A legjobb VPN útválasztók áttekintése VPNOverview

A VPN-kapcsolat beállításával az útválasztón biztosítja, hogy az útválasztón áthaladó összes adat automatikusan titkosítva és névtelen legyen. Ez azt jelenti, hogy nem kell VPN-t minden eszközére külön telepítenie; minden rejtjelezve van, ha áthalad az útválasztón. Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogyan működik ez az egész, és adunk néhány tippet a legjobb VPN-útválasztó kiválasztásához.


A VPN telepítésének okai az útválasztón

A legtöbb ember egyszerűen telepíti a VPN-t közvetlenül a számítógépére, laptopjára, táblagépére vagy okostelefonjára. Ez gyakran a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az internet biztonságos és névtelen elérésének. Előfordulhat, hogy haladóbb felhasználók VPN-t is beállíthatnak útválasztójukon. Számos oka lehet annak, hogy miért érdemes ezt megtenni:

 • Ha beállít egy VPN-kapcsolatot az útválasztón, az összes internetes forgalom a VPN-kiszolgálón megy keresztül. Nem kell a VPN szoftvert külön telepítenie minden eszközre.
 • Néhány intelligens TV-n vagy eszközön nincs kijelölt VPN-szoftver. A VPN telepítése az útválasztóra továbbra is a VPN összes előnyeit biztosítja. Az egyik előnye a különböző streaming helyek feloldása.
 • A biztonsági társaságok gyakran észlelnek biztonsági hibákat a nyilvános Wi-Fi-ben, ami azt mutatja, hogy még a biztonságos Wi-Fi-hálózatok is érzékenyek a hackerekre. Ez vonatkozik otthoni hálózatunkra is. A VPN használatával megkönnyíti a hackerek számára a betörést a Wi-Fi hálózatba.

Amint a router VPN-kliense helyesen van beállítva, a hálózat minden eszköze biztonságos VPN-kapcsolaton keresztül csatlakozik az internet többi részéhez. A következő ábra bemutatja, hogy néz ki, amikor az útválasztót VPN-ügyfélként állítja be.

A VPN kapcsolat router villogva

Mit kell keresnie egy VPN útválasztón?

Csakúgy, mint más hardver vásárlása, néhány fontos dolgot is szem előtt kell tartania, amikor a VPN-útválasztót választja. Az általános dolgok mellett, például a sebesség mellett, érdemes megnézni a következőket is:

 • Telepítési folyamat: A VPN telepítéséhez az útválasztón egy nagyon specifikus módon kell beállítania az útválasztót. Ezt a folyamatot villogásnak nevezik. A VPN-útválasztó kiválasztásakor elővillantott útválasztót kaphat. Ezeket gyakran Amerikából kell megrendelnie, ám ezek akkor is választhatók, ha nem akarja maguk a villogni az útválasztót. A legjobb VPN-útválasztók listájának összeállításakor figyelmet fordítottunk az olyan útválasztókra, amelyek könnyen villoghatók, vagy az előre-villogó útválasztókra.
 • Hálózati portok és csatlakoztathatóság: az útválasztókkal különféle hálózati portokat vagy kapcsolatokat állíthat be. Ez lehetővé teszi VPN használatát bizonyos kapcsolatoknál, de nem mindennél. Ezenkívül lehetőséget ad arra, hogy különböző VPN-kiszolgálókat különféle hálózati portokon állítson be. Ilyen módon lehet egy VPN alagút egy porton, egy amerikai egy másik porton. Ez hasznos lehet az American Netflix nézéséhez anélkül, hogy (lassabb) amerikai VPN-kapcsolatot kellene használnia minden eszközéhez (ha nem az USA-ban él).
 • Ár: Természetesen az ár is nagyon fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni a VPN útválasztó kiválasztásakor. Az útválasztók közötti árkülönbség óriási. Néhány VPN útválasztó négyszer drágább, mint mások. Fontos fontolóra venni, hogy valóban szüksége van-e minden extra opcióra, amelyet ezek a drágább útválasztók kínálnak. Ezért a legjobb útválasztók listájának összeállításakor a VPN útválasztók árát is megvizsgáltuk.
 • A processzor teljesítménye: Általában, ha útválasztót választ, akkor nem kell sok figyelmet fordítania a processzorra. Ez azonban fontos szempont a VPN útválasztók megtekintésekor. Mivel az útválasztónak titkosítania kell és vissza kell dekódolnia az Ön adatait a VPN szolgáltatón keresztül, a VPN útválasztónak kicsit nehezebben kell működnie, mint egy normál útválasztónál. Ezért vizsgáltuk a különféle útválasztók feldolgozási teljesítményét is.

Ezenkívül nagy figyelmet kell fordítania magának a VPN-szoftvernek az árára is. Végül is a legtöbb VPN nem ingyenes. Ezen útválasztók VPN-funkciójának használatához VPN-előfizetést is kell szereznie.

A legjobb VPN-útválasztók (hogy saját maguk villanják őket)

Az induláshoz öt útválasztót fogunk megvitatni, amelyeket Ön beállíthat. Ezek úgynevezett VPN-ügyfél-útválasztók, amelyeket beállíthat úgy, hogy csatlakozzanak a VPN-szolgáltatóhoz. Ha ez a saját útválasztó beállításának folyamata túlságosan bonyolultnak tűnik számodra, akkor inkább egy olyan útválasztót választhat, amelyet a bolt vagy a gyártó már beállított. Ezért a cikk további részében ezért azt is megvitatjuk, hol lehet megvásárolni a VPN használatához már beállított útválasztókat (előre villogott útválasztók).

1. Asus RT-AC88U – A legjobb lehetőség 8 hálózati porttal

Asus RT-AC88UAz Asus RT-AC88U nagyszerű router VPN, 8 hálózati porttal. A sebesség, a portok száma, a könnyen telepíthető VPN szoftver és az elfogadható ár miatt ez a router megérdemelte az első helyet a listán. Ezzel az útválasztóval a legnagyobb sebességet olyan eszközökkel lehet elérni, amelyek támogatják az 5 GHz-es kapcsolatot. Összességében ez egy nagyszerű választás: kiváló teljesítmény, sok port, könnyen telepíthető szoftver és még mindig jó ár.

2. Asus ROG Rapture GT-AC5300 – Fantasztikus teljesítmény, de kissé drágább.

Asus ROG Rapture GT-AC5300Az Asus ROG Rapture GT-AC5300 lenyűgöző technológia. Ez a router inkább űrhajónak tűnik, mint egy normál router. Ami nagyon kedves az útválasztónál, hogy hálózati port segítségével határozhatja meg, hogy VPN-kapcsolatot kell-e használni. Így dönthet úgy, hogy eszközének csak egy részét átirányítja és titkosítja a VPN-kapcsolaton keresztül. A router elődje volt a kedvencünk, de az Asus RT-AC88U megérkezésekor ez a router egy kicsit leesett.

Választhat több VPN alagút beállítására is. Például egy eszköz csatlakoztatható egy helyi VPN szerverhez az útválasztón keresztül, míg egy másik eszköz (ugyanazon a hálózaton) csatlakoztatható egy amerikai VPN szerverhez. Hasznos, ha például az amerikai Netflixet szeretné megnézni. Az alábbi gomb segítségével megrendelheti az Asus ROG Rapture GT-AC5300 készüléket.

3. Linksys WRT3200ACM – Solid opció

Linksys WRT3200ACMA Linksys WRT3200ACM rendkívül egyszerűen beállítható a legtöbb VPN-sel kombinálva. Különösen az ExpressVPN, a kedvenc VPN szolgáltatónk, nagyon jól működik ezzel a Linksys útválasztóval. Ha előfizetéssel rendelkezik ExpressVPN-vel, akkor aktiválási kódot kap. Írja be ezt a kódot az új Linksys WRT3200ACM útválasztóba, és készen áll az internet biztonságos és névtelen használatára az összes eszközével!

VPN-protokollokként használhatja az OpenVPN TCP-t és az UDP-t. A kiszolgálók közötti váltás szintén nagyon egyszerű. Ez az útválasztó az OpenWRT alapú, és a verzió firmware-jét kifejezetten az ExpressVPN számára fejlesztették ki. Bár ez az útválasztó továbbra is nagyon jól működik más VPN-szolgáltatókkal.

4. TP-Link Archer C2300 – Legolcsóbb

TP-Link íjász C2300Lehet, hogy a TP-Link Archer C2300 nem a legjobb router a listán a teljesítmény szempontjából, de még mindig jól működik. Ezért javasoljuk belépő szintű modellként. Az online biztonságnak és magánéletnek mindenki számára hozzáférhetőnek kell lennie, beleértve azokat is, akiknek nincs pénze a fent említett VPN útválasztók egyikére.

Ennek ellenére ez az útválasztó valószínűleg a legmegfelelőbb VPN útválasztó az ártartományban. Kiváló sebességet érhet el ezzel az útválasztóval, bár a legjobb sebesség érhető el, ha a csatlakoztatott eszközök támogatják az 5 GHz-et.

5. Asus ROG Rapture GT-AX11000 – Fantasztikus útválasztó, de nagyon drága és nagy sebesség elérése a vezeték nélküli AX-n.

Asus ROG Rapture GT-AX11000Noha ez az útválasztó sok felhasználó számára túl erős lesz, mégis szerettük volna megemlíteni 5. számúként a VPN-útválasztók áttekintésében. Ez valószínűleg a jelenleg elérhető legjobb útválasztó, de a hátránya, hogy a legnagyobb sebességet csak a Vezeték nélküli AX technológiát támogató eszközökkel érheti el. Lehet, hogy ez a router megérdemel egy magasabb helyet a jövőben, de egyelőre ez a lehetőség sok felhasználó számára túl drága, és annak minden funkciója nem lesz releváns az átlagfelhasználó számára.

Hogyan villog a router?

Az útválasztó villogásához, és így annak biztosításához, hogy a csatlakoztatott eszközök VPN-kapcsolaton keresztül csatlakozzanak az internethez, a következő lépéseket kell tennie:

 • Keresse meg útválasztóját a DD-WRT útválasztó adatbázisában (ezen az oldalon), és töltse le a .bin fájlt;
 • Ellenőrizze a DD-WRT oldalon található konkrét utasításokat, hogy megtudja, hogyan kell pontosan telepíteni az új firmware-t. Ha útválasztója nincs itt felsorolva, kérjük, adja meg a Google útválasztót a DD-WRT-vel kombinálva;
 • A legegyszerűbb módszer a firmware megváltoztatása a Web-GUI használatával:
  • Állítsa vissza az útválasztót (a router gombján keresztül);
  • Jelentkezzen be az útválasztó felügyeleti rendszerébe a számítógépén keresztül, amelyhez hozzáférhet az útválasztó IP-címén keresztül;
  • Keresse meg a felügyeleti rendszert, ahol új firmware-t villoghat;
  • Villog a firmware (ezt a folyamatot nem szabad megszakítani, különben az útválasztó véglegesen megsérülhet);
  • Állítsa vissza az útválasztót;
 • Az útválasztója villog.

Az útválasztó villogásával kapcsolatos további információkért olvassa el a DD-WRT cikkünket, amely részletesebben elmagyarázza, hogyan kell villogni az útválasztót.

A legjobb VPN útválasztók előre telepített VPN firmware-vel

Ahelyett, hogy saját útválasztóját villogná, dönthet úgy is, hogy megvásárol egy olyan útválasztót, amely már megfelelően van konfigurálva, hogy megfelelő módon működjön együtt egy adott VPN-sel. Ezt előzetesen villogó útválasztónak hívják. Kiválasztottunk néhány útválasztót, amelyeket már beállítottak, hogy jól működjenek egy adott VPN-szolgáltatóval. Az alábbiakban megtalálja a legjobb útválasztókat az ExpressVPN-hez. Azért választottuk az ExpressVPN-t, mert ez tesztek és áttekintések szerint az első számú VPN-szolgáltatónk.

A VPN funkció használatához előfizetnie kell a VPN szolgáltatóra, amelyet az útválasztó támogat. Felhívjuk figyelmét, hogy az összes előrevillogott útválasztó Amerikából származik, és hitelkártyával vagy Paypal-nal kell fizetnie. Ezenkívül speciális adaptert is meg kell rendelnie, ha az USA-n kívül él, és más típusú konnektorral rendelkezik.

1. Asus RT-AC5300 DD-WRT FlashRouter az ExpressVPN-hez

Asus-RT-AC5300Az első útválasztót, amelyet az ExpressVPN-hez választottunk, az Asus RT-AC5300. Ez egy igazi fantasztikus útválasztó. Ez az útválasztó nem csak erőműnek tűnik, hanem az is. Belül egy nagyon gyors, 1,4 GHz-es processzort talál, külsőleg nem kevesebb, mint 8 antennát. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre tíz vagy több eszközt csatlakoztasson. Ez az útválasztó úgy is ismert, hogy az optimális választás az online játékokhoz és 4K minőségű videók nézéséhez.

Ez a kombináció ideális a Netflix kiváló minőségű streamingjéhez vagy a BBC iPlayer nézéséhez. Az alábbi gomb segítségével megrendelheti az Asus RT-AC5300 készüléket. Ez az útválasztó úgy van beállítva, hogy tökéletesen működjön együtt az ExpressVPN-vel.

.

2. Linksys WRT3200ACM az ExpressVPN-hez

Linksys WRT3200ACMA Linksys WRT3200ACM-et már tárgyaltuk az ötödik topban, de mivel ez az útválasztó annyira jól működik az ExpressVPN-vel, felvetjük az előrevillogott útválasztók listájára. Kiváló VPN-útválasztó az ExpressVPN számára, és ha az alábbi gombbal rendelte meg, akkor nem kell saját magának villannia..

.

Hogyan állíthat be VPN-t az útválasztón?

A VPN helyes beállítása és konfigurálása az útválasztón meglehetősen egyszerű. Ezt a folyamatot villogásnak nevezik, amelyben beállítja az útválasztó firmware-jét. Szüksége van azonban a megfelelő utasításokra, mivel kicsi az esély, hogy a router megsérül, ha rosszul csinálja.

Az OpenWRT a leggyakoribb nyílt forráskódú csomag, amely felkészíti az útválasztókat a VPN-kapcsolatra. Átfogó kézikönyvet írtunk a DD-WRT és a VPN telepítéséről az útválasztón. Ebben a kézikönyvben lépésről lépésre magyarázatot adunk a képekre és hozzáadunk képeket, hogy még könnyebbé tegyük.

Van már egy Wi-Fi modem, amelyet az internetszolgáltató nyújt, és ez hogyan működik a VPN Routerrel?

Valószínűleg Wi-Fi modemet kapott az internetszolgáltatójától (ISP). Ha továbbra is csatlakoztatni kívánja eszközét egy VPN útválasztóhoz, akkor külön kell megvásárolnia, és csatlakoztatnia kell az Internet szolgáltatójának Wi-Fi modeméhez. A legjobb módszer egy kábel használata a VPN-útválasztó csatlakoztatásához a Wi-Fi modemhez. Ez lehetővé teszi a legnagyobb sebesség elérését. A Wi-Fi modemet „bridge mode” -re is be kell állítania. Ez biztosítja, hogy a Wi-Fi modem csak az internetet továbbítsa a következő útválasztóra, és maga nem működik útválasztóként. Ilyen módon továbbra is csatlakoztathat egy VPN útválasztót egy szokásos Wi-Fi modemhez az internetszolgáltatójától.

Összegzés VPN útválasztó

Ha jó VPN útválasztót keres, vegye figyelembe a tényezőket, például a telepítési folyamatot, a hálózati portok számát, az árat és a processzor teljesítményét. Annak érdekében, hogy világos képet kapjunk a legjobb VPN útválasztókról, összehasonlító kutatást végeztünk a legjobb VPN útválasztókról. Az első öt útválasztónk, amelyeken saját VPN-t kell beállítani:

 1. Asus RT-AC88U
 2. Asus ROG Rapture GT-AC5300
 3. Linksys WRT3200ACM
 4. TP-Link íjász C2300
 5. Asus ROG Rapture GT-AX11000

Kiválaszthatja azt is, hogy Amerikából rendeljen-e el előretöltött útválasztót. Nem kell saját magának telepítenie a VPN-t, de ez kicsit több pénzt fog fizetni, és valószínűleg külön adaptert kell vásárolnia az útválasztó táplálásához. Ezért azt javasoljuk, hogy saját útválasztója villogjon a DD-WRT lépésről lépésre. Még mindig érdekli az előrevillogott útválasztót, és azt ajánljuk az ExpressVPN számára:

 1. Asus RT-AC5300
 2. Linksys WRT3200ACM
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map