Najboljši VPN-ji za iPhone. Najboljše preizkušene možnosti. VPNO pregled

Danes je vse pomembneje sprejeti dodatne previdnostne ukrepe, kadar koli ste na spletu. Javna omrežja Wi-Fi niso vedno varna za uporabo in veliko spletnih mest in organizacij spremlja vaše spletne aktivnosti. Zato je dobro, da se prepričate, da ni nobenih (zlonamernih) strank, ki bi spremljale vašo spletno potezo, sprejeti nekaj varnostnih ukrepov, na primer z uporabo VPN-ja (virtualno zasebno omrežje).


Tudi uporabniki iPhonea lahko koristijo povezavo VPN. Res je, da imajo iPhone na splošno dobre funkcije proti zlonamerni programski opremi. Vendar to seveda ne vpliva na varnost omrežij, s katerimi se povezujete, kar je še vedno nevarno. Zlonamerna programska oprema ali zlonamerna programska oprema brez uporabe nezaščitenih omrežij lahko povzroči številne težave, samo pomislite na hekerje, ki ukradejo vaše podatke. Zato je dobra ideja, da namestite VPN, ki pomaga zagotoviti varnost vaše povezave. To je še posebej pomembno, ker se veliko uporabnikov iPhone in pametnih telefonov v teh dneh zanaša na javna omrežja Wi-Fi, še posebej na potovanjih.

Na srečo pa je namestitev VPN-ja na vaš iPhone preprosta in enostavna. Do tega bomo prišli kasneje. Najprej pa si oglejte naš vodnik za izbiro dobrega VPN-ja za vaš iPhone in naše top 3 VPN-jev za iPhone.

Kateri VPN izbrati za svoj iPhone? – Naši top 3

Če želite izbrati pravi VPN, morate najprej vedeti, kaj iščete v VPN. Nekaj ​​pomembnih kriterijev, na katere smo bili posebej pozorni pri izbiri naših najboljših 3 in ki bodo verjetno pomembni za vas, si oglejte spodaj.

 • Hitrost: VPN-ji do neke mere zmanjšajo hitrost internetne povezave. Vendar pa obstajajo velike razlike v tem zmanjšanju hitrosti med različnimi ponudniki. Z nekaterimi boste komaj kaj opazili, pri drugih pa opazili pomembno razliko. Zato smo temu posvetili pozornost pri testiranju različnih VPN-jev na našem iPhone-u.
 • Varnost in zasebnost: Za določitev stopnje varnosti in zasebnosti, ki jo ponuja VPN, smo si ogledali ponujene protokole in politiko beleženja VPN. Preučili smo tudi, ali je VPN dobil kakšno negativno novico, povezano z varnostjo ali kršitvami zasebnosti. Nazadnje smo upoštevali varnostne lastnosti, kot je stikalo za odstranjevanje. 
 • Uporabniku prijaznost: Ker si ljudje manj želijo namestitve in uporabe VPN-ja, ki je težko krmariti in ni uporabniku prijazen, smo prijaznost do uporabnika obravnavali tudi kot pomembno merilo. To pomeni, da smo bili pozorni tudi na oblikovanje in videz vmesnika VPN ter kakovost njegove ekipe za pomoč strankam.
 • Strežniki: če za deblokiranje spletnih mest uporabljate VPN, želite, da ima VPN veliko različnih strežnikov v različnih državah. Če na primer uporabljate strežnik VPN v Nemčiji, ne boste mogli dostopati do ameriškega Netflixa. Tudi bližje kot je VPN strežnik do vaše lokacije, hitrejše boste hitrosti.
 • Dodatne funkcije in možnosti: Seveda niso vsi VPN-ji ustvarjeni enako. To velja tudi za dodatne možnosti, ki jih ponujajo različni ponudniki VPN. Medtem ko se nekatere zasebne VPN lahko obravnavajo kot rešitve brez zasebnosti, se drugi ponudniki izogibajo ponujanju dodatnih možnosti. Te segajo od anti-trackerjev do zakritih strežnikov. Pozorni smo bili tudi na dodatne možnosti, kot so zmogljivosti za odblokiranje zemlje in združljivost z Netflixom.
 • Cena: Seveda vsi radi prihranite malo denarja. Zato smo tudi poskrbeli za upoštevanje stroškov in vrednosti.

Na podlagi zgornjih meril smo pripravili naslednje 3 najboljše VPN-je za iPhone.

1. ExpressVPN

Priporočamo ExpressVPN vsem uporabnikom iPhone, saj ta vrhunski VPN praktično nima napak, ko gre za varnost, hitrost in prijaznost do uporabnika. Ta VPN bo ščitil vaše podatke in ima veliko strežniško omrežje z več kot 3000 strežniki v 94 državah. Da bodo stvari še boljše, je ExpressVPN zaradi svoje odlične aplikacije zelo primeren za iPhone. Aplikacija je dobro zasnovana in enostavna za krmarjenje. ExpressVPN je zagotovo najboljši VPN trenutno, kar se tudi zelo prilega iPhoneu. Edina slaba stran: Ta VPN je nekoliko cenejši od mnogih njegovih konkurentov. Na srečo pa lahko brezplačno preizkusite VPN, zahvaljujoč 30-dnevnemu jamstvu za vračilo denarja.

2. CyberGhost

CyberGhost je odličen ponudnik VPN za zelo ugodno ceno. Njeni strežniki so hitri, njegova varnost je vsekakor posodobljena, aplikacija pa je zelo uporabniku prijazna. Druga velika prednost, ki jo ponuja CyberGhost, je 45-dnevna garancija za vračilo denarja. To je daljše jamstvo za vračilo denarja, kot ga ponuja večina drugih ponudnikov VPN. Kot tak lahko rečete, da imate CyberGhost daljše “poskusno obdobje”. Edina negacija, ki jo ima CyberGhost, je ta, da so po naših testih strežniki nekoliko počasnejši od strežnikov ExpressVPN in strežnikov Surfshark. Kljub temu je CyberGhost še vedno odlična izbira za dober VPN na vašem iPhoneu.

3. Surfshark

Surfshark je vsekakor VPN, ki ga priporočamo uporabnikom iPhone in uporabnikom VPN na splošno. Eden od razlogov je, da zagotovo ponuja največ vrednosti katere koli vrhunske VPN. Precej možen je najcenejši glavni ponudnik VPN, ki znaša samo 1,99 USD za dvoletno naročnino. Ponuja tudi dobre hitrosti in odlično mobilno aplikacijo, ki jo je enostavno krmariti. Varnost in zasebnost, ki jo ponuja Surfshark, sta vrhunska. Surfshark je na trgu VPN relativno nov, saj je v kratkem času pokazal veliko izboljšav. Glavni razlog za to, da se mnogi ukvarjajo s tem ponudnikom, je še vedno njegova nizka cena in velika vrednost, ki jo ponuja. Surfshark ponuja tudi 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Brezplačne aplikacije proti plačljivim VPN za iPhone

S toliko VPN-jev je seveda tudi nekaj brezplačnih virtualnih zasebnih omrežij. Čeprav se na začetku zdijo odlični, večina VPN-jev ima nekaj pomembnih pomanjkljivosti. Na primer, veliko brezplačnih VPN uveljavlja podatkovne omejitve, omejitve hitrosti in včasih omejitve strežnikov. Poleg tega so bile izvedene raziskave, ki kažejo, da zasebnost in varnost, ki jo ponujajo brezplačni VPN-ji, pogosto niso ničesar.

Če bi še vedno radi videli, ali je brezplačen VPN pravi za vas, vam svetujemo, da preberete naš članek o najboljših brezplačnih storitvah VPN. V tem članku bomo obravnavali več brezplačnih ponudnikov VPN, ki so v nasprotju z veliko brezplačnimi storitvami VPN zelo spodobni VPN. Opazite, da pri ustvarjanju seznama najboljših brezplačnih VPN-jev nismo bili posebej pozorni na združljivost iPhone.

Zakaj uporabljati VPN za iPhone?

Če uporabljate javna omrežja Wi-Fi, vedno obstaja možnost, da bodo drugi poskusili ukrasti vaše podatke. Zlasti na nekaterih počitniških destinacijah javna omrežja Wi-Fi niso vedno varna. Z uporabo VPN lahko spletnim kriminalcem precej otežite dostop do svojih podatkov, na primer za prijavo po e-pošti ali podatke o spletnem bančništvu. Tudi zasebna zasebna omrežja vam pomagajo povrniti spletno zasebnost. Tudi z VPN lahko zaobidete tako imenovane geo-omejitve. Na primer, VPN vam lahko pomaga do ameriške različice Netflixa, ne glede na to, kje ste na svetu.

Do zdaj verjetno veste, kaj lahko VPN naredi za vas. Kljub temu pa spodaj najdete kratek povzetek prednosti uporabe VPN-ja na vašem iPhone-u.

Razlog
Pojasnilo
Varnost internetne povezave.Za mnoge naše bralce je to glavni razlog za uporabo VPN. Uporabniki iPhone niso vedno seznanjeni s tveganji, ki jih predstavljajo javna omrežja Wi-Fi. Ker integrirane varnostne funkcije iPhone pogosto pomenijo, da ni potrebna dodatna protivirusna programska oprema, uporabniki iPhone včasih pozabijo, da so tudi omrežja lahko nevarna. Kibernetski kriminalci lahko izkoristijo javna omrežja Wi-Fi za dostop do vaših podatkov, kot so gesla, slike in celo prijavo v podatke za spletno bančništvo. Zato je najpomembnejši razlog za večino uporabnikov iPhone, da dobijo VPN, zagotoviti njihovo povezavo.
Varovanje zasebnosti v spletuVeliko ljudi, uporabnikov iPhone ali kako drugače, ne prepušča vohunskih oči, kolikor seže njihovo spletno življenje. Konec koncev lahko podjetja uporabijo vaše osebne podatke za prikaz ciljanih oglasov in drugih neprijetnosti. Za mnoge je varovanje njihove zasebnosti samo bistveno. Tudi v nekaterih državah, za katere ni značilno veliko politične ali verske svobode, je lahko celo nevarno obiskati določena spletna mesta ali izraziti določene ideje na spletu, ne da bi pri tem uporabili nekaj za bolj anonimnost v spletu, na primer VPN. Nazadnje veliko ljudi uporablja VPN za anonimno nalaganje.
Odblokiranje spletnih strani in storitev pretakanjaDrug razlog, da ljudje uporabljajo VPN, ki se v teh dneh povečuje, je zmožnost VPN-ja, da odblokira veliko geo-omejene vsebine. Na primer, VPN vam lahko pomaga do dostopa do tujih spletnih mest ali vsebin, ki bi sicer bile blokirane. Na primer, lahko vam pomaga do ameriške različice Netflixa, čeprav niste v ZDA ali BBC iPlayer, ne da bi bili v Veliki Britaniji.

Namestitev aplikacije VPN na iPhone

Obstaja več načinov za namestitev aplikacije VPN na vaš iPhone. Tudi večina ponudnikov VPN je to poenostavila v enostaven in priročen postopek. Kljub temu vam bomo spodaj podali kratek vodnik po korakih, ki velja za večino uporabnikov iPhone.

 1. Pridobite naročnino pri ponudniku VPN (tistega, za katerega veste, da ima iPhone aplikacijo).
 2. Prenesite aplikacijo VPN iz trgovine z aplikacijami.
 3. Odprite aplikacijo in se prijavite s podrobnostmi svojega dnevnika.
 4. Če želite, lahko nastavitve VPN prilagodite po svojih željah. Razmislite o protokolih, dodatnih varnostnih možnostih itd.
 5. Nazadnje vklopite povezavo VPN. Ko pritisnete na povezavo, vas bo iPhone najverjetneje pozval, da prilagodite konfiguracijo povezav VPN. Preprosto sledite korakom.

Ročno namestite VPN na vaš iPhone

Poleg namestitve namenske aplikacije lahko VPN na svoj iPhone namestite tudi ročno. Če želite to narediti, boste potrebovali nekaj podrobnosti, kot je prikazano na spodnjem zaslonu.

Dodaj zaslon za konfiguracijo VPN

Ko pridete na ta zaslon, morate izpolniti nekaj podrobnosti, ki jih najdete na spletnem mestu ponudnika VPN.

Če želite priti do tega zaslona, ​​preprosto sledite tem korakom:

 1. Najprej pojdite na Nastavitve.
 2. Ko se tam pomaknite, se pomaknite navzdol na »Splošno“.
 3. Zdaj se pomaknite do konca in izberite »VPN“.
 4. Nazadnje izberite »Dodaj konfiguracijo VPN“.

Tako lahko ročno namestite VPN na svoj iPhone. Vendar pa upoštevajte, da je tak način početja bistveno manj “uporabniku prijazen”. Konec koncev, če želite na kakršen koli način prilagoditi svojo VPN povezavo, se boste morali vedno vrniti na ta zaslon in stvari ročno spremeniti. Med uporabo aplikacije VPN je to veliko lažje, pogosto se zgodi samodejno, preklapljanje strežnikov pa je veliko bolj priročno.

Zaključek: najboljši VPN za iPhone

Na kratko povzamemo, da so najboljši VPN-ji za iPhone trenutno v naši knjigi naslednji trije:

 1. ExpressVPN
 2. CyberGhost
 3. Surfshark

Vsi zgoraj navedeni VPN delujejo v iPhone. Navsezadnje imajo vsi odlične, uporabnikom prijazne aplikacije za iPhone in zelo dobro delujejo, ko gre za hitrost in varnost. Še več, ExpressVPN ni samo eden najboljših VPN-jev za iPhone, ampak tudi najboljši VPN na splošno po našem mnenju. CyberGhost ponuja veliko vrednost po zelo ugodnih cenah, Surfshark pa je tako cenovno ugoden za premium-VPN, da omogoča odličen prvi VPN za uporabnike iPhone. Če med temi tremi možnostmi ne najdete želenega VPN-ja, si lahko ogledate tudi naš priročen pregled vseh VPN-jev, ki smo jih preizkusili. Poleg tega ta gumb omogoča filtriranje VPN-jev glede na ceno, vse do združljivosti iPhone. Veselo in varno brskanje!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me