De beste wachtwoordbeheerder: een vergelijking | VPNoverzicht

Laptop met wachtwoordWe hebben tegenwoordig wachtwoorden voor elk account of app en het kan moeilijk zijn om ze allemaal te onthouden. Als gevolg hiervan kiezen sommige mensen ervoor om slechts één wachtwoord te gebruiken voor al hun accounts. Dit kan echter erg gevaarlijk zijn. Als een hacker een van uw wachtwoorden in handen krijgt, heeft hij toegang tot al uw accounts.


Verschillende wachtwoorden voor al uw accounts zijn een essentieel onderdeel van online veilig blijven. Maar dit kan heel moeilijk te onthouden zijn. Om die reden is het het gemakkelijkst om een ​​wachtwoordbeheerder te gebruiken. Dit programma kan u helpen sterke wachtwoorden te maken en deze voor u veilig te houden.

Er zijn echter veel wachtwoordmanagers in de buurt, dus hoe kies je er een? We hebben er een paar voor u geselecteerd om te beoordelen. We hebben vermeld waarom we denken dat deze wachtwoordmanagers ideaal zijn voor iedereen die zijn beveiliging wil verbeteren.

De beste wachtwoordmanagers van dit moment

Hieronder delen we met u de beste wachtwoordmanagers van dit moment. Ze voldoen allemaal aan de criteria die we later in het artikel zullen onderzoeken.

LastPass

LastPass-logoLastPass is een wachtwoordbeheerder die binnen uw browser functioneert. Het is een van de meest gebruiksvriendelijke wachtwoordmanagers die er zijn. LastPass vult automatisch alle formulieren op internet in en slaat uw gegevens op in hun cloud. Dit maakt het gemakkelijk voor u om al uw wachtwoorden op al uw apparaten te beheren. Voor meer veiligheid kunt u met LastPass ook al uw wachtwoorden op uw eigen apparaat opslaan. Dit is ook mogelijk op uw mobiele apparaten. Voor uitgebreide beveiliging hebben ze tweefactorauthenticatie, wat betekent dat je altijd je wachtwoord nodig hebt om de manager te gebruiken. Bovendien kun je LastPass gratis gebruiken op één apparaat. Als u op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke en veilige wachtwoordbeheerder, dan is LastPass iets voor u!

Dashlane

Dashlane-logoDashlane is een solide, gebruiksvriendelijke wachtwoordbeheerder. Ze bieden twee opties bij het gebruik van hun software. U kunt het installeren als browserextensie of als applicatie. Beide opties zijn ongelooflijk. Dashlane is absoluut de meest gebruiksvriendelijke wachtwoordbeheerder en heeft veel verschillende functies. Net als LastPass vult Dashlane automatisch online formulieren in. Bovendien synchroniseert de software altijd op al je apparaten.

Dashlane is ook een zeer veilige optie, omdat ze autorisatie in twee stappen gebruiken. Een ding dat Dashlande uniek maakt, is het feit dat u meer dan één wachtwoord tegelijkertijd kunt wijzigen. Dit maakt het updaten van uw beveiliging uiterst eenvoudig. Ten slotte biedt Dashlane een gratis account waarmee je toegang hebt tot al hun functionaliteiten. Helaas kun je de gratis versie maar op één apparaat gebruiken.

1Password

1 wachtwoord logo1Password is een wachtwoordbeheerder die zich voornamelijk richt op 1OS- en Mac-gebruikers. Net zoals we bij de andere managers hebben gezien, vult 1Password automatisch al uw online formulieren in. Bovendien hebben ze een browserextensie en applicatie voor alle grotere besturingssystemen en mobiele apparaten.

1Password heeft ook geweldige beveiligingsmaatregelen getroffen. Ze werken niet alleen met autorisatie in twee stappen, maar ze hebben ook een extra beveiligingscode die u moet invoeren. Deze laatste wordt alleen op uw apparaat opgeslagen, wat het voor hackers nog moeilijker maakt om uw wachtwoorden te stelen.

Wat 1Password echt speciaal maakt, is hun zogenaamde “wachttoren”. Deze functie controleert of er beveiligingslekken zijn opgetreden op een van de websites die u gebruikt. Als dit het geval is, waarschuwt 1Password u voor het beveiligingsrisico en wordt u gevraagd dat specifieke wachtwoord te wijzigen. Helaas bieden ze geen gratis abonnement aan, maar ze hebben wel een gratis proefperiode van 30 dagen. Dit is ideaal als u wilt weten of 1Password de juiste wachtwoordbeheerder voor u is.

RoboForm

Logo van RoboFormRoboForm is een veelzijdige wachtwoordbeheerder die u zowel online als offline kunt gebruiken. Ze bieden een browserextensie voor Chrome, Safari en Firefox. De RoboForm-app is ook beschikbaar voor besturingssystemen zoals Windows, Mac OS, Linux, iOS en Android. Bovendien hebben ze applicaties speciaal voor uw mobiele apparaten. De software heeft verschillende interessante functies. RoboForm maakt automatisch nieuwe wachtwoorden voor u aan en vult online formulieren in.

Met de betaalde optie kunt u al uw wachtwoorden op verschillende apparaten synchroniseren. Het unieke is dat RoboForm al uw informatie offline opslaat. Dit betekent dat geen van uw wachtwoorden op een server terechtkomt en dus minder snel wordt gestolen. Je kunt de app gratis gebruiken. Met de gratis optie kunt u uw wachtwoorden echter niet op verschillende apparaten synchroniseren.

Keeper

Keeper-logoKeeper is misschien wel de veiligste wachtwoordbeheerder. Ze gebruiken meerlaagse codering en autorisatie met twee setp. Bovendien kunt u met Keeper de server kiezen waarop u uw wachtwoorden wilt opslaan. Keeper helpt je ook om sterke en willekeurige wachtwoorden te maken. Daarom vullen ze deze wachtwoorden automatisch in voor u op de websites en apps die u bezoekt.

Keeper heeft een browserextensie voor Chrome, Safari en Firefox. Ze bieden ook toepassingen voor de meest populaire besturingssystemen. Interessant is dat u een vingerafdrukscan op uw mobiele apparaten kunt gebruiken om uw wachtwoord in te voeren. Als je op zoek bent naar een veilige en gebruiksvriendelijke wachtwoordbeheerder dan is Keeper degene. Helaas is de app niet gratis, maar je kunt hun proefperiode van 30 dagen gebruiken om ze zelf te testen.

Een wachtwoordbeheerder kiezen

Niet alle wachtwoordmanagers zijn hetzelfde. Elke provider heeft zijn eigen fouten en bonusfuncties. Afhankelijk van uw voorkeuren past de ene wachtwoordbeheerder beter bij uw behoeften dan de andere. Hieronder vindt u de functies die belangrijk zijn om op te letten in een wachtwoordbeheerder.

Offline of Cloud-synchronisatie

Het is belangrijk om erachter te komen waar een wachtwoordbeheerder zijn wachtwoorden bewaart. Er zijn in dit geval twee opties; ze kunnen ze opslaan op uw eigen apparaat of op een cloudservice. Het opslaan van de wachtwoorden op uw eigen apparaat biedt meer veiligheid. Het nadeel is echter dat u uw wachtwoorden niet op verschillende apparaten kunt synchroniseren, wat mogelijk is wanneer u de wachtwoorden opslaat in de cloud.

Het opslaan van uw wachtwoorden in de cloud kan nadelen hebben. Allereerst zijn er enkele veiligheidsproblemen. Hackers zijn geïnteresseerd in cloudservices omdat ze tegelijkertijd veel informatie kunnen bemachtigen. Er zijn gevallen bekend waarbij cloudservices werden gehackt en de wachtwoorden van een wachtwoordbeheerder werden opgenomen. Ten slotte komt het ook voor dat wachtwoordmanagers u kosten in rekening brengen wanneer u een aantal wachtwoorden heeft overschreden. Serverruimte is niet gratis, dus als je er te veel van gaat gebruiken, vragen ze je om mee te doen.

Browser-integratie

Een andere functie die u misschien wilt bekijken, is browserintegratie. We gebruiken de meeste van onze wachtwoorden online en willen dat alles soepel en snel werkt. De beste wachtwoordmanagers bieden een browserextensie. Er zijn echter grote kwaliteitsverschillen. Een goede browserextensie zal de wachtwoorden automatisch voor u aanmaken en invullen. Niet alle wachtwoordmanagers doen dit, dus is het slim om van tevoren uit te zoeken of ze deze handige functie hebben of niet.

Een browserextensie is ook handig wanneer u een wachtwoord op een website wilt wijzigen. Soms kan het moeilijk zijn om de juiste pagina op een website te vinden waarmee u uw wachtwoord kunt wijzigen. Sommige wachtwoordmanagers zoals LastPass hebben een browserextensie waarmee u een wachtwoord kunt wijzigen zonder dat u zich hoeft te verdiepen in het labyrint dat sommige websites kunnen zijn.

Een andere functie die sommige browserextensies hebben, is er een die u waarschuwt wanneer een website is gehackt. 1Password biedt een dergelijke functie en vraagt ​​u om uw wachtwoord te wijzigen wanneer dit gebeurt. Zonder deze functie blijf je in het duister en ben je vatbaarder voor cybercriminaliteit.

Mobiele toestellen

In deze tijd is het belangrijk om onze mobiele apparaten te kunnen gebruiken. Om deze reden is het verstandig om te controleren of een wachtwoordmanager een mobiele app heeft voordat je deze gaat gebruiken. De meeste wachtwoordmanagers hebben wel een app voor iOS en Android, maar er zijn uitzonderingen. Helaas zijn er niet veel wachtwoordmanagers die een app voor Windows Phone aanbieden.

Sommige wachtwoordmanagers hebben een app met een ingebouwde browser. Hiermee kunt u uw wachtwoorden op verschillende websites probleemloos invullen. Het nadeel hiervan is dat je je wachtwoorden niet meer in een gewone browser kunt invullen. Dit is het geval voor Dashlane. Bovendien zijn er enkele wachtwoordmanagers die geen app voor mobiele apparaten aanbieden. Als u uw wachtwoorden op uw mobiele telefoon wilt synchroniseren, kunt u het beste op zoek gaan naar een wachtwoordbeheerder die een mobiele app aanbiedt.

Gratis versie

We willen allemaal worden beschermd tegen cybercriminaliteit, maar we willen er ook niet te veel voor betalen. Gelukkig bieden de meeste wachtwoordmanagers een gratis versie van hun diensten aan. Het hoeft niet duur te zijn om uw wachtwoorden te beschermen. Sommige gratis opties zijn echter beperkt in hun functionaliteiten. Het is belangrijk om te controleren of een gratis versie alle functies heeft die je wilt in een wachtwoordbeheerder.

Gratis versies beperken vaak de synchronisatie-opties. Dit betekent dat u nog steeds wachtwoorden op uw verschillende apparaten moet invullen. Dit kost tijd en is niet ideaal. Bovendien kunnen de meeste gratis versies slechts een beperkte tijd worden gebruikt en proberen ze u te stimuleren om een ​​betaald abonnement te krijgen. Om deze redenen is het belangrijk om te kijken of een gratis versie echt gratis is.

Specifieke functies

Niet alle wachtwoordmanagers hebben dezelfde functies. Sommige providers vallen op door hun unieke eigenschappen. LastPass is bijvoorbeeld beschikbaar op alle apparaten omdat ze binnen uw browsers werken. Wachtwoordmanagers zoals Keep en 1Password bieden de mogelijkheid om al uw wachtwoorden te ontgrendelen met een vingerafdrukscan. Bovendien staat 1Password bekend om hun sterke gebruikersauthenticatiesysteem. Ze gebruiken authenticatie in twee stappen en een toegevoegde geheime code die alleen wordt opgeslagen op het apparaat van de gebruiker.

Laatste gedachten

Je hebt kunnen lezen wat enkele van de beste wachtwoordmanagers te bieden hebben. Bovendien hebben we uitgelegd welke functies belangrijk zijn om te zoeken in een wachtwoordbeheerder. De meest gebruiksvriendelijke optie is zeker LastPass. De meest veelzijdige keuze is Dashlane. Ten slotte is 1Password de beste optie voor Mac OS- en iOS-gebruikers.

Bekijk de Cloud-synchronisatie, browserintegratie, kosten en speciale functies van een wachtwoordbeheerder om de perfecte oplossing voor uw behoeften te vinden. Door u door een van deze wachtwoordmanagers te laten helpen, kunt u uzelf een hoop gedoe en ontberingen besparen.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me