Избор на най-добрата VPN за вашето Android устройство, топ 3

Ако притежавате смартфон или таблет с Android, може да искате да помислите за използване на VPN. VPN ви позволява да защитите по-добре връзката си в обществени Wi-Fi мрежи и дори да предавате американски Netflix от където и да сте по света. Каквато и да е причината, има ужасно много VPN за Android. Това може да затрудни правилния избор на VPN, който най-добре отговаря на вашите нужди. Някои VPN за Android са бавни, други са бързи, но не са безопасни, а някои всъщност изобщо не са VPN, а прокси. В тази статия ще ви помогнем да изберете най-добрия Android VPN за вашата ситуация.


Какво да търсите при избора на най-добрия Android VPN?

Ако искате отличен доставчик на VPN за Android, уверете се, че сте избрали бърз и сигурен VPN с правилните местоположения на сървъра. В зависимост от това, което е важно за вас, някои VPN мрежи може да са по-подходящи от други. Поток ли много? След това отидете за бърз VPN. Искате ли вашите данни да останат защитени? След това изберете сигурен VPN. Искате ли да отблокирате определен уебсайт от друга държава? След това проверете дали VPN, който искате да изберете, има сървъри в тази страна. В допълнение, разбира се е полезно, ако VPN има приложение за Android.

Докато избирате VPN, би било полезно да знаете някои важни аспекти на VPN. При определянето на нашите 3 най-добри Android VPN разгледахме следните аспекти:

 • Сигурност и поверителност: разглеждахме главно политиката за регистриране и протоколите за криптиране на VPN. От съображения за поверителност е важно доставчикът на VPN да не води никакви регистрационни файлове, в противен случай вашите данни ще се съхраняват от VPN компанията, нещо, което определено не искате, когато използвате VPN. Протоколите за криптиране на VPN често определят колко е трудно да се пропусне шифрован файл. Повечето VPN използват OpenVPN, но има и такива, които не го правят. Препоръчваме ви да изберете доставчик на VPN, който използва OpenVPN.
 • скорост: скоростта може да бъде много важна за VPN, особено по време на стрийминг, изтегляне и ежедневна употреба. VPN мрежите могат леко да намалят скоростта ви, но с някои VPN вие дори няма да забележите това, докато с други определено ще. Препоръчваме ви само VPN, които влияят на вашата скорост възможно най-малко.
 • Лесна употреба: някои VPN изискват технически познания, други не. Избирайки най-добрите доставчици на VPN за Android, се съсредоточихме върху VPN, които са подходящи за всички. С други думи, всички VPN в нашите топ 3 могат лесно да се използват от млади и стари.
 • Сървъри: ако използвате VPN за деблокиране на сайтове, голям набор от сървъри е много полезен. Например, ако имате VPN, който има сървъри само във Франция, няма да можете да го използвате за деблокиране на американски Netflix. Освен това VPN ще повлияе на скоростта ви по-малко, ако VPN сървърът, който използвате, е близо до вас.
 • Допълнителни функции: VPN понякога предлагат допълнителни опции, за да улеснят потребителя да сърфира сигурно или да предава по-бързо. Понякога под формата на ключ за убиване, друг път под формата на специален IP. Въпреки че това обикновено е по-малко важен фактор, може би е добре да обърнете внимание на това, ако имате някакви специални нужди от VPN.
 • Цена: в допълнение към реалното качество на VPN услугата, също е добре да видите дали VPN абонаментът отговаря на вашия бюджет. Вероятно е да искате добър VPN, но не искате да плащате прекалено много за него. Ето защо включихме цената като аспект в топ 3.

Най-добрите VPN за Android: нашите топ 3

Въз основа на споменатите по-горе критерии сме избрали следните три VPN доставчици, които смятаме, че са най-добрите VPN мрежи за Android в момента:

1. Surfshark

Surfshark е един от най-добрите и най-приличните VPN мрежи. Почти във всеки аспект този VPN се оценява много добре. Сървърите са бързи, имате голям избор от местоположения на сървъри в голям брой страни, VPN е лесен за използване и на всичкото отгоре този VPN е много евтин за качеството, което се предоставя. Всичко това означава, че можете да стриймвате на устройствата си с Android на много ниска цена без никакви хълцания. Това е удобно, ако гледате много филми или сериали на вашия телефон или таблет с Android.

2. ExpressVPN

ExpressVPN е фантастичен VPN за Android. VPN е изключително бърз, има много сървъри и е много лесен за инсталиране и настройване на Android устройства. Приложението автоматично вижда на какъв език е настроено устройството ви и се настройва съответно. В допълнение към високата си скорост ExpressVPN има и изключително добро криптиране. Не можете да сбъркате с ExpressVPN В сравнение със Surfshark бихме казали, че ExpressVPN е малко по-добър по отношение на качеството, но и доста по-скъп. Ето защо, доколкото сме загрижени, тя спечели второто място в този списък.

3. Частен достъп до Интернет – PIA

Частният достъп до Интернет (PIA) е отлична VPN алтернатива за потребителите, които търсят високо сигурна и ориентирана към поверителност VPN. PIA е много фокусирана върху онлайн сигурността и все още поддържа отлични скорости. PIA е малко по-бавна от ExpressVPN и малко по-скъпа от Surfshark, но въпреки това този VPN е чудесен избор за Android. Особено харесваме сигурността и криптирането на този доставчик.

Безплатни срещу платени VPN за Android

В допълнение към платените VPN услуги, вие също имате възможност да отидете с безплатен VPN. Въпреки че има редица добри безплатни VPN услуги, повечето няма да са подходящи за дългосрочна употреба. Много безплатни VPN услуги имат ограничения в скоростта, количеството данни, които можете да използвате на месец или местата на сървъра. Често лимитът на данни дори няма да ви позволи да гледате цял филм. Безплатните VPN мрежи без ограничение на данните или с много висок лимит често ще бъдат бавни или опасни. Ето защо обикновено препоръчваме да отидете на платена VPN.

Безплатни Android VPN приложения, които не са действителни VPN

Ако говорим за безплатни VPN приложения за Android, също е добре да споменем накратко прокси. Това са приложения, които често са безплатни и се рекламират като VPN. Обикновено обаче това са прокси сървъри: услуги, които променят вашия IP адрес, но не криптират вашите данни. Пример за това е Hola. Тази услуга се рекламира като VPN, но само променя вашия IP адрес на този на друг потребител на Hola. Ако използвате Hola, връзката ви ще се използва и от други потребители на Hola. Това е много опасно, защото другите хора могат да използват вашата връзка и които знаят за какво я използват.

Защо VPN за Android?

Всеки има различни причини да използва VPN. Най-честите причини са следните:

причина
обяснение
СигурностТъй като вашият интернет трафик е шифрован с VPN, другите не могат просто да получат достъп до вашите данни. Например хакерите, правителствата и интернет доставчиците не могат да видят какво правите онлайн. Това е особено важно за устройства с Android, тъй като често се свързвате с обществени Wi-Fi мрежи със своя смартфон или таблет.
поверителностБлагодарение на VPN, вашият собствен IP адрес е скрит и получавате различен IP адрес от един от VPN сървърите. В резултат на това вашите онлайн действия не могат да бъдат проследени до вашето устройство или до вас като личност. Това често се използва в комбинация с изтегляне на торенти, за да се избегнат глоби. Поверителността и законодателството също са причината журналистите, които живеят в държави с много цензура, да използват VPN, за да изразят мнението си чрез анонимни форуми.
за деблокиранеНякои сайтове и услуги блокират съдържанието им въз основа на вашето местоположение. Например, Netflix има по-голямо предлагане на филми и сериали в Америка, отколкото в повечето други страни. С помощта на VPN можете да заобиколите този вид географско блокиране, за да гледате филми и сериали от други страни. Това е и причината VPN често да се използва в Китай, където сайтове като YouTube и Facebook са блокирани.

Как да инсталирате VPN на Android

Има няколко начина за инсталиране на VPN на устройство с Android. Най-лесното вероятно е чрез приложение от Play Store:

 1. Абонирайте се за VPN доставчик;
 2. Изтеглете приложението VPN от Play Store;
 3. Отворете приложението;
 4. Коригирайте настройките, ако е необходимо;
 5. Включете VPN (вероятно устройството ви с Android вероятно ще ви помоли да промените конфигурацията на VPN връзки в „мрежа“, позволете това).

В обобщение: най-добрият VPN за Android, нашите топ 3

Въз основа на критериите, които споменахме преди, бихме препоръчали следните VPN за Android:

 1. Surfshark
 2. ExpressVPN
 3. PIA

Всички тези доставчици имат отличен софтуер за Android и са добри по отношение на цена, бързина и сигурност. Surfshark е най-достъпният премиум VPN, ExpressVPN може да е малко по-добър, но също така е доста по-скъп, а PIA предприема допълнителни стъпки, що се отнася до безопасността. Ако никой от тези доставчици не ви харесва, винаги можете да разгледате нашия преглед на всички прегледани VPN:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me