Най-добрият VPN за Apple TV | Извлечете максимума от телевизора си! | VPNOVerview

Черен квадрат с лого на Apple TV и син щит, на който пише


В наши дни доста хора притежават Apple TV. Apple TV по същество превръща нормален телевизор в смарт телевизор, на който можете да възпроизвеждате филми и сериали направо от интернет. За съжаление обаче обикновено целият интернет трафик, идващ от и преминаващ към Apple TV, прави това чрез незащитена връзка. Това идва с няколко риска за безопасност. За щастие, можете да направите своя Apple TV много по-сигурен, като използвате VPN (Virtual Private Network). Също така VPN ще ви позволи да използвате вашия Apple TV по много по-свободен, по-малко ограничен начин. В крайна сметка, VPN ви дава възможност да заобиколите много географски ограничения.

Много стрийминг услуги, които могат да се използват на вашия Apple TV, като Netflix, Hulu, BBC iPlayer и YouTube налагат така наречените гео-ограничения. Например, предлагането на сериали и филми на Netflix е различно във всяка страна. Американската версия на Netflix например, която предлага повече предавания, отколкото всяка друга версия, е достъпна само в САЩ. Hulu не е налице изцяло извън САЩ. Това ограничение вероятно ще ви повлияе, ако не живеете в САЩ или ако сте на почивка в чужда държава. Също така BBC iPlayer, използван от мнозина за гледане на популярни британски предавания, обикновено е достъпен само във Великобритания. VPN обаче ви позволява да заобиколите голяма част от тези стрийминг гео ограничения.

VPN предлага много повече предимства, освен че е полезен за деблокиране на гео ограничения. Ако искате да научите повече за всички тези предимства, разгледайте тази статия. Повечето от предимствата, предлагани от VPN, попадат в една от трите категории: безопасност, поверителност и свобода. В следващата част ще обобщим накратко и ясно обобщени и трите от тези предимства, предлагани от VPN.

Какво е предимството на използването на VPN за моя Apple TV?

Има няколко добри причини да използвате VPN на вашия Apple TV. Най-важните причини са:

  • безопасност: В интернет има много компании и правителства, които се опитват да създадат „цифров профил“ върху вас. От друга страна, има и хакери, които търсят вашата лична информация, информация за профили и плащания. Използвайки VPN, вие ще шифровате интернет трафика си, което ще затрудни много компаниите, правителствата и хакерите да получат личната ви информация. Следователно, вие сте много по-добре защитени онлайн, ако използвате VPN.
  •  Поверителност: VPN се променя и следователно крие вашия IP адрес. Това означава, че уебсайтовете ще имат по-трудно време да приписват вашите онлайн дейности и по същество да разкрият вашата самоличност. Това означава, че използването на VPN повишава нивото ви на анонимност и поверителност.
  • За деблокиране / свобода: Повечето хора използват VPN поради способността, която VPN предлагат да заобикалят географските ограничения. Използвайки VPN, можете да получите достъп до съдържание, което обикновено не е достъпно в държавата, в която се намирате. Това ви позволява например да получите достъп до американската версия на Netflix извън САЩ. Или да получите достъп до BBC iPlayer извън Обединеното кралство. Въпреки това не само поточните съдържание на VPN мрежи могат да се деблокират. Поради своите възможности за деблокиране, VPN също могат да помогнат за борба с цензурата и за възстановяване на онлайн свободата.

Най-добрите VPN услуги за Apple TV

Добрият VPN е безопасен и надежден, бърз, лесен за използване и има сървъри в голям брой страни. VPN за вашия Apple TV трябва да бъде бърз, защото в противен случай стриймингът на сериали и филми ще бъде истинска болка. Разбира се, не искате да чакате цяла вечност, за да се буферира любимото ви шоу. Освен това е важно VPN да има голям брой сървъри и сървърни местоположения. В крайна сметка, колкото повече сървърни местоположения предлага VPN, толкова повече съдържание можете да деблокирате, тъй като трябва да се свържете със сървър в страната / страните, до които съдържанието е ограничено. Следователно наличието на сървъри в много страни е по същество задължително за Apple TV VPN. За съжаление повечето безплатни VPN не отговарят на горните критерии. Ето защо препоръчваме вместо това да използвате един от следните три премиум VPN доставчика.

ExpressVPN за Apple TV

ExpressVPN е възможно най-добрият VPN доставчик в момента. Този доставчик предлага много лесен за употреба софтуер и е много бърз. Софтуерът на ExpressVPN е достъпен за Windows, Mac Os, iOS, Android и Linux. ExpressVPN е много подходящ за заобикаляне на географски ограничения, тъй като VPN има над 3000 сървъра в 94 различни страни. Също така ExpressVPN предлага ясно и лесно следване ръководство за настройка на ExpressVPN връзка на вашия Apple TV. Това означава, че ExpressVPN определено е един от най-добрите доставчици на VPN за Apple TV. Освен това можете да изпробвате ExpressVPN за 30 дни и да видите дали той е подходящият доставчик за вас, тъй като те предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите.

NordVPN за Apple TV

NordVPN е един от най-достъпните първокласни доставчици на VPN. Нещо повече, това е една от най-безопасните опции за VPN, други там. В крайна сметка NordVPN предлага (двойно) военно качество, 256-битово криптиране AES. Това се счита за много безопасен тип криптиране. Освен това NordVPN предлага много интуитивен и удобен за употреба софтуер. Това прави VPN лесен за използване, дори и за хора за първи път VPN потребители. Освен че предлага голяма стойност, NordVPN дава и на всички свои клиенти 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Surfshark Apple TV

Ако търсите много достъпна VPN за вашия Apple TV, която може да се конкурира много добре с първокласните си конкуренти, Surfshark е чудесен доставчик. Като се има предвид много конкурентната цена на Surfshark, скоростите, които управлява, са най-малко впечатляващи. Особено американските сървъри, които тествахме (от офиса ни в Холандия), се представиха отлично и бяха много бързи. Разбира се, това е чудесно за хората, които обичат да използват своя Apple TV, за да използват американски стрийминг услуги, като Netflix и Hulu.

Освен това Surfshark има над 1000 сървъра в 61 страни. Това прави Surfshark много подходящ VPN за деблокиране. Surfshark също предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, което ви позволява да го изпробвате, преди наистина да пристъпите към нещо.

Настройване на VPN на вашия Apple TV

След като си вземете VPN абонамент, разбира се, че ще искате да настроите своя VPN на вашия Apple TV. Това може да стане чрез инсталиране на VPN на вашия рутер или на виртуален рутер на вашия Windows или Mac PC. Веднага щом свържете Apple TV към вашия рутер, Apple TV също ще бъде свързан към вашия VPN. Искате ли да знаете как точно да инсталирате VPN на вашия рутер? След това прочетете нашето задълбочено ръководство за това.

Заключителни мисли

В тази статия успяхте да прочетете защо е важно и полезно да използвате VPN на вашия Apple TV. С VPN, работещ на вашия Apple TV, ще бъдете по-анонимни, по-сигурни и по-свободни онлайн. Освен това тази статия обсъди трите най-добри VPN за вашия Apple TV. Доставчици като ExpressVPN, NordVPN и Surfshark могат да ви помогнат да се възползвате безопасно от вашия Apple TV. Накрая тази статия обясни как да настроите VPN на вашия Apple TV.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me