Instalimi i një VPN për TV tuaj të zgjuar. Ja se si ta bëni!

Në ditët e sotme shumë njerëz përdorin një VPN për të patur akses në një përzgjedhje shumë më të madhe të shfaqjeve dhe filmave. Në fund të fundit, shumë shërbime transmetimi, të tilla si Netflix, imponojnë kufizime gjeografike dhe tregojnë vetëm përmbajtje të caktuar në rajone të caktuara. Për më tepër, VPN ofrojnë një mori përparësish të intimitetit dhe sigurisë. Një pajisje që e jep veten veçanërisht mirë për transmetim, natyrisht, është një TV i zgjuar. Sidoqoftë, vendosja e një VPN në TV-in tuaj inteligjent në përgjithësi nuk është aq e lehtë sa ta bësh këtë në PC-në të Windows, për shembull. Por mos u shqetësoni, në këtë artikull ne do të rendisim tre mënyra me të cilat lehtë mund të shijoni të gjitha avantazhet që një VPN ka për të ofruar, në TV tuaj të zgjuar.


A keni tashmë një TV të zgjuar dhe doni të zbuloni pse një VPN mund të jetë e dobishme për ju? Lexoni artikullin tonë për përdorimin e një VPN në kombinim me një TV të zgjuar.

Ilustrim i ngritur i TV Smart VPN

Shënim: Një TV i zgjuar nuk është e njëjta gjë me një TV Android. Në një TV Android, siç është Sony Bravia, është shumë e thjeshtë të instalosh një VPN, sepse thjesht mund të instalosh direkt një aplikacion VPN për Android në TV. Nëse kjo është ajo që ju doni të bëni, ne ju referohemi artikullit tonë për vendosjen e një VPN në TV tuaj Android.

1. Lidhja e TV tuaj të zgjuar në një PC Windows me një VPN

Edhe pse kjo metodë teknikisht nuk përfshin vendosjen e një VPN në TV tuaj të zgjuar, ju jeni ende duke u lidhur me një, me të gjitha avantazhet që sjell kjo. Kjo është arritur duke instaluar një VPN në PC-në të Windows (nëse nuk e keni bërë këtë tashmë) dhe më pas lidhjen e TV tuaj të zgjuar me PC-në tuaj, duke e kthyer PC-në tuaj në një vend të nxehtë celular. Si i tillë, TV juaj i zgjuar është i lidhur me të njëjtin rrjet WiFi ose me brez të gjerë si PC tuaj, duke përdorur kështu të njëjtën lidhje VPN. Ju lutemi vini re se duhet të keni të instaluar Windows 10 në PC tuaj për të punuar këtë metodë. Lexoni udhëzuesin tonë të shkurtër dhe të thjeshtë hap pas hapi poshtë për të përdorur këtë metodë.

  1. Instaloni një VPN në kompjuterin tuaj Windows. Shumica e ofruesve të VPN e bëjnë këtë shumë lehtë. Mbi të gjitha, praktikisht çdo ofrues i njohur VPN ofron një program të lehtë për t’u përdorur në ditët e sotme. Sidoqoftë, nëse keni nevojë për ndihmë për këtë, atëherë hidhini një sy artikullit tonë për vendosjen e një VPN në Windows.
  2. Vendosni një pikë të nxehtë celular në PC tuaj. Për ta bërë këtë, shtypni “cilësimet e nxehta të lëvizshme” në shiritin e kërkimit të kompjuterit tuaj dhe klikoni mbi të.
  3. Klikoni në butonin e vogël që shihni, kështu që është në dritë (blu). Tani kontrolloni për t’u siguruar që rrjeti i duhur është shfaqur (rrjeti juaj WiFi ose broadband) dhe për t’u siguruar që WiFi është zgjedhur kur lexon “ndajnë lidhjen time të internetit mbi”.
  4. Tani lidhni TV-në tuaj inteligjent me rrjetin WiFi ose brez të gjerë të PC PC-së tuaj. Për ta bërë këtë, përdorni informacionin pas “Emri i Rrjetit” dhe “fjalëkalimin” të Rrjetit nga ekrani i mëparshëm.
  5. Tani TV juaj i zgjuar është i lidhur me një VPN. Nëse doni të ndryshoni cilësimet tuaja, do të duhet ta bëni këtë nga PC juaj. Për shembull, le të themi që dëshironi të shikoni versionin amerikan të Netflix në TV tuaj inteligjent, ju zgjidhni një server VPN të SH.B.A. në PC tuaj.

2. Instalimi i një VPN në ruterin tuaj

routerInstalimi i një VPN në ruterin tuaj është shumë i dobishëm për të mbrojtur të gjitha pajisjet tuaja në shtëpi me një hap. Për ta arritur këtë është e nevojshme të ndryshoni firmware në ruterin tuaj. Ky proces quhet ndezje. Jetë i sigurt për të kontrolluar nëse ruteri juaj është i përshtatshëm për ta bërë këtë sepse nuk janë të gjithë ruterat. Për disa ndihmë me këtë shikoni artikullin tonë mbi ruterat më të mirë VPN.

Gjatë këtij procesi ju mund të dëmtoni ruterin tuaj në mënyrë të pariparueshme. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet saktësisht. Ju mund të lexoni udhëzuesin tonë të plotë se si të instaloni një VPN në ruterin tuaj për të zbuluar se si ta ndezni atë.

Pasi të keni instaluar VPN në ruterin tuaj, mund ta lini TV tuaj të zgjuar të lidhet me të, ashtu si do të ndodhte normalisht. Pasi të jetë krijuar lidhja, TV juaj i zgjuar mbrohet nga VPN.

Instaloni një VPN në ruterin tuaj:

1. Kontrolloni nëse ruteri juaj është i përshtatshëm për ndezje.

2. Ndryshoni firmware në ruterin tuaj dhe instaloni një VPN.

3. Lidhni TV tuaj të zgjuar me ruterin e ndezur. Kjo funksionon njësoj si lidhja me çdo rrjet tjetër Wi-Fi.

3. Instalimi i një VPN në një ruter virtual në PC ose Mac

Ruter virtual

Nëse ruteri juaj nuk është i përshtatshëm për ndezje ose nuk dëshiron, mund të krijoni një pikë të nxehtë Wi-Fi në PC ose Mac tuaj dhe ta vendosni atë si një ruter virtual me një lidhje VPN. Pastaj mund të lidhni TV tuaj inteligjent në internet përmes pikës së nxehtë në PC ose Mac tuaj. Instalimi i një VPN në PC ose Mac ndryshon në varësi të pajisjes dhe sistemit operativ. Shikoni një ofrues që përputhet mirë me pajisjet tuaja dhe nuk duhet të jetë shumë i vështirë. Më poshtë gjeni një udhëzues që do t’ju ndihmojë të instaloni një VPN në ruterin tuaj virtual.

Instalimi i një VPN në një ruter virtual:

1. Instaloni një VPN në PC ose Mac. Shumica e ofruesve të VPN kanë një magjistar të thjeshtë të instalimit për t’ju ndihmuar të instaloni programin e tyre në pajisjen tuaj.

2. Krijoni një pikë të nxehtë Wi-Fi në PC ose Mac. Si mund ta bëni këtë varet nga pajisja juaj. Nëse nuk mund ta kuptoni se si ta bëni këtë, mund të shkoni në faqen e internetit të prodhuesit të pajisjes tuaj.

3. Lidhni TV tuaj të zgjuar në rrjetin VPN të PC ose Mac tuaj.

Hedhja nga një pajisje e ndryshme

Me një TV të zgjuar është gjithashtu e mundur që të hedhni përmbajtje nga një pajisje tjetër në TV inteligjent. Kur e bëni këtë duhet të merrni parasysh disa gjëra. Gjithmonë do të keni nevojë për pajisjen tuaj tjetër afër dhe nëse ndërroheni midis pajisjeve si smartphone dhe tablet, duhet të instaloni një VPN në të dy. Për më tepër, pajisja me të cilën hidhet do të mbrohet me VPN por TV juaj i zgjuar nuk do të mbrohet. Ju përdorni vetëm TV të zgjuar si një ekran të jashtëm për pajisjen tuaj tjetër.

VPN më e mirë për TV tim të zgjuar

Nëse nuk keni abonim me një ofrues VPN akoma mund të jetë e dobishme të shkoni për një VPN që funksionon mirë në kombinim me TV tuaj të zgjuar. Një lidhje e qëndrueshme dhe e shpejtë është thelbësore kur doni të transmetoni filma, seri ose muzikë. Shkoni për një ofrues VPN që i përshtatet nevojave tuaja në mënyrë perfekte. Nëse dëshironi të shikoni përmbajtjen e bllokuar me gjeo sigurohuni që ofruesi juaj gjithmonë të ketë serverë që mund të përdorni për këtë qëllim. Ne kemi testuar disa ofrues dhe më poshtë janë tre ofrues të qëndrueshëm që funksionojnë mirë në ndërthurje me TV tuaj të zgjuar.

1. ExpressVPN për TV të zgjuar

ExpressVPN funksionon shumë mirë në ndërthurje me TV të zgjuar. Ka një aplikacion miqësor për përdoruesit e TV Android dhe është i lehtë për tu instaluar në cilindo nga pajisjet tuaja. Me ofertën e tij të madhe të serverëve dhe 256-bit encryption është mënyra më e përsosur për të transmetuar në mënyrë të sigurt, lirshëm dhe plotësisht anonim. Për shkak të cilësisë së tyre të shkëlqyeshme, ata janë një nga ofruesit më të shtrenjtë, por me cilësinë dhe shpejtësinë e shkëlqyeshme, ExpressVPN i jep një kuptim pozitiv thënies “ju merrni atë që paguani”. Lexoni më shumë rreth këtij ofruesi në rishikimin tonë të plotë të ExpressVPN.

2. Surfshark për TV të zgjuar

Surfshark është një VPN e shkëlqyeshme, dhe gjithashtu shumë e përballueshme për t’u përdorur me TV-in tuaj të zgjuar. Surfshark është ofruesi më i lirë VPN premium që ne kemi testuar, por gjithsesi ofron shpejtësi të shkëlqyera të rrjedhës. Për më tepër, Surfshark mund t’ju lejojë të keni qasje në versionin amerikan të Netflix dhe me 1040 serverët e tij në 61 vende, në ton të përmbajtjeve të tjera gjeografikisht të kufizuara gjithashtu. Për më tepër, Surfshark është një ofrues shumë i sigurt VPN, i cili respekton dhe mbron intimitetin e përdoruesve të tij. Në fund të fundit, ajo ka një politikë të rreptë për mos-shkrimet, protokollet e klasifikimit të klasës së parë dhe një ndërprerës vrasës. Surfshark punon me TV tuaj të zgjuar, duke përdorur ndonjë nga metodat e përshkruara në këtë artikull. Si i tillë, është mënyra më e përsosur për të – lehtësisht dhe të përballueshme – të gëzoni siguri, liri dhe intimitet ndërsa përdorni TV tuaj inteligjent.

3. NordVPN për TV të zgjuar

Ashtu si ExpressVPN dhe Surfshark, NordVPN u ofron përdoruesve (TV të zgjuar) shumë siguri, intimitet, zhbllokim gjeo dhe shpejtësi të mirë të transmetimit. Sidoqoftë, NordVPN gjithashtu ofron disa veçori shtesë që e bëjnë këtë VPN një zgjedhje të shkëlqyeshme për pronarët e TV inteligjentë. NordVPN ofron serverë të hutuar dhe adresa IP të dedikuara. Gjithnjë e më shumë shërbime transmetimi bllokojnë përdoruesit e VPN në ditët e sotme. Por arsyeja që shumë duan të përdorin një VPN në TV e tyre të zgjuar është të zhbllokojnë përmbajtjen e transmetimit, siç është versioni amerikan i Netflix. Këtu hyjnë veçoritë shtesë të NordVPN. Serverët e mërzitur të NordVPN (në SH.B.A., Kanada, Francë, Itali dhe 10 vende të tjera) dhe IP-adresat e dedikuara e bëjnë më të vështirë për shërbimet transmetuese të zbulojnë dhe bllokojnë përdoruesit e VPN. Kjo është arsyeja pse NordVPN është një zgjedhje e shkëlqyeshme për përdoruesit e zgjuar të TV që duan të transmetojnë dhe internetin sa më lirisht të jetë e mundur.

Mendimet përfundimtare

Kur keni një TV Android, instalimi i një VPN do të jetë shumë i lehtë për shkak të ofertës së aplikacioneve VPN në Dyqanin Luaj. Në raste të tjera, ju do të duhet të instaloni VPN tuaj në ruterin tuaj ose ruterin virtual. Kjo mund të jetë pak më e vështirë, por mund të zbuloni se si ta bëni atë në udhëzuesin tonë. Padyshim që ia vlen të bësh sepse gjithë transmetimi juaj do të jetë i sigurt dhe anonim. Për më tepër, do të keni qasje në më shumë përmbajtje. Në përgjithësi, një VPN është ndeshja perfekte me një TV të zgjuar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me