Топ 5 наистина безплатни VPN доставчици на 2020 г. Намерете най-добрите безплатни VPN мрежи!

Тази статия изброява най-добрите безплатни VPN мрежи на този момент. VPN ви позволява да използвате интернет по-анонимно и сигурно, тъй като ви предоставя криптирана връзка. Повечето доставчици на VPN изискват да платите, за да можете да използвате тяхната защитена сървърна мрежа. Има обаче някои VPN доставчици, които предлагат безплатна VPN връзка.


Когато започнете да търсите, ще забележите, че няколко безплатни VPN услуги са с приемливо качество. Дори най-добрите безплатни VPN абонаменти често имат ограничения за данни или ограничения на скоростта. Някои доставчици предлагат ограничено базово приложение безплатно, с намерение да ви убедят да получите платен абонамент след това. В тази статия ще научите повече за безплатните VPN услуги, как работят и защо трябва да внимавате с тях. Освен това ще препоръчаме пет отлични безплатни VPN услуги, които можете да започнете да използвате веднага.

Изпитания с Premium VPN доставчици: заслужава да се има предвид

Може да търсите безплатен VPN, за да преглеждате и изтегляте торенти анонимно, или да заобикаляте онлайн ограничение, което ви предпазва от достъп до Facebook на работното си място или училище, или дори географски блок. Въпреки че някои безплатни VPN ще си свършат работата много добре в тези случаи, не всички от тях ще могат да ви дадат това, което ви е необходимо. Възможно е те да не могат да деблокират страниците, до които искате да стигнете. Освен това много услуги твърдят, че са „безплатни“, но все пак вземат нещо от вас, дори и да не са пари. Някои безплатни VPN мрежи, като Hola, продават вашата връзка за данни на други. Други безплатни доставчици дори записват уебсайтовете, които посещавате, за да могат да продават тези данни на маркетингови агенции. С други думи, може да мислите, че вашият онлайн живот е защитен от VPN, но междувременно вашата поверителност се компрометира още повече.

Може да обмисляте безплатен VPN, защото искате да изпробвате (конкретен) VPN, преди да се ангажирате с месечно плащане. Това е разбираемо, но може да не получите пълното изживяване с безплатен абонамент. Платените VPN мрежи обикновено са по-сигурни и предлагат повече опции, като неограничени данни, неограничена скорост, правилна поддръжка на клиенти и достъп до американската версия на Netflix, където и да се намирате. Ако сте внимателни с парите си, но искате първокласен VPN, има силен нов коментар, който от все сърце препоръчваме: Surfshark. Само за няколко долара (в момента под 2 долара на месец) получавате всички предимства на премиум VPN. Surfshark също предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, която може да бъде полезна, ако в крайна сметка не се наслаждавате на VPN, въпреки че се съмняваме, че това ще бъде така.

Ако просто търсите най-добрата VPN на пазара, опитайте ExpressVPN. Тази VPN е стабилна, бърза и има сървъри в почти 100 страни. Те имат щедра гаранция за връщане на парите, която ви позволява да изпробвате тяхната услуга 30 дни безрисково. Ако се регистрирате за 1-годишен абонамент чрез бутона по-долу, дори ще получите допълнително три месеца – безплатно.

За щастие има някои надеждни опции, ако безплатен VPN е наистина това, което търсите. Може да се сблъскате с ограничения за данни или ограничения на скоростта, но безплатните доставчици на VPN в списъка по-долу са доста добри. VPN-ите, за които ще обсъждаме оттук нататък, са напълно безплатно. Не е нужно да се регистрирате с данните си за плащане или да използвате гаранция за връщане на парите. Безплатни наистина са безплатни с тези VPN доставчици.

Най-добрият безплатен VPN

трофейКога безплатна VPN услуга може да се окаже достатъчно добра за нашия списък? Е, а добър безплатен VPN най-малкото трябва да бъде – предположихте – безплатно. Отделно от това, има няколко неща, за които да следите: ограниченията на данните, ограниченията на скоростта, броя на едновременните връзки (на различни устройства), които позволява, и сървърните местоположения, които VPN предлага. Безплатните VPN често имат комбинация от различни ограничаващи фактори по отношение на данни, скорост на интернет и наличност на сървъра. Като такъв, най-подходящият безплатен VPN зависи от вашите лични желания и нужди.

Ако искате бърз VPN, трябва да се опитате да намерите безплатна VPN услуга, която има сървъри във вашата страна и без ограничение на скоростта (което може да е трудно предвид ограничения брой сървъри, които повечето безплатни VPN предлагат). Имате ли намерение да използвате VPN за стрийминг? Тогава е важно да имате голям лимит на данни (или в идеалния случай, без ограничение) и добри скорости. Когато става въпрос за стрийминг, обаче, платените VPN услуги обикновено се поддават по-добре на тази цел поради по-високата им скорост и липсата на ограничения на данни. Въпреки че безплатните VPN абонаменти обикновено са с по-ниско качество от платените, има няколко, които си струва да опитате.

Първо ще ви дадем нашите топ 5 на най-добрите безплатни VPN мрежи в произволен ред. Ако искате да знаете повече за тези доставчици, превъртете надолу и продължете да четете.

Нашите топ 5 безплатни VPN

Безплатен VPN доставчик
Капачка за скорост
Месечен лимит на данни
Брой местоположения на сървъра
Netflix САЩ
Изтегляне анонимно
ProtonVPNНе*Нито един3даНе
Скрий меНе10GB5Неда
TunnelBearНе500MB (1.5GB, ако ги споделите чрез Twitter)23НеНе
WindscribeНе2 GB (10GB, ако регистрирате имейла си)10Неда
ZoogVPNда2GB3дада

* Безплатната услуга на ProtonVPN разполага с ограничен брой сървъри. Когато много потребители са на тези сървъри едновременно, което често е така, това може да повлияе негативно на скоростта ви в интернет.

По-долу ще намерите малко по-задълбочена информация за безплатните VPN мрежи в нашия списък.

ProtonVPN

протонен банер

Спецификации ProtonVPN Free

 • Torrents:
 • Нетфликс: +
 • Едновременни връзки: 1
 • Местоположение на сървъра: 3
 • Ограничение на данните: Нито един
 • Капачка за скорост: Нито един
 • Цена: Напълно безплатно

ProtonVPN е популярен доставчик на VPN от Швейцария, който предлага и безплатна услуга. Техният софтуер е много лесен за използване и нивото на сигурност е страхотно. Безплатната версия на ProtonVPN няма ограничение за данни или ограничение на скоростта, въпреки че сървърите им могат да станат доста бавни, когато много хора ги използват едновременно, което често се случва. ProtonVPN не поддържа изтегляния на торенти, но понякога ви дава достъп до Netflix, в зависимост от сървъра.

Трябва обаче да ви уведомим, че е най-добре да използвате безплатния пробен период на ProtonVPN, ако искате да гледате Netflix с VPN. Това изпробване ви предоставя премиум функции, така че ще имате достъп до много повече сървъри, отколкото само до осемте сървъра в САЩ, Холандия и Япония. По време на последния ни тест за съвместимостта на ProtonVPN с Netflix (на 27 март – тествахме безплатната пробна версия, тъй като нашият тестер автоматично получи достъп до това при регистриране на нов акаунт) установихме, че много от сървърите на ProtonVPN са блокирани от Netflix. В крайна сметка обаче намерихме сървър, с който да можем да гледаме Netflix. Поради това ви съветваме да използвате безплатната пробна версия за Netflix, така че е по-вероятно да намерите сървър, който работи с поточната услуга.

Ако използвате тази безплатна версия, софтуерът редовно ще се опитва да ви убеди да надстроите до платената версия. ProtonVPN ви дава достъп до три местоположения на сървъра: три са разположени в Холандия, три в Япония и две в САЩ. Можете да използвате ProtonVPN Free на едно устройство в даден момент, но виждайки, че е безплатна, теоретично бихте могли да се регистрирате няколко пъти с различни имейл адреси.

Освен безплатната услуга на ProtonVPN, ние прегледахме и премиалната (платена) версия на този доставчик. Като цяло сме много доволни от ProtonVPN и можете да прочетете пълния ни преглед тук.

Скрий ме

скриване.ме лого

Спецификации Hide.me VPN

 • Torrents: +
 • Нетфликс:
 • Едновременни връзки: 1
 • Местоположение на сървъра: 5
 • Ограничение на данните: 10GB на месец
 • Капачка за скорост: Не
 • Цена: Напълно безплатно

Hide.me предлага както платен, така и безплатен VPN. Безплатният абонамент ви дава достъп до пет сървъра: в Холандия, Канада, Сингапур и две в САЩ. Безплатната версия на Hide.me има ограничение за данни 10GB на месец. Ще можете да защитите само едно от устройствата си в даден момент, но услугата запазва политика „без регистрация“.

С поддръжка за Windows, iOS, MacOS, Android и FireOS, Hide.me може да се използва на почти всички устройства. Услугата също позволява P2P трафик, дори със своя безплатен VPN абонамент. Това означава, че можете да изтеглите торенти, въпреки че вероятно ще достигнете лимита на данни сравнително бързо, ако решите да използвате VPN за тази цел. Безплатната версия на Hide.me също така ви осигурява денонощен достъп до поддръжка на клиенти.

TunnelBear

Тунелеар лого

Спецификации TunnelBear VPN

 • Torrents:
 • Нетфликс:
 • Едновременни връзки: 5
 • Местоположение на сървъра: 20
 • Ограничение на данните: 500MB – 1.5GB на месец
 • Капачка за скорост: Не
 • Цена: Напълно безплатно

TunnelBear е друга добра опция, ако търсите безплатен VPN. Интерфейсът е ясен, забавен и лесен за използване. Инсталирането на VPN също е бързо и лесно. Освен това, сигурността и криптирането са до номинални. Безплатната версия на TunnelBear не ограничава скоростта. Въпреки това, той има a лимит на данни от 500MB на месец. Можете да разтегнете този лимит до 1,5 GB, като популяризирате TunnelBear в Twitter.

Дори и с безплатната си версия TunnelBear ви позволява да избирате от всички тях 23 сървъра. Това е чудесно, защото означава, че сървърите няма да се забавят толкова, колкото сървърите, принадлежащи към безплатни VPN мрежи само с шепа сървъри. По отношение на местоположението на сървърите, вашите опции включват (но не се ограничават до) САЩ, Великобритания, Канада, Германия, Япония, Холандия и Италия. Успяхме да използваме няколко различни онлайн поточни услуги, а именно Hulu, BBC iPlayer и YouTube. TunnelBear е наличен за Windows, Mac, Android и iOS. Този доставчик има някои ограничения, но все пак е напълно добър безплатен VPN. Ако искате да изтеглите безплатната версия, кликнете върху „Цени“ в горната част на уебсайта им. След това изберете безплатен абонамент.

Windscribe

Windscribe банер

Спецификации Windscribe VPN

 • Torrents: +
 • Нетфликс:
 • Едновременни връзки: неограничен
 • Местоположение на сървъра: 11
 • Ограничение на данните: 2GB – 10GB на месец
 • Капачка за скорост: Не
 • Цена: Напълно безплатно

Windscribe разполага с лесен за инсталиране софтуер и приложения, които лесно се инсталират. Този безплатен VPN има a лимит на данни от 2GB на месец. Ако обаче решите да споделите своя имейл адрес с Windscribe, ще можете да го използвате до 10GB месец. Отново имайте предвид, че това технически е плащане: плащате с имейл адреса си и получавате повече данни в замяна. Дори и при това ограничение обаче бързо ще изтече информация след ден на интензивно използване на интернет, особено когато изтегляте или предавате поточно предаване. Освен това безплатната версия на Windscribe не предлага същото ниво на сигурност като платената версия. Не че липсва сигурността на Windscribe, но може да е по-добре.

Предложения за уиндшафти 11 сървъра в различни страни до своите безплатни потребители. Това трябва да е достатъчно за средния безплатен VPN потребител. Нещо повече, можете да използвате Windscribe на толкова устройства, колкото искате.

ZoogVPN

Zoog банер

Спецификации Zoog VPN

 • Torrents: +
 • Нетфликс: +
 • Едновременни връзки: 1
 • Местоположение на сървъра: 3
 • Ограничение на данните: 2GB на месец
 • Капачка за скорост: да
 • Цена: Напълно безплатно

ZoogVPN е безплатна VPN услуга с доста сигурна връзка. Не се показва, че Zoog VPN регистрира вашия интернет трафик. Те обаче сочат, че платената им версия е по-сигурна от безплатната им версия. ZoogVPN има три сървъра достъпни за безплатни потребители: един в Амстердам (Холандия), един в Лондон (Обединеното кралство) и един във Вашингтон (САЩ). Безплатната версия може да се използва само на едно устройство на време. В допълнение, ZoogVPN има и a лимит на данни от 2GB на месец и a ограничение на скоростта. Този VPN доставчик е доста бърз, но ако сървърите му преживяват обилен трафик, безплатни потребители ще бъдат първите, които забелязват. Връзките им ще забавят значително.

Безплатна VPN срещу платена VPN

Трябва да внимавате, когато използвате безплатни VPN услуги. Проучване сред над 300 безплатни VPN приложения показа, че много от тях не работят правилно или не се отнасят добре с вашите данни. Изисква се достъп до всякакъв вид ненужна чувствителна информация (като вашите контакти, снимки и социални медии), а някои безплатни доставчици дори заразяват вашето устройство с шпионски и друг зловреден софтуер. Много безплатни VPN услуги също са притежание на китайски компании, което може да предизвика някои съмнения относно техните намерения и нивото на безопасност на VPN. Тъй като всички ние използваме непрекъснато използване на интернет в наши дни, плаща се да използваме добра и надеждна VPN услуга.

Платените VPN услуги като цяло ще имат предвид поверителността ви и ще предлагат по-високо ниво на сигурност, както и много други допълнителни функции. Например връзките обикновено са много по-бързи, разрешени са ви няколко едновременни връзки (така че можете да споделяте абонамента си с приятели и семейство или просто да използвате един акаунт както на вашия лаптоп, така и на телефона си) и дори може да получите достъп до поточно предаване услуги като Netflix. Можете също така безопасно да изтеглите торенти и няма да се притеснявате за ограниченията на данните. Повечето от тези функции не са достъпни с безплатни услуги. Нещо повече, платените VPN абонаменти станаха доста евтини. Ако искате да знаете кои доставчици са най-добрите VPN услуги в момента, бихме искали да ви насочим към този преглед:

Евтини VPN мрежи

Има големи разлики в цените между платените VPN. Особено ако търсите безплатен VPN, ценообразуването на някои първокласни доставчици на VPN може да ви шокира. За щастие има редица доставчици на VPN, които предлагат фантастични VPN връзки за много ниски цени. Само за няколко долара на месец можете да получите наистина добър VPN и да се насладите на спокойствието си по отношение на безопасността на вашата интернет връзка и данни. Добър пример за страхотен VPN, който струва малко, е Surfshark. Искате ли да знаете повече за различните евтини VPN мрежи там? Може да искате да разгледате нашата статия:

Безплатни VPN мрежи без ограничения на данните

Както видяхте, повечето добри безплатни VPN се предлагат с ограничения на данните. Потребителите на безплатни VPN са ограничени по този начин, тъй като поддържането на VPN сървъри и VPN връзки струва пари. Ограниченията на данните позволяват на доставчика да ви позволи да се запознаете с тяхната VPN услуга, без това да им струва твърде много пари. Въпреки това има един добър безплатен VPN без ограничение на данните: ProtonVPN. Вместо ограничение на данните, безплатната версия на този VPN може да бъде доста бавна на моменти, тъй като всички негови безплатни потребители са разпределени на само три сървъра. Когато тези сървъри станат прекалено пренаселени, скоростта ви ще намалее. Proton се надява това да прави продължителното използване на безплатната им услуга по-малко привлекателно. Ако намалената скорост не е проблем за вас (например, когато нямате нужда от своя VPN, докато стрийминг), ProtonVPN със сигурност си струва да се обмисли.

Голям недостатък на ограниченията на данните на безплатни VPN мрежи е, че те често ви предпазват от гледане на цял филм или шоу. Ако гледате нещо в онлайн поток или дори в Netflix, ще достигнете лимита си на данни след около час или два. Така че дори и скоростта на връзката да не е проблем, удоволствието от гледането ви ще бъде краткотрайно.

Безплатни VPN без ограничения за скорост

Тъй като повечето безплатни VPN вече използват ограничения за данни, те не виждат необходимостта да налагат ограничения на скоростта. В резултат на това тези VPN често са толкова бързи, колкото платени VPN. Някои безплатни VPN избират да не прилагат ограничения за скорост, тъй като техните безплатни сървъри са толкова заети, че връзката няма да е много бърза. За щастие има доставчици, които предлагат сравнително много сървъри като част от безплатните им абонаменти, като TunnelBear и Windscribe. Това означава, че въпреки че VPN връзката е безплатна, скоростите все още са много прилични. Особено TunnelBear ясно демонстрира как би изглеждал платен абонамент с тях, тъй като те ви дават достъп до всичките им сървъри.

Безплатен VPN за всичките ви устройства

Повечето добри безплатни VPN предлагат софтуер и приложения, които са съвместими с най-често срещаните устройства и операционни системи. Това означава, че такива VPN се инсталират лесно на вашия компютър, смартфон и таблет. Някои VPN предлагат дори софтуер за по-малко известни операционни системи, което прави възможно използването на безплатен VPN например в Linux. Ще разгледаме накратко различните устройства по-долу.

Безплатен VPN за вашия компютър или Mac

Повечето безплатни VPN са налични за Windows и Mac. Има два начина, по които можете да използвате VPN на вашия компютър: или изтеглите приложение за вашата операционна система, или добавите разширение за браузър към браузърите си. Някои VPN мрежи са достъпни само като разширение за браузър, например за Chrome или Firefox. Това означава, че НЕ защитават целия ви интернет трафик, включително торенти и имейли. Единственото нещо, което разширява VPN браузъра, е интернет трафикът, преминаващ през браузъра ви, например онлайн банкиране чрез уебсайта на вашата банка.

Различните операционни системи изискват различни видове VPN софтуер. Потребителите на Linux често ще имат по-трудно време за настройване на VPN връзка, отколкото потребителите на Windows или Mac. Инсталирането на VPN на Windows или Mac обикновено е само въпрос на изтегляне и инсталиране на програмата, докато потребителите на Linux често ще трябва ръчно да конфигурират VPN връзката си.

Безплатен VPN за iOS и Android

VPN на мобилен телефонВ допълнение към VPN за настолни компютри, VPN за смартфони стават все по-популярни. Не само, че използваме смартфоните си все повече и повече, но и сме склонни да ги свързваме към незащитени Wi-Fi мрежи по-често, отколкото при компютър. Следователно безплатният VPN определено е с добавена стойност за всеки потребител на смартфон, който често се намира и се опитва да използва тези мрежи. В допълнение към Windows и Mac, почти всички добри безплатни VPN предлагат софтуер както за Android, така и за iOS. Всички VPN, които сме изброили по-горе като най-добрите безплатни VPN мрежи в момента, предлагат софтуер както за Android, така и за iOS.

Безплатен VPN за таблет

Смартфоните не са единствените устройства, работещи под Android и iOS: iPad и Android таблети също. Инсталирането и настройката на безплатния VPN софтуер на таблета ви е много лесно, ако вече го имате на телефона си, тъй като това работи еднакво и за двете. Това е идеално, ако искате да гледате американската версия на Netflix на вашия iPad, например. Точно както за смартфоните, всички безплатни VPN мрежи, изброени по-горе, имат софтуер както за iPad, така и за Android таблети.

Безплатни локации за VPN сървър

Що се отнася до местоположението на сървъра, повечето безплатни VPN предлагат малък размер на извадката на техния платен абонамент, с изключение на TunnelBear. TunnelBear ви дава достъп до цялата глобална мрежа от сървъри.

Безплатен VPN
Местоположение на сървъра
ProtonVPNСАЩ, Холандия и Япония
Скрий меСАЩ (Изток, Запад, Среден), Холандия, Германия и Канада
TunnelBearВсичките им глобални сървъри, включително САЩ и Великобритания
WindscribeСАЩ, Великобритания, Холандия, Канада, Хонконг, Франция, Германия, Швейцария, Норвегия и Румъния
ZoogVPNСАЩ, Великобритания и Холандия

Заключение: Кой е най-добрият безплатен VPN?

Безплатните VPN мрежи са подходящи, когато ги използвате само от време на време и не се нуждаете от твърде много данни. Например, безплатен VPN е удобен за бързо заобикаляне на IP адрес (гео-) блок. Безплатните VPN услуги, които разгледахме в тази статия, обикновено поддържат множество платформи и операционни системи. Така че, независимо дали търсите безплатен VPN за iPad, безплатен VPN за Android или безплатен VPN за iPhone, горепосочените VPN услуги трябва да работят за вашето устройство. В момента, в който започнете да използвате безплатен VPN за Netflix или Popcorn Time, вероятно ще се сблъскате с проблеми с ограниченията на данните и ограниченията на скоростта. По същия начин ще имате ограничения за изтегляне на предавания и филми с безплатна версия. В резултат на това най-вероятно ще се нуждаете от платена VPN през повечето време, ако искате да изтеглите или използвате услуги за стрийминг на видео и аудио.

Не е лесно да се даде ясен отговор на въпроса коя безплатна VPN услуга е най-добрата. Ако искате да отидете на безплатна VPN услуга, тогава не забравяйте да изберете един от посочените от нас доставчици. Особено, тъй като много безплатни VPN приложения в Play Store и App Store не работят правилно – или дори са вредни за вашето устройство / поверителността ви – препоръчваме ви да не изтегляте първата безплатна VPN, която намерите. Например, стойте далеч от безплатната VPN Hola. В крайна сметка безопасността в интернет започва с добра VPN, а лошата VPN може да има обратен ефект.

По-долу ще намерите таблица, съдържаща това, което ние считаме за най-добрите безплатни VPN доставчици, когато разглеждаме различни критерии:

Критериум
Най-добра безплатна VPN опция
скоростWindscribe
ДанниProtonVPN
Местоположение на сървъраTunnelBear
безопасностProtonVPN
Лесна употребаTunnelBear
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me