Una visió general dels millors routers VPN | Vista VPNOver

Si configureu una connexió VPN al vostre enrutador, us assegureu que totes les dades que passen a través de l’encaminador es xifren i anonimitzen automàticament. Això vol dir que no heu d’instal·lar una VPN a tots els vostres dispositius per separat; tot es xifra un cop passa pel router. A continuació, us expliquem com funciona tot i us oferim uns quants consells sobre com triar el millor encaminador VPN.


Motius per instal·lar una VPN al router

La majoria de les persones simplement instal·len una VPN directament al seu ordinador, portàtil, tauleta o telèfon intel·ligent. Sovint és la manera més ràpida i senzilla d’accedir a Internet de forma segura i anònima. No obstant això, és possible que els usuaris més avançats desitgin configurar una VPN al seu encaminador. Hi ha diverses raons per les quals és possible que vulgueu fer-ho:

 • Si configureu una connexió VPN al router, tot el vostre trànsit a Internet passa pel servidor VPN. No cal instal·lar programari VPN per separat a cada dispositiu.
 • Alguns televisors o dispositius intel·ligents no tenen programari VPN designat. Instal·lar la VPN al vostre encaminador encara us ofereix tots els avantatges d’una VPN. Un dels avantatges és poder desbloquejar diferents llocs de streaming.
 • Les companyies de seguretat sovint descobreixen incompliments de seguretat a la xarxa Wi-Fi pública, cosa que demostra que fins i tot les xarxes Wi-Fi segures són vulnerables als pirates informàtics. Això també s’aplica a les nostres xarxes domèstiques. Si utilitzeu una VPN, és més difícil que els pirates informàtics entrin a la vostra xarxa Wi-Fi.

Tan bon punt el client VPN del router s’ha configurat correctament, tots els dispositius de la xarxa es connecten a la resta d’internet mitjançant una connexió VPN segura. El gràfic següent mostra com es veu quan el router està configurat com a client VPN.

L'encaminador de connexió VPN ha parlat

Què heu de buscar en un encaminador VPN?

Igual que comprar altres maquinaris, hi ha algunes coses importants a tenir en compte a l’hora d’escollir un encaminador VPN. A més de les coses generals com la velocitat, és bo consultar les coses següents:

 • Procés d’instal·lació: Per instal·lar una VPN al router, heu de configurar l’encaminador d’una manera molt específica. Aquest procés s’anomena intermitent. Quan trieu un encaminador VPN, podeu obtenir un encaminador previ. Sovint heu de sol·licitar aquestes comandes des d’Amèrica, però són una opció si no voleu fer servir el vostre encaminador. A l’hora de confeccionar la nostra llista de millors enrutadors VPN, hem tingut atenció als encaminadors que es poden encendre fàcilment o als encaminadors previos.
 • Ports de xarxa i connectivitat: amb els routers podeu configurar diferents ports o connexions de xarxa. Això us permet utilitzar una VPN en algunes connexions, però no totes. A més, us permet configurar diferents servidors VPN en diferents ports de xarxa. D’aquesta manera es pot tenir un túnel VPN local en un port i un americà a l’altre. Això pot ser útil per mirar Netflix americà, sense haver d’utilitzar una connexió VPN americana (més lenta) per a tots els vostres dispositius (si no viviu als EUA).
 • Preu: Per descomptat, el preu també és un aspecte molt important a tenir en compte a l’hora d’escollir un encaminador VPN. La diferència de preu entre certs encaminadors és enorme. Alguns routers VPN són quatre vegades més cars que altres. És important considerar si realment necessiteu totes les opcions addicionals que ofereixen aquests encaminadors més cars. Per aquesta raó, també vam mirar el preu dels encaminadors VPN a l’hora de recopilar la nostra llista dels millors encaminadors.
 • Potència del processador: Normalment, quan trieu un encaminador, no heu de prestar molta atenció al processador. Tot i això, aquest és un aspecte important a l’hora de mirar els encaminadors VPN. Com que l’encaminador ha de xifrar i desxifrar les dades mitjançant el proveïdor VPN, l’encaminador VPN ha de treballar una mica més difícil que un encaminador habitual. Per això també hem analitzat la potència de processament dels diversos encaminadors.

A més, també heu de parar molta atenció al preu del propi programa VPN. Al cap i a la fi, la majoria de VPN no són gratuïtes. Per utilitzar la funcionalitat VPN d’aquests encaminadors, també cal obtenir una subscripció a VPN.

Els millors encaminadors VPN (per fer-los flash)

Per començar, parlarem de cinc encaminadors que podeu configurar tu mateix. Són els anomenats encaminadors client VPN, que podeu configurar per connectar-vos al proveïdor VPN. Si aquest procés de configuració del vostre propi enrutador us sembla massa complex, podeu preferir un encaminador que ja hagi configurat el magatzem o el fabricant. Més endavant, en aquest article també discutirem on es poden comprar routers que ja estan configurats per a l’ús de VPN (encaminadors pre-parpellejats).

1. Asus RT-AC88U: la millor opció amb 8 ports de xarxa

Asus RT-AC88UL’Asus RT-AC88U és un excel·lent encaminador VPN amb 8 ports de xarxa. Per la seva velocitat, nombre de ports, fàcil instal·lació de programari VPN i el preu raonable, aquest encaminador ha merescut el primer lloc d’aquesta llista. La velocitat més alta amb aquest enrutador es pot aconseguir amb dispositius que admetin una connexió de 5 GHz. En definitiva, es tracta d’una opció excel·lent: un rendiment excel·lent, molts ports, un programari fàcil d’instal·lar i un bon preu.

2. Asus ROG Rapture GT-AC5300 – Un rendiment fantàstic, però una mica més car.

Asus ROG Rapture GT-AC5300L’Asus ROG Rapture GT-AC5300 és una tecnologia impressionant. Aquest encaminador sembla més una nau espacial que un encaminador normal. El que és molt bo d’aquest router és que podeu utilitzar un port de xarxa per determinar si s’ha de fer servir una connexió VPN. D’aquesta manera podeu triar desviar i xifrar només una part dels vostres dispositius mitjançant la connexió VPN. El predecessor d’aquest encaminador era el nostre favorit, però amb l’arribada de l’Asus RT-AC88U aquest encaminador ha caigut una mica.

També podeu optar per configurar diversos túnels VPN. Per exemple, un dispositiu es pot connectar a un servidor VPN local a través del router, mentre que un altre dispositiu (a la mateixa xarxa) està connectat a un servidor VPN americà. És útil si voleu veure el Netflix americà, per exemple. Amb el botó següent podeu demanar el Asus ROG Rapture GT-AC5300.

3. Linksys WRT3200ACM: opció sòlida

Linksys WRT3200ACMEl Linksys WRT3200ACM és extremadament fàcil de configurar en combinació amb la majoria de VPNs. Sobretot ExpressVPN, el nostre proveïdor VPN favorit, funciona molt bé amb aquest router de Linksys. Quan tingueu una subcripció amb ExpressVPN, rebreu un codi d’activació. Introduïu aquest codi al vostre nou enrutador Linksys WRT3200ACM i ja esteu preparat per utilitzar Internet de forma segura i anònima amb tots els vostres dispositius.!

Podeu utilitzar OpenVPN TCP i UDP com a protocols VPN. Canviar entre servidors també és molt fàcil. Aquest enrutador es basa en OpenWRT i el firmware d’aquesta versió està desenvolupat específicament per a ExpressVPN. Tot i que aquest router encara funciona molt bé amb altres proveïdors de VPN.

4. TP-Link Archer C2300 – El més barat

TP-Link Archer C2300És possible que el TP-Link Archer C2300 no sigui el millor encaminador de la llista en termes de rendiment, però funciona bé. És per això que el recomanem com a model d’entrada. La seguretat i la privadesa en línia han de ser accessibles a tothom, inclosos els que no disposin de diners per a un dels encaminadors VPN esmentats.

Dit això, aquest router és probablement el millor encaminador VPN del moment en la seva franja de preus. Amb aquest encaminador podeu obtenir excel·lents velocitats, tot i que les millors velocitats s’obtenen quan els dispositius connectats suporten 5GHz.

5. Asus ROG Rapture GT-AX11000 – Router fantàstic però molt car i que aconsegueix velocitats elevades en Wireless AX.

Asus ROG Rapture GT-AX11000Tot i que aquest router serà massa potent per a molts usuaris, encara hem volgut esmentar-lo com el número 5 de la nostra visió general del router VPN. Probablement és el millor encaminador disponible en aquest moment, però l’inconvenient és que només podeu arribar a la velocitat més alta amb dispositius que admetin tecnologia Wireless AX. Potser aquest router mereix un lloc més elevat en el futur, però de moment aquesta opció és massa cara per a molts usuaris i no totes les seves funcionalitats seran rellevants per a l’usuari d’avantatge..

Com parpellegeu el router?

Per tal de fer servir el router i, per tant, assegurar-vos que els dispositius connectats estan connectats a Internet mitjançant una connexió VPN, heu de fer els passos següents:

 • Cerqueu el vostre enrutador a la base de dades del router de DD-WRT (en aquesta pàgina) i descarregueu el fitxer .bin;
 • Consulteu les instruccions específiques d’aquesta pàgina DD-WRT per saber com instal·lar exactament el nou firmware. Si el vostre enrutador no figura a la llista, Google, el vostre encaminador en combinació amb DD-WRT;
 • La manera més fàcil és canviar el firmware mitjançant l’ús de la Web-GUI:
  • Restabliu el vostre enrutador (mitjançant el botó del vostre enrutador);
  • Inicieu la sessió al sistema de gestió del vostre enrutador a través de l’ordinador, al qual es pot accedir mitjançant l’adreça IP del vostre enrutador;
  • Busqueu el sistema de gestió per on podeu llampar el nou firmware;
  • Feu clic al firmware (aquest procés no es pot interrompre, altrament el vostre enrutador pot estar danyat definitivament);
  • Restableix el router;
 • Ara s’ha encès el teu router.

Per obtenir més informació sobre com parpellejar el vostre enrutador, consulteu el nostre article DD-WRT, que explica, amb més detall, com parpellejar el vostre enrutador..

Els millors encaminadors VPN amb el firmware VPN preinstal·lat

En lloc de fer servir l’encaminament del vostre encaminador, també podeu optar per comprar un encaminador ja configurat correctament per funcionar correctament en combinació amb una VPN específica. A això s’anomena encaminador previ que s’encén. Hem seleccionat alguns routers que ja s’han configurat perquè funcionin bé amb un proveïdor de VPN específic. A continuació, podeu trobar els millors encaminadors per ExpressVPN. Hem escollit ExpressVPN perquè és el nostre proveïdor VPN preferit número 1, segons les nostres proves i ressenyes.

Per utilitzar la funcionalitat VPN, haureu d’obtenir una subscripció al proveïdor VPN que suporta l’encaminador. Tingueu en compte que tots els encaminadors pre-brillats provenen d’Amèrica i hauràs de pagar amb targeta de crèdit o Paypal. També heu de demanar un adaptador especial, si viviu fora dels Estats Units i teniu un tipus d’alimentació diferent.

1. Asus RT-AC5300 DD-WRT FlashRouter per ExpressVPN

Asus-RT-AC5300El primer encaminador que hem seleccionat per a ExpressVPN és l’Asus RT-AC5300. Es tracta d’un autèntic encaminador. Aquest router no sembla només una font, sinó que ho és. Internament trobareu un processador d’1.4 GHz molt ràpid, externament no es poden veure ni més ni menys que 8 antenes. Permet connectar fàcilment 10 o més dispositius alhora. Aquest router també es descriu com l’opció òptima per jugar en línia i veure vídeos de qualitat 4K.

Aquesta combinació és ideal per reproduir Netflix en alta qualitat o veure BBC iPlayer. Amb el botó següent, podeu demanar el Asus RT-AC5300. Aquest router està configurat per funcionar perfectament en combinació amb ExpressVPN.

.

2. Linksys WRT3200ACM per ExpressVPN

Linksys WRT3200ACMJa hem comentat el Linksys WRT3200ACM en els nostres 5 primers llocs, però com que aquest encaminador funciona tan bé amb ExpressVPN, també el vam posar a la nostra llista d’encaminadors previos. És un excel·lent encaminador VPN per a ExpressVPN, i si ho ordena mitjançant el botó següent, no hauràs de fer-lo parpellejar.

.

Com configureu una VPN al vostre enrutador?

Configurar i configurar la VPN correctament al router és senzill. Aquest procés s’anomena intermitent, en el qual s’ajusta el firmware del router. Tanmateix, necessiteu les instruccions adequades, perquè hi ha poca probabilitat que l’encaminador es malmeti si ho feu malament.

OpenWRT és el paquet de codi obert més comú que prepara els vostres encaminadors per a una connexió VPN. Hem escrit un extens manual sobre com instal·lar DD-WRT i VPN al vostre encaminador. En aquest manual expliquem el procés pas a pas i afegim imatges per fer-lo encara més fàcil.

Ja tinc un mòdem Wi-Fi, proporcionat pel meu proveïdor de serveis d’Internet, com funciona amb un encaminador VPN?

És probable que hagueu rebut un mòdem Wi-Fi del proveïdor de serveis d’Internet (ISP). Si encara voleu connectar els vostres dispositius a un encaminador VPN, heu de comprar-lo per separat i connectar-lo al mòdem Wi-Fi del vostre ISP. La millor manera és utilitzar un cable per connectar el vostre enrutador VPN al mòdem Wi-Fi. Això permet assolir les velocitats més altes. També heu de definir el mòdem Wi-Fi a “mode pont”. D’aquesta manera, es garanteix que el mòdem Wi-Fi només transmet Internet al següent encaminador i no actua com a encaminador en si. D’aquesta manera encara podeu connectar un encaminador VPN amb un mòdem Wi-Fi estàndard del proveïdor d’internet.

Conclusió encaminador VPN

Si busqueu un bon encaminador VPN, atenció a factors com el procés d’instal·lació, el nombre de ports de xarxa, el preu i la potència del processador. Per tal de donar-vos una visió clara dels millors encaminadors VPN, hem realitzat una investigació comparativa sobre els millors encaminadors VPN nosaltres mateixos. El nostre top 5 d’encaminadors en els quals heu de configurar la vostra pròpia VPN és:

 1. Asus RT-AC88U
 2. Asus ROG Rapture GT-AC5300
 3. Linksys WRT3200ACM
 4. TP-Link Archer C2300
 5. Asus ROG Rapture GT-AX11000

També podeu optar per encarregar un encaminador previ a Amèrica. No heu d’instal·lar vosaltres mateixos una VPN, però us costarà una mica més de diners i potser haureu de comprar un adaptador independent per alimentar el vostre enrutador. Per tant, us recomanem que feu servir el vostre encaminador mitjançant el nostre pla pas a pas DD-WRT. Encara esteu interessats en un encaminador previ que us parli, us recomanem aquests dos per ExpressVPN:

 1. Asus RT-AC5300
 2. Linksys WRT3200ACM
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map