A legjobb VPN szolgáltatók Linux | VPNoverview

Elege volt a halál Windows kék képernyőjének? Vagy talán belefáradtál a hardverek következő generációjának üldözésébe, amely a Mac közösséggel való folyamatos frissítéshez szükséges. Vagy akár csak tetszik a teljesen testreszabható operációs rendszer rugalmassága. Lassan egyre több ember fedezi fel a Linux disztribúciók előnyeit. A VPN természetesen hasznos, függetlenül attól, hogy milyen operációs rendszerrel dolgozik. A Linux használatakor azonban fontos, hogy a megfelelő VPN-t válasszon Linux disztribúciójához.


A Linux felhasználók számára a VPN minőségében, hasznosságában és felhasználói élményében jelentős különbségek vannak, attól függően, hogy melyik szolgáltatót választják. Az egyszerű igazság az, hogy néhány VPN szolgáltató gondot fordított arra, hogy jól működő alkalmazást (akár a terminálhoz, akár saját felhasználói felülettel) biztosítson a Linux felhasználók számára, míg mások alig ismeri el létezését. Az alábbiakban megtalálja a Linux első három legjobb VPN-jét, mindegyiknek megvannak a saját egyedi előnyei. Ha a VPN-szolgáltatók bármelyikét választja, biztos lehet benne, hogy a Linux tapasztalata jelentősen javul.

A Linux és az adatvédelem kéz a kézben járnak 

Linux logó laptopA Microsoft Windows operációs rendszer és az Apple Mac felhasználók között régóta verseng egymással. Mindkettő mindig azt állítja, hogy a saját operációs rendszerük a legjobb. Van egy dolog, amely mindkét operációs rendszer közös: a forráskóduk titkos és védett. Bármikor, amikor a program forráskódja nem nyitott meg ellenőrzésre, a magánélet és a biztonság veszélyben lehet. Emiatt nem lehet biztosan megtudni, mit csinál a szoftver a színfalak mögött. Sőt, a legsikeresebb tech-cégeknek szokása, hogy információkat gyűjtsenek felhasználóikról. Nem lesz ez a problémája a Linuxmal, mert a kód nyílt forráskódú és mindenki számára elérhető.

Linux használata

Mint teljesen nyílt forráskódú operációs rendszer, a Linux népszerű választás a magánélettel kapcsolatos felhasználók számára. Bárki láthatja a forráskódot, vagyis azok, akik tudják, hogyan működik a kód, pontosan tudják, mire képesek. Ha a Linux operációs rendszer kódot tartalmazott a felhasználókkal kapcsolatos információk gyűjtésére, akkor valaki észreveszi és elterjeszti a szót, mint a futótűz. Ez a nyitottság növeli a magánélet és a védelem érzetét.

VPN használata

Ha ez a magánélet érzése vonzza Önt, akkor valószínű, hogy Ön is részesülne a VPN előnyeiből. Egy jó VPN titkosítja az eszközre érkező és onnan érkező adatokat. Ez megakadályozza a középtávú támadásokat és az adatok biztonságát. Adatkérelmei nem közvetlenül a webhelyre kerülnek, hanem először egy névtelen VPN-kiszolgálón keresztül kerülnek elküldésre. Ennek eredményeként a meglátogatott webhelyek nem fogják tudni visszakeresni az adatokat. A tartózkodási hely, a böngésző előzményei és a keresések nem nyilvánosak. Ezenkívül a VPN használata lehetővé teszi a földrajzilag blokkolt tartalmak megkerülését. Röviden: a VPN nagyobb mértékű online névtelenséget, szabadságot és biztonságot kínál.

A legjobb VPN-k Linuxodhoz

A Linux rendszer VPN szolgáltatással történő párosítása nyerő kombináció a magánélet szempontjából. Sajnos nem minden VPN-szolgáltatás fog működni csak minden Linux disztribúción. Fontos tudni, hogy melyik VPN melyik rendszeren működik, és milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az egyes VPN-ek számára, mivel ezek nagyon eltérőek. Ha a következő VPN-ekkel jár, akkor szinte garantáltan nagyban részesül a szolgáltatásból. Magától értetődik, hogy a következő VPN szolgáltatásoknak szigorúan nincs naplózási politikájuk.

ExpressVPN

Legjobb: Sebesség és megbízhatóság

Elérhető: Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS, Arch, Raspbian

Az ExpressVPN kétségtelenül az egyik legjobb lehetőség a Linux felhasználók számára. Ha Linux rendszert használ, akkor a disztribúciót valószínűleg az ExpressVPN fedezi. Nem kétséges, hogy az ExpressVPN legerősebb tulajdonsága a kiszolgálói hálózat, amely változatos, megbízható és hihetetlenül gyors. Az összes VPN-szolgáltató közül az ExpressVPN a következetesebb abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az internetkapcsolatból. Ezenkívül az ExpressVPN biztonsági riválisai az iparág többi nagyszerű VPN-jével szemben. Soha nem kell aggódnia az ExpressVPN egyik szerverének véletlen IP- vagy DNS-szivárgása miatt.

Az ExpressVPN egy könnyen használható terminálalkalmazással rendelkezik, amelyet néhány alapvető paranccsal vezérelhetünk.A kill kill kapcsolót is be- és kikapcsolhatjuk. Röviden: nem lesz gondod ezzel a szolgáltatással. További információkért tekintse meg a szolgáltató részletes áttekintését. Az ExpressVPN egyetlen hátránya a viszonylag magas ára. Akkor ismét legalább tudod, hogy fizet a minőségért.

NordVPN 

Legjobb: Biztonság és kiegészítő szolgáltatások

Elérhető: Ubuntu, Debian, Fedora, CentOS, openSUSE, RHEL, QubesOS

Ha a magánélet és a biztonság az Ön elsődleges problémája, akkor a NordVPN a VPN az Ön számára. Az NordVPN számos különféle biztonsági protokollt támogat, köztük az OpenVPN-et is – a biztonsági arany színvonalát. Ahol a legtöbb VPN 256 bites titkosítást használ, ami már nagyon erős, a NordVPN 2048 bites SSL titkosítást használ. Ez azt jelenti, hogy adatai nem biztonságosak.

A terminálalkalmazás a Linux számára számos extra biztonsági funkciót is felvehet: kiválaszthatja saját DNS-kiszolgálóit, kikapcsolhatja az IPv6-ot, vagy hozzáadhat egy SOCKS5 proxy-t, multi-hop-ot vagy Cybersec-t (egy extra eszköz, amely segít megvédeni az hirdetések, nyomkövető és rosszindulatú programok). Ezek a kiegészítő eszközök nagyon különbözik a NordVPN-től az ExpressVPN-től. Míg az Expressnek csekély a sebessége, a NordVPN további technikai funkciókat kínál. A NordVPN eszközkészletben további eszközöket találhat, amelyekkel játszhat.

A NordVPN 59 országban rendelkezik szerverrel. A szolgáltatás számos országban egyedülálló dupla VPN-kapcsolatot is használ. Például az oroszországi VPN-hez való csatlakozás Hollandiában található VPN-kiszolgálón keresztül történik. Ez még nehezebbé teszi az online tevékenységek nyomon követését. A NordVPN egy dedikált IP-címet is választhat. Ez hasznos azoknak az intézkedéseknek a megkerülésére, amelyeket néhány webhely megtesz a VPN-kiszolgálók hozzáférésének blokkolására. A NordVPN emellett nagyon jól teljesít sebesség-teszteket, így az ExpressVPN után a Linux leggyorsabb VPN-szolgáltatója. 

A NordVPN nem kevésbé lenyűgöző az ügyfélszolgálat és a használhatóság szempontjából. A VPN-t könnyű beállítani, még Linux platformon is. A terminál alkalmazás számos intuitív parancsot tartalmaz, ami nagyon felhasználóbarát. Ha bármilyen nehézséget tapasztal a Linux operációs rendszeren, az útmutató széles választéka áll rendelkezésre. Sőt, ha bármilyen problémája vagy kérdése merül fel, 24 órán keresztül elérhetővé válik az élő csevegés támogatása. Végül, a NordVPN olcsóbb, mint az Express, és gyakran vannak nagyszerű ajánlatok és promóciók.

Privát internet-hozzáférés (PIA)

Legjobb: Ár és felhasználói felület

Elérhető: Ubuntu, Debian, (Fedora), Arch, (Slackware)

Érdekes kiegészítés e listához. Míg a legtöbb kategória a NordVPN és az ExpressVPN uralja a listák tetejét, a PIA-nak sikerült rést találni a piacon: ez egy nagyon megbízható, könnyen használható és megfizethető VPN olyan Linux felhasználók számára, akik egy felhasználót akarnak felület (UI).

Nagyon kevés VPN kínál alkalmazásokat Linux számára. Ehelyett megkövetelik a terminál használatát vagy az OpenVPN-kiszolgálók manuális hozzáadását, hogy a szolgáltatás működjön. A PIA egyszerűbbé tette a dolgokat azzal, hogy lehetőséget adott a szabványos felhasználói felület telepítésére Linuxra. Ennek eredményeként a Linux-élmény a PIA-val pontosan megegyezik a Windows-nal. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a felhasználói felület csak Ubuntu, Debian és Arch felhasználók számára érhető el.

A kiszolgálói hálózat és a PIA szervereinek sebessége nem olyan jó, mint a NordVPN és az ExpressVPN, de a legtöbb felhasználó számára még mindig elegendőek. Ennél is fontosabb, hogy megbízhatóak: a kiszolgálók stabil sebességgel rendelkeznek, és soha nem szivárognak semmilyen IP vagy DNS információ. Bizonyos értelemben, amit felad a sebességgel, pénzt takarít meg. Az ExpressVPN árának csaknem felénél olyan szolgáltatást kapsz, amely a legtöbb felhasználó számára elegendő. A tapasztalatlan Linux felhasználók számára az UI szintén sokkal elérhetőbbé teszi.

Végül, a PIA tartalmaz néhány extra funkciót, amelyek segítenek védelmet nyújtani a hirdetések, a követők és a rosszindulatú programok ellen, valamint lehetőséget adnak egyedi DNS-kiszolgálók vagy SOCKS5 proxy hozzáadására. Mindez együtt teszi a PIA-t az egyik legjobb és legolcsóbb VPN-szolgáltatónak a Linux felhasználók számára.

Mullvad

Legjobb: általános tapasztalat és használhatóság

Elérhető: Ubuntu, Debian, Fedora

Mullvad a páratlan ebben a listában. A legtöbb Linux-opciót kínáló VPN-szolgáltatóval ellentétben a Mullvad olyan egyszerűvé és egyszerűbbé tette a Linux-élményt, mintha még a Linuxon sem lennél. Ezek a PIA-hoz hasonlóan azon kevés szolgáltatók egyike, amelyek lehetőséget adnak a Windows felhasználói inferface (UI) használatára. A VPN-kapcsolat beállításának teljes folyamata könnyedén megtörténik. Miután megszerezte a bejelentkezési kódot, lépjen a Linux oldalukra, és töltse le a lerakatot. Ezután nyissa meg a felhasználói felületet, és válassza ki a sok szerver közül egyet. Ez az. Alig van olyan VPN-telepítés, amely ilyen egyszerűsítést jelentene a Linuxon.

A Mullvad szerverhálózata nem a legjobb, bár az egyik a jobb. Hálózatuk 36 ország 492 szerverét üzemelteti. Ezek a szerverek összességében nagyon gyorsak és nagyon biztonságosak. Egyetlen DNS-szivárgás vagy egy szerverhez való kapcsolódás problémája sem volt. Csak az OpenVPN és a Wireguard protokollokon keresztül működnek, a jelenleg rendelkezésre álló legbiztonságosabb protokollokon keresztül. A Mullvadnak is vannak saját hídszerverei az erős tűzfalak megkerülésére. Végül ott van a standard kill kapcsoló is.

Havi 5 eurós állandó ára mellett a Mullvad valamivel drágább, mint a többi VPN, de ehhez az árhoz megbízható, nagyon használható VPN-élményt kap a Linux számára egy olyan vállalattól, amelyet gyakran névtelenség és magánélet iránti elkötelezettségük miatt üdvözölnek. Az egyetlen hátránya, amelyet fontos megjegyezni, az azonban, hogy a Mullvad egy svéd társaság, és ezért 14 szemmel rendelkező országban található. A Linux felhasználók számára a Mullvad az egyik legjobb lehetőség és a kedvenc válogatásaink!

Végső gondolatok

A Linux használata nagyszerű módja az adatok bizalmas kezelésének. A VPN-n keresztüli csatlakozás ezen felül csak erősíti az online adatvédelmet és biztonságot. Noha több száz VPN-szolgáltatás létezik odakinn, meglehetősen ritkán talál olyan szolgáltatást, amely nem csak védelmet nyújt, hanem a Linux operációs rendszerrel is működik. Attól függően, hogy mire kívánja használni a VPN-kapcsolatot, e három VPN-szolgáltatás bármelyike ​​könnyen kielégítheti a magán, gyors és biztonságosabb online élmény igényeit. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me