Najboljši VPN za pametno televizijo | Izkoristite več svojega televizorja! | VPNOverview.com

Če imate pametni televizor, je zelo enostavno predvajati svoje priljubljene filme in serije, ne da bi pri tem potrebovali dodatno strojno opremo. Za dostop do Netflixa ali Hulu na primer ni treba povezati prenosnika s televizorjem. Konec koncev je celoten USP pametnih televizorjev njihova sposobnost neposrednega povezovanja z internetom.


Kljub temu pa lahko tudi pri pametnem televizorju naletite na nekatere težave, ko si želite ogledati svojo najljubšo oddajo. Pogosta težava je tako imenovano geo blokiranje. To pomeni, da veliko pretočnih storitev, kot so Netflix, Hulu, BBC iPlayer in celo Youtube, blokira (del) njihove vsebine za gledalce v določenih regijah ali državah. Na primer, ameriška različica Netflixa, ki ima največ filmov in serij, je dostopna le stremerjem, ki se nahajajo v Združenih državah Amerike. Prav tako je dostop do BBC-jevega iPlayer-a običajno mogoč le iz Velike Britanije.

Obstaja pa zelo preprosta rešitev za izogibanje tem in večini drugih geografskih omejitev. To lahko dosežemo brez prevelikih težav, če uporabimo VPN (virtualno zasebno omrežje).

Ali želite izvedeti več o možnostih in prednostih, ki jih ponuja VPN in kateri VPN je pravi za vaš pametni televizor? V tem primeru nadaljujte z branjem spodaj.

Zakaj bi na pametni televizor namestil VPN?

Kot je navedeno zgoraj, je uporaba VPN odličen način za izogibanje geografskim omejitvam na vašem pametnem televizorju. To pomeni, da so VPN-ji odličen način za dostop do več filmov, serij in oddaj, ki se pretakajo na vašem pametnem televizorju.

Druga glavna prednost uporabe VPN je pozitiven učinek, ki ga ima to na vašo spletno zasebnost in varnost zaradi šifriranja in spremenjenega naslova IP, ki ga ponuja dober VPN. Če želite vedeti več o tem, si oglejte ta članek.

Kako se omejiti na geografskih omejitvah pametnega televizorja

Z omrežjem VPN za pametni televizor boste končno lahko gledali filme in oddaje, do katerih običajno ne bi mogli dostopati, glede na vašo geografsko lokacijo. Ni treba posebej poudarjati, da ima to nekaj izrazitih prednosti, na primer možnost dostopa do obsežne ameriške različice Netflixa od kjer koli na svetu. Ali možnost gledanja Hulu zunaj ZDA ali vsebine iz BBC iPlayerja zunaj Združenega kraljestva ali dostop do blokiranih videoposnetkov v YouTubu.

Glejte ameriško različico Netflixa kjer koli

Kot morda veste, je ameriška različica Netflixa, ki vsebuje največ doslej serijskih in filmov, med katerimi je veliko ekskluzivnih naslovov ZDA, običajno nedosegljiva, če niste v ZDA. To bi lahko pomenilo, da če ne živite v ZDA ali če ste na počitnicah, ne boste mogli gledati svoje najljubše oddaje ali filma. Na srečo VPN pogosto olajša oviranje Netflixovih omejitev.

V teh dneh veliko pretočnih storitev, vključno z Netflixom, zaznajo in blokirajo uporabnike VPN. To storijo tako, da blokirajo določene naslove IP, če opazijo veliko prometa (tako verjetno VPN ali proxy uporabnike), ki prihaja s teh naslovov. Zato se splača vlagati v dobro VPN z veliko strežniki (IP naslovi) in priročnimi funkcijami za boj proti geografskim omejitvam, kot je

Pridobite dostop do BBC iPlayerja zunaj Združenega kraljestva

Tako kot Netflix je tudi BBC iPlayer zelo priljubljen pretočni servis. BBC-jev spletni medijski predvajalnik British Broadcasting Corporation vam omogoča spremljanje najljubših britanskih oddaj v živo ali pa si jih ogledate pozneje.

Na žalost zaradi težav s pravicami do BBC iPlayerja običajno ne morete dostopati le iz Združenega kraljestva. Na srečo obstajajo načini, kako to premagati, in kot ste uganili, je uporaba VPN-ja eden najboljših načinov za to. Dober VPN vam bo omogočil, da spremljate številne svoje najljubše britanske TV-oddaje in je pri tem varen in anonimen.

Pazi na Hulu zunaj ZDA.

Hulu je storitev pretakanja, podobna Netflixu. Ena glavnih razlik pa je, da Hulu sploh ni na voljo zunaj ZDA (za razliko od Netlflixa, ki ponuja različne oddaje glede na državo, v kateri ste). Hulu mnogi nagradijo za veliko ponudbo filmov in serij. Z uporabo VPN ste lahko eden izmed mnogih, ki uživajo v velikem izboru filmov in serij Hulu, ne glede na to, ali ste v ZDA ali ne!

Dostop do blokiranih videoposnetkov v YouTubu

Včasih, ko poskušate predvajati video na YouTubu, se prikaže sporočilo »Ta video v vaši državi ni na voljo« ali nekaj podobnega. To je seveda odličen primer geografske omejitve. Morda je to najboljši način zaobiti s povezavo na strežnik VPN v eni od držav, kjer je video na voljo.

Najboljši VPN za vaš pametni televizor

Če iščete dober VPN za svoj pametni televizor, je zelo pomembno, da izberete VPN, ki ponuja dobre hitrosti. Ker boste pametni televizor uporabljali predvsem za pretakanje vsebin srednje dolge do dolge dolžine, lahko VPN, ki močno zmanjša vaše hitrosti interneta, postane težava precej enostavno. Zato na splošno ne priporočamo uporabe brezplačne storitve VPN. Navsezadnje številne brezplačne storitve VPN uveljavljajo omejitve hitrosti in podatkov. Dve stvari, ki se ji želite izogniti, ko gledate celotne serije in filme.

Običajno plačljivi VPN-ji ponujajo veliko več strežnikov in strežniških lokacij kot njihovi brezplačni kolegi, kar vam daje več možnosti pri deblokiranju vaših najljubših serij in filmov. Glede na vse te stvari smo izbrali nekaj ponudnikov VPN, za katere menimo, da so najprimernejše možnosti VPN za pametno televizijo tam.

Najboljši vsestranski VPN za pametno televizijo: ExpressVPN

ExpressVPN je odličen ponudnik VPN, ki, odkrito povedano, deluje dobro na vseh frontah. Velika varnost, veliko število strežnikov in strelovodne povezave so nekatere stvari, ki jih ponuja ExpressVPN. Posebej za Android TV, ki je priljubljena vrsta pametne televizije, je ExpressVPN odlična možnost, zahvaljujoč svoji zelo uporabniku prijazni aplikaciji za Android.

ExpressVPN ponuja več kot 3000 strežnikov v 94 državah, zaradi česar je odličen VPN za namene deblokiranja. ExpressVPN ponuja tudi 256-bitno šifriranje, zelo dobro podporo strankam in strogo politiko brez zapisov.

Najboljši premium VPN za pametno televizijo: Surfshark

Surfshark je zelo dobra, a tudi zelo dostopna VPN storitev. Še posebej, če upoštevate, da se njegova naročniška naročnina začne že pri 1,99 USD na mesec, Surfshark ponuja presenetljivo dobre hitrosti pretakanja. V našem pregledu Surfsharka, ki je bil opravljen iz naše pisarne na Nizozemskem, smo opazili, da so se zlasti njegovi ameriški strežniki zdeli zelo hitri. Zaradi tega je Surfshark odličen VPN za gledanje obsežne ameriške različice Netflixa, kjer koli že ste.

Poleg tega je Surfshark zelo uporabniku prijazen VPN, ki nudi odlično podporo strankam in enako impresiven, jasen in uporabniku prijazen vmesnik. Zaradi kombinacije s cenovno dostopnostjo je Surfshark odličen VPN za uporabnike pametnih televizorjev, ki še nikoli niso uporabljali VPN-ja. Poleg tega bodo uporabniki pametne televizije Android z veseljem slišali, da ima Surfshark odlično aplikacijo za Android.

Odličen VPN za deblokiranje pametne televizije: VyprVPN

Tako kot Surfshark in ExpressVPN tudi VyprVPN ponuja odlično aplikacijo za Android, ki jo je enostavno namestiti na Android TV, kar je lep bonus za lastnike te vrste pametnih televizorjev. Poleg tega je VyprVPN varen, hiter VPN z velikim številom strežnikov. Prav tako je VyprVPN s šifriranjem VPN „Chameleon“ odličen za deblokiranje vsebine Netflix in drugih geo-omejitev. Skratka, VyprVPN je odličen VPN za vaš pametni televizor.

Združljivost VPN s pametnim televizorjem

Na srečo praktično vsi pametni televizorji omogočajo povezavo z VPN, tako da na usmerjevalniku ali na virtualnem usmerjevalniku na računalniku z operacijskim sistemom Windows ali Mac nastavite VPN. Mogoče raje uporabite aplikacijo VPN, ki jo je enostavno nastaviti, neposredno iz trgovine Play ali App Store. V tem primeru boste potrebovali določeno vrsto pametne televizije, in sicer Android TV ali Apple TV.

Nastavitev VPN-ja na pametnem televizorju

Nastavitev VPN-ja na pametnem televizorju je mogoče izvesti na nekaj različnih načinov. Eden najpogostejših načinov je, da na usmerjevalniku postavite VPN, kar pomeni, da bodo vse naprave, ki so povezane na ta usmerjevalnik, vključno s pametnim televizorjem, samodejno povezane tudi v VPN. Drugi načini za nastavitev VPN-ja na pametnem televizorju so: nastavitev VPN-ja na virtualni usmerjevalnik v računalniku ali preprosto nalaganje aplikacije VPN naravnost na vaš pametni televizor. Upoštevajte, da ta zadnja metoda deluje le, če imate televizor Android ali Apple TV. Ali potrebujete še kakšno pomoč pri postavitvi VPN-ja na pametnem televizorju? Potem si oglejte ta priročnik.

Končne misli

Uporaba VPN-ja na pametnem televizorju je odličen način za izogibanje geo-blokom. Tako je VPN odličen način za gledanje filmov in filmov, ki niso dostopni tam, kjer živite ali kjer preživljate počitnice. Poleg tega uporaba VPN na pametnem televizorju, tako kot na kateri koli drugi napravi, tudi pomeni, da bo vaša identiteta veliko bolje zaščitena pred vladami, podjetji, trgovci in hekerji. Tako boste lahko ponovno vzpostavili spletno zasebnost in bolje zaščitili svoje osebne podatke. Skupno vam vsekakor priporočamo, da pametni televizor priključite na VPN. V ta namen običajno svetujemo uporabo ExpressVPN, Surfshark ali VyprVPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map