Hoe u uw WhatsApp-gesprekken kunt opslaan VPNoverzicht

Er zijn maar weinig dingen waarop u kunt vertrouwen in dit leven en verandering is daar een van. Maar bij elke verandering loop je het risico iets belangrijks achter te laten. Als de afbeeldingen, gifs en gesprekken die je op WhatsApp hebt gevoerd belangrijk voor je zijn, wil je misschien een back-up maken om te voorkomen dat je ze kwijtraakt in het geval een grote verandering je verrast. U kunt eenvoudig een back-up van uw WhatsApp maken in slechts enkele eenvoudige stappen.


Waarom een ​​back-up een goed idee is

Alle goede dingen eindigen. Zelfs die lieve telefoon die je net twee jaar geleden kocht. Je kunt het laten vallen en het scherm verbrijzelen. Je zou het kunnen verliezen op weg naar het vliegveld. Of misschien word je gewoon verleid door de nieuwste telefoon op de markt. Hoe dan ook, er komt een dag dat je een nieuwe telefoon nodig hebt.

Hoewel WhatsApp uw gesprekken automatisch op uw telefoon opslaat, kan het hebben van een andere back-up uw informatie opslaan als er iets met uw telefoon gebeurt. Een manier om ervoor te zorgen dat je geen van die leuke gesprekken verliest die je via WhatsApp hebt gehad, is door toegang te krijgen tot een back-up.

Eén ding om in gedachten te houden, vooral als u overschakelt van iPhone naar Android of omgekeerd – u kunt een back-up van het ene besturingssysteem naar het andere niet herstellen. Als u van de ene naar de andere iPhone overschakelt, werkt dit prima, of als u van de ene Android-telefoon naar de andere overschakelt, werkt dit prima. Je kunt een back-up gewoon niet van de ene naar de andere herstellen.

Maak een back-up van WhatsApp vanaf uw iPhone

WhatsApp gebruikt iCloud voor back-ups op iPhones. Voordat u een back-up kunt maken, moet u ervoor zorgen dat WhatsApp toegang heeft tot iCloud op uw apparaat. Start ‘Instellingen’ vanaf het startscherm van je iPhone. Tik op ‘iCloud’ om de iCloud-opties te openen en tik vervolgens op ‘iCloud Drive’ om iCloud in te schakelen als het is uitgeschakeld. Scrol omlaag onderaan de lijst met apps om WhatsApp te vinden. Zorg ervoor dat toegang is ingeschakeld door op de schuifregelaar te klikken om groen weer te geven als dit nog niet het geval is.

Start WhatsApp op je startscherm. Tik op het tandwielpictogram onderaan om de WhatsApp-instellingen te starten. Klik op ‘Chats’ en zoek en tik vervolgens op ‘Chats Backup’ om uw back-upinstellingen te openen.

Tik op ‘Nu een back-up maken’ om onmiddellijk een back-up van uw chatgeschiedenis te maken. Het kan een goed idee zijn om dit te doen wanneer u verbonden bent met Wi-Fi, vooral als u een beperkt data-abonnement heeft bij uw mobiele telefoonprovider. U kunt dit proces in de toekomst automatiseren door op ‘Automatische back-up’ te tikken om de functie in te schakelen. Plan een back-up die automatisch maandelijks, wekelijks of dagelijks plaatsvindt. Je hebt ook de mogelijkheid om video’s op te nemen in je back-up of deze weg te laten om tijd en opslag te besparen.

Nu er een back-up van uw chats is gemaakt, betekent dit dat wanneer u WhatsApp voor het eerst start op een nieuwe telefoon of na het opnieuw installeren van de app, u uw geschiedenis kunt herstellen vanaf de back-up. Wanneer u hierom wordt gevraagd tijdens de eerste installatie, kiest u gewoon de optie ‘Chatgeschiedenis herstellen’ en uw back-up wordt gestart vanuit iCloud.

Maak een back-up van WhatsApp van Android

WhatsApp gebruikt Google Drive om een ​​back-up te maken van Android-apparaten. Als u dit wilt doen, moet u voldoende beschikbare ruimte op Google Drive hebben om de back-up op te slaan. Bovendien heb je ook voldoende ruimte op je telefoon nodig om de back-up te maken.

Tik in het startscherm van WhatsApp op de drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer ‘Instellingen’.

WhatsApp-back-upinstellingen

Zoek ‘Chats’ in het instellingenmenu en tik erop om de Chats-instellingen te openen.

WhatsApp-back-upchats

Zoek nu de instelling ‘Chatback-up’ onder aan de lijst om het menu met back-upinstellingen te openen.

WhatsApp back-up chatback-up

Om nu een back-up van WhatsApp te maken, klikt u op het groene vak met het label ‘Back-up’. Afhankelijk van uw gegevensabonnement, wilt u mogelijk wachten met deze stap totdat u een wifi-verbinding heeft. Je kunt WhatsApp in de toekomst instellen om alleen back-ups te maken via wifi. Met de instelling ‘Back-up over’ kunt u beslissen wanneer WhatsApp de back-up uitvoert.

Stel WhatsApp in om automatisch een back-up te maken van gesprekken zo vaak als je wilt. Tik op de optie ‘Back-up naar Google Drive’ en selecteer de gewenste frequentie, ‘Dagelijks’, ‘Wekelijks’, ‘Maandelijks’ of ‘Alleen als ik op‘ Back-up ’tik’.

Ten slotte kun je er ook voor kiezen om video’s in je gesprek op te nemen in de back-up of ze weg te laten door het vakje onder aan het menu met het label ‘Video’s opnemen’ aan te vinken. Dit vakje is standaard uitgeschakeld.

Het herstellen van uw chats op een nieuwe telefoon of na het verwijderen en opnieuw installeren van WhatsApp is ook eenvoudig. Tijdens de installatie nadat u WhatsApp voor het eerst hebt geopend, wordt u gevraagd of u uw eerdere berichten wilt herstellen. Tik op ‘Herstellen’ om je opgeslagen gesprekken terug te halen uit je back-up.

Je hebt opties beschikbaar

Met WhatsApp kun je eenvoudig een back-up maken van alles in de app. Het geeft je ook de mogelijkheid om een ​​back-up te maken van een enkel gesprek of om afzonderlijk een groepschat te houden. Selecteer in het startscherm van WhatsApp de groepschat of het gesprek waarvan u een back-up wilt maken. Open het menu door op de drie stippen in de rechterbovenhoek te tikken. Selecteer ‘Meer’ en tik vervolgens op ‘Chat exporteren’.

In dit menu kunt u kiezen hoe u uw back-up wilt verzenden met verschillende opties, waaronder e-mail, back-up naar een clouddrive en meer. Kies of u ‘Media bijvoegen’ inclusief foto’s en video en WhatsApp maakt een back-up. De conversatie wordt verzonden in de vorm van een .txt-bestand. Als u ervoor kiest om media op te nemen, worden ze in afzonderlijke bestanden verzonden.

Laatste gedachten

Als u weet dat uw gesprekken gemakkelijk worden opgeslagen, kunt u niet alleen ruimte op uw telefoon besparen, maar kunt u ook gemoedsrust krijgen. Op deze manier verlies je geen van je gesprekken. Dus zelfs als u van telefoon verandert, gaan uw gesprekken nergens heen.

Het is belangrijk om ook bij het gebruik van WhatsApp rekening te houden met uw privacy. Als u al uw persoonlijke gegevens bij een bedrijf opslaat, moet u erop vertrouwen. Het is verstandig om erachter te komen wie toegang heeft tot uw back-up.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me