Як керувати налаштуваннями конфіденційності YouTube | VPNoverview.com

Переглядаючи улюблені відео на YouTube, вам, мабуть, ніколи не спадає на думку, що YouTube переглядає вас назад. Відеослужба відстежує відео, яке ви переглядаєте, щоб забезпечити більш цільову рекламу. Інформація про вас збирається та аналізується, щоб краще визначити, хто ви та які ваші інтереси. Змінення кількох налаштувань на YouTube може допомогти вам захистити свою конфіденційність, не витрачаючи на вас жодну з функцій служби.


Як Google заробляє мільярди від YouTube

Ви можете вважати YouTube своїм гарячим місцем для кумедних відео з кішками та трейлерами фільмів. Але відео – одна з найбільш затребуваних частин маркетингу. Дослідження показують, що користувачі, як правило, витрачають більше часу на перегляд відео, ніж на читання реклами. В результаті рекламодавці витрачають мільярди доларів, щоб заглянути на одне із своїх відео. Однією з головних компаній, яка користується цим, є YouTube.

Щомісяця YouTube має понад 149 мільйонів глядачів. Ці глядачі споживають в середньому 1 мільярд годин відео щодня. Зважаючи на те, що багато людей, які користуються сервісом, не дивно, що YouTube зміг залучити приблизно 8 мільярдів доларів у 2015 році. Але звідки беруться всі ці гроші?

Як реклама впливає на вас

Якщо ви думаєте, що реклама впливає на вас, ви, мабуть, думаєте про рекламу, яка викликає покупку товару або перегляд нового телешоу. І хоча реклама є ефективною при продажі своєї продукції, вони впливають і на вас багатьма іншими способами.

Те, як Google може заробити мільярди доларів від YouTube, здійснюється через націлену рекламу. Ці оголошення не просто надсилаються кожному користувачеві YouTube, але ретельно націлюються на користувачів із певним профілем. Кожне відео, яке ви переглядаєте на сайті, кожен пошук його відео допомагає YouTube створити більш цільовий профіль ваших інтересів. Навіть дані про те, як довго ви дивитесь відео, який момент натискаєте на наступне відео та які оголошення ви взаємодієте, збирає YouTube.

З часом ваш профіль впливає на рекламу, яку ви бачите, відео, що пропонується вам переглядати, та вашу роботу на YouTube. Приватна інформація, яка, на вашу думку, зберігається в таємниці, збирається компанією для точного налаштування вашого профілю. Ваша конфіденційність впливає, навіть не усвідомлюючи цього.

Візьміть під контроль налаштування конфіденційності YouTube

Хоча ви не можете заблокувати всі оголошення з YouTube, навіть з блокувальниками оголошень, ви можете обмежити інформацію, зібрану у вашому профілі. Регулюючи налаштування конфіденційності у своєму обліковому записі YouTube, ви можете обмежити доступ до вашої інформації.

Пошук засобів захисту конфіденційності

Налаштування конфіденційності YouTubeНа веб-сайті перейдіть на головний екран YouTube. У верхньому правому куті ви побачите значок свого профілю. Клацніть на ньому, щоб відкрити налаштування.

У додатку YouTube можна знайти аналогічний екран налаштувань. На головному екрані торкніться значка вашого профілю у верхньому правому куті.

Натисніть “Налаштування” або в додатку, або на веб-сторінці.

Тут ви знайдете вкладку “Конфіденційність”. Натисніть на це, щоб відкрити налаштування конфіденційності. Екрани сильно відрізняються залежно від того, ви знаходитесь у додатку чи веб-сайті. Нижче ми опишемо, що можна налаштувати в налаштуваннях програми та на веб-сайті.

Відрегулюйте налаштування конфіденційності в додатку YouTube

Тут ви можете звернутися до двох основних розділів – історія пошуку та історія перегляду.

Кожен раз, коли ви дивитесь відео, навіть протягом декількох моментів, воно додається до вашої історії перегляду. Це частина даних, які YouTube використовує для створення вашого профілю. Натисніть повзунок поруч із пунктом “Призупинити історію переглядів”, щоб YouTube не міг збирати цю інформацію.

Щоб повністю очистити інформацію, яку Google зберігає про вашу історію переглядів, натисніть “Очистити історію переглядів” у верхній частині екрана. Це видалить усі відео, збережені у вашій історії, до цього часу.

Історія пошуку – це запис, який YouTube зберігає за результатами пошуку, який ви здійснюєте в самому YouTube. Це окремо від будь-яких пошукових запитів у пошуковій системі Google або в адресному рядку Chrome. Щоб YouTube не записував історію пошуку, натисніть повзунок поруч із пунктом “Призупинити історію пошуку”. Ви також можете видалити історію пошуку з YouTube, натиснувши “Очистити історію пошуку” вгорі екрана.

Якщо ви хочете зберігати зручність того, щоб YouTube показував вашу історію пошуку та перегляду, але хочете виключити певне відео, в режимі інкогніто – це відповідь.

На екрані “Обліковий запис” натисніть “Увімкнути анонімний режим”. Відео, які шукали та переглядали в режимі “Анонімне”, не будуть додані до вашої історії пошуку чи перегляду. Наразі режим анонімного перегляду доступний лише у додатку YouTube.

Відрегулюйте налаштування конфіденційності на веб-сайті YouTube

Тут вам запропоновано різні варіанти, ніж у додатку. У вас є можливість зберегти улюблені відео приватними. Якщо вибрати це, інші користувачі, які відвідують ваш профіль, не побачать відео, на яке ви натиснули “Як”. Таким же чином можна зберегти приватні збережені списки відтворення або підписки на інші канали відео.

Щоб контролювати, як YouTube показує рекламу на основі вашого профілю, дивіться далі на сторінку в заголовку розділу: “Об’яви на основі мого інтересу”. Ви знайдете посилання на “Налаштування оголошень Google”, яке перенесе вас до налаштувань оголошень для всіх Google, а не лише YouTube.

Щоб зупинити Google від націленої на вас реклами на основі свого профілю, натисніть повзунок поруч із пунктом “Персоналізація оголошення ввімкнено”. Якщо вимкнути цю функцію, ви не заважатимете бачити рекламу на YouTube та інших продуктах Google, вона просто не зупинятиме їх показ рекламних оголошень на основі вашого профілю.

Простий крок для захисту вашої конфіденційності

YouTube збирає величезну кількість особистої інформації про вас для створення націленої реклами. Відкоригування налаштувань конфіденційності зменшить кількість інформації, яку YouTube і Google мають про вас. Однак залишається фактом, що ці компанії все ще знають про вас більше, ніж, можливо, ви хочете.

Один простий крок, який ви можете зробити, щоб кардинально покращити свою конфіденційність – це використання послуги VPN. VPN зберігає ваші дані анонімними, виступаючи посередником між вами та веб-сайтами, які ви відвідуєте в Інтернеті. Інформація з вашого комп’ютера шифрується та надсилається на сервер VPN. Там він надсилається на сайт, і сайт повертає запитувані дані на сервер VPN. Сервер передає інформацію вам назад, шифруючи дані на комп’ютер і з нього.

Оскільки веб-сайти, до яких ви отримуєте доступ, мають справу лише з VPN-сервером, а не з вами безпосередньо, ви залишаєтесь анонімними. Ваша конфіденційність зберігається під час повного доступу до сайтів та служб, які ви оцінили. VPN також надає інші переваги, такі як уникнення географічних обмежень на потокове відео або брандмауери на роботі. Щоб дізнатися більше про те, як VPN може принести вам користь, перегляньте наш пост про вибір найкращої VPN для ваших потреб.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me