Как да използвате VPN с вашия Chromecast през 2019 г. | VPNOverview

Google Chromecast е полезен медиен плейър, който ви позволява да предавате филми, сериали, спорт и музика от устройствата си към вашия телевизор. Можете да използвате най-добре от своя Chromecast донгъл с VPN. В тази статия ще ви разкажем за различните предимства на използването на вашия Chromecast в комбинация с VPN и как да го използвате.


С Chromecast можете лесно да предавате медии на телевизора си. Някои стрийминг услуги обаче могат да налагат географски ограничения за определено съдържание. За да получите достъп до целия този ограничен материал, можете да използвате VPN. Освен това VPN гарантира, че всичко, което правите онлайн, включително стрийминг, е анонимно и сигурно. Никой хакер или правителство не трябва да вижда какво предавате, нали?

Най-добрите доставчици на VPN за Google Chromecast

Какво трябва да търсите в VPN за Google Chromecast? Вероятно най-важната характеристика е скоростта. Потокът на филми или музика изисква бърза и стабилна връзка с интернет. Някои доставчици на VPN забавят вашата връзка леко поради различните слоеве на сигурност. Ако търсите добър VPN, с който да стриймвате, скоростта е важна да търсите.

Повечето доставчици на VPN имат сървъри в много страни. Местоположението на техните сървъри е жизненоважно, ако планирате да промените виртуалното си местоположение с VPN. Практически е да избирате много страни, защото това увеличава шанса да намерите държава, в която е наличен потокът ви.

И накрая, общото качество на VPN ще повлияе на опита ви с него в комбинация с вашия Chromecast. Най-добрите доставчици на VPN имат удобни за потребителя приложения и отлично обслужване на клиенти. Прочетете и нашата статия с рецензии на най-добрите VPN доставчици.

Имайки предвид тези функции, създадохме топ три от най-добрите доставчици на VPN, които да използвате в комбинация с вашия Chromecast.

1. ExpressVPN за Chromecast

ExpressVPN вече от години е един от най-добрите доставчици на VPN. Те имат над 2000 сървъра в повече от 90 различни страни. Това е повече от достатъчно, за да намерите винаги страната, от която се нуждаете за вашия конкретен поток.

ExpressVPN е много бърз, така че поточното предаване на филми, сериали и музика не трябва да е проблем.

Приложенията им са удобни за потребителя и ясни. Освен това, ако не можете да разберете как да накарате нещо да работи, обслужването на клиентите ще се радва да ви помогне по всяко време. Прочетете всичко за този доставчик в нашата пълна оценка ExpressVPN.

2. Surfshark за Chromecast

Surfshark за кратък период от време се оказа много надеждна и достъпна услуга. Те имат една от най-добрите оферти там с 1,80 долара на месец и много надеждна сървърна мрежа от над 1000 различни сървъра в 61 държави. Surfshark също има доста добро обслужване на клиенти, които ще отговорят на всичките ви въпроси по имейл, макар че може да отнеме ден. Тяхното криптиране и лекота на използване също е чудесно. Като цяло, сърфистът е чудесен избор за поточно предаване на Chromecast.

3. CyberGhost за Chromecast

CyberGhost има над 2700 сървъра по целия свят. Тази оферта ви предоставя достатъчно възможности за избор, за да можете винаги да имате достъп до геоблокирани материали.

Този доставчик има достатъчно висока скорост за всички ваши поточни сесии. Освен това CyberGhost е удобен, ако искате да получите достъп до поточни услуги като Netflix.

CyberGhost позволява на 7 устройства едновременно да се свързват към интернет само с един абонамент. Също така, те са много достъпни. Вижте нашия тестов доклад за CyberGhost, за да научите повече.

Защо да използвате VPN с вашия Google Chromecast?

Има няколко причини, поради които използването на VPN с вашия Google Chromecast може да има предимства. Най-важното е, че ви позволява да заобиколите географските ограничения. Той също така осигурява вашата интернет връзка и анонимни вашите онлайн дейности.

Обход географски ограничения с VPN

Най-важната причина хората да използват VPN в комбинация със своя Chromecast е да получат достъп до повече съдържание. Част от съдържанието в стрийминг услуги като Netflix се крие зад географските ограничения. Това означава, че има държави, в които е налице определено съдържание и други, където не е така. Например, Netflix US има повече от три пъти повече от съдържанието, което стрийминг услугата има в повечето други страни. Разпространението на права и проблеми с авторските права пречи на поточните услуги да предлагат едно и също съдържание по целия свят.

С VPN можете да получите достъп до услугата си за стрийминг, сякаш сте в друга държава. VPN доставчиците имат сървъри в много различни страни. Когато инсталирате своя VPN софтуер, вие просто се свързвате със сървър в страна, която сте избрали. Ако сте във Франция, но се свържете с американски сървър, изглежда, че имате достъп до интернет от САЩ. Вече имате достъп до цялото американско съдържание в различните си поточни услуги. Просто има повече за предаване на вашия Chromecast с VPN!

Chromecast е толкова малък, че е лесно да вземете със себе си навсякъде, където отидете. Ако сте на почивка и искате да използвате услуга за стрийминг, която е достъпна само във вашата страна, можете също да използвате вашата VPN, за да се свържете със сървър във вашата страна.

Ако искате да научите повече за гледането на съдържанието в Netflix в САЩ, прочетете нашата статия за гледане на Netflix с VPN.

Онлайн безопасност с VPN

VPN криптира целия ви трафик на данни и гарантира връзката ви с интернет. По този начин никое правителство, хакер, рекламодател, доставчик на интернет услуги или компания не могат да видят всичко, което правите онлайн. Ще имате анонимност и вашата лична информация, като данни за вход и пароли, е безопасна. Може да си мислите, че няма какво да криете. Въпреки това, компаниите могат да използват информацията, която получават от вашето поточно поведение, за да ви насочат към определени реклами или съдържание. По този начин те решават какво можете да видите онлайн и ще загубите част от свободата си онлайн. Прочетете повече за това използване на VPN в нашата статия за анонимното сърфиране.

VPN в комбинация с Kodi

Kodi е популярен, мултимедиен плейър с отворен код. Той обединява всички ваши любими поточни услуги заедно в една услуга, така че не е необходимо да превключвате между тях. Тъй като можете да представите услугите на Google Chromecast, Kodi и VPN са напълно подходящи за комбиниране. Ще имате всичко на едно място, ще можете да го предавате на вашия телевизор, а VPN ще ви предостави повече съдържание и сигурна връзка.

Безплатен VPN

Може да не искате да харчите пари за предимствата, които VPN може да предложи. В такъв случай можете да разгледате нашата статия за най-добрите безплатни VPN услуги. Ако обаче обмисляте да използвате VPN за поточно предаване, безплатен VPN няма да бъде от полза. Повечето безплатни доставчици на VPN ограничават количеството данни, които получавате да използвате всеки месец. Най-често това количество данни не е достатъчно дори за поточно предаване на един филм.

Освен това те ограничават скоростта на неплатените потребители. Това означава, че може да отнеме години за зареждане на видео или песен. Към това добавете и факта, че най-вероятно няма да имате достъп до стрийминг услуги като Netflix, може би ще искате да помислите отново за използването на безплатен VPN. Ако просто търсите анонимно сърфиране в интернет, безплатно VPN може да бъде това, от което се нуждаете.

Инсталирайте вашата VPN на своя Chromecast

Има различни начини да инсталирате своя VPN, така че той да работи в комбинация с вашия Chromecast. Не можете да инсталирате VPN директно на Chromecast, но можете да го инсталирате на устройствата, които използвате за предаване към Chromecast. Повечето доставчици правят този процес изключително лесен с приятен съветник за инсталиране.

Най-сигурният вариант е да инсталирате своя VPN на вашия рутер, така че всички устройства, свързани чрез този рутер, да бъдат защитени. Втората възможност е да създадете гореща точка на вашия компютър или Mac, но това може да забави връзката.

Google Chromecast Настройка на илюстрация

Инсталиране и използване на Chromecast за Linux

Някои потребители на Linux може да искат да предават своите потоци и на по-голям екран. Можете да прочетете тук, за да намерите подходящия VPN за Linux. Тя се различава по дистрибуция, но ако използвате Linux Mint, Ubuntu или друг дистрибутив, базиран на debian, можете да използвате MkChromecast или най-новата версия на VLC media player (Трябва да бъде поне версия 3.0).

Можете да изтеглите и двете, следвайки тези команди

  • sudo apt-get install mkchromecast
  • sudo apt-get install vlc

След като отворите файл с VLC, можете да щракнете в горното меню на Възпроизвеждане > Renderer > и след това изберете chromecast.

С MKChromecast трябва да държите терминала отворен и да използвате тези команди.

  • mkchromecast –video -i „/path/to/file.mp4“

Ако искате да добавите субтитри:

  • mkchromecast –video -i “~ / Videos / Example.mp4” –subtitles ~ / Videos / Example.srt

Ако искате да пуснете видеоклип от уебсайт:

  • mkchromecast -y https://www.youtube.com/watch?v=NxD_kWK8A5M –video

Заключителни мисли

Използването на VPN в комбинация с вашия Chromecast има много предимства. Тя ви позволява да заобиколите географските ограничения и да получите достъп до съдържание от цял ​​свят. Освен това, той гарантира, че вашата връзка е защитена срещу участие на трети страни и вие оставате анонимни, докато стриймирате.

ExpressVPN, Surfshark и CyberGhost са солидни доставчици, които могат да ви помогнат да постигнете максимума с вашия Chromecast. Всички те оценяват добре скоростта и местоположението на сървъра.

Може да си мислите, че искате безплатен VPN, но ще разберете, че това не е опция, ако искате да предавате филми или музика.

Инсталирането на VPN за вашия Chromecast може да бъде предизвикателство, но има ръководства, които ви превеждат стъпка по стъпка в процеса.

Насладете се на стрийминга свободно и анонимно!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me