Най-добрият VPN за интелигентна телевизия | Изкарайте повече от телевизора си! | VPNOverview.com

Ако притежавате интелигентен телевизор, е много лесно да предавате любимите си филми и сериали, без да се налага да използвате допълнителен хардуер. Не е нужно да свързвате лаптоп към телевизора си, за да получите достъп до Netflix или Hulu, например. В крайна сметка, цялата USP на интелигентните телевизори е тяхната способност да се свързват директно с интернет.


Независимо от това, дори и при смарт телевизор може да се сблъскате с някои проблеми, когато се опитвате да гледате любимото си предаване. Често срещан проблем е така нареченото геоблокиране. Това означава, че много стрийминг услуги, като Netflix, Hulu, BBC iPlayer на BBC и дори Youtube, блокират (част от) тяхното съдържание за зрители в определени региони или държави. Например американската версия на Netflix, която има най-голям брой филми и сериали, е достъпна само за стриймъри, разположени в Съединените щати. По същия начин достъпът до iPlayer на BBC обикновено е възможен само от Обединеното кралство.

Има обаче много просто решение за заобикаляне на тези и повечето други географски ограничения. Това може да се постигне без много излишни, като се използва VPN (виртуална частна мрежа).

Искате ли да знаете повече за възможностите и предимствата, които VPN носи и кой VPN е най-подходящият за вашия смарт телевизор? В такъв случай продължете да четете по-долу.

Защо бих инсталирал VPN на моя Smart TV?

Както бе посочено по-горе, използването на VPN е идеалният начин да заобиколите географските ограничения на вашия смарт телевизор. Това означава, че VPN са чудесен начин да получите достъп до повече филми, сериали и предавания за стрийминг на вашия смарт телевизор.

Другото основно предимство на използването на VPN е положителният ефект, който това оказва върху Вашата онлайн поверителност и сигурност, поради криптирането и променения IP адрес, който предлага добър VPN. Ако искате да научите повече за това, разгледайте тази статия.

Преодоляване на географските ограничения на вашия Smart TV

С VPN за вашия смарт телевизор най-накрая ще можете да гледате филми и предавания, до които обикновено бихте могли да бъдете блокирани, въз основа на вашето географско местоположение. Излишно е да казвам, че това има няколко различни предимства, като например възможността за достъп до огромната американска версия на Netflix от всяка точка на света. Или възможността да гледате Hulu извън САЩ, или съдържание от BBC iPlayer извън Обединеното кралство, или достъп до блокирани видеоклипове в YouTube.

Гледайте американската версия на Netflix навсякъде

Както може би знаете, американската версия на Netflix, която съдържа най-големия брой сериали и филми досега, сред които много американски ексклузивни заглавия, обикновено е недостъпна, ако не сте в САЩ. Това може да означава, че ако не живеете в САЩ или ако сте на почивка, няма да можете да гледате любимото си шоу или филм. За щастие VPN често улеснява заобикалянето на тези ограничения на Netflix.

Много поточни услуги в наши дни, включително Netflix, откриват и блокират VPN потребители. Те правят това чрез блокиране на конкретни IP адреси, ако забележат много трафик (така че вероятно VPN или прокси потребители) идва от тези адреси. Ето защо плаща да инвестирате в добра VPN с много сървъри (IP адреси) и удобни функции за борба с географски ограничения, като напр.

Получете достъп до BBC iPlayer извън Обединеното кралство

Точно като Netflix, BBC iPlayer е много популярна стрийминг услуга. Това е онлайн медиен плейър на BBC (British Broadcasting Corporation), който ви позволява да следите любимите си британски предавания на живо или да ги гледате по-късно.

За съжаление поради проблеми с правата, BBC iPlayer обикновено може да бъде достъпен само от Обединеното кралство. За щастие, има начини да заобиколите това и, както се досетихте, използването на VPN е един от най-добрите начини да го направите. Добрият VPN ще ви позволи да следите много от любимите си британски телевизионни предавания и да бъдете безопасни и анонимни, докато го правите.

Гледайте Hulu извън САЩ.

Hulu е стрийминг услуга, подобна на Netflix. Една от основните разлики обаче е, че Hulu изобщо не се предлага извън САЩ (за разлика от Netlflix, който предлага различни предавания в зависимост от държавата, в която сте). Много награди Hulu за голямото си предлагане на филми и сериали. Използвайки VPN, можете да бъдете един от многото хора, които се наслаждават на богатия избор на филми и сериали на Hulu, независимо дали сте в САЩ или не!

Достъп до блокирани видеоклипове в YouTube

Понякога, когато се опитвате да възпроизведете видео в YouTube, ще видите съобщение, което гласи „Този ​​видеоклип не е наличен във вашата страна“ или нещо от подобно естество. Това, разбира се, е пример за географско ограничение. Може би най-добрият начин да се заобиколи това е чрез свързване към VPN сървър в една от страните, където видеото е достъпно.

Най-добрият VPN за вашия смарт телевизор

Ако търсите добър VPN за вашия смарт телевизор, много е важно да се уверите, че изберете VPN, който предлага добри скорости. Тъй като ще използвате главно вашия смарт телевизор, за да предавате съдържание със средна до голяма дължина, VPN, което значително намалява скоростта на вашия интернет, може да се превърне в неудобство доста лесно. Ето защо като цяло не препоръчваме да използвате безплатна VPN услуга. В крайна сметка много безплатни VPN услуги налагат ограничения на скоростта и / или данните. Две неща, които искате да избегнете, когато гледате пълни сериали и филми.

Също така, обикновено платените VPN предлагат много повече сървъри и сървърни местоположения от техните безплатни колеги, като ви дават повече възможности, когато става въпрос за деблокиране на любимите ви серии и филми. Всички тези неща, взети под внимание, подбрахме няколко VPN доставчици, които смятаме, че са най-подходящите VPN опции за интелигентна телевизия там.

Най-добрият универсален VPN за интелигентна телевизия: ExpressVPN

ExpressVPN е страхотен доставчик на VPN, който, честно казано, се представя добре на всички фронтове. Голямата сигурност, голям брой сървъри и светкавично бързи връзки са някои от нещата, предлагани от ExpressVPN. Специално за Android TV, която е популярен тип смарт телевизия, ExpressVPN е чудесна опция, благодарение на много удобното за Android приложение.

ExpressVPN предлага над 3000 сървъра в 94 страни, което го прави чудесен VPN за деблокиране. Също така, ExpressVPN предлага 256-битово криптиране, много добра поддръжка на клиенти и строга политика без регистрация.

Най-добрият премиум бюджетен VPN за интелигентна телевизия: Surfshark

Surfshark е много добра, но и много достъпна VPN услуга. Особено когато вземете предвид, че най-достъпният му абонамент започва само от 1,99 долара на месец, Surfshark предлага изненадващо добри скорости на поточно предаване. В нашия преглед на Surfshark, който се проведе от нашия офис в Холандия, забелязахме, че особено неговите сървъри в САЩ изглеждаха много бързи. Това прави Surfshark чудесен VPN за гледане на огромната американска версия на Netflix, където и да сте.

Освен това Surfshark е много удобен за потребителите VPN, който предлага страхотна поддръжка на клиенти и също толкова впечатляващ, ясен и удобен за потребителя интерфейс. Това, комбинирано с неговата достъпност, прави Surfshark чудесен VPN за потребители на интелигентни телевизии, които никога досега не са използвали VPN. На всичкото отгоре потребителите на смарт телевизори с Android ще се радват да чуят, че Surfshark има страхотно приложение за Android.

Страхотен VPN за деблокиране на интелигентна телевизия: VyprVPN

Точно като Surfshark и ExpressVPN, VyprVPN предлага страхотно приложение за Android, което е лесно да се инсталира на Android TV, което е приятен бонус за собствениците на този тип смарт телевизори. Освен това, VyprVPN е безопасен, бърз VPN с голям брой сървъри. Също така, със своето „Chameleon“ VPN-криптиране, VyprVPN е чудесен за деблокиране на съдържание на Netflix и други гео-ограничения. Накратко, VyprVPN е чудесен VPN за вашия смарт телевизор.

VPN съвместимост със смарт телевизор

За щастие, почти всички смарт телевизори ви позволяват да се свържете с VPN, като настроите VPN на вашия рутер или на виртуален рутер на вашия компютър с компютър Windows или Mac. Може би предпочитате да използвате лесно за настройване VPN приложение направо от магазина за игра или магазина за приложения. В този случай ще ви трябва конкретен тип интелигентна телевизия, а именно Android TV или Apple TV.

Настройване на VPN на вашия Smart TV

Конфигурирането на VPN на вашия смарт телевизор може да се извърши по няколко различни начина. Един от най-често срещаните начини е чрез настройка на VPN на вашия рутер, което означава, че всички устройства, които са свързани към този рутер, включително вашия смарт телевизор, автоматично ще бъдат свързани и към VPN. Други начини да настроите VPN на вашия смарт телевизор са: настройка на VPN на виртуален рутер на вашия компютър или просто изтегляне на VPN приложение направо на вашия смарт телевизор. Забележете, че този последен метод работи само когато имате Android TV или Apple TV. Имате ли нужда от още помощ при настройката на VPN на вашия Smart TV? Тогава не се колебайте да разгледате това ръководство.

Заключителни мисли

Използването на VPN на вашия смарт телевизор е чудесен начин да заобиколите геоблоковете. Това прави VPN чудесен начин да гледате филми и филми, които не са достъпни там, където живеете или където прекарвате почивката си. На всичкото отгоре, използването на VPN на вашия смарт телевизор, също както на всяко друго устройство, също означава, че вашата идентичност ще бъде много по-добре защитена от правителства, компании, търговци и хакери. Това ви помага да възстановите вашата поверителност онлайн и по-добре да защитите личната си информация. Като цяло, ние определено ви препоръчваме да свържете вашия смарт телевизор към VPN. За тази цел обикновено съветваме да използвате ExpressVPN, Surfshark или VyprVPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me