Instalimi i një VPN në ruterin tuaj: Një udhëzues i thjeshtë për DD-WRT

Instalimi i një VPN në ruterin tuaj është një ide e shkëlqyeshme nëse dëshironi të përdorni internetin me liri, siguri dhe anonimitet. Për të qenë në gjendje të instaloni një VPN në ruterin tuaj do t’ju duhet DD-WRT. Ky është firmware (softuer) alternative që përdoret për të shtuar karakteristika shtesë në ruterin tuaj. Një nga ato karakteristika është aftësia për të instaluar dhe përdorur një VPN në ruterin tuaj. Lexoni gjithçka rreth këtij programi dhe ndiqni një udhëzues të thjeshtë që shpjegon se si duhet ta instaloni. Më pas, do të jeni të gatshëm të filloni të shfletoni në internet lirshëm dhe në mënyrë anonime në të gjitha pajisjet tuaja.

Farë është DD-WRT

logo ddwrtDD-WRT është një firmware me bazë të hapur Linux, me burim të hapur, për ruterët wireless të llojeve IEEE 802.11 a / b / g / h / n. Ajo funksionon ose në një çip Broadcom ose Atheros. DD-WRT ofron mundësi të përparuara që nuk do t’i gjeni në firmware-in ose ruterët normalë. Disa prej këtyre opsioneve shtesë janë mbështetje e mirë VPN (veçanërisht OpenVPN), protokollet përsëritëse / urimi pa tela WDS, protokollet përsëritëse, autentifikimi Radius Authentication, dhe menaxhimi i Cilësisë së Shërbimit të përparuar për të alokuar bandwidth. Në këtë artikull mund të lexoni gjithçka rreth instalimit të një VPN në ruterin tuaj me ndihmën e DD-WRT.

Pse do të instaloni një VPN në ruterin tuaj?

Me instalimin e një VPN në ruterin tuaj ju mbroni të gjitha pajisjet e lidhura me një lëvizje.

Mburojë VPNNjë VPN mbron të gjithë trafikun tuaj të internetit duke e kursyer atë përmes tuneleve të koduar. Palët e treta nuk janë në gjendje të shohin asgjë që bëni në internet kur përdorni një VPN.

Për më tepër, ju merrni adresën IP të serverëve tuaj VPN, duke siguruar që adresa juaj personale IP është e fshehur në botë. Adresa juaj e IP lejon faqet e internetit që vizitoni të ju njohin dhe madje t’ju përcjellin nëse dëshirojnë. Me një VPN kjo nuk do të jetë e mundur dhe do të jeni plotësisht anonim.


Më në fund, një VPN ofron një liri të madhe. Për shkak se një VPN ju lejon të lidheni me serverët në shumë vende të ndryshme, mund të ndryshoni vendndodhjen tuaj virtuale. Ju mund të bëni sikur të hyrni në internet nga diku tjetër. Në këtë mënyrë, ju mund të anashkaloni çdo kufizim gjeografik, pavarësisht nëse është kufizime në faqen tuaj të preferuar, ose censurë e ashpër nga qeveria juaj.

Normalisht, instaloni një VPN në pajisjen që dëshironi të përdorni për të hyrë në internet. Sidoqoftë, në ditët e sotme ne përdorim shumë pajisje të ndryshme. Për të mbrojtur të gjitha pajisjet tuaja në shtëpi ose duke punuar njëkohësisht, mund të instaloni VPN në ruterin tuaj.

Routers para-instaluar VPN

Nëse dëshironi të përdorni ruterin tuaj si një klient VPN, ruteri juaj duhet të vendoset në një mënyrë të veçantë. Kjo mënyrë e vendosjes së ruterit tuaj për një VPN quhet ndezje. Më poshtë do të keni mundësi të lexoni se si mund ta bëni vetë. Sidoqoftë, mënyra më e lehtë është blerja e një ruteri që është vendosur tashmë për të punuar me një VPN. Ne i quajmë këtë ruterë të parakohshëm.

Këto ruterë të parakohshëm shpesh vendosen për një ofrues të veçantë VPN. Kështu, kur blini ruterin duhet të merrni gjithashtu një pajtim me atë ofrues të veçantë VPN.

Shumica e këtyre ruterave të parakohshëm vijnë nga SH.B.A. Mos harroni se adaptorët mund të jenë të ndryshëm në vendin tuaj. Mos harroni të porosisni një përshtatës që ju lejon të lidhni ruterin në brezin e energjisë në vendin tuaj.

Kërkesat për një VPN në Ruterin tuaj

Për të qenë në gjendje të instaloni një VPN në ruterin tuaj, ju duhen gjërat e mëposhtme:

Një ruter me DD-WRT i instaluar në të (Shikoni pajisjet e mbështetura për të parë nëse firmware DD-WRT mund të instalohet në ruterin tuaj)

Një abonim VPN që ofron OpenVPN. OpenVPN është një protokoll që jo të gjithë ofruesit e VPN ofrojnë, prandaj sigurohuni që të kontrolloni ofruesin tuaj për të. Ne mund të rekomandojmë NordVPN dhe Surfshark si ofrues të qëndrueshëm VPN që ofrojnë këtë protokoll.

Instaloni DD-WRT në ruterin tuaj

routerUdhëzuesi për instalimin e firmware DD-WRT në ruterin tuaj është i ndryshëm për çdo ruter. Kështu që së pari:

-Shikoni ruterin tuaj në bazën e të dhënave të ruterit në faqen e internetit të DD-WRT dhe shkarkoni skedarin.

-Shkarkoni skedarin përkatës .bin.

-Lexoni udhëzimet specifike të harduerit për të parë se si mund të ndezni firmware-in e ri në ruterin tuaj.

-ekzistojnë tre mënyra si mund të ndezni firmware-in e ri:

  • Web-GUI
  • TFTP
  • linja e komandës

Shkoni poshtë për të gjetur metodën përkatëse të ndezjes për më shumë informacion.

Flash DD-WRT përmes Web-GUI

Kjo metodë është zgjidhja më e mirë për, ndërmjet të tjerëve, ruterat e Linksys.

1.Rivendosni routerin tuaj (me butonin e rivendosjes së vështirë në pjesën e prapme të ruterit tuaj)

2.Hyni në sistemin e menaxhimit të ruterit tuaj duke shkuar në adresën IP të ruterit tuaj (lëvizni poshtë për të parë se si mund ta bëni këtë)

3.Shikoni përmes menusë për vendin ku mund të azhurnoni ruterin tuaj ose të blini firmware të ri mbi të

4.Flash firmware-in e ri (E rëndësishme: mos e ndërpritni këtë proces sepse mund të prishë ruterin tuaj në mënyrë të pariparueshme)

5.Rivendosni përsëri routerin tuaj

Gjeni manualisht IP-në e routerit

Ndiqni këto hapa për të gjetur manualisht IP-in e ruterit tuaj në Windows.

Hapi 1. Shkoni te “fillimi” dhe shtypni “Run”

Kjo mund të jetë e vështirë për tu gjetur në Windows 10, kështu që ju gjithashtu mund të përdorni shkurtoren e tastierës duke shtypur WIN (atë buton me dritaren në të) dhe r në të njëjtën kohë. Do ta shihni këtë dritare:

Router cmd

Hapi 2. Shkruajeni “cmd” dhe shtypni OK

komanda e ruterit

Hapi 3. Shkruajeni “ipconfig” dhe shtypni enter

IP ruteri

Adresa IP që gjeni pas portës standarde ose portës standarde është adresa IP e ruterit tuaj. Tani kopjoni këtë numër në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj të internetit për të arritur routerin tuaj.

Firmware Flash DD-WRT përmes TFTP

Më shpesh preferohet metoda e flashit GUI, por në disa raste specifike të harduerit mund të zgjidhni TFTP. TFTP shihet si një metodë e sigurt për ndezjen e ruterit tuaj.

TFTP është shumë e thjeshtë dhe kërkon vetëm dy klikime. Kjo metodë është veçanërisht e shkëlqyeshme për keqfunksionimet në internet GUI ose nëse ruteri duket të jetë i paarritshëm.

Firmware i Flash DD-WRT përmes linjës komanduese

Kjo metodë është e zbatueshme vetëm për ruterët që tashmë kanë DD-WRT të instaluar në to dhe kur Telnet / SSH është i ndezur. Kjo është mënyra e vetme për të azhurnuar pa tel sepse skedarët janë marrë nga serverët DD-WRT dhe mund të kontrollohen përmes një kontrolli.

1. Telenet ose SSH në ruterin DD-WRT

2.Shkarkoni firmware në dosjen router / tmp me wget ose scp

cd / tmp
wget https://dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/stable/dd-wrt.v2x_generic.bin

3.Krahasoni kontrollin me origjinalin

md5sum dd-wrt.v2x_generic.bin

4.Flash firmware

shkruaj linux dd-wrt.v2x_generic.bin

5.Reboot

Instaloni një VPN në DD-WRT

Tani keni ndezur DD-WRT në ruterin tuaj dhe tani do të jetë në gjendje të presë një lidhje VPN. Urime, pjesa më e vështirë është bërë! Tani, për të instaluar VPN në DD-WRT:

1. Hyni në ruterin tuaj (siç keni bërë më parë, gjeni adresën IP dhe futeni në shiritin e adresës në shfletuesin tuaj).

2. Shko te “Konfigurimi” dhe pastaj “Konfigurimi Themelor”.

3. Shkoni në pjesën që thotë “Network Setting Server Adresa e Rrjetit” (DHCP) dhe plotësoni adresat e serverit DNS të ofruesit tuaj VPN dhe ruani këto cilësime.

4. Fikni IPv6 (Përdorimi i IPv6 ndonjëherë tregon rrjedhje IP).

5. Shkoni te pjesa që thotë “Shërbime” dhe klikoni në butonin “VPN”. Ndizni klientin OpenVPN duke klikuar në aktivizimin për pjesën që thotë “Filloni Klientin OpenVPN”.

router

6. Tani plotësoni të dhënat e ofruesit tuaj VPN (p.sh. NordVPN: Hyrja, fjalëkalimi, adresa e serverit dhe lloji i protokollit VPN).

7. Kopjoni përmbajtjen e certifikatës dhe skedarin kryesor në kutinë e duhur.

8. Sapo të ruani të dhënat me “Aplikoni Parametrat” ​​do të bëhet një lidhje me serverin VPN. I gjithë trafiku i internetit tani udhëton përmes serverit VPN. Për të kontrolluar nëse gjithçka është bërë, shkoni te skedari “status” dhe seksioni “OpenVPN”.

Mendimet përfundimtare

A doni që të gjitha pajisjet tuaja në shtëpi të mbrohen me një VPN? Atëherë është një ide e mirë të instaloni VPN në ruterin tuaj. Sidoqoftë, së pari duhet të instaloni DD-WRT në ruterin tuaj dhe ofruesi juaj VPN duhet të ofrojë një protokoll OpenVPN që kjo të funksionojë. Shpresojmë, udhëzuesi i mësipërm ju ka ndihmuar të instaloni një VPN në ruterin tuaj. Mos harroni se mund të blini gjithashtu ruterë të parakohshëm të cilët do t’ju kursejnë shumë telashe.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me