Kako shraniti pogovore WhatsApp | VPNoverview

Nekaj ​​je stvari, od katerih si lahko odvisen v tem življenju, in sprememba je ena izmed njih. Toda z vsako spremembo tvegate, da boste za seboj pustili nekaj pomembnega. Če so slike, gif in pogovori, ki ste jih imeli na WhatsApp-u, pomembni za vas, boste morda želeli ustvariti varnostno kopijo, ki bo zaščitena pred izgubo, če vas bo presenetila velika sprememba. WhatsApp lahko preprosto ustvarite varnostno kopijo v samo nekaj preprostih korakih.


Zakaj je varnostna kopija dobra ideja

Vse dobre stvari se končajo. Tudi tisti sladki telefon, ki ste ga kupili pred dvema letoma. Lahko ga spustite in razbijete zaslon. Lahko ga izgubite na poti do letališča. Ali pa vas morda le zavede najnovejši telefon na trgu. Kakor koli že, prišel bo dan, ko boste potrebovali nov telefon.

Medtem ko WhatsApp samodejno shrani vaše pogovore v telefon, bi lahko druga varnostna kopija shranila vaše podatke, če bi se s telefonom kaj zgodilo. Eden od načinov, kako zagotoviti, da ne izgubite nobenega od teh zabavnih pogovorov, ki ste jih imeli prek WhatsApp-a, je dostop do varnostne kopije.

Ne pozabite, še posebej, če prehajate z iPhone na Android ali obratno – varnostne kopije ne morete obnoviti iz enega operacijskega sistema v drugega. Če prehajate iz enega iPhone na drugega, bo delovalo v redu, ali če preklopite z enega telefona na drug Android, ki bo deloval v redu. Preprosto ne morete obnoviti varnostne kopije iz ene v drugo.

Naredite varnostno kopijo WhatsApp-a iz vašega iPhone-a

WhatsApp uporablja iCloud za varnostno kopiranje na iPhonih. Preden lahko naredite varnostno kopijo, boste morali zagotoviti, da ima WhatsApp dostop do iClouda v vaši napravi. Na domačem zaslonu iPhone zaženite »Nastavitve«. Dotaknite se iCloud, da se prikažejo možnosti iCloud, nato pa tapnite »iCloud Drive«, da vklopite iCloud, če je izklopljen. Pomaknite se navzdol na dnu seznama aplikacij in poiščite WhatsApp. Prepričajte se, da je dostop vklopljen s klikom drsnika, da se prikaže zelena barva, če še ni.

Nazaj na začetnem zaslonu zaženite WhatsApp. Dotaknite se ikone zobnika na dnu, da zaženete nastavitve WhatsApp. Kliknite »Klepeti«, nato poiščite in tapnite »Varnostno kopiranje klepetov«, da prikažete varnostne nastavitve.

Tapnite ‘Back up Now’, da takoj začnete varnostno kopirati zgodovino klepeta. To je morda dobro, da to storite, ko ste povezani z omrežjem Wi-Fi, še posebej, če imate omejen podatkovni načrt pri ponudniku storitev mobilnega telefona. Ta postopek lahko v prihodnosti avtomatizirate tako, da tapnete »Samodejno varnostno kopiranje«, da vklopite funkcijo. Načrtujte varnostno kopijo, ki naj se izvede samodejno mesečno, tedensko ali dnevno. Prav tako imate možnost, da v varnostno kopijo vključite videoposnetke ali jih pustite zunaj, da prihranite čas in prostor za shranjevanje.

Zdaj ste varnostno kopirali vaše klepete, kar pomeni, da lahko ob prvem zagonu WhatsApp v novem telefonu ali po ponovni namestitvi aplikacije obnovite zgodovino iz varnostne kopije. Ob pozivu med prvotno namestitvijo preprosto izberite možnost »Obnovi zgodovino klepeta« in varnostna kopija se bo začela z iCloud.

Naredite varnostno kopijo WhatsApp iz Androida

WhatsApp uporablja Google Drive za izdelavo varnostne kopije iz naprav Android. Če želite to narediti, morate imeti na Google Drive dovolj razpoložljivega prostora, da shranite varnostno kopijo. Poleg tega potrebujete dovolj prostora na telefonu, da ustvarite varnostno kopijo.

Na začetnem zaslonu WhatsApp tapnite tri pike v zgornjem desnem kotu in izberite »Nastavitve«.

Nastavitve varnostne kopije WhatsApp

V meniju z nastavitvami poiščite »Klepeti« in se dotaknite, da odprete nastavitve Klepeta.

Rezervne klepete WhatsApp

Zdaj poiščite nastavitev »Backup backup« na dnu seznama, da odprete meni nastavitev varnostnih kopij.

Varnostno kopiranje klepeta za WhatsApp

Če želite zdaj varnostno kopirati WhatsApp, kliknite zeleno polje z napisom »Nazaj nazaj«. Glede na vaš podatkovni načrt boste morda morali počakati, da naredite ta korak, dokler ne vzpostavite povezave Wi-Fi. WhatsApp lahko v prihodnosti nastavite tako, da izvaja samo varnostne kopije prek Wi-Fi-ja. Z nastavitvijo »Varnostno kopiranje preko« lahko določite, kdaj bo Whatsapp izvajal varnostno kopijo.

Nastavite WhatsApp za samodejno varnostno kopiranje pogovorov tako pogosto, kot želite. Dotaknite se možnosti »Nazaj na Google Drive« in izberite želeno frekvenco, bodisi »Dnevno«, »Tedensko«, »Mesečno« ali »Samo, ko tapnem» Varnostno kopiranje ««.

Končno lahko v svoj pogovor vključite tudi video posnetke v varnostno kopijo ali jih izpustite, tako da potrdite polje na dnu menija z oznako »Vključi videoposnetke«. To polje ni privzeto označeno.

Obnovitev klepetov na novem telefonu ali po odstranitvi in ​​ponovni namestitvi WhatsApp-a je tudi preprosta. Med namestitvijo, ko prvič odprete WhatsApp, boste vprašani, ali želite obnoviti svoja prejšnja sporočila. Tapnite »Obnovi«, če želite shraniti pogovore iz varnostne kopije.

Na voljo imate možnosti

WhatsApp olajša varnostno kopiranje vsega v aplikaciji. Prav tako vam daje možnost varnostne kopije posameznega pogovora ali ločeno skupinsko klepetanje. Na začetnem zaslonu WhatsApp izberite skupinski klepet ali pogovor, ki ga želite varnostno kopirati. Potegnite meni navzgor, tako da se dotaknete treh pik v zgornjem desnem kotu. Izberite »Več« in nato tapnite »Izvozi klepet.«

V tem meniju lahko izberete, kako poslati varnostno kopijo iz več možnosti, vključno z e-pošto, varnostno kopijo na oblačni pogon in drugo. Izberite, ali bo »Priloži medije«, vključno s fotografijami in videoposnetki, in WhatsApp ustvaril varnostno kopijo. Pogovor bo poslan v obliki .txt datoteke. Če ste se odločili vključiti medije, bodo poslani v ločenih datotekah.

Končne misli

Če se pogovarjate, da so vaši pogovori priročno shranjeni, vam ne more samo prihraniti prostora na telefonu, ampak vam lahko tudi mir. Tako ne boste izgubili nobenega od svojih pogovorov. Tudi če zamenjate telefone, vaši pogovori ne gredo nikamor.

Pomembno je tudi, da pri uporabi WhatsApp upoštevate svojo zasebnost. Shranjevanje vseh osebnih podatkov s podjetjem pomeni, da jim morate zaupati nekaj. Bilo bi pametno ugotoviti, kdo ima dostop do vaše varnostne kopije.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map