Izbira najboljšega VPN-ja za vašo napravo Android, top 3

Če imate lastni pametni telefon ali tablični računalnik Android, boste morda želeli razmisliti o uporabi VPN-ja. VPN vam omogoča boljšo zaščito povezave v javnih omrežjih Wi-Fi in celo pretočite ameriški Netflix od koder koli ste. Ne glede na razlog, za Android obstaja ogromno VPN-jev. To lahko oteži pravilno izbiro VPN-ja, ki najbolje ustreza vašim potrebam. Nekateri Android VPN so počasni, drugi so hitri, vendar nevarni, nekateri pa sploh niso VPN, ampak proxy. V tem članku vam bomo pomagali izbrati najboljši Android VPN za svojo situacijo.


Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri najboljšega VPN-ja za Android?

Če želite odličnega ponudnika VPN za Android, se prepričajte, da ste izbrali hiter in varen VPN s pravimi lokacijami strežnika. Odvisno od tega, kaj je za vas pomembno, so nekateri VPN-ji morda primernejši od drugih. Ali pretakate veliko? Potem pojdite na hiter VPN. Ali želite, da vaši podatki ostanejo varni? Nato izberite varen VPN. Ali želite deblokirati določeno spletno mesto iz druge države? Nato preverite, ali ima VPN, ki ga želite izbrati, strežnike v tej državi. Poleg tega je seveda koristno, če ima VPN aplikacijo za Android.

Med izbiro VPN bi bilo koristno vedeti o nekaterih pomembnih vidikih VPN. Pri določanju naših najboljših 3 najboljših VPN-jev za Android smo preučili naslednje vidike:

 • Varnost in zasebnost: v glavnem smo preučili politiko beleženja in protokole šifriranja VPN. Zaradi zasebnosti je pomembno, da ponudnik VPN ne vodi nobenih dnevnikov, sicer bo vaše podatke še vedno shranjeval podjetje VPN, česar zagotovo ne želite pri uporabi VPN. Šifrirni protokoli VPN pogosto določajo, kako težko je zlomiti šifrirano datoteko. Večina VPN-jev uporablja OpenVPN, nekateri pa ne. Priporočamo, da izberete ponudnika VPN, ki uporablja OpenVPN.
 • Hitrost: hitrost je lahko zelo pomembna za VPN, zlasti med pretakanjem, prenosom in vsakodnevno uporabo. VPN lahko nekoliko zmanjšajo vašo hitrost, a pri nekaterih VPN tega sploh ne boste opazili, pri drugih pa zagotovo. Priporočamo samo VPN-je, ki čim manj vplivajo na vašo hitrost.
 • Enostavnost uporabe: nekateri VPN zahtevajo tehnično znanje, drugi pa ne. Pri izbiri najboljših ponudnikov VPN za Android smo se osredotočili na VPN-je, ki so primerni za vse. Z drugimi besedami, vsi VPN-ji v naši top 3 lahko brez težav uporabljajo mlade in stare.
 • Strežniki: če za deblokiranje spletnih mest uporabljate VPN, je zelo uporaben velik obseg strežnikov. Če imate na primer VPN, ki ima samo strežnike v Franciji, ga ne boste mogli uporabljati za deblokiranje ameriškega Netflixa. Poleg tega bo VPN manj vplival na vašo hitrost, če vam bo strežnik VPN blizu.
 • Dodatne lastnosti: VPN-ji včasih ponujajo dodatne možnosti, da uporabniku olajšajo varno brskanje ali hitrejše pretakanje. Včasih v obliki stikala kill, včasih v obliki namenskega IP-ja. Čeprav je to običajno manj pomemben dejavnik, je morda dobro, da na to bodite pozorni, če imate kakšne posebne potrebe po VPN.
 • Cena: Poleg dejanske kakovosti storitve VPN je dobro videti tudi, ali naročnina VPN ustreza vašemu proračunu. Verjetno bi si želeli dobro VPN, vendar za to ne želite plačati preveč. Zato smo ceno uvrstili med najpomembnejše tri.

Najboljši VPN-ji za Android: naša najboljša 3

Na podlagi zgoraj omenjenih meril smo izbrali naslednje tri ponudnike VPN, za katere menimo, da so trenutno najboljši VPN-ji za Android:

1. Surfshark

Surfshark je eden najboljših in najbolj dostopnih VPN-jev. Na skoraj vseh vidikih je ta VPN ocenjen zelo dobro. Strežniki so hitri, na voljo imate široko izbiro lokacij strežnikov v večjem številu držav, VPN je enostaven za uporabo, poleg tega pa je ta VPN zelo poceni za kakovost, ki se zagotavlja. Vse to pomeni, da lahko na svojih napravah Android pretakate po zelo nizki ceni brez kolcanja. To je priročno, če na telefonu ali tabličnem računalniku Android gledate veliko filmov ali serij.

2. ExpressVPN

ExpressVPN je fantastičen VPN za Android. VPN je izjemno hiter, ima veliko strežnikov in ga je zelo enostavno namestiti in nastaviti v napravah Android. Aplikacija samodejno vidi, v kateri jezik je nastavljena vaša naprava, in se temu ustrezno prilagodi. Poleg svoje visoke hitrosti ima ExpressVPN tudi izjemno dobro šifriranje. Z ExpressVPN ne morete iti narobe. V primerjavi s Surfsharkom bi rekli, da je ExpressVPN po kakovosti nekoliko boljši, a tudi precej dražji. Zato smo si, kar se nas tiče, prislužili drugo mesto na tem seznamu.

3. Zasebni dostop do interneta – PIA

Zasebni dostop do interneta (PIA) je odlična alternativa VPN za uporabnike, ki iščejo zelo varen in zasebno usmerjen VPN. PIA je zelo osredotočena na spletno varnost in še vedno ohranja odlične hitrosti. PIA je malce počasnejša od ExpressVPN in nekoliko dražja od Surfsharka, a kljub temu je ta VPN odlična izbira za Android. Še posebej nam je všeč varnost in šifriranje tega ponudnika.

Prosti v primerjavi s plačanimi VPN-ji za Android

Poleg plačljivih storitev VPN imate na voljo tudi brezplačno VPN. Čeprav obstaja veliko dobrih brezplačnih storitev VPN, večina ne bo primerna za dolgoročno uporabo. Številne brezplačne storitve VPN imajo omejitve glede hitrosti, količine podatkov, ki jih lahko uporabite na mesec ali lokacij strežnika. Pogosto omejitev podatkov vam sploh ne bo omogočila ogleda celotnega filma. Brezplačni VPN-ji brez omejitve podatkov ali z zelo visoko omejitvijo bodo pogosto počasni ali nevarni. Zato ponavadi priporočamo, da obiščete plačljiv VPN.

Brezplačne aplikacije za VPN za Android, ki niso dejanski VPN

Če govorimo o brezplačnih aplikacijah VPN za Android, je dobro na kratko omeniti tudi pooblaščenca. To so aplikacije, ki so pogosto brezplačne in se oglašujejo kot VPN. Ponavadi so to posredniki: storitve, ki spremenijo vaš IP naslov, vendar ne šifrirajo vaših podatkov. Primer tega je Hola. Ta storitev se oglašuje kot VPN, vendar samo spremeni vaš IP naslov v drug uporabnik Hola. Če uporabljate Hola, bodo vašo povezavo uporabljali tudi drugi uporabniki Hole. To je zelo nevarno, ker drugi ljudje uporabljajo vašo povezavo in vedo, za kaj jo uporabljajo.

Zakaj VPN za Android?

Vsi imajo različne razloge za uporabo VPN-ja. Najpogostejši razlogi so naslednji:

Razlog
Pojasnilo
VarnostKer je vaš internetni promet šifriran z VPN, drugi ne morejo preprosto dobiti dostopa do vaših podatkov. Na primer, hekerji, vlade in ponudniki interneta ne morejo videti, kaj počnete v spletu. To je še posebej pomembno za naprave Android, saj se s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom pogosto povežete z javnimi omrežji Wi-Fi.
ZasebnostZahvaljujoč VPN-ju je vaš IP naslov skrit in dobite drug naslov IP od enega od strežnikov VPN. Posledično vaših spletnih akcij ni mogoče zaslediti do vaše naprave ali do vas kot osebe. To se pogosto uporablja v kombinaciji s prenosom hudournikov, da se izognete globam. Zasebnost in zakonodaja sta tudi razlog, da novinarji, ki živijo v državah z veliko cenzuro, uporabljajo zasebno zasebno omrežje, da svoje mnenje izrazijo z anonimnimi forumi.
OdblokiranjeNekatera spletna mesta in storitve blokirajo svojo vsebino glede na vašo lokacijo. Netflix ima na primer večjo ponudbo filmov in serij v Ameriki kot v večini drugih držav. S pomočjo VPN-ja lahko to geografsko zaporo zaobidete, če želite še vedno gledati filme in serije iz drugih držav. To je tudi razlog, zakaj se VPN pogosto uporablja na Kitajskem, kjer sta spletna mesta, kot sta YouTube in Facebook, blokirana.

Kako namestiti VPN na Android

Obstaja več načinov za namestitev VPN v napravo Android. Najlažje je verjetno prek aplikacije iz Trgovine Play:

 1. Naročite se na ponudnika VPN;
 2. Prenesite aplikacijo VPN iz trgovine Play;
 3. Odprite aplikacijo;
 4. Po potrebi prilagodite nastavitve;
 5. Vklopite VPN (vaša naprava Android bo verjetno od vas zahtevala, da spremenite konfiguracijo povezav VPN pod možnostjo »omrežje«, dovolite to).

Če povzamem: najboljši VPN za Android, naša najboljša 3

Na podlagi prej omenjenih meril priporočamo naslednje VPN-je za Android:

 1. Surfshark
 2. ExpressVPN
 3. PIA

Vsi ti ponudniki imajo odlično Android programsko opremo in so dobri glede cene, hitrosti in varnosti. Surfshark je najcenejši premium VPN, ExpressVPN je morda nekoliko boljši, a je tudi precej dražji, PIA pa naredi dodatne korake, ko gre za varnost. Če se noben od teh ponudnikov ne pritoži na vas, si lahko vedno ogledate naš pregled vseh pregledanih VPN-jev:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me