine na Netflix v različnih državah. Če izberete strežnik VPN v določeni državi, se boste lahko naročili na Netflix, kot da bi bili v tej državi. To ne vpliva na vsebino, ki jo boste lahko videli na platformi. Konec koncev boste vedno videli različico Netflixa, ki ustreza vaši lokaciji. Ni važno, ali ste naročeni na Netflix iz Argentine ali Turčije: če za dostop do Netflixa uporabljate ameriški IP naslov, boste še vedno videli vse filme in filme, ki so del ameriškega kataloga.

Trenutno je najceneje naročiti na Netflix s turškim IP naslovom. Če se sprašujete, kako to doseči, si lahko ogledate našo raziskavo: Prihranite denar na Netflixu. Tam boste našli vse, kar morate vedeti, če želite pridobiti poceni naročnino na Netflix prek VPN-ja.

Druge prednosti uporabe VPN-ja

Odblokiranje vsebine Netflix za posamezno državo ni edina ugodnost, ki jo lahko ponudi storitev VPN. Zagotavlja vam skoraj popolno svoboda na internetu. Območne omejitve uvajajo storitve pretočnega prenosa, vendar obstajajo tudi države, ki svojim državljanom omejujejo dostop do interneta. To vrsto cenzure je mogoče zaobiti tudi z VPN.

VPN šifrira ves vaš internetni promet. Prav tako preusmeri ves promet prek njihovih strežnikov. Te funkcije bistveno otežujejo dostop hekerjem, vladam ali drugim strankam do katerega koli od vaših osebnih podatkov. Tako VPN ponuja varnost da se lahko varno premikate po internetu.

Druga pomembna lastnost VPN je anonimnost lahko ti ponudi. Ker VPN preusmeri vaš promet prek drugega naslova IP, nihče ne bo videl vašega lastnega naslova IP. Vaš IP naslov je povezan z vašo lokacijo in navsezadnje z vašo identiteto. S skrivanjem IP naslova z VPN ste veliko bolj anonimni v spletu.

Na splošno je VPN koristen za veliko več kot samo gledanje ameriške vsebine Netflix. Na spletu vam ponuja več svobode, varnosti in anonimnosti. Če vas zanima branje o teh drugih prednostih, si lahko preberete naš članek o prednostih VPN-ja.

Drugi načini zaobiti omejitve območja: Proxy strežniki in Tor

Tor Theion Router logotipNekateri bodo rekli, da lahko za ogled ameriškega Netflixa uporabite proxy strežnik ali brskalnik Tor. Naše izkušnje pa so, da Netflix blokira uporabo večine pooblaščencev. Poleg tega povezava ne bo tako stabilna in hitra kot pri drugih metodah, kar pomeni, da je nalaganje lahko zelo naporno.

Tor deluje kot brskalnik in deluje tako, da pošilja vaš internetni promet prek različnih strežnikov po vsem svetu. Vsak strežnik bo ponudil drugo plast anonimnosti. Ker mora promet potekati skozi toliko različnih “vozlišč”, je Tor lahko tudi počasen. Poleg tega s brskalnikom Tor ne morete preveriti, ali se izhodni strežnik (zadnje vozlišče za preusmerjanje) nahaja v ZDA. To pomeni, da poskus dostopa do ameriškega Netflixa prek Tor-a ni veliko več kot igra na srečo z nizkimi kvotami. Če želite predvajati videoposnetke na Netflixu, je potrebna velika hitrost podatkov. Zaradi tega bi priporočili uporabo dobrega VPN. Poleg tega vam lahko VPN zagotovi veliko več perkusa kot samo gledanje ameriškega Netflixa, kot je opisano v prejšnjem razdelku.

Končne misli

Neprekinjena prizadevanja distributerjev v filmski industriji, da bi prepovedali nezakonito prenašanje in pretakanje, pomeni, da so včasih celo ljudje z veljavno Netflix ali drugo naročnino na pretakanje tarča blokade. Trenutno priporočamo, da uporabite VPN, da zaobidete omejitve na območju in si ogledate ameriški Netflix ali katero koli drugo različico Netflix-a, ki jo uživate v gledanju. Upajmo, da je ta članek pomagal najti pravi VPN za vas. Te storitve bomo še naprej testirali glede njihove učinkovitosti in vas obveščali!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me