Конфіденційність в Інтернеті: наскільки безпечний ваш Snapchat? | VPNOперегляд

Хоча Snapchat починає зачіпати деяких серед старих користувачів, досі майже половина всіх користувачів Snapchat мають вік до 25 років. З Snapchat виникли проблеми з конфіденційністю. Усвідомлюючи обмеження та ризики використання програми, можна захистити свою конфіденційність. Проаналізувати налаштування конфіденційності та забезпечити доступну для вас інформацію через додаток потрібно лише кілька хвилин. Ви можете переконатися, що ви розкриєте лише ту інформацію, якою вам подобається бути публічною.


Історія Snapchat

Snapchat логотипІсторія Snapchat починається в 2011 році, коли засновник Еван Шпігель уявляє собі новий тип соціальної мережі. Facebook та Twitter зберігають ваші розмови, забезпечуючи постійний запис, який ви можете переглянути. З іншого боку, Snapchat би прагнув стати місцем, де розмови відбуваються більше, як у реальному житті.

Snapchat Snaps – це як розмова, яку ви стикаєтеся з другом. Ти щось кажеш, вони щось кажуть. Через три дні ніхто з вас не може точно згадати те, що було сказано в розмові, але акт розмови один з одним будує стосунки.

Замість того, щоб розмови були конкретними і навічно жили на вашій хронології, Snapchat розробляє свої Знімки та Історії для життя в даний момент. Ви отримуєте чат, і він зникає, живучи лише у вашій пам’яті. Після перегляду публікації в Snapchat зникають або через обмежений час ви вказуєте, коли ви створюєте та надсилаєте їх. Така ідея все-таки була.

Проблеми з історією

До 2012 року Snapchat мав понад 10 мільйонів користувачів, насамперед серед підлітків. Підлітки бігли від Facebook, коли їхні батьки та бабусі та дідусі почали приєднуватися. До 2013 року Facebook намагалася придбати Snapchat за 3 мільярди доларів – пропозицію Spiegel остаточно відхилили. Snapchat продовжив своє вибухове зростання, грунтуючись на обіцянці, що посади в Snapchat назавжди зникли. Snapchat продавав конфіденційність, і до серпня 2014 року 40% 18-річних підключилися.

На жаль, ваші знімки не були настільки настільки приватними, як обіцяв Snapchat. Користувачі мали змогу робити знімки екрану зі своїх телефонів, і з’явилося багато сторонніх додатків, які дозволять зберегти фотографії та відео, розміщені на Snapchat. Додаток, можливо, передав ваше місцезнаходження без вашого відома, і у багатьох випадках може збирати інформацію з вашої адресної книги, не запитуючи.

Оскільки Snapchat не підтвердив телефонні номери користувачів, коли вони підписалися, підроблені облікові записи з’явилися для збору інформації від користувачів, які думали, що спілкуються в чаті з другом. Це порушення дозволило 4,6 мільйона імен користувачів та телефонів Snapchat потрапити в чужі руки.

У розрахунку з FTC з’ясувалося, що Snapchat не міг виконати свої обіцянки змусити ваші знімки повністю зникнути назавжди після їх отримання. Поки FTC не оштрафував Snapchat, вони будуть стежити за компанією щодо дотримання конфіденційності протягом наступних 20 років.

Конфіденційність Snapchat сьогодні

Нещодавнє оновлення Snapchat вкотре викликало стурбованість проблемами конфіденційності. Функція під назвою Snap Map дозволяє ділитися своїм місцезнаходженням з друзями в додатку. За замовчуванням Snapchat вимикає обмін місцезнаходженням. Після ввімкнення, можна забути, що ви можете поділитися своїм місцезнаходженням з усіма, хто користується програмою.

На щастя, цю функцію можна легко вимкнути, якщо ви знаєте, де шукати в налаштуваннях конфіденційності. Snapchat вдосконалив спілкування з користувачами щодо надійності їхньої інформації. Вони допомагають користувачам бути обізнаними про способи забезпечення своїх знімків. Ви можете гарантувати, що ви ділитеся лише тим, що хочете поділитися, та з ким ви хочете поділитися цим.

Налаштування конфіденційності Snapchats

Щоб отримати доступ до налаштувань конфіденційності, у додатку торкніться зображення профілю у верхньому лівому куті екрана, щоб отримати доступ до свого профілю. Торкніться шестерні у верхньому правому куті, щоб отримати доступ до налаштувань. Прокрутіть униз до тих пір, поки не з’явиться заголовок «Додаткові послуги» та натисніть «Управління», щоб почати. Нижче ми показуємо, які налаштування можна змінити, щоб зробити ваш обліковий запис більш приватним.

Налаштування Snapchat

Націлені оголошення Snapchat

Прокрутіть униз до “Налаштування реклами” та торкніться її, щоб відкрити налаштування реклами Snapchats. Snapchat використовує дані, отримані від вашого використання програми, щоб надавати вам цільову рекламу. Він також використовує інформацію, зібрану від рекламодавців про вас, щоб також націлювати оголошення на вас. Обидва ці параметри вибрані за замовчуванням. Зніміть прапорець “На основі аудиторії”, щоб відключити націлювання на основі інформації, отриманої від рекламодавців. Зніміть прапорець “На основі активності”, щоб відключити націлені на вас оголошення на основі вашої активності в Snapchat.

Керуйте використанням контактів Snapchat

У меню “Керування” прокрутіть вниз до “Контакти”. За замовчуванням Snapchat не синхронізує ваші контакти з додатком. Якщо ви давали дозвіл Snapchat на це раніше, він буде постійно оновлювати ваші контакти, коли ви вносите зміни. Щоб вимкнути це, зніміть прапорець Sync Contacts. Ви також можете переглянути всі контакти, які ви синхронізували із Snapchat, або видалити всю інформацію про свої контакти з програми.

Керуйте тим, хто вам дозволяє зв’язатися з вами

Повернувшись у меню налаштувань, прокрутіть униз до розділу “Хто може…”. Звідси натисніть “Зв’яжіться зі мною”, щоб обмежити того, кому ви дозволяєте зв’язатися з вами. Snapchat надає лише один варіант обмеження цього параметра “Мої друзі”.

Окрім знімків, ви можете розміщувати знімки у своїй історії. У вас є можливість показати свою історію всім або лише своїм друзям. Ви навіть можете налаштувати свою історію, щоб перешкодити певним друзям бачити будь-які знімки, які ви додали до своєї історії. Клацніть на “Переглянути мою історію”, щоб отримати доступ до цього параметра.

Якщо у вас є спільні друзі або інтереси, Snapchat може порекомендувати вас іншим у їх функції Quick Add. Якщо ви хочете залишати свій профіль більш приватним, торкніться опції “Побачити мене в швидкому додаванні” і зніміть прапорець.

Ви також можете відключити суперечливу функцію Snap Maps в цьому розділі, натиснувши “See My Location”. Якщо встановлено прапорець Ghost Mode, ви не ділитесь своїм місцезнаходженням ні з ким. Це режим за замовчуванням Snapchat. Якщо раніше ви вирішили поділитися своїм місцеположенням, ви можете перевірити Режим привид, щоб сховати своє місцезнаходження від усіх. Як альтернативу, ви можете поділитися своїм місцезнаходженням зі своїми друзями або вибрати “Тільки ці друзі …”, щоб вибрати лише тих друзів, з якими ви хочете поділитися своїм місцезнаходженням..

Захист конфіденційності поза Snapchat

VPN-з'єднанняНавіть якщо ви уважно ставитеся до того, чим ділитесь у таких додатках, як Snapchat, ви можете ділитися більше, ніж ви розумієте в Інтернеті. Один з простих способів захисту конфіденційності в Інтернеті – це використання послуги якісного VPN. VPN допомагає зберігати вашу анонімну інформацію в Інтернеті, захищаючи конфіденційну інформацію, а також просто дозволяє підтримувати більше конфіденційності в Інтернеті. Ви також можете уникати обмежень щодо того, які веб-сайти можна відвідувати з місця роботи, або географічних обмежень залежно від вашого місцезнаходження. Щоб дізнатися більше, прочитайте наш пост про функції VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me