Gledajte američki Netflix širom svijeta. Ovo je kako! | VPNOverview.com

Mislite li da ste već gledali svaku emisiju i film na Netflixu? Razmisli još jednom! Netflix je znatno porastao u posljednjih nekoliko godina (i vjerojatno će to nastaviti činiti) i dostupan je u mnogim zemljama. Međutim, svaka zemlja ima različitu verziju Netflixa s vlastitom bibliotekom filmova i emisija. U ovom ćemo članku objasniti zašto je to tako i kako možete pristupiti različitim Netflix bazama podataka. Prilično je lako doći do filmova i serija koje Netflix nudi u drugoj zemlji. Želite li gledati američku verziju Netflixa (koji ima najveći broj filmova i serija) čak i ako niste u SAD-u? Ostani blizu. Imamo rješenje za vas.


Pomoću VPN-a možete lako zaobići mrežna geografska ograničenja. To se odnosi i na ograničenja koja primjenjuje Netflix. Jednostavno koristite VPN poslužitelj koji se nalazi u drugoj zemlji i gledati ćete verziju Netflixa te zemlje. Međutim, nisu svi pružatelji VPN-a sposobni dobiti pristup svim vašim omiljenim emisijama. Potreban vam je dobar VPN koji aktivno pokušava zaobići Netflixove blokove. Uostalom, Netflix, kao i mnogi drugi servisi za streaming, pokušava spriječiti VPN korisnike da pristupaju Netflixu blokiranjem IP adresa s VPN poslužitelja. Ipak, još uvijek postoje VPN-ovi koji mogu zaobići ograničenja koja primjenjuje Netflix. Ispod ćete pronaći četiri najbolja VPN pružatelja usluga za gledanje Netflixa.

4 najbolja pružatelja VPN-a za Netflix

Ako želite gledati američku verziju Netflixa s VPN-om, morate koristiti VPN poslužitelj u SAD-u koji Netflix ne blokira. Povrh toga, poslužitelj mora biti dovoljno brz, tako da nećete morati čekati da se videozapisi prepariraju. Nakon što smo testirali više VPN pružatelja nekoliko značajki potrebnih za udobno gledanje Netflixa, bez ograničenja, sastavili smo se s top 4 najboljih pružatelja usluga za Netflix. Evo ih:

1. Brzo usmjeri Netflix s ExpressVPN-om

ExpressVPN je izvrstan VPN za gledanje Netflixa, pogotovo zbog velike brzine njegovih poslužitelja i veza. Ovo je posebno korisno za strujanje jer znači da se vaši videozapisi neće morati stalno međusobno spremiti. Štoviše, ExpressVPN nudi veliki broj poslužitelja u mnogim različitim zemljama te je tijekom godina stekao snažan ugled. Također nude sjajnu korisničku podršku i prilagođene aplikacije za sve uređaje.

ExpressVPN nije najjeftinija opcija, ali bez obzira na to, razlog je da se nalazi na vrhu našeg popisa. U svojim nastojanjima da zaobiđu Netflixove geo-blokove, ExpressVPN neprestano ažurira svoje poslužitelje, osiguravajući da uvijek imaju dostupne servere koji vam omogućuju pristup Netflixu bilo gdje u svijetu. Ako vas Netflix blokira, servisna služba ExpressVPN pomoći će vam da pronađete pravi poslužitelj. Drugim riječima, gledanje Netflixa s ovim VPN-om neće biti problem. Ako želite pročitati više o ovom davatelju, pogledajte naš ExpressVPN pregled.

2. Gledajte Netflix s posebnim poslužiteljima CyberGhosta

CyberGhost je savršen pružatelj VPN-a kada je u pitanju gledanje Netflixa. Nude veliki broj poslužitelja raspoređenih u više od 60 zemalja. Na taj način možete odabrati verziju Netflixa, kao i koje emisije i filmove želite pristupati. Štoviše, njihovi su poslužitelji izvrsni i neće previše usporiti vašu vezu. Zbog posebnih opcija za strujanje VPN softvera CyberGhost, lako se možete povezati s radnim Netflix serverom. CyberGhost aplikacija nudi popis posebnih poslužitelja koji su optimizirani za sve vrste streaming usluga širom svijeta. To znači da ćete CyberGhost moći lako i brzo gledati Netflix. Nećete morati sami tražiti radni poslužitelj, kao što je slučaj s većinom ostalih VPN-a.

Aplikacija CyberGhost jednostavna je za upotrebu i čak ima određeni način rada za strujanje. Odlična je aplikacija za početnike VPN korisnike. Ako naiđete na probleme tijekom strujanja, možete kontaktirati veliku službu za korisnike CyberGhosta i oni će vam pomoći. Sve u svemu, CyberGhost je definitivno jedan od najboljih VPN pružatelja usluga ako želite gledati američku verziju Netflixa. Više o ovom pružatelju potražite u našem proširenom pregledu CyberGhosta.

3. Jednostavno strujanje Netflixa putem NordVPN-a

NordVPN je vrlo popularan pružatelj VPN-a koji dobro surađuje s američkim Netflixom. NordVPN aktivno radi na pristupačnosti Netflixa. Imaju posebnu značajku Smart Play koja olakšava posjet američkoj verziji Netflixa. Njihova tehnologija Smart Play (šifrirana značajka SMART-DNS) automatski omogućuje da izgleda kao da ste u SAD-u dok surfate na web stranici Netflix. Nakon uspostavljanja veze s američkim Netflixom, poslužitelji se više neće ponovo pokretati. Ova značajka smanjuje gubitak brzine koji se obično događa kada koristite VPN. Očito je da je Netflixu prilično teško otkriti ovu vrstu zaobilaznice.

Veliki plus je što je NordVPN vrlo pristupačan po kvaliteti koju nude. NordVPN također nudi namjenske IP adrese i zakinuti poslužitelji, a oba nude dodatnu “kamufliranje” za vašu VPN vezu. To može biti korisno, jer ponekad Netflix blokira većinu “redovitih” VPN korisnika odjednom (blokiranjem poslužitelja). Uprkos tome, normalna NordVPN veza već će vam u većini slučajeva omogućiti pristup američkom Netflixu. Ako se čini da Netflix ne djeluje, jednostavno osvježite stranicu ili odaberite drugi poslužitelj u aplikaciji. Jeste li znatiželjni o ovom davatelju? Pročitajte sve o sigurnim i praktičnim dodatnim mogućnostima NordVPN-a u našoj NordVPN recenziji.

4. Pristup različitim Netflix knjižnicama pomoću Surfsharka

Surfshark je relativno novi pružatelj usluga koji se brzo popeo na vrh VPN tržišta. Njihov je softver vrlo jednostavan za upotrebu, a također su i njihove brzine. Šanse da ćete pretrpjeti bilo kakvo zaostajanje zbog tog pružatelja usluga su vrlo male. Ako Surfshark koristite za gledanje Netflixa, moći ćete dobiti pristup mnogim različitim verzijama Netflixa. Surfshark je u mogućnosti deblokirati petnaest različitih Netflix knjižnica. Primjerice, korištenjem nizozemskog poslužitelja dat ćete pristup holandskoj verziji platforme, dok će vam američki poslužitelj pružiti Netflix USA. Ako posjetite Netflix sa poslužiteljem koji ne može deblokirati lokalnu verziju platforme, automatski ćete biti poslani na američki Netflix.

Osim pristupa Netflixu, Surfshark ima i mnogo dodatnih opcija koje će poboljšati vaše online iskustvo. Na primjer, Surfshark koristi izuzetno sigurne protokole i omogućava vam da anonimno preuzmete i bujice. Nude sve ove usluge po nevjerojatno pristupačnoj cijeni, što ga čini vrlo vrijednim VPN-om. Postoji još nešto što Surfshark čini odličnim VPN-om za gledanje Netflixa: samo uz jednu pristupačnu pretplatu možete povezati neograničen broj uređaja. Drugim riječima, pomoću Surfsharka vi i vaša cijela obitelj možete gledati (američki) Netflix na bilo kojem uređaju koji želite! Pročitajte našu cjelovitu Surfshark recenziju kako biste saznali više o ovom pružatelju.

Različiti sadržaji na Netflixu

Netflix je streaming usluga koja nudi veliki broj filmova i serija. Kao što možda znate, filmovi i emisije koje možete gledati ovise o tome gdje se nalazite u svijetu. Ne čudi što američki Netflix nudi najveću količinu sadržaja. Većina drugih zemalja ima pristup oko trećine ukupne količine Netflix sadržaja. To nije zato što Netflix pokušava biti zloban prema svojim kupcima. Tvrtka zapravo ima ugovore s distributerima u svakoj zemlji koje moraju poštovati. Ti distributeri guraju Netflix da kontrolira gdje korisnici mogu pristupiti određenom sadržaju. Srećom, ta ograničenja možete zaobići VPN-om.

Izvornici Netflixa, poput 13 razloga zašto, narančasta je nova crna, a kruna su emitirana u cijelom svijetu. U tim slučajevima Netflix posjeduje prava i ne mora se baviti srednjim muškarcem. To isto, nažalost, ne vrijedi za ostale serije i filmove koje nudi. Evo nekoliko serija i filmova koji su dostupni na američkoj verziji Netflixa, ali ne svugdje drugdje u svijetu. Prvo, evo nekoliko serija:

 • Svi američki
 • Grey’s Anatomy
 • Nova djevojka
 • Parkovi i rekreacija
 • Portlandia
 • Privatna praksa
 • Ispraviti
 • nadnaravan
 • Ured (SAD)
 • Zona sumraka
 • Twin Peaks

Netflix US također ima puno filmova koji nisu dostupni svuda:

 • Ozbiljan čovjek
 • Plavi Valentine
 • spaljivanje
 • Frances Ha
 • Božja vlastita zemlja
 • Nju
 • Kuka
 • Indiana Jones i napadači izgubljene arke
 • Besmrtni gadovi
 • Jiro snovi o sušiju (dokumentarni)
 • Kill Bill (vol. 1 + 2)
 • Mary Poppins se vraća
 • Panov labirint
 • Rosemary’s Baby
 • Polubraća
 • Putovanje stotinu stopa
 • Jastog
 • Princeza i žaba

Postoji nekoliko načina zaobilaženja ograničenja područja za Netflix. No, Netflix se pokušava boriti protiv ovih “trikova za deblokiranje”. Stoga neke od ovih metoda više ne djeluju (uvijek). U našim je očima VPN najbolja metoda za gledanje Netflixa slobodno i udobno. VPN također korisniku pruža slobodu, anonimnost i sigurnost. Na vrhu ovog članka možete pronaći četiri najbolja VPN-a s kojima ćete gledati Netflix. Reći ćemo vam kako smo se odlučili za ove četiri i zašto je bolje ne koristiti besplatni VPN. Konačno ćemo opisati i neke alternative VPN-u, poput upotrebe proxyja ili preglednika Tor.

Koliko filmova i serija ima Netflix?

Postoji web mjesto pod nazivom uNoGS koje održava ažuriranu bazu podataka Netflix knjižnice u određenim zemljama. Pomoću tih podataka napravili smo graf koji pokazuje koliko je sadržaja Netflix USA u usporedbi s drugim zemljama:

Netflix knjižnica u različitim zemljama

Kao što možete vidjeti, Netflix USA je na vrhu liste, a slijede je usko s drugim zemljama s puno engleskog govornika (Kanada, Velika Britanija, Indija i Australija). Nije iznenađujuće da zemlje s puno stanovnika imaju na raspolaganju više filmova i emisija od onih s manje stanovnika. Na primjer, Meksiko (država koja govori španjolski) i Brazil (zemlja koja govori portugalski) imaju veću Netflix knjižnicu emisija i filmova od Španjolske i Portugala. Međutim, mnoge anglosaksonske države prkose ovom pravilu u usporedbi sa kolegama koji ne govore engleski, kao što se može vidjeti gore. Australci im imaju na raspolaganju više sadržaja nego Nijemci, iako u Njemačkoj živi više od tri puta više ljudi.

Imajte na umu da se filmovi i serije koje Netflix nudi različitim zemljama stalno mijenjaju. Sadržaj se dodaje i uklanja svaki dan, tako da će brojevi neprestano mijenjati. I pored toga, razlike će ostati. Inače, američka verzija Netflixa nalazi se na vrhu da ima najveću biblioteku s najviše sadržaja.

Zašto Netflix ne radi sa svakom VPN?

Netflix ne radi uvijek kada koristite VPN. To je zato što tvrtka aktivno pokušava zaustaviti ljude kada pokušavaju zaobići njihova zemljopisna ograničenja. Kao što smo spomenuli, Netflix ima zakonske ugovore s producentima i distributerima filmova širom svijeta, što znači da se ogroman dio njihovog sadržaja može prikazivati ​​samo u određenim zemljama. Nećete naći sve američke serije i filmove u britanskoj verziji Netflixa, niti obrnuto.
Da bi proveo ova ‘pravila’, Netflix koristi lokaciju priloženu na vašoj IP adresi kako bi odredio treba li pristupiti određenom sadržaju. Ako, na primjer, za pristup internetu upotrebljavate njemačku IP adresu, vidjet ćete njemačku verziju Netflixa kad se prijavite na svoj račun. VPN može to promijeniti jer mijenja IP adresu koju koristite za pristup internetu.

Međutim, Netflix zna da se to događa. Zato oni pokušavaju ustanoviti IP adrese koje koriste VPN-ovi pregledavanjem prometnih brojeva, a potom blokiraju te IP adrese. Umjesto da mogu gledati bilo koji film ili seriju na Netflixu, mnogi VPN korisnici stoga vide poruku o pogrešci, navodeći da moraju isključiti svoj proxy vezu / alat za deblokiranje kako bi mogli koristiti platformu.

greška netflixa

Srećom, Netflix pokušava svoje emisije i filmove učiniti dostupnima bilo gdje u svijetu. To bi značilo da bi svi korisnici Netflixa s vremenom imali pristup potpuno istim filmovima i serijama. Međutim, proći će neko vrijeme dok ne stignemo do te točke. Za sada će dobar VPN koji Netflix ne blokira pružiti najveće šanse da dođete do stranog Netflix sadržaja pomoću svog računa.

Korištenje VPN-a za zaobilaženje geografskih ograničenja

Testirali smo nekoliko VPN pružatelja na sljedećim značajkama i stvorili top 4 najboljih VPN usluga za gledanje (američkog) Netflixa.

Pristup Netflixu

U svrhu gledanja Netflixa, davatelj VPN mora ispuniti nekoliko zahtjeva. Kao što je već spomenuto, Netflix se zatvara u ove vrste usluga. Netflix će prikazati poruku pogreške ako otkriju uporabu VPN-a. Nisu svi pružatelji VPN-a pokušavaju (i uspijevaju) zaobići ovo ograničenje, tako da je ovo najvažnija značajka na kojoj smo testirani. Ako nismo mogli gledati Netflix s davateljem usluga, nismo ih uključili na ovaj popis. Imajte na umu da se trudimo ažurirati što je češće moguće, ali budući da je to neprekidni napredak između Netflix i VPN usluga, dostupnost Netflixa putem određenih poslužitelja, pa čak i davatelja usluga, može se vrlo brzo promijeniti.

Ubrzati

VPN štitJoš jedna značajka koja je važna kada gledate Netflix s VPN-om je brzina. Dok gledate Netflix, ne želite čekati da se vaš film ili epizoda učita. Stoga je brzina vrlo važna za ovo rangiranje. Korištenje VPN-a vašu vezu može usporiti jer se internetski promet često preusmjerava u različitim zemljama. Razumljivo je, što je veća udaljenost između poslužitelja, veza je sporija. No, između različitih pružatelja usluga postoje i velike razlike u brzini. Kod nekih davatelja teško možete primijetiti razliku, ali kod drugih spori brzine mogu biti prilično frustrirajuće.

Isto vrijedi i za stabilnost veze. Naše iskustvo u brzini i stabilnosti veze može se neznatno razlikovati od vašeg ako živite izvan Europe. Srećom, većina pružatelja usluga omogućuje vam testiranje njihovih usluga određeno vrijeme prije nego što se pretplatite na pretplatu.

Služba za korisnike

Budući da davatelji VPN-a stalno moraju pronalaziti načine oko geo-blokade, može se dogoditi da Netflix blokira određene poslužitelje koje dobavljač koristi. Ovo je trenutak kada služba za korisnike postaje važna. Ako davatelj ima dobru korisničku uslugu, moći će vas voditi do poslužitelja koji još nije blokiran od strane Netflixa.

Namjenska IP adresa

Još jedna usluga koju neki davatelji imaju je namjenski IP. Netflix uglavnom otkriva VPN IP adrese kad vide da puno ljudi istovremeno koristi Netflix s iste IP adrese. Uz uslugu namjenskog IP-a dobavljači VPN-a dat će vam osobni IP primjerice u SAD-u. Jedina osoba koja koristi tu IP adresu, vjerovatno neće izazvati nikakve sumnje s Netflixom. Međutim, ova značajka često košta previše i malo smanjuje vašu razinu privatnosti.

Različiti uređaji

Ako koristite Netflix približno koliko i mi (što je puno), vjerojatno volite gledati filmove i na različitim uređajima. Vaš pametni televizor, laptop, tablet i pametni telefon svi bi mogli reproducirati Netflix sadržaj. Ali možete li i tamo pronaći Netflix sadržaj strane države? Odgovor je da: neki VPN-ovi također rade na svim tim različitim uređajima. Svi VPN-ovi koje preporučamo za Netflix imaju korisne aplikacije koje se lako mogu preuzimati i instalirati na vaš pametni telefon, kao i na tablet i pametni televizor. Drugim riječima, možete uživati ​​u većoj ponudi filmova i serija na bilo kojem uređaju koji imate: iPhone, iPad, Mac, Windows PC, Chromecast, Android TV i drugi Android uređaji.

Besplatno VPN za korištenje s Netflixom

Iako postoje neki besplatni davatelji VPN-a koji će vam omogućiti zaobići geo-ograničenja, ne preporučujemo ih. Prije svega, besplatni davatelji VPN-a mogu prikupljene podatke o vama prodati drugim strankama. Vjerojatnije će im to biti teže nego plaćene usluge, zbog snažnijeg financijskog poticaja. Drugo, vjerojatnije je da će vaše računalo zaraziti zlonamjernim softverom jer im nedostaje njihova zaštita i unutarnja sigurnost. Štoviše, većina njih ne nudi korisničku uslugu. To znači da vam neće moći pomoći ako vam treba pomoć u pristupu američkom Netflix sadržaju ili naiđete na bilo koje druge probleme.

Platite manje za pretplatu na Netflix putem VPN-a

Ako još nemate pretplatu na Netflix, upotrijebite VPN da biste ostvarili ugodan popust. Obavili smo opsežno istraživanje o različitim cijenama pretplate na Netflix u različitim zemljama. Odabirom VPN poslužitelja u određenoj zemlji, moći ćete se pretplatiti na Netflix kao da ste u toj zemlji. To ne utječe na sadržaj koji ćete moći vidjeti na platformi. Uostalom, uvijek možete vidjeti verziju Netflixa koja odgovara vašoj lokaciji. Nije važno jeste li pretplaćeni na Netflix iz Argentine ili Turske: ako za pristup Netflixu koristite američku IP adresu, i dalje ćete vidjeti sve filmove i filmove koji su dio američkog kataloga.

Trenutno je najjeftinije pretplatiti se na Netflix s turskom IP adresom. U slučaju da se pitate kako to učiniti, pogledajte naše istraživanje: Uštedite novac na Netflixu. Tamo ćete pronaći sve što trebate znati kako biste dobili jeftinu Netflix pretplatu putem VPN-a.

Ostale prednosti korištenja VPN-a

Deblokiranje Netflixovog sadržaja za pojedinu zemlju nije jedina prednost koju VPN usluga može ponuditi. Pruža vam gotovo sve sloboda na internetu. Područja ograničenja nameću se streaming uslugama, ali postoje i zemlje koje ograničavaju pristup internetu svojim građanima. Ova vrsta cenzure može se zaobići i VPN-om.

VPN kriptira sav vaš internetski promet. Također preusmjerava sav promet putem svojih poslužitelja. Te značajke znatno su otežale hakerima, vladama ili drugim stranama pristup bilo kojem od vaših osobnih podataka. Na ovaj način, VPN nudi sigurnosti da se možete sigurno kretati po internetu.

Druga važna značajka VPN-a je anonimnost može vam ponuditi. Budući da VPN preusmjerava vaš promet putem druge IP adrese, nitko neće vidjeti vlastitu IP adresu. Vaša IP adresa povezana je s vašom lokacijom i u konačnici s vašim identitetom. Sakrivanjem IP adrese s VPN-om postali ste puno anonimniji na mreži.

Sve u svemu, VPN je koristan za mnogo više od samo gledanja američkih sadržaja Netflix. On vam nudi više slobode, sigurnosti i anonimnosti na mreži. Ako vas zanima čitanje o tim drugim prednostima, možete pročitati naš članak o prednostima VPN-a.

Ostale metode zaobići ograničenja područja: proxy poslužitelji i Tor

Tor logotip usmjerivača lukaNeki će reći da za gledanje američkog Netflixa možete koristiti proxy poslužitelj ili Torov preglednik. Naše iskustvo, međutim, je da Netflix blokira upotrebu većine proxy-ja. Štoviše, veza neće biti stabilna i brza kao kod drugih metoda, što znači da učitavanje može biti vrlo naporno.

Tor djeluje kao preglednik i funkcionira tako što šalje vaš internetski promet putem različitih poslužitelja diljem svijeta. Svaki poslužitelj ponudit će još jedan sloj anonimnosti. Budući da promet mora prolaziti kroz toliko različitih “čvorova”, Tor također može biti spor. Štoviše, s preglednikom Tor ne možete biti sigurni da se izlazni poslužitelj (zadnji čvor za preusmjeravanje) nalazi u SAD-u. To znači da pokušaj pristupa američkom Netflixu kroz Tor nije puno više od kockanja s malim koeficijentima. Streaming videa na Netflixu zahtijeva popriličnu količinu podataka. Iz tog razloga preporučujemo upotrebu dobrog VPN-a. Štoviše, VPN vam može pružiti puno više perketa nego samo gledanje američkog Netflixa, kako je opisano u prethodnom odjeljku.

Završne misli

U tijeku potraga distributera u filmskoj industriji za zabranu nelegalnog preuzimanja i streaminga znači da su ponekad čak i ljudi s važećom Netflix ili drugom pretplatom na streaming ciljni blokade. Upravo naša preporuka bila bi upotreba VPN-a za zaobilaženje ograničenja područja i gledanje američkog Netflixa ili bilo koje druge verzije Netflixa koju uživate gledati. Nadamo se da je ovaj članak pomogao u pronalaženju pravog VPN-a za vas. I dalje ćemo testirati njihove usluge na njihovu učinkovitost i stalno će vas objavljivati!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me