Najboljši ponudniki VPN za Mac. Najboljši 3 Mac VPN-ji | VPNoverview

Z dobrim VPN-jem za vaš Mac lahko poskrbite za varno in anonimno brskanje po spletu. Poleg tega VPN pomaga, da pridobite veliko več internetne svobode, ki jo lahko na primer uporabite za ogled vsebine Netflix v drugi državi. Poleg tega lahko uporabljate javna omrežja Wi-Fi, ne da bi se morali bati hekerjem, ki bi ukradli vaše osebne podatke. V tem članku boste izvedeli, kateri so najboljši ponudniki VPN za Mac.


VPN za Mac: na kaj morate biti pozorni

Navidezni usmerjevalnikMed iskanjem VPN-ja za vaš Mac je na voljo veliko ponudnikov. Najpomembnejši pogoj je, da ponudnik ponuja programsko opremo za MacOS, operacijski sistem Mac. Na srečo to storijo skoraj vsi ponudniki vrhunskih VPN.

Paziti je treba tudi na hitrosti povezave. Lahko je zelo nadležno, če vaš internet močno upočasni internet. To je razlog, zakaj vse ponudnike VPN podvržemo hitrostnim preizkusom, da preverimo, ali delujejo dobro. Ker so rezultati lahko zelo različni, je dobro, da to upoštevate pri izbiri VPN-ja za Mac.

Končno je veliko osebnih preferenc, kar se tiče VPN-jev. Za eno osebo se lahko zdi zelo pomembno, da ponudnik VPN omogoča nalaganje hudournikov, druga pa želi hkrati uporabiti svoj račun na 5 napravah. Najboljši ponudniki VPN skrbijo za vse potrebe in ponujajo veliko vrednost za denar.

Najboljši ponudniki VPN za Mac

Glede na vse bistvene značilnosti je za MacOS najbolj primeren naslednji ponudnik ponudnikov VPN. Vsi spodnji ponudniki imajo tudi odlično programsko opremo in aplikacije za druge operacijske sisteme, kot so Android, iOS in Windows.

ExpressVPN za Mac

Ne morete narediti seznama dobrih ponudnikov VPN za Mac, če ne omenite ExpressVPN. Ponujajo veliko število strežnikov (3000+) v enako impresivnem številu držav (94). Ti strežniki omogočajo hitro in stabilno povezavo. Prenašate lahko prek omrežij P2P in ExpressVPN deluje celo z Netflixom, kar pomeni, da si lahko na primer ogledate velik izbor filmov in serij ameriške različice Netflix.

ExpressVPN ima odlične aplikacije za vse operacijske sisteme. Aplikacija za MacOS je zelo preprosta in jasna. Njihovi varnostni ukrepi upoštevajo najvišje mednarodne standarde, tako da boste zelo varni in anonimni. ExpressVPN je bil v prvih 5 letih z razlogom.

Surfshark za Mac

Surfshark ni le zelo dostopen ponudnik VPN, ampak ponuja tudi veliko strežniško omrežje, ki obsega več kot 1000 strežnikov v 61 državah. Poleg tega je Surfshark presenetljivo hiter za VPN v svojem cenovnem razredu in veliko dražjim tekmecem celo ponudi svoj denar. Tudi Surfshark ponuja odlično aplikacijo za MacOS, ki je zelo uporabniku prijazen in deluje zelo intuitivno.

Kar zadeva varnost in zasebnost, je Surfhark tam zgoraj tudi z najboljšimi. Surfshark trdi, da ne zbira in ne shranjuje dnevnikov uporabnikov, kar se nam zdi verodostojna trditev, glede na pristojnost, ki jo je zavezal (Britanski Deviški otoki).

Surfshark omogoča tudi nalaganje torrentov, za kar ponuja celo posebne P2P lovilce. Vsi ponudniki VPN ne dovoljujejo nalaganja torrentov, toda Surfshark je ponudniku VPN prijazen za prenos. Kar je tudi dobro vedeti, je, da Surfshark dobro sodeluje z ameriško različico Netflixa.

Surfshark lahko na Macu preizkusite 30 dni z 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Zasebni dostop do interneta za Mac

Zasebni dostop do interneta ima tudi lepo aplikacijo za MacOS. Ta ponudnik zasebnost svojih strank postavlja na prvo mesto. Ponujajo odlične varnostne standarde, varne protokole šifriranja in ne vodijo nobenih dnevnikov. PIA omogoča tudi nalaganje torrentov.

Še en velik plus je, da je PIA zelo dostopna. Ker so Maci dovolj dragi, bi bilo morda privarčevati nekaj denarja na vašem VPN-ju. Naročnino pri PIA lahko dobite za samo nekaj dolarjev na mesec.

Namestitev VPN-ja na Mac

Z naročnino na enega od zgoraj omenjenih ponudnikov je zelo enostavno vzpostaviti VPN povezavo na vašem Macu. Večina vrhunskih ponudnikov VPN ponuja enostavno aplikacijo, zaradi katere je njihov VPN zelo prijazen do uporabnika. Vendar boste morda želeli sami vzpostaviti svojo VPN povezavo. Za nastavitev VPN-ja za Mac uporabite naslednji postopek:

  • V meniju Apple pojdite na »Sistemske nastavitve«.
  • Izberite »Omrežje«.
  • V spodnjem levem kotu kliknite znak plus.
  • Izberite »VPN« pod Vmesnik.
  • Izberite najljubši protokol. OpenVPN je najvarnejša in na splošno najboljša možnost.
  • Izpolnite svoje podatke za prijavo. Te informacije lahko dobite na spletnem mestu ponudnika VPN.

Priporočamo uporabo čarovnika za enostavno namestitev in aplikacije, ki jo ponuja večina ponudnikov VPN, preprosto zato, ker je to lažje. Če ročno nastavite povezavo VPN in želite spremeniti nastavitve, se boste morali vrniti na sistemske nastavitve, medtem ko aplikacija VPN lahko samodejno spremeni vse za vas.

Končne misli

ExpressVPN, Surfshark in zasebni dostop do interneta so vse dobre možnosti, če želite uporabiti VPN za svoj Mac. Za nekaj dolarjev vsak mesec ste lahko veliko bolj zaščiteni in anonimni na spletu. Z enostavnimi aplikacijami ustvarite varno povezavo prek enega od njihovih strežnikov VPN. Če želite, lahko tudi sami nastavite VPN povezavo.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me