Instalimi i një VPN në një Ruter Virtual në Windows | VPNoverview.com

Shumë pajisje nuk kanë softuer të integruar për të vendosur një lidhje virtuale të rrjetit privat (VPN). Mendoni për TV tuaj Smart ose Amazon Firestick, për shembull. Nëse doni një VPN në këto pajisje, do të duhet të përdorni një metodë tjetër. Për fat të mirë, ka mënyra të shpejta për ta bërë këtë të ndodhë. Njëra prej tyre është të vendosni një VPN në një ruter të rregullt ose në një ruter virtual. Në këtë artikull do të mësoni se si të vendosni një VPN në një ruter virtual në Windows.


Isfarë është një ruter virtual?

routerNjë ruter virtual është një program që pretendon të jetë një ruter i rregullt. Kjo lejon kompjuterin tuaj të punojë si një pikë e nxehtë Wi-Fi. Vendosja e një ruteri virtual mund të shihet si një mënyrë për të lëvizur marrësin WiFi në kompjuterin tuaj. Si rezultat, kompjuteri juaj nuk është më në gjendje të marrë sinjale WiFi, por mund t’i transmetojë ato. Fatkeqësisht, disa kompjuterë mund të marrin dhe transmetojnë një sinjal wifi në të njëjtën kohë. Kjo është arsyeja pse shumica e ruterave virtualë janë në gjendje të ndajnë vetëm një lidhje interneti që marrin përmes kabllove. Me pak fjalë, një ruter virtual është një pajisje që është e lidhur në internet përmes kabllove dhe më pas transmeton atë lidhje përmes wifi.

Në ditët e sotme, shumë pajisje kanë aftësinë për të vepruar si ruter virtual. Shumë njerëz përdorin tashmë Funksionin Personal Hotspot të iPhones së tyre dhe “Hotspot Portable Wi-Fi” në telefonat e tyre Android. Ruteri virtual në Windows funksionon afërsisht në të njëjtën mënyrë: kompjuteri juaj Windows bëhet një transmetues i ri Wi-Fi që pajisjet e tjera mund të përdorin për të hyrë në internet.

Mundësitë e një ruteri virtual

Një ruter virtual ju lejon të ndajeni lidhjen tuaj të internetit me pajisjet e tjera. Kjo mund të jetë shumë e dobishme kur nuk ka internet wireless në rrethinën tuaj direkte. Për shembull, nëse dhoma ku jeni vetëm ofron një lidhje me internet me kabllo, një ruter virtual do t’ju lejojë ta ndani këtë lidhje pa tel me pajisjet e tjera.

Përveç kësaj, shumë njerëz përdorin një ruter virtual për arsye financiare. Ky variant virtual është falas nëse tashmë keni një laptop ose kompjuter. Një ruter normal mund t’ju ​​kushtojë mjaft para, do të thotë se mund të kurseni para duke përdorur një virtual në vend. Ju mezi do të vini re ndryshimin kur përdorni një ruter virtual, pasi ai është po aq i shpejtë sa një ruter normal. E vetmja pengesë është se, ndryshe nga një ruter normal, do të duhet ta vendosni përsëri çdo herë që të filloni kompjuterin tuaj.

Për më tepër, mundeni siguroni një ruter virtual me një VPN. Kur e bëni këtë, të gjitha pajisjet që janë të lidhur me këtë ruter virtual mbrohen gjithashtu nga ai VPN. Pra, nëse doni të siguroni të gjitha pajisjet tuaja menjëherë, kjo është shumë e lehtë kur përdorni një VPN përmes një ruteri virtual.

Më në fund, dhe mbase më e rëndësishmja, disa pajisje nuk mund të ekzekutojnë vetë ndonjë softuer VPN. Kjo do të thotë që nuk mund të instaloni një VPN në këto pajisje. Shembuj janë TV Apple, TV Smart dhe Google Chromecasts. Akoma mund t’i siguroni këto pajisje me një VPN nëse i bëni ato të lidhen me internetin përmes ruterit virtual, i cili shkon përmes një serveri VPN. Kur e bëni këtë, ju ridrejtoni internetin e këtyre pajisjeve përmes lidhjes së sigurt VPN që funksionon në ruter.

Virtual Virtual Virtual Virtual në Pajisjet Smart

Dofarë duhet të krijoj një ruter virtual me një VPN?

Më poshtë është një listë e kërkesave për kur dëshironi të instaloni një ruter virtual duke punuar me një lidhje VPN në pajisjen tuaj të Windows. Do t’ju duhet:

 • Një kompjuter Windows.
 • Një kabllo interneti (përfshirë një pjesë lidhëse nëse kompjuteri juaj nuk ka mundësinë të futni drejtpërdrejt kabllo Ethernet).
 • Një pajtim VPN (p.sh. me ExpressVPN, NordVPN ose Surfshark).
 • Softueri virtual i ruterit (të cilin mund ta shkarkoni falas përmes lidhjes në udhëzuesin hap pas hapi më poshtë).

Për të përdorur një ruter virtual, ju duhet një kompjuter pune dhe një kabllo interneti. Më në fund, do t’ju duhet një pajtim VPN në mënyrë që të mbroni si kompjuterin tuaj ashtu edhe pajisjet që lidhen me ruterin virtual.

A mundet që kompjuteri im Windows të kthehet në një ruter virtual?

Para se të filloni këtë proces, është e rëndësishme të kontrolloni nëse kompjuteri juaj mbështet transmetimin e sinjaleve Wi-Fi. Mund ta zbuloni shpejt duke ndjekur këto hapa:

 1. Njëkohësisht shtypni “Windows“Dhe”S“Çelësat në tastierë.
 2. Do të shihni shiritin e kërkimit. Shkruaj “cmd”Për të gjetur Urdhrin e Komandës dhe klikoni atë.
 3. Në komandën e shpejtë, shtypni sa vijon: “shofer netsh wlan show“. Shtypni enter dhe do të merrni për të parë konfigurimin e drejtuesve të rrjetit tuaj.
 4. Sigurohu “Rrjeti i pritur është mbështetur“Pasohet nga fjala”po“. Kjo duket si imazhi më poshtë.

Ruteri virtual është i mundur

Kur shihni fjalën “Po”, kompjuteri juaj është në gjendje të vendosë një ruter virtual. Nëse e shihni fjalën “Jo”, fatkeqësisht nuk do të jeni në gjendje të krijoni një ruter virtual me pajisjen tuaj.

Si të vendosni një ruter virtual me VPN në Windows

Nëse keni pajisjen e duhur, mund të filloni. Ju mund të vendosni një ruter virtual me një VPN në Windows në dy hapa. Së pari, do të duhet të vendosni vetë ruterin. Pastaj mund të filloni lidhjen VPN. Për mbrojtje të plotë, është e rëndësishme ta bëni atë në këtë mënyrë, përndryshe trafiku juaj në internet mund të përdorë një lidhje të pambrojtur.

Hapi 1: Vendosni routerin tuaj virtual

Vendosja e një ruteri virtual në Windows është mjaft e lehtë dhe mund të bëhet në vetëm disa minuta. Ju mund ta bëni këtë përmes softuerit falas, ose duke aktivizuar manualisht ruterin. Ne do t’ju tregojmë se si funksionojnë të dyja këto mundësi.

Vendosja e një ruteri virtual me Virtual Router Plus

Mënyra më e lehtë për të vendosur një ruter virtual është me ndihmën e softuerit falas. Ne përdorim një program të quajtur Virtual Router Plus, të cilin mund ta shkarkoni duke klikuar në këtë lidhje. Thjesht instaloni programin dhe hapeni atë. Do të shihni menunë e mëposhtme:

Shembull virtual Router Plus

Mbrapa “Emri i rrjetit (SSID)“Mund të shkruani emrin e ruterit tuaj virtual. Ju mund ta bëni vetë këtë emër, në mënyrë që ju dhe njerëzit përreth jush të mund ta njohin lehtë rrjetin. Mos ngurroni të lejoni që krijimtaria juaj të drejtohet e egër: si të thuani “Chance Router” ose “Lord Voldemodem”? Tjetra, do të duhet të mendoni për një fjalëkalim që njerëzit do të kenë nevojë në mënyrë që të lidhen me ruterin tuaj virtual. Klikoni shigjetën prapa “Lidhje e përbashkët“Dhe zgjidhni opsionin”Ethernet“. Më në fund, klikoni në “Filloni Router Virtual Plus“. Ruteri juaj virtual tani duhet të jetë i dukshëm kur kontrolloni rrjetet në dispozicion në një pajisje tjetër afër.

Vendosja e Ruterit Virtual përmes Urdhrit të Komandave

Ndoshta nuk doni të instaloni softuer special në kompjuterin tuaj Windows. Mos u shqeteso. Ekziston një mundësi tjetër. Ju gjithashtu mund të vendosni manualisht një ruter virtual përmes Urdhëresës së Komandës. Thjesht ndiqni këto hapa:

Hapi 1: Filloni komandën e shpejtë duke shtypur “cmd”Në shiritin e kërkimit në këndin e poshtëm të majtë të ekranit tuaj. Klikoni me të djathtën në Command Prompt dhe hapeni atë si një administrator.

Hapi 2: Tani mund të futni cilësimet e ruterit tuaj virtual. Shkruaj komandën e mëposhtme. Kujdesuni të shqiptoni gjithçka në mënyrë korrekte dhe mos harroni asnjë hapësirë.

netsh wlan set mode modenetnetwork = lejoj ssid = çelës XXXXX = YYYYY

Pas ‘ssid = ‘(në vend të XXXXX) duhet të shkruani emrin e lidhjes tuaj, të cilën mund ta zgjidhni vetë. Emri shërben vetëm për të bërë më të lehtë për të tjerët të gjejnë rrjetin tuaj. Pas ‘çelësit = ‘(në vend të YYYYY) mund të futni një fjalëkalim të zgjedhjes suaj. Me këtë fjalëkalim, njerëzit do të kenë mundësi të hyjnë në rrjetin tuaj. Në fund, shtypni enter.

Hapi 3: Filloni ruterin virtual duke hyrë në komandën e mëposhtme:

netsh wlan filloj punën e pritur

Mund ta çaktivizoni ruterin virtual me komandën e mëposhtme:

netsh wlan ndaluar rrjetin e punës

Për një përmbledhje të informacionit në lidhje me rrjetin tuaj, shtypni këtë komandë:

netsh wlan show hostnetwork

Këtu është një shembull për t’ju dhënë një ide se si duket në praktikë:

Urdhëri Virtual i Urdhrit të Komandës

Pasi të keni aktivizuar ruterin tuaj virtual, mund të kontrolloni nëse funksionon në mënyrë korrekte duke provuar të lidheni me rrjetin me një pajisje të ndryshme. Sigurohuni se mund të përdorni internetin kur përdorni ruterin virtual. Nëse kjo funksionon, ju mund të vazhdoni në hapin tjetër: vendosja e një VPN në ruterin tuaj virtual.

Ju lutem vini re se do të duhet të aktivizoni ruterin virtual sa herë që mbyllni Windows.

Hapi 2: Vendosni një lidhje VPN në Windows

Tani që ruteri juaj virtual është duke punuar, është koha për të vendosur VPN. Për fat të mirë, kjo është shumë e lehtë dhe zgjat vetëm disa minuta. Infografi më poshtë shpjegon procesin hap pas hapi.

Instaloni VPN hap pas hapi Desktopin

Këtu keni disa informacione shtesë:

 1. Së pari, do të duhet të zgjidhni një ofrues VPN për t’u pajtuar. Nëse keni nevojë për disa këshilla se ku mund të zgjidhni, do të gjeni opsione të mira këtu. Shkoni poshtë në këtë faqe për të parë cilat VPN janë më të mirat për t’u përdorur me një ruter virtual. Shkoni në faqen e internetit të ofruesit tuaj të zgjedhur VPN dhe zgjidhni një pajtim që plotëson nevojat tuaja.
 2. Shkarkoni programin VPN nga faqja zyrtare e internetit e ofruesit tuaj VPN. Zakonisht, do t’ju jepet automatikisht opsioni për ta bërë këtë menjëherë pasi të krijoni llogarinë tuaj.
 3. Instaloni programin duke klikuar në skedarin e shkarkuar dhe duke kaluar hapat.
 4. Hyni në programin VPN me detajet e llogarisë që keni krijuar në hapin 1.
 5. Nëse është e nevojshme, zgjidhni serverin VPN që dëshironi të përdorni nga lista e opsioneve të dhëna nga VPN. Thjesht klikoni në një vendndodhje të serverit (psh. SH.B.A.) për ta zgjedhur atë.
 6. Aktivizoni VPN duke klikuar butonin e energjisë. Në shumë raste, tashmë do të lidheni automatikisht me VPN kur zgjidhni një vendndodhje.

Testi i rrjedhjes IP DNS

Tërë trafiku juaj në internet tani do të funksionojë përmes serverit tuaj të zgjedhur VPN. Kjo do të thotë se i gjithë trafiku nga pajisjet e lidhur me ruterin tuaj virtual do të mbrohet gjithashtu.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të kontrolloni nëse pajisjet tuaja janë siguruar si duhet. Ju mund ta bëni këtë duke shkuar në dnsleaktest.com në çdo pajisje të lidhur me ruterin virtual. Në këtë faqe interneti, klikoni në “testin e zgjatur”. Uebsajti do të kontrollojë nëse lidhja juaj vuan nga ndonjë rrjedhje DNS. Ky test do të duket si pamja e ekranit në anën. Nëse nuk keni ndonjë rrjedhje, nuk do ta shihni adresën tuaj IP të vërtetë përsëri në listën që është përpiluar në fund të provës.

Aplikime të përshtatshme VPN

Jo të gjitha aplikimet VPN menjëherë do të funksionojnë në ndërthurje me një ruter virtual. Me disa VPN, së pari duhet të ndryshoni protokollin ose cilësimet e lidhjes. Një aplikacion VPN duhet të mbështesë protokollin OpenVPN në mënyrë që të punojë me një ruter virtual. Ekzistojnë një numër i ofruesve të VPN që do të jenë në gjendje të funksionojnë në një ruter virtual pa ndonjë problem, por VPN që dëshmoi se funksionon për ne pa pushim është ExpressVPN. Ky VPN është super i shpejtë, ofron serverë të ndryshëm dhe ka shumë mundësi shtesë. Ai gjithashtu funksionon në mënyrë të përsosur në një ruter virtual, sepse ai përdor OpenVPN si parazgjedhje.

Një tjetër mundësi është NordVPN. Ky ofrues është një nga VPN-të më të mëdha në botë dhe gjithashtu punon në ruterët virtualë. NordVPN ka mijëra servera, kështu që gjithmonë do të keni shumë zgjedhje në vendet e serverëve. Alsoshtë gjithashtu një opsion pak më i lirë se ExpressVPN.

Nëse preferoni të keni një zgjedhje pak më shumë, ndjehuni të lirë të hidhni një vështrim në pasqyrën tonë të ofruesve më të mirë të VPN të këtij momenti. Të gjithë ata do të punojnë me një ruter virtual gjithashtu.

Nëse përdorni një VPN të ndryshme, mund të mos funksionojë menjëherë. Kjo mund të jetë për shkak të cilësimeve të lidhjes. Ne do të shpjegojmë se si mund t’i ndryshoni cilësimet në mënyrë që VPN juaj të fillojë të punojë pikërisht këtu:

Hapi 1: Shkoni tek ju cilësimet e Windows dhe klikoni. Rrjeti & Internet ‘:

Rrjeti i Cilësimeve të Windows dhe Interneti

Hapi 2: Klikoni në “Ndryshoni opsionet e përshtatësit”:

Ndrysho ekranin e Cilësimeve të Rrjeteve

Hapi 3: Klikoni me të djathtën në lidhjen që thotë “TAP-Windows Adapter”:

TAP Karakteristikat e përshtatësit të Windows

Hapi 4: Klikoni “Karakteristikat” dhe më pas hapni skedën “Ndarja” në krye. Menyja e mëposhtme do të shfaqet:

Prona lidhëse virtuale

Hapi 5: Kontrolloni kutitë para të dy opsioneve. Pas opsionit “Lidhja e rrjetit në shtëpi” ju zgjidhni ruterin tuaj virtual nga menyja rënëse. Më në fund, konfirmoni këto cilësime duke klikuar “OK”.

Tani e keni rregulluar saktë lidhjen VPN në kombinim me një ruter virtual! Kënaquni në shfletimin në internet dhe transmetimin e përmbajtjes në mënyrë të sigurt dhe të sigurt me të gjitha pajisjet tuaja.

përfundim

Në këtë artikull ne kemi diskutuar gjithçka në lidhje me ruterët virtualë dhe mënyrën e vendosjes së tyre në Windows. Për të siguruar lidhjen tuaj në internet, është e rëndësishme të përdorni një ruter virtual në kombinim me një VPN. Një lidhje aktive VPN siguron që të gjitha pajisjet e lidhura me ruterin tuaj virtual të jenë në internet në një mënyrë të sigurt, anonime dhe falas. Sidoqoftë, ju lutem vini re se jo të gjithë VPN-të menjëherë do të punojnë në ruterin tuaj virtual. Ndonjëherë mund t’ju duhet të ndryshoni disa cilësime shtesë për ta bërë këtë të funksionojë.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me