Instalimi i një VPN për Chromecast: Ja si! | VPNOverview

Dëshiron të instalosh një VPN në Chromecast-in tënd, por nuk e di si? Lexoni këtu cilat janë mundësitë. Mjerisht, nuk mund të instaloni një VPN direkt në Chromecast tuaj. Sidoqoftë, ju mund ta mbroni Chromecast-in tuaj duke instaluar VPN tuaj në ruterin tuaj ose duke krijuar një ruter virtual në PC ose Mac tuaj që mbrohet me një VPN. Nëse më parë dëshironi të lexoni më shumë rreth avantazheve të përdorimit të një VPN në kombinim me Chromecast tuaj lexoni artikullin tonë në VPN për Chromecast.

Ilustrimi i Vendosur i Chromecast i Google

Si të vendosni një VPN në ruterin tuaj

routerMe vendosjen e një VPN në ruterin tuaj ju mbroni të gjitha pajisjet tuaja në të njëjtën kohë. Pajisjet tuaja qasen në internet përmes ruterit tuaj. VPN në ruter do të sigurojë që kjo është e gjitha e mbrojtur dhe e koduar.

Hapi i parë i rëndësishëm është të kuptoni nëse ruteri juaj është i përshtatshëm për përdorimin e një VPN. Për të instaluar VPN ju duhet të ndryshoni firmware-in e ruterit tuaj (ndezje) dhe jo çdo ruter ju lejon ta bëni këtë.

Kur keni një ruter të përshtatshëm mund të filloni ta ndezni atë por duhet ta bëni këtë me kujdes. Ndezja e ruterit tuaj vjen me rreziqe. Nëse nuk e dini se çfarë jeni duke bërë, ju mund të dëmtoni ruterin tuaj. Ne kemi shkruar një udhëzues për instalimin e VPN tuaj në ruterin tuaj.


Pasi të keni gjetur një ruter të përshtatshëm, ndezni firmware-in dhe instaloni VPN, jeni gati të lidhni Chromecast-in tuaj me ruterin. Kjo nuk është ndryshe se si do ta lidhni normalisht me ruterin tuaj.

Instalimi i një VPN në ruterin tuaj:

  1. Kontrolloni nëse ruteri juaj është i përshtatshëm për “ndezje” (zbuloni se si ta bëni këtë në artikullin tonë në lidhje me ruterat VPN).
  2. Ndryshoni firmware-in e ruterit tuaj dhe instaloni VPN, duke ndjekur udhëzuesin tonë të zgjatur.
  3. Lidhni Chromecast-in tuaj me Wi-Fi rrjeti i ruterit të ndezur.

Si të vendosni një VPN në një ruter virtual

Ruter virtualNëse nuk është e mundur të ndryshoni firmware në ruterin tuaj apo tingëllon si shumë telashe? Epo, gjithashtu mund të krijoni një pikë të nxehtë Wi-Fi për ju Windows PC ose Mac dhe të lidhni Chromecast-in tuaj me atë pikë të nxehtë. Kjo është një metodë e thjeshtë për të siguruar Chromecast-in tuaj dhe të filloni të anashkaloni kufizimet gjeografike. Sidoqoftë, duhet të keni parasysh që kjo metodë mund të ngadalësojë internetin tuaj.

Instalimi i një VPN në një Ruter Virtual:

  1. Instaloni një VPN në PC ose Mac tuaj. Shumica e ofruesve kanë një magjistar të thjeshtë të instalimit që do t’ju drejtojë përmes tij.
  2. Krijoni një pikë të nxehtë Wi-Fi në PC ose Mac tuaj. Si mund ta bëni këtë ndryshon për çdo pajisje.
  3. Lidhni Chromecast-in tuaj në rrjet në PC ose Mac që është siguruar me një VPN.

Ofruesit më të mirë të VPN për Google Chromecast

Ne kemi testuar shumë ofrues të VPN për Google Chromecast. Ne i testuam ato në shpejtësinë, vendndodhjet e serverit dhe cilësinë e përgjithshme. Ofruesit e mëposhtëm shënuan mirë në këto kategori dhe janë të përsosur për t’u përdorur në kombinim me dongle tuaj Chromecast. Nëse doni të dini se cilat janë ofruesit tanë të preferuar të gjithanshëm, mund të shikoni listën tonë të ofruesve më të mirë të VPN. Ka disa shërbime falas VPN por këto nuk funksionojnë shumë mirë nëse doni të transmetoni. Shërbimeve VPN falas shpesh u mungon shpejtësia dhe vendosin një kufi në sasinë e të dhënave që mund të përdorni. Kjo e bën praktikisht të pamundur përdorimin e tyre për transmetim.

1. ExpressVPN për Google Chromecast

ExpressVPN është një nga ofruesit më të mirë të VPN. Me më shumë se 1700 serverë në mbi 90 vende ju do të jeni në gjendje të anashkaloni çdo kufizim gjeografik. Aplikimet e tyre janë të lehtë për t’u përdorur dhe shërbimi i tyre për mbështetjen e klientëve është i shkëlqyeshëm. Lidhjet e tyre janë mjaft të shpejta për të transmetuar filma ose muzikë pa vonesë. Lexoni më shumë rreth këtij ofruesi në rishikimin tonë të plotë të ExpressVPN.

2. Surfshark për Google Chromecast

Surfshark është një ofrues relativisht i ri VPN. Sidoqoftë, brenda një periudhe të shkurtër kohore ata kanë fituar shumë përdorues të lumtur. Shurfshark nuk ka kufi për sasinë e njerëzve që mund të përdorin një llogari në të njëjtën kohë, kjo është ideale nëse doni ta instaloni atë në të gjitha pajisjet tuaja. Për më tepër, është e lehtë të transmetosh me këtë VPN për shkak të serverëve të tyre të shpejtë në të gjithë botën. Për më tepër, ata janë gjithashtu një nga ofruesit më të lirë të VPN atje!

3. CyberGhost për Google Chromecast

CyberGhost ka një ofertë të madhe të serverëve në të gjithë botën që do t’ju ofrojnë qasje në materialin gjeo-bllokuar. Shpejtësitë që ata ofrojnë janë mjaft të larta për të transmetuar pa shumë vonesë në cilësinë më të mirë. Cyberghost është shumë i përballueshëm për cilësinë që merrni. Për të mësuar më shumë rreth këtij ofruesi, shikoni rishikimin tonë CyberGhost.

Mendimet përfundimtare

Instalimi i një VPN për të mbrojtur Chromecast-in tuaj nuk është aq e lehtë sa është për Windows, Mac, Android ose iOS. Sidoqoftë, nëse vërtet dëshironi ta bëni atë, keni disa mundësi. Ju mund të instaloni një VPN në ruterin tuaj ose në një ruter virtual në PC ose Mac. Në të dy rastet ju Chromecast do të mbroheni nga VPN nëse lidhet me njërën nga këto rrjete. Me kombinimin e një VPN dhe Google Chromecast ju keni qasje në përmbajtje të bllokuar gjeografikisht dhe mund të transmetoni në mënyrë të sigurt dhe anonime.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me