Instalimi i një VPN në zjarr TV TV Stick: Ja si! | VPNOverview

Instalimi i një VPN për Amazon Fire TV Stick tuaj mund të jetë mjaft telashe, kështu që ne jemi munduar të rendisim të gjitha zgjidhjet e mundshme me një udhëzues hap pas hapi. Mënyra më e lehtë është shkarkimi i një aplikacioni VPN direkt në zjarrin tuaj TV Stick. Sidoqoftë, ekzistojnë vetëm dy ofrues që ofrojnë një aplikacion si ky. Për fat të mirë, ka mënyra të tjera për ta bërë atë. Për shembull, mund të instaloni VPN në ruterin tuaj ose në një ruter virtual në PC ose Mac. Më në fund, mund të instaloni një VPN me një APK Android. Shpresojmë se ky artikull do t’ju ndihmojë të instaloni VPN me sukses që të mund të përfitoni nga karakteristikat e tij kur jeni duke transmetuar zjarr me TV TV tuaj..

Ilustrim i ngritur i zjarrit në Amazon

Pse do të instaloni një VPN në TV Fire Amazon Stick tuaj

Amazon Fire TV Stick është një mënyrë ideale për të përdorur të gjithë shërbimin tuaj streaming në TV tuaj. Me një VPN mund të siguroheni që kjo të ndodhë në mënyrë të sigurt dhe anonime. Për më tepër, ju mund të fitoni qasje në më shumë materiale duke anashkaluar kufizimet gjeografike. Lexoni gjithçka në lidhje me këtë kombinim të përsosur në artikullin tonë në lidhje me përdorimin e një VPN në kombinim me Amazon Fire TV Stick.

Instaloni një VPN Aplikim në TV Fire Amazon Stick tuaj

Të dy ExpressVPN dhe IPVanish kanë një aplikacion që mund ta shkarkoni në Fire TV Stick. Ne kemi përdorur ExpressVPN si një shembull në hapat e mëposhtëm.

 1. Shikoni për “ExpressVPN” në bibliotekën tuaj të aplikacionit Fire TV Stick.
 2. Shkarkoni aplikacionin ExpressVPN.
 3. Hapni aplikacionin ExpressVPN një plotësoni informacionin tuaj personal për të hyrë në llogarinë tuaj ExpressVPN. Nuk keni akoma llogari? Shkoni në faqen e tyre të internetit për të krijuar një të tillë.
 4. Pasi të keni mbushur informacionin tuaj të hyrjes, aplikacioni aktivizohet. Tani duhet të ndryshoni disa cilësime. Një mesazh automatik nga ExpressVPN do të shfaqet. Klikoni “Ne rregull“.
 5. Në pop-up, ExpressVPN pyet nëse jeni në rregull me faktin se ata duan të lidhen me një VPN. Klikoni “Ne rregull“.
 6. Tani ExpressVPN do t’ju pyesë nëse dëshironi, në mënyrë anonime, të ndani informacione me ta, në mënyrë që ata të përmirësojnë shërbimet e tyre. Kjo është opsionale, kështu që mund të klikoni “lejoj“Ose”mos lejoni“.
 7. Aplikacioni tani është instaluar dhe gati për përdorim. Kur hapni aplikacionin, do të shihni nëse është aktivizuar ose fikur. Pasi të keni shtypur butonin VPN juaj po funksionon dhe ju mund të transmetoni në mënyrë të sigurt dhe anonime në Stick Amazon TV TV tuaj..
 8. Për t’u shkëputur, thjesht shtypni përsëri të njëjtin buton në aplikacionin tuaj ExpressVPN.
 9. Opsionale: Për qëllim të anashkalimit të kufizimeve gjeografike mund të zgjidhni një server në një vend tjetër. Në aplikacionin ExpressVPN ju klikoni në butonin që thotë “zgjidhni vendndodhjen”Dhe zgjidhni serverin me të cilin dëshironi të lidheni.

Instaloni një VPN në Ruterin tuaj

routerPër të mbrojtur të gjitha pajisjet tuaja shtëpiake në një mënyrë, ju gjithashtu mund të instaloni VPN tuaj në ruterin tuaj. Sidoqoftë, për ta bërë këtë ju duhet të ndryshoni firmware në ruterin tuaj, kjo quhet ndezje. Jo të gjithë ruterat janë të përshtatshëm për ndezje, kështu që sigurohuni që keni ruterin e duhur. Për më tepër, kjo ndezje mund të dëmtojë ruterin tuaj nëse nuk është bërë si duhet, prandaj sigurohuni që para se të filloni të kontrolloni udhëzuesin tonë për instalimin e një VPN në ruterin tuaj. Në këtë udhëzues ne shpjegojmë se çfarë lloj ruteri dhe VPN duhet të keni nëse dëshironi ta bëni atë të funksionojë. Ju gjithashtu mund të lexoni se çfarë hapash duhet të ndërmerrni për të ndezur me siguri routerin tuaj.


Një avantazh i rëndësishëm i instalimit të VPN tuaj në ruterin tuaj është se të gjitha pajisjet tuaja që janë të lidhur në rrjet mbrohen nga VPN. Ju nuk do të duhet të instaloni programin VPN në të gjitha pajisjet tuaja individuale.

Instaloni një VPN në një Ruter Virtual

Ruter virtualNëse nuk mund ose nuk doni ta ndërroni firmware-in në ruterin tuaj, mund të bëni gjithashtu PC ose Mac në një ruter virtual. Mund ta instaloni VPN në PC ose Mac dhe të lidhni Fire TV Stick me ruterin virtual. Instalimi i një VPN në PC ose Mac është shumë e lehtë sepse ofruesit krijojnë magjistarë të shkëlqyeshëm të instalimit për t’ju ndihmuar me këtë. Zona e nxehtë Wi-Fi që krijoni në pajisjen e mbrojtur tani do të mbrojë të gjitha pajisjet që lidhen me atë pikë të nxehtë, duke përfshirë Fire TV Stick-in tuaj.

Instaloni një APK Android në Stick Your Amazon Fire TV Stick

Metoda përfundimtare që mund të përdorni për të mbrojtur Fire TV Stick tuaj me një VPN, është duke instaluar APK android. APK (Paketa Android) është një lloj skedari që ndan një aplikacion në pako të ndryshme të ndryshme. Mund ta krahasoni me skedarët zip. Nëse një aplikacion nuk është në Dyqanin Luaj, mund të përdorni këtë lloj skedari për të instaluar një aplikacion në pajisjen tuaj Android.

Ekzistojnë dy mënyra për ta bërë këtë: ose përmes një shkarkimi të drejtpërdrejtë ose përmes një shkarkimi në një pajisje të dytë Android. Të dyja metodat fillojnë me të njëjtat hapa, por pas kësaj procesi është krejt i ndryshëm. Për këtë arsye ne i diskutojmë ato veçmas më poshtë.

Pas kësaj ju gjithashtu mund të lexoni se si mund t’i hapni dhe azhurnoni këto skedarë në ju Fire TV Stick.

Instalimi i një VPN në TV Fire tuaj Amazon Amazon Stick me një Shkarkim Direkt të një APK

 1. Sigurohuni që TV Fire juaj Stick lejon aplikacione jashtë, mund ta bëni këtë si më poshtë:
  1. Shko tek “settings“Në Amazon Fire TV Stick tuaj dhe më pas te”sistem“.
  2. Shkoni poshtë dhe shkoni te “opsionet e zhvilluesit“.
  3. Ndizni opsionin që thotë “aplikacione nga burime të panjohura“.
 2. Shkoni në faqen e internetit të ofruesit tuaj VPN dhe kërkoni URL-në për skedarin e tyre APK.
 3. Shkoni në TV Fire Amazon tuaj dhe shtypni “downloader”Në shiritin e kërkimit.
 4. Instaloni “aplikacioni i shkarkuesit”Dhe hapeni atë.
 5. Vendosni URL-në e skedarit APK dhe shkarkoni atë.
 6. Skedari APK do të instalohet direkt. Nëse nuk është ky rasti, shkoni te “Shkarkime”Në Aplikacionin Downloader dhe kliko në skedarin APK për ta instaluar atë.
 7. Aplikacioni i ofruesit tuaj VPN duhet të jetë gati për t’u përdorur tani. Nëse nuk është ky rasti, ju këshillojmë të kontaktoni mbështetjen e klientit të ofruesit tuaj VPN.

Instalimi i një VPN në TV Fire tuaj Amazon Amazon Stick me dhe APK në një pajisje të dytë Android

Për këtë metodë ju duhet të keni një pajisje tjetër Android, kjo mund të jetë një telefon, laptop ose tabletë, nuk ka rëndësi.

 1. Sigurohuni që TV Fire juaj Stick lejon aplikacione jashtë, mund ta bëni këtë si më poshtë:
  1. Shko tek “settings“Në Amazon Fire TV Stick tuaj dhe më pas te”sistem“.
  2. Shkoni poshtë dhe shkoni te “opsionet e zhvilluesit“.
  3. Ndizni opsionin që thotë “aplikacione nga burime të panjohura“.
  4. Shko tek “sistemMenuja dhe klikoni në “rreth” dhe zgjidhni “rrjet“.
  5. Shkruajeni adresën IP të TV Fire Amazon tuaj.
 2. Shkarkoni dhe instaloni aplikacionin e ofruesit tuaj VPN përmes Google Play Store në pajisjen tuaj të dytë Android.
 3. Shkarkoni dhe instaloni aplikacionin “Apps2Fire”Në pajisjen tuaj të dytë Android.
 4. Hape “Apps2Fire“Aplikoni dhe klikoni në tre pikat në këndin e sipërm të djathtë dhe shtypni”Setup“.
 5. Në dritaren që hapet vendosni në adresën IP të TV Amazon Amazon Fire që keni shkruar më herët. Klikoni tjetër “ruaj“.
 6. Shkoni në tre pikat e vogla në këndin e sipërm të djathtë të “Apps2Fire“Përsëri aplikoni dhe zgjidhni”ngarkoni aplikacione“.
 7. Zgjidhni aplikacionin e ofruesit tuaj VPN. Aplikacioni do të instalohet automatikisht në TV tuaj të zjarrit tani. Nëse kjo nuk funksionon, ju rekomandojmë të kontaktoni mbështetjen e klientit të ofruesit tuaj VPN.

Hapja e një aplikacioni VPN që u instalua me APK

Aplikacioni i instaluar APK nuk do të shfaqet menjëherë në menunë standarde të aplikacionit. Për të hapur aplikacionin dhe për të përdorur shërbimin VPN, ju duhet të ndiqni këto hapa:

 1. Shkoni te menuja startuese e TV Fire tuaj.
 2. Shko tek “settings“Dhe pastaj”aplikimet“.
 3. Zgjidhni “menaxhoni aplikacionet e instaluara“.
 4. Do të shihni një listë të aplikacioneve që keni ngarkuar në TV Fire tuaj. Zgjidhni aplikacionin VPN që dëshironi të përdorni dhe klikoni “fillimin e aplikimit“.
 5. Në aplikacion duhet të identifikoheni në llogarinë tuaj VPN. Kjo varet nga ofruesi VPN se si e bëni këtë. Me shumë mundësi do t’ju duhet të shkruani adresën tuaj elektronike dhe fjalëkalimin.
 6. Zgjidhni vendndodhjen e serverit me të cilin dëshironi të lidheni dhe ndizni VPN. VPN do të ndizet derisa të fikni Amazon Fire TV Stick ose të shkëputeni në aplikacionin VPN.

Përditësimi i një aplikacioni APK në My Fire TV Stick

Kur të keni instaluar me dorë një aplikacion në Fire TV Stick, ai nuk do të azhurnohet automatikisht. Në teori nuk keni nevojë të azhurnoni një aplikacion për sa kohë që funksionon dhe lidhja është e qëndrueshme dhe e sigurt. Sidoqoftë, është mirë të azhurnoni për sigurinë një herë në një kohë. Ju do të duhet ta bëni këtë me dorë, në mënyrën vijuese:

 1. Shko tek “settings”Në TV TV tuaj të zjarrit.
 2. Zgjidhni “aplikimet“Dhe kliko në”menaxhoni aplikacionet e instaluara“.
 3. Zgjidhni aplikacionin tuaj VPN dhe shtypni “ndalesë me forcë“.
 4. Tani duhet të instaloni përsëri aplikacionin VPN. Ju mund ta bëni këtë në të njëjtën mënyrë siç e keni bërë herën e parë.
 5. Pasi ta keni instaluar përsëri në zjarr TV TV Stick, do të shihni një dritare me pyetjen nëse doni të instaloni dhe azhurnoni për aplikacionin tuaj. Zgjidhni “po“.
 6. Aplikacioni tani do të azhurnohet. Sapo të bëhet kjo, duhet të identifikoheni përsëri në aplikacion për të vendosur një lidhje me VPN tuaj.

Mendimet përfundimtare

Edhe pse instalimi i një VPN për Amazon Fire TV Stick tuaj mund të jetë pak shqetësim, është e mundur kur të ndiqni këto hapa. Me përdorimin e skedarëve APK mund të shkarkoni një aplikacion VPN që nuk është në Dyqanin Google Luaj dhe e instalon atë në zjarrin TV Stick. Kjo mund të bëhet, ose direkt në Fire TV Stick, ose përmes një pajisje të dytë Android. Pasi ta keni instaluar, mund ta hapni dhe të përdorni VPN-në në TV TV tuaj të zjarrit. Mos harroni se aplikacioni i instaluar manualisht nuk do të azhurnohet automatikisht. Kjo do të thotë që do të duhet të azhurnoni manualisht aplikacionin një herë e herë. Shijoni që të kaloni në TV TV tuaj të zjarrit në mënyrë të sigurt, anonime dhe lirisht!!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me