Najboljši VPN za Kitajsko: Obhod kitajskega požarnega zidu | VPNoverview.com

Kitajska je država brez primere gospodarske rasti. Kitajska je postala kmalu ena največjih svetovnih sil. Na žalost je Kitajska tudi država, v kateri brezplačni internet ni tako široko dostopen kot na Zahodu. Kdor potuje na Kitajsko, bo ugotovil, da spletna mesta, kot so Gmail, Facebook in YouTube, ne delujejo več. Škoda je, ker prestraši zahodne turiste, podjetja in izseljence. Poleg tega kitajski državljani nimajo dostopa do vseh informacij, ki so tam.


Na srečo obstaja način, kako preseči kitajske ovire. Rešitev je povsem preprosta: uporabite VPN. VPN je program, ki ščiti vašo internetno povezavo in vas povezuje z internetom prek strežnika v drugi državi. Nadaljujte z branjem, če želite izvedeti, kako natančno to deluje in kateri VPN-ji so najboljša izbira na Kitajskem.

Veliki požarni zid Kitajske: Zakaj Kitajska blokira spletna mesta?

Kitajska z Lock

Kitajski Veliki požarni zid, znan tudi kot “Zlati ščit”, je največji internetni cenzurni sistem na svetu. Na Kitajskem niso dostopni vsi deli interneta, do katerih lahko dostopate v ZDA. Google, Facebook, Twitter, YouTube in številna druga spletna mesta so blokirani. Ampak zakaj?

No, stvar je ta, da kitajska vlada z blokiranjem spletnih mest poskuša zaščititi svoje državljane pred vsebino, ki bi jo lahko ocenili kot nevarno ali neprimerno. Kitajska vlada pa odloča, kaj je neprimerno in kaj ne. Poleg tega to pomeni, da so tudi kitajska podjetja zaščitena pred konkurenco iz tujine. Na primer, ker lahko državljani dostopajo le do kitajske različice Facebooka, jih bodo morali uporabljati kot konkurenta zunaj Kitajske. Vladi tudi olajša preverjanje podatkov kitajskih podjetij in državljanov.

Da bi to dosegli, je požarni zid sestavljen iz različnih tehnologij. To vključuje blokiranje naslovov IP na spletnih mestih, pa tudi filtriranje sistemov domenskih imen (DNS), URL-jev in paketov. Kitajska prav tako aktivno blokira VPN. Toda Kitajska je ogromna država, zato je nemogoče, da bi vlada podrobno spremljala vse internetne dejavnosti svojih državljanov. Posledično je požarni zid lahko zelo nedosleden: spletno mesto, ki je blokirano v eni provinci, je lahko dostopno v drugi provinci.

To pomeni, da ogromen požarni zid ni popolnoma zavarovan. Gre za igro mačk in mišk med blokiranimi mesti in kitajskimi oblastmi. Najprej nekdo najde luknjo v steni, nato Kitajska to luknjo zapre in znova začne krog.

Katera spletna mesta so na Kitajskem blokirana?

Kitajska vlada ima več razlogov za blokiranje spletnih mest. Včasih gre za „zaščito“ svojih državljanov, včasih za preprečevanje konkurence od zunaj in včasih za uveljavljanje ali prepoved določene ideologije. Ne glede na razlog je zahodno za zahodne obiskovalce te čudovite države.

Spodaj je pregled blokiranih mest. Ne omenjamo vseh blokiranih spletnih mest (ta seznam je preprosto veliko prevelik), vendar vam ponujamo nekaj znanih in pogosto uporabljanih blokiranih spletnih mest.

BLOKIRANO MESTO 
Z blokado 
Kitajska Wikipedija (del)Maj 2015
NeskladjeJulij 2018
DropboxJunij 2014
DuckDuckGoSeptember 2014
FacebookJulij 2009
FlickrJulij 2014
Google (Zemljevidi, Dokumenti, Gmail itd.)Maj 2014
HBOJunij 2018
InstagramSeptember 2014
Microsoft OneDriveJulij 2014
NetflixNeznano
PinterestMarec 2017
PornhubMaj 2012
RedditAvgust 2018
SlideShareNeznano
Gusarski zalivFebruar 2012
TinderNeznano
Torproject2008
Twitch.tvSeptember 2018
TwitterJunij 2009
VimeoOktober 2009
WhatsAppSeptember 2017
YouTubeMarec 2009

Gmail, Facebook in YouTube na Kitajskem

Na srečo je VPN preprosta in dokaj znana rešitev za boj proti kitajski internetni cenzuri. Z VPN lahko preprosto preprečite ovire, saj vas poveže z internetom prek strežnika, ki se nahaja zunaj Kitajske. Internetni promet lahko na primer preusmerimo prek Nemčije. Kitajski požarni zid lahko vidi le, da se povezujete z nemškim strežnikom, in ne, da se povezujete z Googlom. Ta strežnik je dovoljen, zato je mogoče vzpostaviti vašo povezavo. Kitajska ne ve, da Google dejansko uporabljate prek tega zunanjega strežnika. Kako natančno deluje VPN, je težko težko razumeti, vendar na splošno deluje na naslednji način:

Dostop do YouTuba s Kitajske brez VPN-ja

Youtube na Kitajskem brez PVN

Brez VPN-ja kitajski požarni zid vidi, da poskušate dostopati do spletnega mesta, ki so ga blokirali. Prejeli boste sporočilo, da spletno mesto, ki ga poskušate obiskati, ni dostopno.

Dostop do YouTuba s Kitajske z VPN

Youtube Kitajska z VPN

Z VPN bodo vaši podatki šifrirani in kitajski požarni zid bo videl le, da se želite povezati s strežnikom v drugi državi. Kitajski požarni zid tega ne prepozna kot blokirano spletno mesto in bo omogočil povezavo. Spletno mesto, ki ga poskušate obiskati, bo zdaj dostopno.

Najboljša tri VPN-ja za Kitajsko

Obstajajo VPN-ji, ki imajo posebne funkcije, ki jim omogočajo, da obidejo kitajski požarni zid, ne da bi jih odkrili. Te VPN-je lahko pogosto namestite na pametni telefon ali tablični računalnik, tako da jih lahko prosto uporabljate na Kitajskem. Spodaj najdete pregled najboljših ponudnikov VPN za Kitajsko. Iščete več? Oglejte si naše orodje za primerjavo VPN.

ExpressVPN za Kitajsko

ExpressVPN ni najcenejša storitev VPN, vendar je ena najboljših za Kitajsko. V Hong Kongu uporablja strežne strežnike, ki so posebej zasnovani za obhod požarnega zidu. ExpressVPN ima tudi strežnike v bližini Kitajske za čim nižji cenzurni internet. ExpressVPN uporablja stikalo kill za zasebnost svojih strank. Takoj se ustavijo vse internetne aplikacije takoj, ko se prekine VPN. To pomeni, da nobena informacija ne bo razkrita z nezaščiteno povezavo. Storitev VPN zagotavlja tudi zaščito pred puščanjem DNS, zaščito pred uhajanjem WebRTC in šifriranje OpenVPN s popolno tajnostjo naprej, da bi šifrirali vaše podatke in zagotovili svojo zasebnost. Morda se sliši nekoliko tehnično, toda bistvo je, da ostajate na varnem in anonimni, tudi na Kitajskem.

NordVPN za Kitajsko

NordVPN uporablja drugo metodo za obhod požarnega zidu, imenovano “Obfsproxy VPN tehnologija”. To je enaka robustna tehnologija, ki jo Tor uporablja za premagovanje ovir. S to storitvijo vam ni treba skrbeti za zasebnost. NordVPN uporablja tudi stikalo za odstranjevanje in zagotavlja zaščito pred puščanjem DNS. NordVPN ima OpenVPN šifriranje s popolno tajnostjo naprej. Povezati se morate prek posebnega strežnika NordVPN, ker morate uporabljati Obfsproxy.

VyprVPN za Kitajsko

VyprVPN uporablja izbiro pristanišč in prikrito tehnologijo, imenovano “kameleon”. Ta tehnologija je zasnovana posebej za obhod požarnega zidu. Zaradi tega je vaš šifriran promet VPN videti kot običajni internetni promet. Najbolj presenetljivo pri tej storitvi VPN je, da ima popoln nadzor nad svojo celotno infrastrukturo. Ni tretjih oseb, kar poveča hitrost in zasebnost. Slabosti so, da se vodijo dnevniki povezav (ko se povežete z VPN) in da P2P (hudourništvo) ni dovoljeno.

Namestitev VPN-ja za Kitajsko

Za namestitev VPN praktično ne potrebujete tehničnega znanja. VPN lahko namestite tako, da preprosto naložite datoteko in jo zaženete. Deluje enako, kot na primer namestite Spotify. Namestite VPN na namizje s pomočjo tega navodila po korakih:

 • Pojdi na spletnega mesta vašega izbranega ponudnika VPN
 • Izberite naročnino oblika in ustvari račun
 • Prenesite datoteko za namestitev VPN za svoj operacijski sistem ali se prijavite na spletno mesto in naložite namestitveno datoteko s strani računa
 • Zaženite namestitveno datoteko takoj ko konča s prenosom
 • Zaženite čarovnika za namestitev iz prenesene datoteke
 • Ko je nameščena programska oprema VPN, lahko odprto to
 • Po odpiranju programske opreme lahko se prijavite z računom, ki ste ga ustvarili
 • Ko se prijavite, ste v programski opremi VPN. Lahko sčasoma spremenite nastavitve in izberite strežnik
 • Vklopite VPN. Običajno je v programski opremi VPN očiten gumb ali stikalo. Ko je VPN povezan, boste na Kitajskem lahko uživali internet brez cenzure

V Androidu ali iOS-u to deluje skoraj enako, vendar lahko programsko opremo preprosto prenesete iz App Store ali Google Play. Koristno je tudi, da vam ni treba imeti ločenega računa za vsako napravo. VPN lahko namestite na vse svoje naprave in za prijavo potrebujete samo en račun in naročnino.

Prosimo, upoštevajte: Nekatera spletna mesta ponudnika VPN so na Kitajskem blokirana. To pomeni, da ne morete prenesti in namestiti VPN, ko ste na Kitajskem. Zato vedno pred namestitvijo na Kitajsko namestite VPN. Kitajska je lahko težko preklicati naročnino na VPN.

Ali so VPN-ji zakoniti na Kitajskem?

Ker Kitajska blokira VPN, se boste morda vprašali, ali so VPN na Kitajskem nezakoniti. To je malo sivega območja. Zaenkrat še niso poročali o primerih, da bi kdo imel težave pri uporabi VPN-ja, vendar Kitajska poskuša čim bolj otežiti uporabo VPN-ja. Spletna mesta VPN so blokirana, programska oprema VPN za Android in iOS pa ni na voljo v App Store. Leta 2015 so bile prekinjene telefonske povezave vseh VPN uporabnikov v Xinjiangu. Ta povezava ni bila obnovljena, dokler ni bila odstranjena programska oprema VPN. Vendar je bilo to enkratno.

Kot tujec boste na Kitajskem naleteli na zelo malo težav. Čeprav so pred kratkim na Kitajskem prepovedani VPN-ji, ki jih država ni odobrila, o tem še ni bilo storjenega. Skratka: Za zdaj še ni treba skrbeti, vendar je dobro, da boste na tekočem z novicami o uporabi VPN na Kitajskem.

Kitajske alternative za zahodna mesta

Mogoče ne želite uporabljati VPN ali pa vas zanimajo kitajske alternative zahodnim spletnim mestom. Kitajska ima svoje protiutež skoraj vsakemu znanemu zahodnemu mestu. Imajo svoje iskalnike, video spletne strani in socialne medije. To je nekako zanimivo videti. Morda se lahko celo bolje povežete z domačini z uporabo teh spletnih mest. WeChat je še posebej priljubljen na Kitajskem. Uporablja se za skoraj vse in res bi izgubil, če bi bil dolgo na Kitajskem in ga ne uporabljaš. Vsekakor spodaj je v spodnji tabeli prikazana nekatera skupna zahodna spletna mesta in storitve poleg njihovega kitajskega kolega. Ni vedno samo prepoved. Včasih obstajajo drugi razlogi, zakaj spletna mesta delujejo dobro na Zahodu, ne pa na Kitajskem (na primer konkurenca, zakonodaja itd.).

SKUPNO MESTO ALI STORITVE 
KITAJSKA ALTERNATIVNO 
FacebookWeChat *, QQ
GoogleBing, Google.cn (ne deluje vedno), Baidu
Google zemljevidiGoogle.cn, Baidu Maps, Open Street Map, Mapquest
Spletna mesta z novicami Quartz, Asia Times, China Daily, Diplomat, Južna Kitajska jutranja pošta
Spletna mesta za spletno nakupovanjeTaobao, Tmall
PinterestWoxihuan
Spletna mesta za preglede prebivalcev Dianping
TinderTantan
TwitterWeibo
UberDiDi, Mobike (za kolesa)
YouTubeYouko Tudou, Bilibili

* Če primerjamo WeChat (Weixin) s Facebookom, res ne gre za pravičnost. WeChat je veliko večji in se uporablja v veliko več namenov. Gre za nekakšno mega platformo, ki jo sestavljajo Instagram, Facebook, WhatsApp, Uber, Apple Pay in še več. Lahko postavite vprašanja, naročite taksi, plačate v restavracijah in podobno. Kitajci ga uporabljajo skoraj za vse, zato je zelo priporočljivo, da si ga ogledate in ga uporabite, če boste na Kitajskem dolgo časa. Obstaja tudi nekaj kitajskih spletnih mest in storitev, za katere pravzaprav nimamo alternative. En primer tega je Douban. Douban je kombinacija IMDb, Spotify, SoundCloud in Myspace. Je mesto srečevanja vseh kulturnih interesov, kot so filmi in glasba.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map