Як видалити всі конфіденційні дані зі свого смартфона чи планшета

Смартфони та планшети зробили революцію у взаємодії зі світом. Старих жовтих телефонних книжок ніде не знайдено. Ваша адресна книга зараз живе у вашому телефоні. Навіть те, як ми робимо покупки та банки, змінилися. Цей маленький комп’ютер у кишені зараз містить майже всю важливу інформацію про ваше життя. Це означає, що якщо ви повністю не видалите цю інформацію перед оновленням до новітньої моделі, хтось може отримати доступ до надзвичайно чутливої ​​інформації про вас. Дивовижна новина полягає в тому, що скидання заводських налаштувань може бути недостатньо, щоб стерти ваші дані.


Чому стирання не є безпечним

Видалити дані iPad iPhoneВізьміть шматок чистого, білого паперу і напишіть на ньому свою адресу олівцем. Тепер стерти свою адресу. Це по суті те, що відбувається, коли ви робите заводські скидання смартфона чи планшета. Ми всі бачили таємниці, коли детектив бере аркуш паперу, який був стертий, і потираючи олівець по ньому, він може прочитати те, що було написано на ньому раніше. Якщо ви тримаєте цей папірець до світла, ви, ймовірно, навіть можете прочитати адресу. Користувачам легко отримати доступ до якогось програмного забезпечення, яке може відновити файли та дані, які були стерті за допомогою заводського скидання. Хороша новина – це кілька простих кроків, які ви можете зробити, щоб переконатися, що ваші дані справді відійшли від вашого старого пристрою.

Шифрування – це остання гумка

Перш ніж спробувати скинути заводські налаштування, зашифруйте дані на своєму пристрої. Без ключів до шифрування реконструювати свою інформацію практично неможливо. Інформація все ще є, як і з будь-яким скиданням на завод, але все, що можна отримати, – це зашифровані дані. Це захищає вас від того, щоб вашу конфіденційну інформацію отримував хтось, хто має ваш пристрій після вас.

На більшості пристроїв шифрування – справа проста. Якщо ви володієте пристроєм Apple під керуванням iOS 8.0 або новішої версії, ваш пристрій автоматично шифрується, а Apple не має ключа шифрування для його відкриття. Якщо ви виконаєте скидання заводських налаштувань на пристрої Apple, дані, які не мають вашого пароля, не можуть відновити дані. На пристроях Android, на яких працює Marshmallow або новіших, ваша інформація повинна бути зашифрована за замовчуванням.

видалити інформацію Android

Якщо ви володієте трохи старшим пристроєм Android, ви можете перевірити, чи ваш телефон зашифрований чи шифрує вашу інформацію. Для цього можна перейти в меню налаштувань і натиснути на екран захисту. Це може бути на різних вкладках, залежно від вашого пристрою. Він також може мати позначку як “Блокування екрана та безпека”.

заблокований екран та безпека

Щойно ви знайшли потрібний екран, натисніть на безпеку і знайдіть опцію “Шифрувати пристрій”. Знову ж таки, залежно від вашого пристрою, це може бути позначено “Шифрувати”, “Шифрувати” або щось подібне.

шифрувати пристрій

Екран шифрування попереджає, що шифрування – це тривалий процес. Вам потрібно буде почекати час, коли вам не знадобиться телефон хоча б годину, і ви, ймовірно, захочете підключити свій пристрій під час шифрування. Після шифрування інформація на вашому пристрої захищена.

Вийти з усіх облікових записів

Незалежно від того, чи використовуєте ви, чи Apple чи Android, пристрій виходить із облікових записів – це гарна ідея. Це готує смартфон або планшет до скидання заводських налаштувань та передачі новому власникові.

Пристрої iOS

Для пристроїв iOS вийдіть із магазину додатків, iMessage та iCloud. Виконайте такі дії:

  1. Перш ніж виходити, не забудьте від’єднати будь-які пристрої, які ви підключили, наприклад ваш Apple Watch
  2. У Налаштуваннях знайдіть “Повідомлення” та вимкніть параметр iMessage
  3. Знайдіть ‘iTunes & Налаштування App Store, натисніть електронну пошту Apple ID і натисніть “Вийти”
  4. Нарешті, у Налаштуваннях натисніть “iCloud” внизу екрана, знайдіть “Вийти” або знайдіть своє ім’я та натисніть “Вийти”. Тепер ваш пристрій готовий до видалення та скидання.

яблучне підпис

Android пристрої

На пристроях Android, якщо у вас старший пристрій, можливо, ви зможете перейти безпосередньо до скидання заводських налаштувань. На нових пристроях Android за замовчуванням увімкнено фабричний захист від скидання, що не дозволить новому власникові ввійти в пристрій, якщо спочатку ви не деактивуєте свої облікові записи..

Спочатку вимкніть блокування екрана. У своїх налаштуваннях вам потрібно буде знайти налаштування блокованого екрана. Це може бути під декількома різними позначками залежно від вашого пристрою, але вони зазвичай мають позначення “Захищеність заблокованого екрана”, “Блокування екрана”, “Блокування екрана та безпека” або щось подібне.

тип блокування екрана

Виберіть “Немає”, щоб вимкнути заблокований екран.

налаштування особисті

Далі вийдіть із свого облікового запису Google на пристрої. У меню Налаштування “Користувачі та облікові записи” або “Облікові записи”.

рахунки

Торкніться опції “Облікові записи”, щоб відкрити різні облікові записи, які ви ввійшли в пристрій. Ви можете вийти з кожного з них окремо, але, як правило, виходу з Google достатньо, щоб забезпечити ваш захист.

Знайдіть “Google” і натисніть на кожен обліковий запис Gmail, на якому ви ввійшли на цьому пристрої, щоб видалити його. Клацніть на “Більше” у верхньому правому куті екрана та виберіть “Видалити обліковий запис”, щоб вийти.

Готовий до скидання

Виконавши ці кроки, тепер ви можете виконати скидання заводських налаштувань із впевненістю, що ваші дані захищені.

iOS

На пристрої iOS у меню налаштувань натисніть “Загальні”, виберіть “Скинути” та нарешті виберіть “Видалити весь вміст і налаштування”.

стерти все скидання вмісту яблука

Ви можете створити резервну копію даних в iCloud перед видаленням. Виберіть або створити резервну копію даних або “Стерти зараз”. Тепер ваші дані буде видалено з вашого пристрою.

Android

На пристрої Android у меню налаштувань знайдіть „Резервне копіювання & Скинути ”. Це часто, але не завжди, можна знайти в системному меню ваших налаштувань.

Виберіть “Резервне копіювання та скидання”, щоб перейти до екрана скидання та виберіть опцію скидання пристрою.

створити резервну копію та скинути
По-перше, переконайтесь, що вимкніть опцію “Автоматичне відновлення”. Ця опція повертає збережені налаштування та дані під час скидання пристрою. Клацніть повзунок, щоб вимкнути це.

Нарешті, виберіть “Скидання заводських даних”, щоб скинути пристрій. Android відображає список облікових записів, на яких ви все ще входили на своєму пристрої – якщо такі є. Виберіть “Скинути пристрій” у нижній частині екрана, щоб підтвердити вибір для скидання.

Дотримуючись цих простих кроків, ви можете забезпечити збереження вашої інформації навіть при передачі пристрою новому власнику.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me