Kako koristiti VPN s Chromecastom u 2019. | VPNOverview

Google Chromecast koristan je medijski uređaj koji vam omogućuje gledanje filmova, serija, sporta i glazbe s uređaja na televizor. Najbolje iskoristite Chromecast dongle s VPN-om. U ovom ćemo vam članku reći o raznim prednostima upotrebe vašeg Chromecast-a u kombinaciji s VPN-om i kako ga koristiti..


S Chromecastom možete jednostavno strujati medije na televiziju. Međutim, neke usluge struje mogu nalagati geografska ograničenja za određeni sadržaj. Da biste dobili pristup svim tim ograničenim materijalima, možete koristiti VPN. Štoviše, VPN osigurava da je sve što radite putem interneta, uključujući streaming, anonimno i sigurno. Nijedan haker ili vlada ne bi trebali vidjeti što strujiš, u redu?

Najbolji davatelji VPN-a za Google Chromecast

Što biste trebali potražiti u VPN-u za Google Chromecast? Vjerojatno najvažnija karakteristika je brzina. Streaming filmova ili glazbe zahtijeva brzu i stabilnu vezu s internetom. Neki davatelji VPN-a malo usporavaju vašu vezu zbog različitih slojeva sigurnosti. Ako tražite dobar VPN za streaming, važno je tražiti brzinu.

Većina pružatelja VPN-a ima poslužitelje u mnogim zemljama. Lokacije njihovih poslužitelja od vitalnog su značaja ako planirate promijeniti virtualnu lokaciju putem VPN-a. Praktično je imati puno država za odabir, jer povećavate šansu da pronađete zemlju u kojoj je vaš stream dostupan.

Konačno, ukupna kvaliteta VPN utjecat će na vaše iskustvo s njim u kombinaciji s vašim Chromecastom. Najbolji VPN pružatelji imaju prilagođene programe i izvrsnu korisničku uslugu. Pročitajte i naš članak s recenzijama općenito najboljih pružatelja VPN-a.

S obzirom na ove značajke stvorili smo prva tri najbolja VPN pružatelja usluga koja se koriste u kombinaciji s vašim Chromecastom.

1. ExpressVPN za Chromecast

ExpressVPN je već godinama jedan od najboljih pružatelja VPN usluga. Imaju preko 2000 poslužitelja u više od 90 različitih zemalja. Ovo je više nego dovoljno da uvijek pronađete zemlju koja vam je potrebna za vaš određeni tok.

ExpressVPN je vrlo brz, tako da streaming filmova, serija i glazbe ne bi trebao biti problem.

Njihove su aplikacije vrlo jednostavne i jasne. Štoviše, ako ne možete shvatiti kako nešto zaposliti, njihova služba za korisnike rado će vam pomoći u bilo kojem trenutku. Pročitajte sve o ovom pružatelju usluge u našoj cjelovitoj ExpressVPN ocjeni.

2. Surfshark za Chromecast

Surfshark se u kratkom vremenu pokazao vrlo pouzdanom i pristupačnom uslugom. Imaju jednu od najboljih ponuda s 1,80 dolara mjesečno i vrlo pouzdanu mrežu poslužitelja od preko 1000 različitih poslužitelja u 61 zemlji. Surfshark također ima prilično dobru službu za korisnike koja će odgovoriti na sva vaša pitanja e-poštom, iako može potrajati jedan dan. Njihova enkripcija i jednostavna uporaba također su izvrsni. Sve u svemu, surfanje je sjajan izbor za Chromecast strujanje.

3. CyberGhost za Chromecast

CyberGhost ima preko 2700 poslužitelja širom svijeta. Ova ponuda nudi vam dovoljno izbora da biste uvijek mogli pristupiti geo-blokiranom materijalu.

Ovaj pružatelj ima dovoljno velike brzine za sve vaše sesije streaminga. Štoviše, CyberGhost je prikladan ako želite pristupiti streaming uslugama poput Netflixa.

CyberGhost omogućava da se 7 uređaja istovremeno poveže s internetom uz samo jednu pretplatu. Također, vrlo su pristupačne. Pogledajte naše izvješće o testiranju CyberGhosta da biste saznali više.

Zašto koristiti VPN sa svojim Google Chromecastom?

Nekoliko je razloga zbog kojih upotreba VPN-a s vašim Google Chromecastom može imati prednosti. Ono što je najvažnije, omogućava vam zaobići geografska ograničenja. Također osigurava internetsku vezu i anonimno analizira vaše mrežne aktivnosti.

Zaobiđite zemljopisna ograničenja s VPN-om

Najvažniji razlog zbog kojeg ljudi koriste VPN u kombinaciji s Chromecastom imaju pristup više sadržaja. Neki se sadržaji na streaming uslugama poput Netflixa kriju iza geografskih ograničenja. To znači da postoje zemlje u kojima je određeni sadržaj dostupan, a drugi tamo gdje ga nema. Na primjer, Netflix US ima više od tri puta više sadržaja koji streaming usluga ima u većini drugih zemalja. Distribucija prava i problema s autorskim pravima sprječavaju usluge strujanja da nude isti sadržaj širom svijeta.

Pomoću VPN-a možete svojoj usluzi streaminga pristupiti kao da ste u nekoj drugoj zemlji. VPN davatelji imaju poslužitelje u mnogim različitim zemljama. Kad instalirate svoj VPN softver jednostavno se povezujete na poslužitelj u zemlji po vašem izboru. Ako ste u Francuskoj, a povezujete se s američkim serverom, čini se da pristupate internetu iz SAD-a. Sada imate pristup svim američkim sadržajima na različitim uslugama streaminga. Jednostavno je više za emitiranje na Chromecast s VPN-om!

Chromecast je toliko mali da ga je lako ponijeti sa sobom kamo god krenete. Ako ste na odmoru i želite koristiti uslugu streaminga koja je dostupna samo u vašoj zemlji, svoj VPN možete koristiti i za povezivanje s poslužiteljem u vašoj zemlji.

Ako želite saznati više o gledanju američkog sadržaja Netflixa, pročitajte naš članak o gledanju Netflixa s VPN-om.

Internetska sigurnost s VPN-om

VPN kriptira sav vaš podatkovni promet i osigurava vašu vezu s internetom. Na taj način, nijedna vlada, haker, oglašivač, davatelj internetskih usluga ili tvrtka ne mogu vidjeti ništa što radite na mreži. Imat ćete anonimnost i vaši su osobni podaci, poput podataka za prijavu i lozinke, sigurni. Možda mislite da nemate što skrivati. No tvrtke bi se mogle koristiti informacijama koje dobivaju od vašeg strujnog ponašanja za ciljanje određenih reklama ili sadržaja. Na taj način oni odlučuju što ćete vidjeti na mreži i izgubit ćete dio svoje internetske slobode. Pročitajte više o upotrebi VPN-a u našem članku o anonimnom pregledavanju.

VPN u kombinaciji s Kodijem

Kodi je popularan, multimedijski uređaj otvorenog koda. Sve svoje omiljene streaming usluge objedinjuje u jednu uslugu tako da vam ne treba prebacivati ​​između njih. Kao što možete zamisliti usluge Google Chromecast-a, Kodi i VPN savršeno se mogu kombinirati. Imat ćete sve na jednom mjestu, moći ćete ga prenositi na svoj televizor, a VPN će vam pružiti više sadržaja i sigurnu vezu.

Besplatno VPN

Možda ne želite potrošiti novac na prednosti koje VPN može ponuditi. Ako je to slučaj, pogledajte naš članak o najboljim besplatnim VPN uslugama. Međutim, ako razmišljate o upotrebi VPN-a za strujanje, besplatni VPN neće vam koristiti. Većina pružatelja besplatnih VPN-a ograničava količinu podataka koje dobivate na korištenje svaki mjesec. Ta količina podataka najčešće nije dovoljna niti za strujanje jednog filma.

Štoviše, oni ograničavaju brzinu neplaćenih korisnika. To znači da je potrebno nekoliko godina za učitavanje videozapisa ili pjesme. K tome dodajte činjenicu da najvjerovatnije nećete moći pristupiti streaming uslugama poput Netflixa, možda biste trebali ponovno razmisliti o korištenju besplatnog VPN-a. Ako samo želite anonimno pregledavati internet, besplatni VPN može biti ono što vam treba.

Instalirajte svoju VPN na Chromecast

Na različite načine možete instalirati VPN tako da će raditi u kombinaciji s vašim Chromecastom. Ne možete instalirati VPN izravno na Chromecast, ali možete ga instalirati na uređaje koje koristite za emitiranje na Chromecast. Većina pružatelja usluga olakšava ovaj postupak s lijepim čarobnjakom za instalaciju.

Najsigurnija opcija je instalirati VPN na usmjerivač, tako da će svi uređaji povezani preko tog usmjerivača biti zaštićeni. Druga opcija je stvaranje vruće točke na računalu ili Mac-u, ali to bi moglo usporiti vezu.

Ilustracija postavljanja Google Chromecasta

Instaliranje i upotreba Chromecasta za Linux

Neki će korisnici Linuxa možda htjeti svoje tokove baciti i na veći zaslon. Ovdje možete pročitati kako biste pronašli pravi VPN za Linux. Razlikuje se po distribuciji, ali ako koristite Linux Mint, Ubuntu ili bilo koji drugi debian-temeljen distrogram, možete koristiti MkChromecast ili najnoviju verziju VLC media playera (mora biti barem inačica 3.0).

Možete preuzeti obje sljedeće naredbe

  • sudo apt-get install mkchromecast
  • sudo apt-get install vlc

Nakon što otvorite datoteku s VLC-om, možete kliknuti u gornji izbornik na Playback > iscrtavanje > a zatim odaberite chromecast.

S MKChromecastom morate držati terminal otvorenim i koristiti ove naredbe.

  • mkchromecast –video -i „/path/to/file.mp4“

Ako želite dodati titlove:

  • mkchromecast -video -i “~ / Videos / Example.mp4” –subtitles ~ / Videos / Example.srt

Ako želite emitirati videozapis sa web stranice:

  • mkchromecast -y https://www.youtube.com/watch?v=NxD_kWK8A5M –video

Završne misli

Korištenje VPN-a u kombinaciji s Chromecastom ima mnoge prednosti. Omogućuje vam zaobilaženje geografskih ograničenja i pristup sadržaju iz cijelog svijeta. Nadalje, osigurava da je vaša veza zaštićena od sudjelovanja trećih strana i tijekom anonimnosti ostajete anonimni.

ExpressVPN, Surfshark i CyberGhost solidni su davatelji koji vam mogu pomoći da postignete najviše sa svojim Chromecastom. Svi postižu dobre rezultate o brzini i lokaciji poslužitelja.

Možda mislite da želite besplatan VPN, ali otkrit ćete da to nije opcija ako želite strujati filmove ili glazbu.

Instalacija VPN-a za vaš Chromecast može biti izazovna, ali postoje vodiči koji vas korak po korak vode kroz postupak.

Uživajte u strujanju slobodno i anonimno!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me