Igranje s VPN-om: najbolje VPN opcije | VPNoverview

Korištenje VPN-a za vrijeme igranja možda se ne čini najočitija kombinacija. Većina igrača se boji da je zaostajanje neizbježno s VPN vezom. Iako je istina da VPN usluge mogu usporiti vašu vezu zbog svih sigurnosnih mjera, postoje VPN davatelji koji to sprečavaju. U nastavku možete saznati koje su značajke VPN-a važne ako ga želite koristiti za vrijeme igranja. Štoviše, navest ćemo najbolje VPN davatelje igara.


Što potražiti u VPN-u za igranje

Ako želite koristiti VPN za igranje, možete uzeti u obzir nekoliko čimbenika. Ovdje su najvažnije.

Ubrzati

Ono što će većina gejmera najviše cijeniti u VPN-u je brzina i stabilnost veze. Za mrežne igre za više igrača neophodna je dobra povezanost. Čut ćete kako se igrači žale ili hvale sa svojim pingom. Ping se odnosi na kašnjenje između klijentovog igrača i poslužitelja za igre. Brojevi se odnose na vrijeme u milisekundama (ms) koje je potrebno da informacije putuju između poslužitelja. Što je niži ping, to će se bolje igrati. Viši ping može uzrokovati zaostajanje što može biti jako neugodno kada ste usred igranja internetske natjecateljske igre.

Neke će igre čak prekinuti vezu s igračem ako je njihov ping previsok da bi u njemu pravilno funkcionirao. Zbog toga su VPN-ovi pružatelji odabrani uglavnom s velikim brzinama i stabilnim pingom.

sigurnosti

Kad god pristupite internetu, riskirate vas napadnuti, bilo da jednostavno pregledavate Internet ili igrate intenzivnog multiplayer pucača. VPN nudi zaštitu od tih opasnosti tako što šifrira sve vaše podatke i tako anonimizira vaše mrežne aktivnosti.

U vrlo intenzivnim i konkurentnim internetskim igrama ponekad se dogodi da protivnički tim DDoS igrače iz drugog tima. To znači da će poslati puno prometa na IP adresu svog protivnika. Od ove gadne taktike možete se zaštititi VPN-om.

Sloboda

Neki programeri igara pokreću nove igre samo u jednom dijelu svijeta, često radi testiranja odgovora i pronalaska grešaka. Ako želite biti prvi koji će igrati nove igre, ali živite u dijelu svijeta koji vam ne pruža rani pristup, VPN može biti rješenje.

Štoviše, neke zemlje zabranjuju određene igre zbog svoje nasilne ili seksualne prirode. Srećom, postoji način da se ta cenzura zaobiđe. Ako se nalazite u nekoj od ovih zemalja, ali želite igrati te igre, možete zaobići ta ograničenja VPN-om.

VPN davatelji često imaju poslužitelje u velikom broju zemalja. Spajanjem na poslužitelj izvan svoje zemlje možete zaobići sva ograničenja koja postavlja vaše zemljopisno mjesto. Pristupit ćete internetu kao da ste u toj zemlji. To znači da se zemljopisna ograničenja vaše zemlje više ne primjenjuju na vas.

Da biste bili sigurni da brzina vaše veze ne pati previše, možete se povezati s poslužiteljem u zemlji bliskoj vašoj. Što dalje server bude sporiji, vaša veza će biti sporija.

Većina pružatelja VPN podržavaju različite protokole za vašu internetsku sigurnost. Neki su protokoli brži od drugih. No, često su najbrži protokoli najmanje sigurni. U većini VPN sučelja aplikacija lako se prebacuje s protokola. Ono što biste mogli učiniti je uključiti najbrži protokol svaki put kada započnete s igranjem.

Razdoblje ispitivanja

Većina pružatelja VPN-a ima testni period ili povrat novca koji vam omogućuje testiranje njihovih usluga prije nego što se pretplatite na pretplatu. Savjetujemo vam da ovaj testni period dobro iskoristite. Pogotovo kad planirate koristiti svoj VPN tijekom igranja. Testiramo VPN pružatelje iz Nizozemske, ali ako ste negdje drugdje u svijetu, davatelji usluga mogu nastupiti vrlo različito. Isprobajte razdoblje ispitivanja da biste vidjeli kako se usluga izvodi u kombinaciji s vašom omiljenom igrom. Ako to učinite, imate najbolje šanse da pronađete VPN koji funkcionira za vas.

Najbolji davatelji VPN-a za igre

Korištenjem gore opisanih razmatranja i testiranjem različitih pružatelja usluga, uspjeli smo pronaći nekoliko izvrsnih VPN-ova koji su savršeni za igranje. Želite li biti sigurni i anonimni na mreži, istovremeno igrajući svoje omiljene igre bez zaostajanja? Razmislite o isprobavanju jednog od sljedećih VPN-ova.

ExpressVPN

ExpressVPN jedan je od najboljih VPN pružatelja usluga vani. Njihove su veze brze i stabilne i imaju preko 2000 poslužitelja u više od 90 različitih zemalja. Uz dovoljno poslužitelja za izbor, lako ćete pronaći najbržeg i uživati ​​u njihovoj zaštiti dok igrate internetsku igru. Oni su malo skuplji od ostalih VPN usluga, ali dobivate najbolji paket brzine i sigurnosti zauzvrat.

Možete isprobati ExpressVPN uslugu s 30-dnevnim jamstvom povrata novca da biste vidjeli kako vam se sviđa u kombinaciji s vašim omiljenim igrama.

IPVanish

IPVanish jedna je od najbržih VPN usluga i stoga je savršena za mrežno igranje. Imaju dobar broj poslužitelja u preko 60 zemalja koji osiguravaju brzi poslužitelj u vašoj blizini.

S njihovom čvrstom zaštitom nećete postati žrtva DDos napada i moći ćete uništiti svoje protivnike bez ikakvog zaostajanja.

Isprobajte ovu uslugu uz njihovu 7-dnevnu garanciju povrata novca da biste vidjeli kako djeluje u kombinaciji s vašim omiljenim igrama.

Privatni pristup internetu (PIA)

Privatni pristup internetu popularan je dobavljač VPN-a s velikom enkripcijom i brzim i stabilnim vezama. Omogućit će vam da uživate u igrama bez da primijetite da ste potpuno zaštićeni. Doista sjajan i pristupačan VPN za igrače.

Prije nego što dobijete pretplatu na PIA, provjerite pružaju li poslužitelji u blizini vašeg mjesta. U usporedbi s davateljima usluga gore, dostupni su u manje zemalja. Međutim, ako su dostupni u vašoj županiji, to vam nije važno.

Završne misli

Kombinacija igranja i VPN-a možda i nije najočitija, ali je zapravo nužna. Danas se puno igara igra na mreži. Sve što napravite kad ste povezani na internet, podliježe hakiranju i drugim opasnostima. Poznato je da VPN usluge usporavaju vašu vezu što plaši igrače. No, puno pružatelja usluga radi na brzim i stabilnim vezama i može ih se koristiti dok se igraju, a da ne proizvode zaostajanje. Ako želite koristiti VPN tijekom igranja, preporučujemo ExpressVPN, IPVanish i PIA. Uvijek je najbolje zatražiti VPN davatelje usluga s ispitnim rokom ili garancijom povrata novca kako biste vidjeli da oni dobro funkcioniraju za vašu lokaciju i internetsku vezu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me