Vendosja e një lidhjeje VPN në Windows 10 (Hap pas hapi)

Ka disa mënyra për të vendosur një VPN në kompjuterin tuaj Windows 10. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se si të krijoni një VPN përmes cilësimeve tuaja të Windows. Kjo është e dobishme nëse doni të përdorni rrjetin VPN të siguruar nga punëdhënësi juaj, për shembull.


Intimiteti i sistemit operativ Windows

Shumë ofrues të VPN ofrojnë softuer special, i cili ju lejon të lidheni lehtë dhe shpejt me një nga shumë serverët e tyre VPN. Sidoqoftë, disa VPN, përfshirë shumë rrjete të korporatave, nuk vijnë me softuerin e tyre. Për fat të mirë, Windows ka një veçori që ju lejon të vendosni vetë një lidhje VPN. Në këtë udhëzues hap pas hapi, ne do të shpjegojmë se si mund të vendosni një lidhje VPN në Windows 10. A keni një VPN që ofron softuerin e vet, të tilla si ExpressVPN ose CyberGhost? Shkoni poshtë për një udhëzues të shpejtë duke shpjeguar se si të vendosni VPN tuaj me këtë softuer.

Hapi 1: Merrni detajet e duhura të hyrjes

Për të vendosur një lidhje VPN me Windows 10, ju duhen detajet e duhura të hyrjes. Përndryshe nuk do të keni mundësi të hyni në serverin VPN. Nëse lidhja juaj VPN është rregulluar përmes punës tuaj, do të duhet të kërkoni nga shefi juaj informacionin e saktë të hyrjes. A punoni me një VPN për përdorim privat? Pastaj i krijove vetë këto detaje kur vendosni llogarinë tuaj. Me këtë informacion, shpesh i përbërë nga një emër përdoruesi dhe fjalëkalimi dhe ndoshta një adresë specifike e serverit për t’u lidhur me të, mund të ndiqni tre hapat më poshtë për t’u lidhur me VPN.

Nëse nuk keni ende një llogari VPN dhe detajet e hyrjes ende dhe po kërkoni një VPN të mirë për të mbrojtur lidhjen tuaj të internetit, gjithmonë mund të provoni CyberGhost. Ky ofrues është shumë i lirë, por ende me cilësi të shkëlqyeshme. Për më tepër, ata kanë një garanci të kthimit të parave prej 45 ditësh, duke ju lejuar të provoni më parë shërbimin.

Hapi 2: Hapni Cilësimet e VPN në Windows

Dëshiron të instalosh një VPN në Windows 10? Para së gjithash, duhet të siguroheni që po përdorni një llogari Windows me të drejtat e administratës. Zakonisht pronari i kompjuterit ka këto të drejta. Ai ose ajo mund t’i shpërndajë ata të tjerët. Nëse keni vetëm një llogari përdoruesi në pajisjen me të cilën po punoni, do t’i keni automatikisht këto të drejta.

Shkoni në menunë e fillimit (duke klikuar në Logoja e Windows në këndin e poshtëm të majtë të ekranit tuaj) dhe kliko Cilësimet. Ky buton shpesh duket si një cogwheel i vogël. Pasi të hapet ekrani “Parametrat”, klikoni Rrjeti dhe Interneti nga menyja. Pastaj zgjidhni VPN nga lista në anën e majtë të ekranit. Imazhi në të djathtë të këtij teksti tregon se si duket. Tani e keni gjetur ekranin e cilësimeve VPN në Windows dhe jeni gati për të shtuar një lidhje VPN në sistemin tuaj operativ.

Hapi 3: Shtimi i një lidhjeje VPN

Sshtë koha për të shtuar një lidhje VPN. Së pari klikoni në butonin në krye që thotë Shtoni një lidhje VPN.

Shtoni lidhje VPN në cilësimet e Windows

Do të shfaqet një ekran blu. Këtu mund të shkruani detajet e ofruesit tuaj VPN. Në disa vende mund të zgjidhni një Ofruesi VPN nga një numër i ofruesve standardë, por ky udhëzues hap pas hapi përqendrohet vetëm në Windows (i integruar) alternativë.

Jepni lidhjes VPN një emër të njohur nën Emri i lidhjes. Për shembull, mund të zgjedhni “punën e lidhjes VPN” nëse do t’ju duhet vetëm për aktivitete që lidhen me punën.

Shtoni lidhje VPN në cilësimet e ekranit blu të Windowsnën Emri ose adresa e serverit, shkruani adresën IP ose URL të serverit të serverit VPN. Ky informacion sigurohet nga ofruesi i lidhjes, p.sh. shefi juaj.

nën Lloji VPN, zgjidhni protokollin VPN që dëshironi të përdorni. Në shumicën e rasteve, do të keni mundësi të zgjidhni automatik opsion këtu. Për më shumë informacione rreth protokolleve VPN, ju lutemi lexoni artikullin tonë për këtë temë.

nën Lloji i informacionit të hyrjes mund të specifikoni mënyrën si dëshironi të regjistroheni. Në shumicën e rasteve, kjo përfshin përdorimin e një emri të përdoruesit dhe fjalëkalimin. Alternativat përfshijnë hyrjen në kartelë ose certifikatë.

nën Emri i përdoruesit dhe fjalëkalim, plotësoni detajet e nevojshme të hyrjes.

Shënim: është më e sigurta që të mos e bëni kompjuterin të kujtojë informacionin tuaj të hyrjes nëse jeni duke përdorur një kompjuter publik. Zgjidhni vetëm të ruani të dhënat nëse kompjuteri juaj nuk mund të përdoret nga të huajt dhe është i mbrojtur mirë!

Pasi të keni përfunduar futjen e të gjitha të dhënave të nevojshme, klikoni Save.

Hapi 4: Lidhja me serverin VPN

Duke përdorur menunë VPN në Cilësimet (siç përshkruhet në hapin 1) tani mund të zgjidhni lidhjen e shtuar VPN nga lista e treguar dhe të lidheni me atë server VPN. Tani ju jeni të lidhur në mënyrë të sigurt dhe mund të përdorni internetin në mënyrë të sigurt dhe private.

Cilësimet e përparuara

Pasi të keni shtuar një lidhje VPN, do të keni mundësi shtesë përveç që të fikni dhe ndizni VPN. Për shembull, mund të krijoni një server proxy. Për ta bërë këtë, shkoni në menunë e përparuar. Kjo mund të bëhet duke ndjekur hapin 2 përsëri, duke klikuar lidhjen VPN që dëshironi të ndryshoni dhe zgjidhni Opsione te avancuara. Ndryshoni vetëm këto cilësime nëse jeni plotësisht të sigurt se çfarë po bëni. Windows dhe ofruesi juaj VPN tashmë po punojnë së bashku për t’ju siguruar një lidhje të sigurt. Pra, posaçërisht si fillestar, nuk është e nevojshme të ndryshoni ndonjë cilësim të përparuar në mënyrë që të mbroheni në internet.

Cilësimet e VPN në Windows përmes njoftimeve

Për të hyrë në seksionin VPN në cilësimet tuaja shpejt dhe me lehtësi, mund të ndiqni udhëzimet e përcaktuara në hapin 2, por gjithashtu mund të klikoni Njoftime (tullumbace e informacionit) në këndin e poshtëm të djathtë të shiritit të detyrave. Pamja e mësipërme tregon se si duket ajo ekran. Kliko VPN dhe do të çoheni direkt në ekranin e Parametrave VPN.

Softuer VPN në Windows 10

Përdorimi i VPN-së përmes cilësimeve tuaja në Windows 10 mund të jetë shumë i dobishëm. Në fund të fundit, Windows ju lidh automatikisht me serverin VPN, kështu që nuk do të duhet ta ktheni manualisht VPN në çdo kohë. Për më tepër, kjo ju jep mundësinë të lidheni me një rrjet privat nga distanca dhe siguria. Mendoni, për shembull, të njerëzve që punojnë nga shtëpia duke përdorur një server VPN për t’u dhënë atyre qasje në të gjitha dokumentet dhe skedarët e tjerë brenda rrjetit të kompanisë.

Sidoqoftë, nuk është gjithmonë e përshtatshme të lidhni VPN tuaj me sistemin tuaj operativ. Nëse përdorni një ofrues të paguar VPN siç është NordVPN ose Hyrja në Internet Private, ju rekomandojmë të përdorni programin e përfshirë. Këto programe shpesh mbështesin protokolle shtesë VPN, përdorin serverat e tyre DNS për të parandaluar rrjedhjet e DNS dhe kanë një ndërprerës vrasës që ndërhyn automatikisht nëse lidhja juaj VPN bie. Me fjalë të tjera, nëse përdorni softuer VPN në vend që të futeni në serverin tuaj VPN përmes Windows, do të jeni më të sigurt.

Vendosja e një VPN në Windows me programin VPN: një udhëzues hap pas hapi

Instalimi i një VPN në Windows 10 duke përdorur programin zyrtar VPN është shumë i lehtë dhe shkon si më poshtë:

Instaloni VPN hap pas hapi Desktopin

 1. Krijoni një llogari në faqen e internetit të VPN. Shkoni në faqen zyrtare të ofruesit të dëshiruar të VPN (p.sh. faqen e internetit të CyberGhost) dhe zgjidhni pajtimin që dëshironi. Kaloni hapat për të blerë një pajtim dhe për të krijuar një llogari.
 2. Shkarkoni programin VPN nga faqja zyrtare e internetit. Shpesh, ofruesi juaj do t’ju dërgojë në shkarkim menjëherë pasi të keni marrë abonimin tuaj.
 3. Instaloni programin VPN. Pasi skedari i instalimit të jetë shkarkuar, mund ta klikoni atë dhe të ndiqni hapat për të instaluar programin VPN në kompjuterin tuaj.
 4. Hyni në softuer me llogarinë tuaj. Kjo është shpesh çështje e plotësimit të emrit të përdoruesit dhe kombinimit të fjalëkalimit që keni krijuar në hapin 1.
 5. Zgjidhni serverin e dëshiruar VPN (Opsionale). Në varësi të asaj që dëshironi të bëni në internet, ju mund të zgjidhni një vendndodhje të përshtatshme të serverit. Për shembull, ju mund të zgjidhni një server amerikan për të parë versionin amerikan të Netflix ose zhbllokimin e Skype, Facebook ose ndonjë shërbim tjetër që mund të ndëshkohet në vendin tuaj. Nëse nuk keni një qëllim specifik në mendje përveç që të shkoni në internet me siguri, thjesht mund të zgjidhni serverin më të afërt me ju.
 6. Ndizni VPN. Shumica e programeve VPN kanë një buton të madh të energjisë që do të ndizet VPN me vetëm një klik. Në fakt, nëse kaloni hapin 5, softveri ka të ngjarë të zgjedhë automatikisht serverin më të afërt ose më të shpejtë për ju.

Pse të përdorni një VPN në Windows 10?

Ka shumë arsye që njerëzit të përdorin një VPN. Këto janë ato më të zakonshmet:

 • Kriptimi i të dhënave për mbrojtje shtesë kundër hakerave dhe kriminelëve kibernetikë (si dhe përgjuesit e tjerë, si qeveritë dhe bizneset);
 • Përdorimi i sigurt i rrjeteve publike;
 • Qasje në shërbime që mund të përdoren vetëm brenda rrjetit të një kompanie ose institucioni;
 • Fshehja e vendndodhjes tuaj të vërtetë dhe adresa IP;
 • Shkarkimi i anonimëve të torrenteve;
 • Duke anashkaluar bllokadat rajonale të, për shembull, disa shërbime filmike (Netflix) ose rrjeteve të mediave sociale;
 • Anashkalimi i censurës në një vend;
 • Rritja e shpejtësisë së një lidhjeje me një server tjetër.

Vendosja e një VPN në kompjuterin tuaj Windows 10 është gjithmonë një ide e mirë. Ju ndoshta përdorni pajisjen tuaj për shumë nga aktivitetet tuaja të përditshme në Internet. Me një VPN, do të mbroheni gjatë gjithë këtyre veprimtarive duke rritur gjithashtu privatësinë dhe lirinë tuaj në internet.

Nëse nuk keni tashmë një VPN dhe dëshironi të përdorni një për të siguruar rrjetin tuaj privat, keni disa mundësi. Ju mund të dëshironi një ofrues privat VPN. Nëse nuk keni ide se ku të filloni, hidhni një sy në 5 ofruesit tanë më të mirë të VPN. Kjo listë mund të ndihmojë kur po përpiqeni të bëni zgjedhjen tuaj.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map