Odabir najboljeg VPN-a za vaš Android uređaj, vrh 3

Ako imate Android pametni telefon ili tablet, možda biste trebali razmotriti korištenje VPN-a. VPN vam omogućuje bolju sigurnost veze na javnim Wi-Fi mrežama, pa čak i strujanje američkog Netflixa iz bilo kojeg mjesta na svijetu. Bez obzira na razlog, za Android postoji jako puno VPN-ova. To može otežati odabir pravog VPN-a koji najbolje odgovara vašim potrebama. Neki Android VPN-ovi su spori, drugi su brzi, ali nesigurni, a neki zapravo nisu VPN-ovi, već proxyji. U ovom ćemo vam članku pomoći odabrati najbolji Android VPN za svoju situaciju.


Na što treba paziti pri odabiru najboljeg VPN-a za Android?

Ako želite izvrsnog pružatelja VPN-a za Android, obavezno odaberite brz, siguran VPN s pravim lokacijama poslužitelja. Ovisno o tome što vam je važno, neki VPN-ovi mogu biti prikladniji od drugih. Tečete li puno? Zatim idite na brzi VPN. Želite li da vaši podaci ostanu sigurni? Zatim odaberite siguran VPN. Želite li deblokirati određenu web lokaciju iz druge zemlje? Zatim provjerite ima li VPN koji želite odabrati ima poslužitelje u toj zemlji. Uz to je, naravno, korisno ako VPN ima Android aplikaciju.

Prilikom odabira VPN-a moglo bi biti korisno biti svjestan nekih važnih aspekata VPN-a. Pri određivanju naših najboljih 3 najboljih Android VPN-ova razmotrili smo sljedeće aspekte:

 • Sigurnost i privatnost: uglavnom smo gledali politiku zapisanja i protokole šifriranja VPN-a. Iz privatnosti je važno da VPN davatelj ne vodi evidenciju, jer će u protivnom vaše podatke i dalje pohranjivati ​​VPN tvrtka, nešto što definitivno ne želite kada koristite VPN. Protokoli šifriranja VPN-a često određuju koliko je teško probiti šifriranu datoteku. Većina VPN-ova koristi OpenVPN, no postoje i neki koji to ne čine. Preporučujemo da odaberete pružatelja VPN-a koji koristi OpenVPN.
 • Ubrzati: brzina može biti vrlo važna za VPN, osobito tijekom streaminga, preuzimanja i svakodnevne uporabe. VPN-ovi mogu malo smanjiti vašu brzinu, ali s nekim VPN-ovima to uopće nećete primijetiti, dok s drugima to sigurno i želite. Preporučujemo samo VPN-ove koji utječu na vašu brzinu što je manje moguće.
 • Jednostavnost korištenja: neki VPN-ovi zahtijevaju tehničko znanje, drugi ne. U odabiru najboljih Android VPN pružatelja usluga usredotočili smo se na VPN pogodne za sve. Drugim riječima, sve VPN-ove koji su u našem top 3 lako mogu koristiti mladi i stari.
 • Poslužitelji: ako koristite VPN za deblokiranje web lokacija, velik raspon poslužitelja je vrlo koristan. Na primjer, ako imate VPN koji samo u Francuskoj ima poslužitelje, nećete ga moći koristiti za deblokiranje američkog Netflixa. Uz to će VPN manje utjecati na vašu brzinu ako vam je VPN poslužitelj blizu.
 • Dodatne mogućnosti: VPN-ovi ponekad nude dodatne opcije kako bi se korisniku olakšalo sigurno surfanje ili brži streaming. Ponekad u obliku prekidača kill, ponekad u obliku namjenskog IP-a. Iako je to obično manje važan faktor, možda bi bilo dobro obratiti pažnju na to ako imate neke posebne VPN potrebe.
 • Cijena: pored stvarne kvalitete VPN usluge, dobro je vidjeti i odgovara li VPN pretplata vašem proračunu. Vjerovatno je da biste željeli dobar VPN, ali ne želite platiti previše za njega. Zbog toga smo cijenu uvrstili u naš top 3.

Najbolji VPN-ovi za Android: naša 3 najbolja

Na temelju gore spomenutih kriterija odabrali smo sljedeća tri VPN pružatelja usluga za koje vjerujemo da su trenutno najbolji VPN-ovi za Android:

1. Surfshark

Surfshark je jedan od najboljih i najpovoljnijih VPN-ova. Na skoro svim aspektima ovaj VPN ima ocjenu vrlo dobro. Poslužitelji su brzi, imate širok izbor lokacija poslužitelja u velikom broju zemalja, VPN je jednostavan za korištenje, a povrh toga taj je VPN vrlo jeftin zbog kvalitete koju pružate. Sve to znači da na svojim Android uređajima možete strujati po vrlo niskoj cijeni bez ikakvih štucanja. To je zgodno ako na Android telefonu ili tabletu gledate puno filmova ili serija.

2. ExpressVPN

ExpressVPN je fantastičan VPN za Android. VPN je izuzetno brz, ima mnogo poslužitelja i vrlo je jednostavan za instaliranje i postavljanje na Android uređajima. Aplikacija automatski vidi na koji je jezik postavljen vaš uređaj i sam se prilagođava. Osim velike brzine, ExpressVPN ima i izuzetno dobru enkripciju. Ne možete pogriješiti s ExpressVPN. U odnosu na Surfshark rekli bismo da je ExpressVPN nešto bolji u kvaliteti, ali i puno skuplji. Zbog toga je, koliko smo zabrinuti, zaradili drugo mjesto na ovoj listi.

3. Privatni pristup internetu – PIA

Privatni pristup internetu (PIA) izvrsna je VPN alternativa za korisnike koji traže visoko sigurni i privatni VPN. PIA je vrlo fokusirana na internetsku sigurnost i još uvijek održava izvrsne brzine. PIA je malo sporiji od ExpressVPN-a i malo skuplji od Surfsharka, no ipak je ovaj VPN odličan izbor za Android. Posebno nam se sviđa sigurnost i šifriranje ovog davatelja usluga.

Besplatni vs plaćeni VPN-ovi za Android

Uz plaćene VPN usluge, imate i mogućnost besplatnog VPN-a. Iako postoji niz dobrih besplatnih VPN usluga, većina ih neće biti prikladna za dugoročno korištenje. Mnoge besplatne VPN usluge imaju ograničenja brzine, količine podataka koje možete koristiti mjesečno ili lokacija poslužitelja. Često ograničenje podataka neće vam dopustiti ni gledanje cijelog filma. Besplatni VPN-ovi bez ograničenja podataka ili s vrlo visokom granicom često će biti spori ili nesigurni. Zato obično preporučujemo plaćanje putem VPN-a.

Besplatne Android VPN aplikacije koje nisu stvarni VPN-ovi

Ako govorimo o besplatnim VPN aplikacijama za Android, dobro je nakratko spomenuti i proxyje. To su aplikacije koje su često besplatne i oglašavaju se kao VPN-ovi. No obično su to proxyji: usluge koje mijenjaju vašu IP adresu, ali ne kriptiraju vaše podatke. Primjer za to je Hola. Ova se usluga oglašava kao VPN, ali samo mijenja vašu IP adresu u onu drugog Hola korisnika. Ako koristite Hola, vašu će vezu koristiti i drugi Hola korisnici. To je vrlo nesigurno jer drugi ljudi mogu upotrebljavati vašu vezu i koji znaju za što ih koriste.

Zašto VPN za Android?

Svatko ima različite razloge za korištenje VPN-a. Najčešći razlozi su sljedeći:

Razlog
Obrazloženje
sigurnostiBudući da je vaš internetski promet šifriran VPN-om, drugi ne mogu jednostavno dobiti pristup vašim podacima. Na primjer, hakeri, vlade i davatelji internetskih usluga ne mogu vidjeti što radite na mreži. To je posebno važno za Android uređaje, jer se često povezujete na javne Wi-Fi mreže putem svog pametnog telefona ili tableta.
PrivatnostZahvaljujući VPN-u, skrivena je vaša vlastita IP adresa i dobivate drugačiju IP adresu od jednog od VPN poslužitelja. Kao rezultat toga, vaše mrežne radnje ne mogu se pratiti na vašem uređaju niti na vas kao osobu. Često se koristi u kombinaciji s preuzimanjem bujica kako biste izbjegli novčane kazne. Privatnost i zakonodavstvo su također razlog zašto novinari, koji žive u zemljama s mnogo cenzure, koriste VPN da bi svoje mišljenje izrazili anonimnim forumima.
deblokiranjaNeke web stranice i usluge blokiraju njihov sadržaj na temelju vaše lokacije. Na primjer, Netflix ima veću ponudu filmova i serija u Americi nego u većini drugih zemalja. Pomoću VPN-a možete zaobići ovu vrstu geografskog blokiranja kako biste i dalje gledali filmove i serije iz drugih zemalja. To je i razlog zašto se VPN često koristi u Kini, gdje su web stranice poput YouTubea i Facebooka blokirane.

Kako instalirati VPN na Android

Postoji nekoliko načina instaliranja VPN-a na Android uređaj. Najlakše je vjerojatno putem aplikacije iz Trgovine Play:

 1. Pretplatite se na VPN davatelja;
 2. Preuzmite VPN aplikaciju iz Trgovine Play;
 3. Otvorite aplikaciju;
 4. Prilagodite postavke ako je potrebno;
 5. Uključite VPN (vaš će Android uređaj vjerojatno zatražiti da promijenite konfiguraciju VPN veza pod “umrežavanje”, dopustite to).

Ukratko: najbolji VPN za Android, naš top 3

Na temelju prethodno spomenutih kriterija, preporučili bismo sljedeće VPN-ove za Android:

 1. Surfshark
 2. ExpressVPN
 3. PIA

Svi ovi pružatelji usluga imaju izvrstan Android softver i dobri su u pogledu cijene, brzine i sigurnosti. Surfshark je najpovoljniji premium VPN, ExpressVPN je možda malo bolji, ali je i puno skuplji, a PIA poduzima dodatne korake kada je u pitanju sigurnost. Ako se niti jedan od ovih pružatelja usluga ne obraća vama, uvijek možete pogledati naš pregled svih pregledanih VPN-ova:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me