Най-добрите VPN доставчици за Mac. Топ 3 Mac VPN | VPNoverview

С добра VPN за вашия Mac можете да сте сигурни, че можете да сърфирате в мрежата безопасно и анонимно. В допълнение VPN ви помага да спечелите много повече свобода в интернет, която можете да използвате, например, за да гледате съдържанието на Netflix в друга държава. Освен това можете да използвате обществени Wi-Fi мрежи, без да се притеснявате от хакери да откраднат вашата лична информация. В тази статия ще разберете кои са най-добрите VPN доставчици за Mac.


VPN за Mac: какво да внимавате

Виртуален рутерИма много доставчици, от които да избирате, когато търсите VPN за вашия Mac. Най-важното условие е доставчикът да предлага софтуер за MacOS, операционната система Mac. За щастие, почти всички доставчици на първокласни VPN го правят.

Друго, на което трябва да внимавате, са скоростите на връзката. Може да бъде много досадно, ако вашият интернет се забави значително от вашия VPN. Точно затова подлагаме всички доставчици на VPN на тестове за скорост, за да видим дали те се представят добре. Тъй като резултатите могат да бъдат много различни, добре е да имате това предвид, когато избирате VPN за Mac.

И накрая, има много лични предпочитания, що се отнася до VPN. За един човек може да се окаже много важно доставчикът на VPN да позволява изтегляне на торент, докато другият иска да може да използва акаунта си на 5 устройства едновременно. Най-добрите доставчици на VPN се грижат за нуждите на всички и предлагат голяма цена / качество.

Най-добрите VPN доставчици за Mac

Имайки предвид всички основни функции, следната селекция от доставчици на VPN е най-подходяща за MacOS. Всички доставчици по-долу имат страхотен софтуер и приложения за други операционни системи, като Android, iOS и Windows.

ExpressVPN за Mac

Не можете да направите списък с добри VPN доставчици за Mac, без да споменавате ExpressVPN. Те предлагат голям брой сървъри (3000+) в еднакво впечатляващ брой страни (94). Тези сървъри позволяват бърза и стабилна връзка. Можете да изтеглите чрез P2P мрежи, а ExpressVPN дори работи с Netflix, което означава, че можете например да гледате големия избор от филми и сериали на американската версия на Netflix.

ExpressVPN има отлични приложения за всички операционни системи. Приложението за MacOS е много просто и ясно. Мерките им за сигурност се придържат към най-високите международни стандарти, така че ще бъдете много безопасни и анонимни. ExpressVPN е в топ 5 в последните няколко години с причина.

Surfshark за Mac

Surfshark е не само много достъпен VPN доставчик, но предлага и голяма сървърна мрежа, включваща повече от 1000 сървъра в 61 държави. Освен това Surfshark е изненадващо бърз за VPN в своя ценови диапазон и дори дава много по-скъпи конкуренти да тичат за парите си. Също така, Surfshark също предлага страхотно приложение за MacOS, което е много удобно за потребителя и работи много интуитивно.

Що се отнася до безопасността и поверителността, Surfhark е точно там и с най-добрите. Surfshark твърди, че не събира и съхранява потребителски дневници, което намираме за достоверно, като вземе предвид юрисдикцията, която е обвързана (Британските Вирджински острови).

Surfshark също така позволява изтегляне на торент, за което дори предлага специални P2P север. Не всички доставчици на VPN позволяват изтегляне на торент, но Surfshark е удобен за изтегляне VPN доставчик. Освен това е страхотно да се знае, че Surfshark работи добре с версията на Netflix в САЩ.

Можете да изпробвате Surfshark на вашия Mac за 30 дни с тяхната 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Частен достъп до Интернет за Mac

Частният достъп до Интернет също има хубаво приложение за MacOS. Този доставчик поставя поверителността на своите клиенти на номер едно. Те предлагат отлични стандарти за сигурност, безопасни протоколи за криптиране и не водят никакви регистрационни файлове. PIA също така позволява изтегляне на торент.

Друг голям плюс е, че PIA е много достъпна. Тъй като Macs са достатъчно скъпи, може да е хубаво да спестите пари на вашия VPN. Можете да получите абонамент с PIA само за няколко долара на месец.

Инсталиране на VPN на Mac

С абонамент за един от споменатите по-горе доставчици е много лесно да настроите VPN връзка на вашия Mac. Повечето първокласни доставчици на VPN предлагат лесно приложение, което прави VPN много удобен за тях. Въпреки това може да искате сами да настроите вашата VPN връзка. Използвайте следните стъпки, за да настроите VPN за вашия Mac:

  • В менюто на Apple отидете на „Системни предпочитания“.
  • Изберете „Мрежа“.
  • Кликнете върху знака плюс в долния ляв ъгъл.
  • Изберете „VPN“ под интерфейс.
  • Изберете протокола, който предпочитате. OpenVPN е най-сигурният и като цяло най-добрият вариант.
  • Попълнете данните си за вход. Можете да получите тази информация от уебсайта на вашия доставчик на VPN.

Препоръчваме да използвате съветника за лесна инсталация и приложението, което предлагат повечето доставчици на VPN, просто защото е по-лесно. Освен това, ако настроите VPN връзка ръчно и искате да промените настройките, ще трябва да се върнете към системните си предпочитания, докато приложението VPN може да промени всичко за вас автоматично.

Заключителни мисли

ExpressVPN, Surfshark и частен достъп до Интернет са добри опции, ако искате да използвате VPN за вашия Mac. За няколко долара всеки месец можете да бъдете много по-защитени и анонимни онлайн. Използвайте техните лесни приложения, за да създадете защитена връзка чрез един от техните VPN сървъри. Ако искате, можете също да настроите VPN връзката сами.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me