Kako uporabljati VPN s svojim Chromecastom v letu 2019 | VPNO pregled

Google Chromecast je koristen predvajalnik medijev, ki omogoča pretakanje filmov, serij, športa in glasbe iz naprav na vaš televizor. Najbolje izkoristite svoj Chromecast ključ z VPN. V tem članku vam bomo povedali o različnih prednostih uporabe Chromecast-a v kombinaciji z VPN in kako ga uporabljati.


S Chromecastom lahko preprosto prenašate medije na televizijo. Nekatere storitve pretakanja pa lahko določijo geografske omejitve za določeno vsebino. Za dostop do vsega tega omejenega gradiva lahko uporabite VPN. Poleg tega VPN poskrbi, da je vse, kar počnete prek spleta, vključno s pretakanjem, anonimno in varno. Noben heker ali vlada ne bi smela videti, kaj pretakaš, kajne?

Najboljši ponudniki VPN za Google Chromecast

Kaj bi morali iskati v VPN-ju za Google Chromecast? Verjetno najpomembnejša lastnost je hitrost. Za predvajanje filmov ali glasbe je potrebna hitra in stabilna povezava z internetom. Nekateri ponudniki VPN vašo povezavo nekoliko upočasnijo zaradi različnih ravni varnosti. Če iščete dober VPN za pretakanje, je treba hitro iskati hitrost.

Večina ponudnikov VPN ima strežnike v številnih državah. Lokacije njihovih strežnikov so ključne, če nameravate spremeniti svojo virtualno lokacijo z VPN. Praktično je imeti veliko držav, med katerimi lahko izbirate, saj poveča možnost, da najdete državo, v kateri je na voljo vaš tok.

Nazadnje bo splošna kakovost VPN vplivala na vaše izkušnje z njim v kombinaciji s Chromecastom. Najboljši ponudniki VPN imajo uporabniku prijazne aplikacije in odlično storitev za stranke. Preberite tudi naš članek z ocenami najboljših ponudnikov VPN.

Glede na te funkcije smo ustvarili tri najboljše ponudnike VPN, ki jih lahko uporabljamo v kombinaciji z vašim Chromecastom.

1. ExpressVPN za Chromecast

ExpressVPN je že leta eden najboljših ponudnikov VPN. Imajo več kot 2000 strežnikov v več kot 90 različnih državah. To je več kot dovolj, da vedno najdete državo, ki jo potrebujete za svoj tok.

ExpressVPN je zelo hiter, zato pretakanje filmov, serij in glasbe ne bi smelo biti problem.

Njihove aplikacije so uporabniku prijazne in jasne. Poleg tega, če ne morete ugotoviti, kako doseči nekaj za delo, bo njihova služba za pomoč kadar koli z veseljem pomagala. Preberite vse o tem ponudniku v naši celotni oceni ExpressVPN.

2. Surfshark za Chromecast

Surfshark se je v kratkem času izkazal za zelo zanesljivo in cenovno ugodno storitev. Tam imajo enega najboljših ponudb z 1,80 dolarja na mesec in zelo zanesljivo strežniško mrežo več kot 1000 različnih strežnikov v 61 državah. Surfshark ima tudi dober servis za stranke, ki bo na vsa vaša vprašanja odgovoril po e-pošti, čeprav lahko traja en dan. Odlična je tudi njihova šifriranje in enostavna uporaba. Na splošno je surfshark odlična izbira za pretakanje Chromecast-a.

3. CyberGhost za Chromecast

CyberGhost ima preko 2700 strežnikov po vsem svetu. Ta ponudba vam omogoča dovolj izbire, da lahko vedno dostopate do gradiva, ki je geoblokirano.

Ta ponudnik ima dovolj visoke hitrosti za vse vaše seje pretakanja. Poleg tega je CyberGhost priročen, če želite dostopati do pretočnih storitev, kot je Netflix.

CyberGhost omogoča, da se 7 naprav hkrati poveže z internetom samo z eno naročnino. Prav tako so zelo dostopne. Oglejte si naše poročilo o testiranju CyberGhost, če želite izvedeti več.

Zakaj uporabljati VPN s svojim Google Chromecastom?

Obstaja več razlogov, zakaj ima lahko uporaba VPN-ja s svojim Google Chromecastom prednosti. Najpomembneje je, da vam omogoča zaobiti geografske omejitve. Zagotavlja tudi vašo internetno povezavo in anonimizira vaše spletne aktivnosti.

Obhodite geografske omejitve z VPN

Najpomembnejši razlog, da ljudje uporabljajo VPN v kombinaciji s svojim Chromecastom, imajo dostop do več vsebine. Nekatera vsebina v storitvah, kot je Netflix, se skriva za geografskimi omejitvami. To pomeni, da obstajajo države, kjer je določena vsebina na voljo, in druge, kjer je ni. Na primer, Netflix US ima več kot trikrat večjo količino vsebine, ki jo ima pretočna storitev v večini drugih držav. Distribucija pravic in avtorskih pravic preprečuje, da bi storitve pretakanja ponujale isto vsebino po vsem svetu.

Z VPN lahko dostopate do svoje storitve pretakanja, kot da bi bili v drugi državi. Ponudniki VPN imajo strežnike v različnih državah. Ko namestite programsko opremo VPN, se preprosto povežete s strežnikom v državi, ki jo izberete. Če ste v Franciji, vendar se povežete z ameriškim strežnikom, se zdi, kot da dostopate do interneta iz ZDA. Zdaj imate dostop do vse vsebine v ZDA v različnih storitvah pretakanja. Na Chromecast lahko preprosto dodate več z VPN!

Chromecast je tako majhen, da ga je enostavno vzeti s seboj kamor koli. Če ste na dopustu in želite uporabljati storitev pretakanja, ki je na voljo samo v vaši državi, lahko uporabite tudi svoj VPN za povezavo s strežnikom v vaši državi..

Če želite izvedeti več o gledanju ameriške vsebine Netflix, preberite naš članek o gledanju Netflixa z VPN.

Spletna varnost z VPN

VPN šifrira ves vaš podatkovni promet in varuje vašo povezavo z internetom. Tako nobena vlada, heker, oglaševalec, ponudnik internetnih storitev ali družba ne more videti ničesar, kar počnete v spletu. Imeli boste anonimnost in vaši osebni podatki, kot so podatki za prijavo in gesla, so varni. Morda mislite, da nimate česa skrivati. Podjetja pa bi lahko informacije, ki jih pridobijo iz vašega pretočnega vedenja, uporabila za ciljanje na določene oglase ali vsebino. Tako se odločijo, kaj boste videli na spletu in izgubili boste del svoje spletne svobode. Več o uporabi VPN preberite v našem članku o anonimnem brskanju.

VPN v kombinaciji s Kodijem

Kodi je priljubljen, odprtokodni večpredstavnostni predvajalnik. Vse vaše najljubše storitve pretakanja združi v eno storitev, zato vam ni treba preklapljati med njimi. Kot si lahko ogledate storitve Google Chromecast, Kodi in VPN, so popolnoma primerne za kombinacijo. Vse boste imeli na enem mestu, oddali ga boste lahko na svoj televizijski sprejemnik, VPN pa vam bo zagotovil več vsebine in varno povezavo.

Brezplačni VPN

Morda ne želite porabiti denarja za prednosti, ki jih ponuja VPN. V tem primeru si oglejte naš članek o najboljših brezplačnih storitvah VPN. Če pa razmišljate o uporabi VPN-ja za pretakanje, brezplačni VPN ne bo koristil. Večina brezplačnih ponudnikov VPN omejuje količino podatkov, ki jih dobite za uporabo vsak mesec. Najpogosteje ta količina podatkov ni dovolj niti za pretakanje enega filma.

Poleg tega omejujejo hitrost neplačanih uporabnikov. To pomeni, da lahko traja nekaj let, da se naloži video ali pesem. Če k temu dodate dejstvo, da najverjetneje ne boste mogli dostopati do pretočnih storitev, kot je Netflix, boste morda želeli še enkrat razmisliti o uporabi brezplačnega VPN-ja. Če samo iščete anonimno brskanje po internetu, je brezplačno VPN lahko tisto, kar potrebujete.

Namestite svojo VPN na Chromecast

Obstajajo različni načini nameščanja VPN-ja, tako da bo deloval v kombinaciji z vašim Chromecastom. VPN-ja ne morete namestiti neposredno na Chromecast, lahko pa ga namestite na naprave, ki jih uporabljate za prenos na Chromecast. Večina ponudnikov olajša ta postopek z lepim čarovnikom za namestitev.

Najvarnejša možnost je namestitev VPN-ja na usmerjevalnik, tako da bodo vse naprave, povezane prek njega, zaščitene. Druga možnost je ustvariti vročo točko v računalniku ali Macu, vendar to lahko upočasni povezavo.

Google Chromecast nastavite ilustracijo

Namestitev in uporaba Chromecasta za Linux

Nekateri uporabniki Linuxa bodo morda želeli svoje tokove predvajati tudi na večjem zaslonu. Tukaj lahko preberete in najdete pravi VPN za Linux. Razlikuje se po distribuciji, če pa uporabljate Linux Mint, Ubuntu ali katero koli drugo debianovo distro, lahko uporabite MkChromecast ali najnovejšo različico medijskega predvajalnika VLC (Biti mora vsaj različica 3.0).

Oba naslednja ukaza lahko prenesete

  • sudo apt-get install mkchromecast
  • sudo apt-get install vlc

Ko odprete datoteko z VLC, lahko v zgornjem meniju kliknete Predvajanje > Renderer > in nato izberite chromecast.

Z MKChromecast morate držati terminal odprt in uporabljati te ukaze.

  • mkchromecast –video -i „/path/to/file.mp4“

Če želite dodati podnapise:

  • mkchromecast –video -i “~ / Videos / Example.mp4” –subtitles ~ / Videos / Example.srt

Če želite oddati video s spletnega mesta:

  • mkchromecast -y https://www.youtube.com/watch?v=NxD_kWK8A5M –video

Končne misli

Uporaba VPN v kombinaciji s Chromecastom ima veliko prednosti. Omogoča vam, da obidete geografske omejitve in dostopate do vsebine z vsega sveta. Poleg tega poskrbi, da je vaša povezava zaščitena pred udeležbo tretjih oseb in med pretakanjem ostanete anonimni.

ExpressVPN, Surfshark in CyberGhost so zanesljivi ponudniki, ki vam lahko pomagajo doseči največ s svojim Chromecastom. Vsi so dobro ocenjeni glede hitrosti in lokacije strežnika.

Morda mislite, da želite brezplačno VPN, vendar boste ugotovili, da to ni možnost, če želite pretakati filme ali glasbo.

Namestitev VPN-ja za vaš Chromecast je lahko zahtevna, vendar obstajajo vodniki, ki vas korak po korak vodijo skozi postopek.

Uživajte v pretoku prosto in anonimno!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me